Intelektuáli, blogeri, na slovíčko prosím – Zmysluplné využitie umelej inteligencie “ChatGPT” v dnešnej dobe

Žijeme v zaujímavej dobe, v dobe v ktorej sa rozhoduje o bytí, či nebytí ľudstva ako takého. Ako to?! V našej spoločnosti vyzrela elita, ktorá svojou márnotratnosťou reálne uvažuje o redukcií našej populácie na planéte, pretože si reálne myslí, že týmto spôsobom sa vyriešia všetky naše ľudské problémy. Na druhej strane, vďaka kontrastu voči spomenutému bláznovstvu, vznikla elita ľudí, ktorí si uvedomujú našu prepojenosť, našu kolektívnu dôležitosť, našu potrebu spolupráce, vidia za horizont dní a doslova sa už dnes čiastočne dotýkajú božských technológií.

 

 

MORÁLKA ĽUDSTVA URČÍ, ČI SA NAŠA TECHNOLOGICKÁ BOŽSKOSŤ STANE NAŠIM RIEŠENÍM, ALEBO NAŠOU SKAZOU

 

 

V dvadsiatom prvom storočí ľudstvo vďaka svojej veľkosti, vynaliezavosti, vďaka uchopeniu spoločného výkonu a vzniku superpočítačov, dospelo na rozhranie medzi zánikom a zlatou epochou ľudstva. Tenkú hranicu medzi vojnovým bláznovstvom a spoluprácou vyvažuje vzácna veličina – morálka – uvedomenie sa.

Uvedomenie si najzákladnejších princípov nášho sveta v celospoločenskom meradle nám otvorí novú doposiaľ nepoznanú zlatú epochu ľudstva, v ktorej ľudia prestanú súperiť a začnú spolu spolupracovať, pretože pochopia, pocítia, a doslova uvidia na vlastné oči našu prepojenosť – náš ľudský internet.

Alebo, na druhej strane, ak sa nepodarí uvedomiť dostatočný počet ľudí, sa ľudia zadebnení starými informačnými škatuľkami pustia do posledného veľkého konfliktu a súperenia, a svojou hlúposťou zničia všetko okolo nás, všetko čo nás všetkých udržuje pri živote – náš priestor, našu planétu, náš pozemský svet.

 

 

DOBA PRÍLEŽITOSTÍ

 

 

V tomto čase sa nám otvára okno príležitostí na vybočenie z bláznovstva k uvedomeniu sa. Totižto naša dnešná technologická úroveň je dostatočná na rýchle vzdelanie obrovskej masy svetového obyvateľstva, a na druhej strane, máme ešte pár chvíľ, kým sa blázni budú pohrávať s červeným tlačidlom deštrukcie, kým blázni pocítia svoju pritlačenosť k múru.

 

 

UMELÁ INTELIGENCIA

 

 

Zosieťovanie počítačov s obrovským výkonom, a nastavenie patričných pravidiel, nám umožnilo vyvinúť samovzdelávacie algoritmy neustále analyzujúce našu sieť, náš internet. Umelú inteligenciu treba chápať ako urýchlenie analýzy obrovského množstva dát s potrebnou presnosťou. Inými slovami, umelá inteligencia nám umožňuje zrýchľovať tok dát medzi nami a využívať filtre na preberanie potrebných informácií v našej obrovskej sieti informácií. Ide o revolučný ľudský počin a potrebný stimul k prebratiu sa, k uvedomeniu sa, a zároveň k vytvoreniu umelých autonómnych jednotiek (autonómnych zariadení).

 

 

AKÁKOĽVEK TECHNOLÓGIA JE VYUŽITEĽNÁ NA VZNEŠENÉ, ALE ZÁROVEŇ AJ NA DEŠTRUKČNÉ CIELE

 

 

Túto technologickú výhodu sú schopní využiť aj blázni, nielen ľudia, preto dnes v našom priestore môžeme ľahko vidieť ako umelá inteligencia, ktorá je nám dostupná, má zabudované filtre informácií („dezinformačný filter“) a zároveň získava od nás všetky informácie do databázy spravodajských služieb. Skrátka, čo napíšete napríklad v „ChatGPT“ je ľahko dohľadateľné našou dnešnou západnou autoritou.

 

Hypoteticky, ak by sa náhodou v dnešnom svete stalo, že blázni získajú moc nad celou planétou, celým našim informačným systémom, stane sa to, že dnešná technologická úroveň technológií zabezpečí plošné otroctvo celého obyvateľstva našej planéty. Už nikdy nezískame možnosť k oslobodeniu sa, a dokonca oslobodiť sa nás samých už ani nikdy nenapadne, a to ani vtedy, keď by v našom okolí umieralo obrovské množstvo ľudí, našich známych. Informačný priestor, našu kolektívnu myseľ, definitívne ovládnu tí, ktorí si myslia, že depopulačná agenda je jediným riešením našej situácie.

 

Tomuto scenáru je dnes nevyhnutné zabrániť. Informačný priestor musí ostať decentralizovaný, pozostávajúci z obrovského množstva autonómnych jednotiek, v súlade so životom, v súlade s prírodnými zákonmi, inak ako ľudstvo vyhynieme. Naša najväčšia úloha v dvadsiatom prvom storočí. Ako na to?

 

 

INTELEKTUÁLI, BLOGERI, NA SLOVÍČKO PROSÍM

 

 

Dnes nečakáme na vojenské víťazstvo, dnes čakáme na morálne pozdvihnutie nášho obyvateľstva. Iba pochopením, uvedomením si funkčných princípov dokážeme spolu čeliť bláznovstvu, pretože my v skutočnosti nebojujeme so zlom, ale s hlúposťou! Naša morálka určí, či sa vydáme na cestu zlatého veku, alebo či sa vydáme na cestu bláznovstva do pekla sebazničenia.

 

Preto nás ľudí vyzývam, nájdime si k sebe cestu, a to aj s použitím našich najmodernejších technológií, s použitím umelej inteligencie.

 

Odvrátiť katastrofu môžeme len my, my ľudia, tí čo ešte premýšľame bez zahltenia mysle umelých mainstreamových informačných škatuliek. V dnešnej dobe je obzvlášť potrebné svoj intelekt zdieľať naprieč našim pozemským svetom, naprieč štátmi a národmi, naprieč našou prirodzenou rôznorodosťou. Iba vedeckým štýlom a automatickou korektúrou (informačným reagovaním na seba) sa nám podarí vytvoriť vzájomný rešpekt a pochopenie naprieč rôznorodými národmi sveta. Uvedomenie nás zbaví pocitu súperenia a naštartuje nás k reálnej spolupráci.

 

Uvedomenie si vzájomnej fyzickej prepojenosti oslobodí naše mysle z doterajšieho konceptu súperenia. Konečne začneme pozerať na druhého ako na seba samého, ako na niekoho, kto nám vďaka svojmu bytiu a svojej rozmanitosti, neustále rozširuje naše schopnosti a možnosti.

 

Logika je jednoduchá, čím je počet ľudí na Zemi väčší, tým je aj náš výpočtový výkon väčší, informačný výkon väčší, tým naša technologická vyspelosť je väčšia, a tým je aj náš život ľahší! Robme všetko preto aby naša populácia rástla, a nie naopak! Robme všetko preto, aby si naši ľudia tento jednoduchý vzorec uvedomovali, aby boli uvedomelí, potom nebudú ani zlí. To je naša úloha, úloha intelektuálov a blogerov v každom čase.

 

 

ZMYSLUPLNÉ VYUŽITIE UMELEJ INTELIGENCIE ChatGPT V DNEŠNEJ DOBE

 

 

Pozdvihnutie morálky obyvateľstva je absolútnym základom k následnému dosiahnutiu božských technológií. K novému druhu energetického zdroja, k nášmu riešeniu stabilizácie situácie na Zemi. Tento potrebný technologický skok nesmie byť vykonaný skôr, preto mu je dodnes silou mocou bránené k uskutočneniu, a preto niektoré už objavené technológie sú veľmi chránené (napríklad hypersonické rakety), a iné sú nepretržite uzamknuté v trezoroch. Veď si len predstavme, čo by večne súperiaci blázni spravili s neobmedzenou energiou? Zničili by všetko a neostalo by nič.

 

Skok v uvedomení ľudstva musí byť prvým základným, k druhému dôležitému – k energetickému skoku.

 

Prvý je na nás, na ľuďoch, musíme nájsť k sebe cestu, musíme sa pochopiť, porozumieť si a prestať súperiť. V porozumení nám odjakživa bráni naša rôznorodosť a jazyková inakosť. Rozdielne národy, skupiny ľudí používajú k svojej komunikácií rozdielne jazyky, nárečia, spadajú pod rôzne informačné databázy.

 

Avšak dnes, vďaka superpočítačom a samo učiacim algoritmom analyzujúcim obrovské množstvo dát, sme konečne schopní pomyselné informačné barikády spomedzi nás technicky odstrániť. Naša umelá inteligencia, nech je dnes akokoľvek kontroverzná, vie perfektne prekladať do cudzej reči (ok, miestami s chybami, ale neustálym používaním sa aj neustále zlepšuje). Dnes sú jednotlivci schopní pomocou umelej inteligencie preložiť svoje myšlienky, svoje texty a zdieľať ich so širšou ľudskou spoločnosťou. S porozumením! Dnes vieme pomocou umelej inteligencie nadviazať dialóg s inými národmi, s inými intelektuálmi, s inými blogermi, s inými ľuďmi, manuálne, samostatne, všetci. Toto je skutočný dôvod čoho sa korporácie boja a vyzývajú na utlmenie používania umelej inteligencie. Dôvod nekontrolovateľného naštartovania porozumenia naprieč obyvateľstvom.

 

 

ZÁVER

 

 

Snažme sa aby koniec dvadsiateho prvého storočia nepoznal národnú problematiku takú, akú ju pozná dnes, súperiacu a vyvyšujúcu sa. Národy sa musia zblížiť a uvedomiť si svoju podstatu, svoju ľudskosť, svoju božskosť. Inak nám v budúcnosti dobre nebude.

 

Využime k tomu už dnes naše najnovšie technologické nástroje, nepoužívajme ich na tvorbu, na tú nech nám aj naďalej ostane naša hlava, ale využívajme ich ako kalkulačku na riešenie konkrétnych problémov a na zjednodušenie zložitých procesov.

 

Osobne postupne celý svoj Projekt:Z prekladám do cudzích jazykov pomocou „ChatGPT“, a dokonca ho dávam nahovárať pomocou umelej inteligencie a funkcie „text to speech“, aby bol dostupnejší aj pre tých, ktorí nemajú čas čítať. Mojou ambíciou bude zverejňovať svoje texty na zahraničných fórach, aby myšlienky zo Slovenska, sa časom dostali do celého sveta. Pred pár rokmi sa zdala moja ambícia nemožná (neovládam jazyky a nemám dar reči), vidíte, dnes jeden človek vie pôsobiť sám aj doma, aj v zahraničí, skrátka vie byť iskrou, ktorá zmení svet!

 

Zoberte si zo mňa príklad, intelektuáli, blogeri, začnime pôsobiť cezhranične, nadnárodne, vymieňajme si myšlienky a spoločne uvažujme. Manuálne obíďme mediálny korporát, ktorý nám informácie cenzuruje, nájdime si k sebe cestu, samostatne, individuálne a pritom spoločne, my ľudia!

 

Porozumenie a pochopenie princípov je prvým krokom k zlatému veku ľudstva a k nastoleniu večného mieru.

 

www.projektz.sk . 
(Tento článok vyšiel v rôznych jazykoch na rôznych svetových fórach, a v rôznych blogovacích platformách).

 

P.S.: Ak máte otázky a potrebujete poradiť ako využívať moderné technológie v praxi, alebo len podebatovať, rád sa s vami stretnem osobne, rád vás obslúžim, každý pondelok v nepárnom týždni, v prevádzke Clock-Block pri Einparku (oproti INCHEBE) v Bratislave.

 

Audio verzia textu: https://youtu.be/Zobx82w_klw

 

 

Juraj Tušš

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Tušš

O AUTOROVI

Autor projektov: Česká pivnička, Projekt:Z

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 62

Celkové hodnotenie: 30.39

Priemerná čítanosť: 1647

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Schuster: Slovensko si vstup do NATO muselo zaslúžiť

    0icon

    Košice 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Milan Kapusta)   Slovensko si vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) muselo zaslúžiť a napraviť si meno. Pri príležitosti 20.…

    Dôkaz, ako opoziční "odborníci" škodia Slovensku

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Pavel Neubauer)   Minister financií SR Ladislav Kamenický zo Smeru-SSD upozorňuje na dôsledky neustáleho a účelového očierňovania vlády opozičnými…

    Oprava diaľničného mosta pri Trnave sa začne po Veľkej noci

    0icon

    Trnava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Komplexná oprava mosta v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave sa začne v sobotu 6.…

    Ivana Korčoka nespravodlivo napádajú! Ako to zastaviť?

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR - Dano Veselský)   Bývalý minister školstva Juraj Draxler sa na sociálnej sieti vyjadril k napádaniu, ohováraniu a štvavej kampani…

    Ministerstvo vnútra zriadilo voličom infolinku pre druhé kolo prezidentských volieb

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)   Ministerstvo vnútra (MV) SR zriadilo pre druhé kolo prezidentských volieb infolinku, na ktorej voličom poskytnú informácie súvisiace s…

    Nie je čas na váhanie. Uvidíme, či sme sa poučili

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Malosť a hašterivosť v pronárodnom tábore politikov a ich voličov, mala za následok nielen zbytočné rozptýlenie voličských hlasov, ale aj fatálny…

    Matica slovenská si uctila pamiatku Jozefa Kronera kultúrnym podujatím a otvorila tretiu výstavu galérie Matice

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:Facebook/Matica slovenská/Dr. Ladislav Skrak a Mgr. Ján Kšiňan)   Dňa 25. marca 2024 sa konala zatiaľ jedna z najväčších akcií Domu…

    Priama linka: György Gyimesi: Korčok je Čaputová v nohaviciach. Zvoľme mier

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:Facebook/Gyimesi György)   K aktuálnym udalostiam poskytol Hlavným Správam do relácie Priama Linka telefonický rozhovor György Gyimesi, podpredseda strany Aliancia (SZÖVETSÉG),…

    Na Slovensku vlani zomrelo vyše 54.000 ľudí, úmrtnosť klesla

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na Slovensku vlani zomrelo 54.133 ľudí. Úmrtnosť medziročne klesla o 9,1 percenta. Hodnoty sa priblížili číslam z obdobia pred…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA