Škodná na pranieri.

Richard Sulík, predseda bývalej koaličnej strany si uvedomil svoju nebezpečnú pozíciu rýchlo vyskočil a preskočil na druhý breh. Aby odpútal pozornosť od vlastnej zodpovednosti koaličného partnera, zostrojil strelu so štrnástimi hlavicami. Rekonštruuje, reštartuje, prípadne odvoláva vládu s ktorej ušiel. Diskusia poslancov zvolaných iba na tento účel ukazuje na nespôsobilosť vládnuť so Sulíkom, bez Sulíka, pred Sulíkom aj po Sulíkovi. Každý príspevok opozičníkov iba dokresľuje diletantstvo vlády a každé vystúpenie koaličného poslanca zas obhajuje neobhájiteľné. Ba zazneli uplakané aj prosebné hlasy na obhajobu status quo. Obhajovať  vládu sa snaží jej predseda Eduard Heger. Priznal isté chyby, ale skončil tvrdením, že tak dobre nám ešte nikto nevládol a bola by škoda prepriahať. Pripomenul krízu kovidovú, vojenskú, energetickú a vyzdvihol zažehnanú krízu lekársku. Tak dobrú a úspešnú vládu sme proste ešte nemali. Škoda len, že nevďační občania si to neuvedomujú a  podliehajú konšpiračným médiám. Iba vinou konšpirátorov sa búria a protestujú. Je zrejmé, že v Lidli už dávno nebol.

Parlament rieši opäť svoje zlyhania. Jedno vystúpenie za druhým ukazuje skutočnú biedu správy Tejto krajiny. Je jasné, že vláda sa od riadenia štátu dostala do správy lesov, lúk a pasienkov. Riadi krajinu. Napriek tomu si nemyslím, že je z ekonomického pohľadu najhoršia. Klesajúcu úroveň sledujem dlhodobo.

Nezabudol som, ktorá vláda tvorila slovenskú šľachtu privatizovaním  štátnych podnikov, ktorá vláda zničila poľnohospodárstvo, pamätám si kto vládol a hlboko pod cenu vypredal aj zákonom chránené štátne monopoly. Nie, najväčšiu sekeru táto vláda nezaťala. Napriek tomu si nemyslím, že by sme mali sledovať jej odvolávanie, rekonštrukciu, výmenu kohokoľvek za kohokoľvek. Mali by sme sledovať presun jej členov do najprísnejšie strážených priestorov spoločne s tými, čo ich podporovali v parlamente aj v médiách. S tými čo nemuseli, a doteraz nemusia dokazovať cestu k nadobudnutému majetku. To bol dôvod, pre ktorý súčasní poslanci a nimi zostavená vláda získali mandát. Preto nielen vláda má na rováši:

Vraždy. Vražda je neodpustiteľný zločin a každý súdny človek je stým uzrozumený. Dnes, keď už iba málo kto pochybuje, že atómovka Igora Matoviča podopretá špeciálnou vojenskou akciou ministra vojny Naďa v hnusnom počasí, za asistencie konkrétnej skupiny takzvaných odborníkov, prinútila občanov podstúpiť lekársky pokus s neistým koncom. Moje slová o masovej vražde sa zakladajú na konkrétnych výrokoch členov vlády a je nutné, aby úmrtia pred a po výbuchu tejto bomby preskúmali orgány ktoré pre tento účel platíme. Nemal by to byť problém, veď vražedné atómy pôsobia doteraz. Štatistiky sú určite k dispozícií a porovnanie pred a po výbuchu dá jasnú odpoveď. Rovnako jasnú odpoveď dá aj menný zoznam osôb, ktoré sa na decimovaní obyvateľstva podieľajú.

Obmedzenie ústavného práva. Cielené obmedzenie ústavného práva na slobodu slova napomohli konať trestné činy. Nikto nemôže poprieť, že v súvislosti s vyššie popísanou akciou došlo nie len k zabráneniu verejnej diskusie, ale aj k priamemu poškodeniu osôb, ktoré na riziká spojené s akciou Kovid sa snažili upozorniť a z pozície svojho vzdelania aj argumentovať. Vláda akúkoľvek polemickú diskusiu nepripustila a odvážnych odborníkov ostrakizovala až po stratu zamestnania. Nestačilo. Obmedzovanie tejto slobody povýšila na vyšší level. Spojila ho so sledovaním osôb prostredníctvom elektronických prostriedkov a v preosievaní informácii pokračuje.

