Zelenského kurské Ardeny podľa vzoru Hitlera?

   História sa opakuje. Akurát, že niektorí jej aktéri sú nepoučiteľní. Američania sa už pred rokmi oprávnene zľakli, keď Putin navrhol logickejšiu rovnocennú Euro-ázijskú spoluprácu, namiesto absurdného Euro-atlantického súručenstva pod diktátom Washingtonu. Tak si na oslabenie Ruska najskôr vybrali Gruzínsko, ale ich agenta Saakašviliho Gruzínci sami odsúdili. Potom to skúsili s arménskym Pašinjanom a toho nečaká nič lepšie. Obe krajiny na huckanie washingtonskou klikou doplatili bolestnou stratou územia. A s klaunom Zelenským závislom na bielom prášku to nevyzerá lepšie. Je to tretia výprava spojenej Európy proti Rusom – po Napoleonovej a Hitlerovej je táto schovaná za značku NATO…

 

Ardeny a Kursk

   Zúfalí ľudia robia zúfalé činy. Platí to aj na vojnových vodcov. Vojna na Ukrajine nemusela byť, Putin opakovane navrhoval riešenia. Ale vo Washingtone k tejto zástupnej vojne smerovali už od roku 2014, keď naliali 5 miliárd dolárov do násilného prevratu v Kyjeve. A tu máme prvú podobu s Hitlerom. Ten bol tiež vybraný západnými farizejmi na vyprovokovanie vojny s Ruskom. Lenže svetovládnym manipulátorom zo Západu sa vymkol z rúk.

   Hitlerove armády o roku 1944 dlhodobo ustupovali a neboli schopné v priamom boji nepriateľa ani len zastaviť, nieto bojovú situáciu zvrátiť.

  Zelenského armáda napriek všetkému huckaniu vojnovými štváčmi a masívnym dodávkam zbraní aj peňazí vytrvalo ustupuje a nie je schopná v priamom boji nepriateľa ani len zastaviť, nieto bojovú situáciu zvrátiť. Ich minuloročná ofenzíva bola čisté fiasko, hoci použili rovnakú metódu malých úderných skupín, akú dnes používajú úspešne Rusi.

   Hitler v podobnej situácii prišiel na „geniálnu“ myšlienku zaútočiť na nečinnom, tichom úseku širokého frontu, v horskom masíve Arden. Proti jeho vojskám tam nestál nepriateľ v dostatočnej sile a ani len v pohotovosti.

   Zelenského generáli ten nápad zopakovali. Kurská oblasť susedila s Ukrajinou normálnou hranicou. Za ňou neboli na ruskej strane žiadne jednotky v dostatočnej sile a ani len v pohotovosti.

   Hitlerov nečakaný útok priniesol okamžitý úspech, vďaka prekvapeniu, a s tým aj dočasné územné zisky a zajatcov. Vznikol tak preslávený „Výbežok“.

   Zelenského útočníci takisto nachytali ruskú armádu „v nedbalkách“, postúpili do voľnej, nebránenej krajiny a získali tým aj dočasné územné zisky a zopár zajatcov. Vznikol propagandisticky nafúknutý „Výbežok“.

 

Žiadna „rozhodujúca ofenzíva“, propagandistická show

   Že by „ohromujúce úspechy“ úspechy v Kurskej oblasti od ukrajinskej armády, ktorá už mesiace na celej pôvodnej línii frontu ustupuje, či priam uteká? Že by zázračná premena? Ale vôbec nie! Proti civilistom a lokálnym krycím silám, tak ako v Ardenách, sa ľahko postupuje. Najmä ak, podobne ako v prípade Hitlerových „úderníkov“, sa na civilistov nijako zvlášť nehľadí.

   Na 9-ty deň od tejto u nás žltou tlačou bombasticky ohlasovanej „ofenzívy“, ktorá vraj všetko zvráti, ohlásil hlavný ukrajinský veliteľ Zelenskému, že postúpili až o 500 metrov (?!) pričom americké zdroje objavili ruské obranné postavenia až 17-40 kilometrov ďalej? Tak na kom tých úžasných 500 metrov ukrajinské útočníci „dobyli“? Asi na voľne pasúcom sa dobytku?

   Pripomeňme, že na „povzbudenie morálky“ Zelenský už mesiace vysielal do pokojného ruského pohraničia „hrdinov“, ktorí prekĺzli po najbližšie dediny, postrieľali náhodných civilistov (to aby na seba nezmazateľne upozornili), urobili si videjká s ukrajinskou vlajkou vyvesenou na čomkoľvek a zase ušli. Lenže opakovaný „vtip“ už nie je vtipom a tak sa zo zúfalstva nad fatálnou situáciou na reálnom fronte, rozhodol „pritvrdiť“. A hlavne ukázať americkým senátorom a kongresmanom, že nimi vychvaľovaná „dobrá investícia“ sa vypláca. Je to rovnaký zúfalý ťah, ako v prípade Hitlera. Ten na poslednú naozaj veľkú ofenzívu použil svoje posledné mobilné armádne rezervy. Zelenský to len opakuje.

   Západní Spojenci boli zaskočení vtedy, aj Rusi boli zaskočení teraz.

   Lenže ruské velenie neskočilo na Zelenského silné reči, či prognózy našich „macko-odborníkov“. Neprisunuli žiadne väčšie jednotky, len tie špeciálne, ktoré sa teraz z tými ukrajinskými hrajú na mačku, čo naháňa myši. Nebudú s nimi bojovať, stačí, že im odrezali logistické línie, čo nie je problém pri ukrajinskom prieniku úbohých 10 km do hĺbky a cca 40 km do šírky. A až votrelcom dôjde munícia a hlavne palivo, pôjdu domov, ako ich nacistické vzory v Ardenách, potupne pešo. Ak si ich po ceste neodchytia naštvaní ruskí dedinčania…

   Hitlerov nápad vyslať tankový klin cez Ardeny (už druhýkrát za vojnu!) až po Antverpy, bola čistá zúfalá fantazmagória. Nemohol uspieť, len si zničil posledné mobilné armádne rezervy. Zelenský to opakuje…

   So Zelenského „propagačnou“ výpravou na Kursk to dopadne rovnako. Obsadený „Výbežok“ nedokáže využiť, ani udržať. Nemá žiadnu strategickú hodnotu, len tú propagandistickú. Jeho zvyšné najlepšie, ešte nedemoralizované jednotky (neschopné sa postaviť ruskej armáde na Donbase, kde prebiehajú hlavné boje) budú s veľkými stratami vytlačené späť, prinajhoršom obkľúčené a úplne zničené. Vzhľadom k rozsahu bojov na hlavnej fronte je kurský smer len epizóda, ale môže mať pre Zelenského režim fatálne následky. Urýchlil svoj koniec?

 

                                       Keď to nejde, tak to nejde

   Nečakaný útok Zelenského „hrdinov“ na civilistov v Kurskej oblasti je len jeden z ďalších podrazov Zelenského režimu, ktoré už vyskúšal:

   Naaranžovaný „masaker“ v Buči (z ktorej ruská armáda ustúpila po dohode so Zelenským, ako ukážku dobrej vôle k stále dohode, čo pod nátlakom britského Johnsona porušil!).

   Zlovoľné zničenie Kachovskej priehrady na zastavenie ruského postupu a odrezanie Krymu od pitnej vody. Viď podrobnosti: https://tulacky.net/prirodne-katastrofy-zavinene-clovekom-kachovka-na-ukrajine/

   Zničenie NordStream II (z čoho už bol Nemcami obvinený prvý ukrajinský diverzant), čo poškodilo hlavne vlastných spojencov v Nemecku. Dnes sa už otvorene hovorí, že na ten teroristický čin dal pokyn osobne Zelenský. Nemcov to nenadchlo…

   Diverzné útoky na Záporožskú elektráreň v snahe vyvolať jadrovú katastrofu.

   Po povolení úderov raketami ďalekého dosahu na vojenské ciele v Rusku, cielený útok na pláž s dovolenkármi v Sevastopole. Zabité boli, pochopiteľne, aj deti.

   Falošné raketové útoky na Poľsko a Rumunsko.

   Raketový útok na vlastnú detskú nemocnicu v Kyjeve!

   Po vzore porekadla „Zlodej kričí, chyťte zlodeja!“ nechal násilím uniesť deti rodičov v rusky hovoriacich rodinách pred postupom ruských vojsk, ktoré tie rodiny očakávali ako osloboditeľov.

   Zastavenie dodávok ropy Slovensku a Maďarsku bez zjavnej logiky, zrejme na pokyn spoza oceánu, aby obe krajiny tak „dali do laty“, lebo Orbán triezvo ohlasuje nebezpečnosť umelo vyvolanej vojny na Ukrajine a Fica atentát neodstavil. Všetky logické námietky vedenia týchto dvoch krajín Zelenský sabotuje navyše aj Lajnovej klika v Bruseli, na želanie vojnových štváčov vo Washingtone.

   Zelenský nahuckaný vojnoštváčmi zo Západu porušil všetky zmluvy a dohody počnúc tými Minskými a západní farizeji prehliadajú aj jeho vojnové zločiny.

   A čo má ešte spoločné Zelenský s Hitlerom?

   Zo Západu (hlavne USA a Kanady, kde vegetovali ako v bavlnke zvyšky ukrajinských nacistov od II. svetovej vojny) sú ticho podporované verejné hlásenia sa Ukrajiny k „tradícii“ SS-ákov a nacizmu symbolmi v tetovaní, aj „vlajkosláve“ u neonacistických „bojůvek“, ako Azov, či Pravý sektor.

   Nacistické symboly sú na ukrajinskej obrnenej technike podnes. Majú ich na  nášivkách aj tí, čo spáchali teraz diverzný teroristický útok v Kurskej oblasti.

   Západní „demokrati“ podporujú velebenie masového vraha ne-ukrajinského obyvateľstva zvlášť brutálnym spôsobom za II. svetovej vojny Banderom a jeho kumpánmi spriahnutými s nacistami dokonca štátnym ukrajinským sviatkom!

   Zelenský ako komik tiež hajloval na pódiu.

   A teraz to hlavné, čo sme už naznačili. Aj Hitlera spočiatku západniarski veľmocenskí politici huckali a podporovali na útok proti Rusku. Kvôli tomu v rozpore s medzinárodnými zmluvami zlovoľne obetovali Rakúsko, zradili v Mníchove Československo a nechali vykrvácať Poľsko. Výsledok?  Hitlerove Nemecko skončilo v ruinách, Zelenský pripravuje Ukrajine rovnaký osud. Ardeny aj Kursk to len urýchlili..

 

   P.S. Ukrajinská tajná služba, s posvätením Zelenského, ale nielen ona, má zoznam „zahraničných nepriateľov“ doslova „na odstrel“. Ďalšia nacistická stopa…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 236

Celkové hodnotenie: 23.61

Priemerná čítanosť: 2877

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Trenčianska radnica upozorňuje obyvateľov na možné výdatné zrážky a silný vietor

    0icon

    Vedci z Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre získali zdroje na projekt zameraný na mapovanie povodňových hrozieb. Tím odborníkov zo štyroch katedier Fakulty prírodných vied…

    Šutaj Eštok: Zadržaný Tadžik je pod kontrolou, konanie o jeho vydaní prebieha

    0icon

    Bratislava 12. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Občan Tadžikistanu, ktorý bol v roku 2022 zadržaný a identifikovaný ako riziková a nebezpečná osoba, ostáva naďalej pod…

    Prezident prijal lídrov koaličných strán, v utorok privíta i zástupcov opozície

    0icon

    Prezident SR Peter Pellegrini prijal na spoločnom obede lídrov koaličných strán Roberta Fica (Smer-SD), Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) a Andreja Danka (SNS). O témach štvrtkového…

    Na podujatí vo Vrútkach predstavili možnosti štúdia v oblasti dopravy a poštových služieb

    0icon

    Záujem žiakov o štúdium dopravných smerov chce Ministerstvo dopravy SR zvýšiť prostredníctvom podujatia Študuj dopravu. Akcia sa koná vo štvrtok pri železničnej stanici vo Vrútkach.

    Šimkovičová zverejnila fotografiu, ktorá vyvolala množstvo reakcií. Ministerka sa ozvala: Dostali sa ku mne informácie ...

    0icon

    Bratislava 12. septembra 2024 (HSP/ Facebook/Foto: Facebook Martina Šimkovičová)   Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS) na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti zverejnila fotografie s…

    V Malackách zasadol krízový štáb. Taraba avizuje vyhlásenie druhého stupňa povodňovej aktivity

    0icon

    Prípadné záplavy hrozia počas najbližších dní najmä na západe Slovenska a v povodí rieky Morava. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizuje pripravenosť Hasičského a…

    Zelenskyj opäť nešetril kritikou

    0icon

    Kyjev 12. septembra 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/dpa-Andreas Arnold)   Volodymyr Zelenskyj kritizoval brazílsky a čínsky mierový plán na ukončenie vojny na Ukrajine a označil ho za „deštruktívny“…

    Počas olympijských hier v Paríži boli zmarené najmenej tri útoky

    0icon

    Bratislava 12. septembra 2024 (HSP/Brussels Signal / Foto: Facebook Police Nationale)   Francúzske bezpečnostné služby informovali, že počas olympijských a paralympijských hier v Paríži zabránili…

    Herci sa opäť vyfarbili: Už do štrajku vťahujú aj malé deti!

    0icon

    Bratislava 12. septembra 2024 (HSP/Foto:TASR - Pavol Ďurčo)   Čítate správne: Herci Bratislavského bábkového divadla priniesli na javisko politiku. Po predstavení totiž čítali deťom vyhlásenie…

    Putin sa rozhodol potrápiť Západ. Rusko sa pomaly pohlo k vlastným sankciám

    0icon

    Moskva 12. septembra 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin)   Putin uviedol, že je možné obmedziť vývoz surovín strategicky dôležitých pre Západ: uránu, titánu a niklu…

    FOTO DŇA