Inflačnú špirálu.  Znehodnocovanie meny nekontrolovateľne znižuje kúpyschopnosť a finančnú bezpečnosť stredných aj malých podnikateľov, stredných aj malých chovateľov, stredných a malých pestovateľov potravinových článkov v dôsledku čoho hrozí nebývalá chudoba. Obrovské zadlženie štátu spôsobené svojvoľným utrácaním za nesystémové výdavky ako sú napríklad nekončiace nákupy vakcín a ďalšie jadrové výbuchy priviažu štát na mnoho rokov k psej búde svetovej banky.

Energetickú nedostatočnosť. Svojou submisívnou politikou voči nevoleným predstaviteľom európskej únii vláda spôsobuje stále väčší nedostatok elektriny a palív, čím vystavuje občanov k neodvratnému zhoršeniu životných podmienok. Bez akéhokoľvek vyhodnotenia účinku aspoň jednej sankcie proti najlacnejšiemu dodávateľovi týchto komodít, tupo prikyvuje vláde Bruselu aj ambasáde za plotom a plní drastické nariadenia proti vlastnému obyvateľstvu.

Ťahá štát do vojny. Vláda nielen že podporuje, ale priam nabáda k vyprázdneniu vojenských skladov. Nie len to. Namiesto hľadania cesty k vlastnej neutralite a získavaní spojencov na  vytvorenie čo najširšieho pásma  nestranných štátov garantovaného jadrovými mocnosťami, odovzdala vzdušný priestor armáde  USA. Navyše, zbavila sa prostriedkov jeho účinnej ochrany.Aktívnou a slepou podporou jednej strany vojnového konfliktu z vlastného štátu vyrobila terč s niekoľkými cielmi.

Rekapitulácia. Vláda evidentne nezvláda správu štátu a tým najbezcitnejším spôsobom škodí občanom. Rekonštrukcia nepomôže! Kým nebude preskúmaná zodpovednosť každého člena vlády súčasnej aj minulých, kým nebude prešetrená zodpovednosť orgánov tretieho piliera štátnej moci a kým nebude otvorená diskusia o zmene volebného systému, dovtedy nemôžeme ani dúfať, že sa situácia zmení k lepšiemu. Čo je najhoršie – hodiny už hlasno tikajú.

11. decembra 2022

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 143

Celkové hodnotenie: 37.82

Priemerná čítanosť: 920

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní

    0icon

    V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a…

    V Košariskách, Brezovej a na Bradle si pripomínajú 105 rokov od smrti Štefánika

    0icon

    Sprítomnenie odkazu generála Milana Rastislava Štefánika širokej verejnosti je hlavným cieľom dvojdňovej (3. - 4. 5.) celoslovenskej spomienky pri príležitosti 105. výročia jeho tragickej smrti.…

    Pentagón šokovaný: Ruskí „hudobníci“ sa nasťahovali na americkú vojenskú základňu v Nigeri

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP-Kevin Wolf)   V noci na piatok 3. mája informoval anglicky zdroj Reuters, že Rusi obsadili americkú vojenskú základňu v Nigeri.…

    Slovensko - Poľsko 6:1 v prípravnom zápase v Žiline

    0icon

    Žilina 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann) Aktualizované 3. mája 20:24 Hokejisti Slovenska zvíťazili vo svojom predposlednom prípravnom zápase pred MS nad Poľskom 6:1. K presvedčivému…

    Prezidentka označila "horšiu správu"

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Slobodné médiá a demokracia sú od seba neoddeliteľné. Zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie…

    Aktéri cestovného ruchu podpísali na Sninských rybníkoch memorandum o spolupráci

    0icon

    Aktívne spolupracovať v oblasti rozvoja udržateľného cestovného ruchu a zabezpečovať zdieľanie informácií a propagáciu destinácie Poloniny je cieľom memoranda, ktoré v piatok podpísali Krajská organizácia…

    Päťročný chlapec sa mal napiť z fľaše s alkoholom, mal vyše 2,5 promile

    0icon

    Lučeneckí policajti boli v stredu 1. mája privolaní do obce Panické Dravce, kde sa nachádzal päťročný chlapec pod vplyvom alkoholu. V organizme intoxikovaného dieťaťa zistili…

    Únia sa do takýchto citlivých vecí nemá čo starať!

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Europoslanec Milan Uhrík (Republika) vyzval vo svojom príspevku bruselských progresívcov, aby nechali potraty a kultúrno-etické otázky na národné…

    Putin telefonicky hovoril s prezidentom Tadžikistanu

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo)   Deň predtým Dušanbe vyzvalo svojich občanov, aby necestovali do Ruska, a protestovalo proti „zdôrazňovanému…

    Pozvánky na "mierový samit" dostane 160 krajín. Čo na to Medvedev?

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Twitter)   Ukrajina zintenzívnila prípravy na „mierový samit“. Fórum je naplánované na 15. - 16. júna vo švajčiarskom letovisku Bürgenstock Pozvánky…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA