Zavádzajúca štúdia o protilátkach ako zámienka pre zrušenie výhod pre prekonaných?

Hoci množstvo štúdií ukazuje na imunitu po prekonaní, ktorá je na roky, naše ministerstvo ide pekne podľa pokynov farmafiriem – prirodzenú imunitu potlačiť a natlačiť všetkým len napichanú ochranu, ktorú budú dávkovať čoraz častejšie.

Podľa portálu Startitup Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský už v decembri hovoril, že sa diskutuje aj o tom, že by gastro fungovalo v režime O, teda iba pre zaočkovaných. „Zatiaľ sa to vyhodnocuje. Ak dôjdeme k záveru, že takto to bude bezpečnejšie a možno to zvýši motiváciu k očkovaniu, tak to zavedieme,“ vysvetľuje.

Dúfajme, že to ostane len pri diskusii a podozrenia, uvedené tu o tom, ako sa manipuluje s testovaním, povedú k otvoreniu diskusie o ministrovom odvolaní. Ministerstvo totiž hyperaktívne propaguje „veľkú štúdiu“ o protilátkach, ktorá však doteraz nikde nebola opublikovaná ani základné údaje sprístupnené. Tá má byť podkladom pre vyškrtnutie prirodzenej imunity, lebo údajne preukázala, že polovica ľudí po prekonaní ani nemá protilátky.

Tu uvádzam podrobnejšie vysvetlenie, prečo ide o zavádzajúcu štúdiu už od jej základu. Je to zrejmé z čiastkových údajov, ktoré mi ministerstvo na žiadosť podľa infozákona tentoraz promptne poslalo a ktoré zverejňujem tu. Lebo už vyše dvoch mesiacov čakám na odpoveď na moju žiadosť, ktorú mi ministerstvo odmietlo poskytnúť, týkajúcu sa vyjadrenia ministra z konca septembra počas verejnej diskusie v Piešťanoch, že testy na protilátky sú na nič, lebo len veľmi drahý test za 2000 Eur vie potvrdiť skutočné protilátky.

Od ministerstva opakovane počúvame, čo zopakoval nedávno aj DenníkN, že „To, že má niekto protilátky, ešte neznamená, že je proti ochoreniu chránený. Prítomnosť protilátok len ukazuje, či sa ľudia dostali do styku s koronavírusom.“ Neustále zahmlievanie, hoci vieme, že aj štúdie o ochrane vakcínou sledujú tvorbu protilátok, ale aj tvorbu T-lymfocytov a tiež výskyt re-infekcie ako ukazovatele ochrany. A takých štúdií, ktoré na základe týchto troch spomínaných ukazovateľov potvrdzujú imunitu na vyše 6 mes, na 10 mesiacov i vyše roka je už vyše 140.

Potom počúvame od odborníkov ako prof. Miloša Jeseňáka, prezidenta imunológov: „Dynamika tvorby protilátok je pri covide často nepredvídateľná. Časť ľudí si nevytvorí protilátky vôbec… Ale dodávam, že podstatná časť ľudí aj po prekonaní ochorenia ostáva chránená. Aj keď nemajú protilátky a klesnú im, tak pri opätovnom kontakte s vírusom sa vytvorí protilátková robustná odpoveď a zaktivuje sa bunková imunita, ktorá človeka ochráni.“ Výskumníci potvrdzujú, čo je zrejmé zo štúdií potvrdzujúcich dlhodobú imunitu po prekonaní: „neprítomnosť protilátok neznamená absenciu imunitnej pamäte“ (zdroj) a „T bunky v neprítomnosti protilátok poskytujú slušnú mieru ochrany“ (zdroj).

Bunková imunita sú práve tie T-lymfocyty, alebo aj nazývané T- a B-bunky, ktoré sú najspoľahlivejším ukazovateľom imunity tak po prekonaní ako aj očkovaní. Tie však zatiaľ žiadne testy v SR nemerajú, hoci za českou hranicou si ich vie dať každý zmerať, ako som to urobila aj ja na vlastné náklady (za menej ako 150 Eur, nie však 2000 Eur!) 8 mesiacov po prekonaní covidu s pozitívnym výsledkom ochrany, hoci som v žiadnom teste na protilátky nemala dostatok IgG protilátok. Zato som mala aj po 8 mesiacoch vysokú hladinu IgA mukozálnych protilátok (zo slizníc) proti covid-19, veď som aj prekonala covid ľahšie a rýchlejšie ako nachladenie.

Konečne sa pozrime na to, aké protilátky merali vo „veľkej štúdii“ na Slovensku? Merali IgG proti S1 proteínu, ktoré ako jediné sa môžu vytvoriť u zaočkovaných. Lenže u prekonaných sa nemusia vytvoriť práve tieto protilátky proti S1 proteínu, ktorý navyše neustále mutuje vo víruse. U nich sa môžu vytvoriť IgG priamo proti nukleokapsidovému proteínu vírusu (N). Ale mohli sa vytvoriť aj IgG proti S2 alebo ako mne IgA mukozálne protilátky. Vedia to tí odborníci vôbec, alebo sa len tvária, že nevedia, keď píšu: „Ľudia, ktorí prekonali covid bez príznakov, majú hladiny protilátok nižšie. Až tretina z nich nemala dokonca žiadne protilátky.“ To presne zodpovedá môjmu priebehu a výsledkom – žiadne IgG, no pozitívne IgA. Aby zistili imunitu u všetkych prekonaných, potrebovali by ich otesovať aj na tieto ďalšie uvedené protilátky, nielen na jeden typ – spike proteín z alfa variantu.

A akým testom to merali, od akého výrobcu? Prezentácia uvádza, že to skúmali metódou Elisa, ale neuvádza názov testu. Veď načo také údaje ministerstvu, médiami či vôbec plebsu – ten by tomu už vôbec neporozumel. Alebo by porozumel a už by „veľká štúdia“ nesplnila potrebný účel. Bezúčelne isto peniaze na to nevyhadzovali. A kto to vlastne financoval? To sa niet kde dozvedieť, posledná strana 8-stranovej prezentácie uvádza len: Vakcína je riešenie.

Podľa výsledku „veľkej štúdie“ 18% z tých, čo neprekonali ochorenie ani neboli očkovaní, mali dostatok protilátok. Testovanie protilátok vo „veľkej štúdii“ prebiehalo v novembri na nezaočkovaných dobrovoľníkoch v niekoľkokých okresoch na 2789 dobrovoľníkoch. Ďalej sa uvádza, že sa netestovalo z krvi odobratej zo žily, ale len neinvazívne „z prsta“. Čo možno z toho usudzovať?

Podľa odborného a už recenzovaného článku z 7.12. 2021 štúdia z Kanady ukázala, že 7 z 10 komerčne dostupných testov na protilátky z tzv. suchej krvi, teda pri odobratí z prsta, malo veľkú nepresnosť v určení správnej pozitivity i negativity v porovnaní s odberom krvi zo žily. Niekoľko otestovaných testov nedosiahlo citlivosť vyššiu ako 40% pri takomto porovnaní. Takže si len môžeme počkať, či sa ministerstvo odváži odhaliť pravdu o použitých testoch a ich výrobcovi.

Príde mi zvláštne, že podobný výskum minulú zimu/jar, realizovaný tiež Lekárskou faktultou UPJŠ, ktorý nameral 25% populácie premorenej z 10 000 odobratých vzoriek, tiež nebol nikde publikovaný ale ani tak medializovaný. Obdobne, keď v novembri minulého roku testovali v dvoch rómskych osadách a zistili premorenosť 44%, z toho 33% ľudí ani nevedelo, že covid prekonalo, väčšina politikov i odborníkov to ani nezachytila z jednej vety na jednom spravodajskom portáli.

Dnes je tu však ešte polovica nezaočkovanej dospelej populácie, ktorá vo väčšine tuší, že covid prekonala a teda má protilátky alebo nejakú prirodzenú imunitu, preto sa nehrnie do očkovania hlavne po správach, že zdraví a neraz mladí ľudia krátko po očkovaní nečakane zomreli. Mnohí počuli od známych o zhoršení zdravia a pod. Niektorí vedia, že je aj iná bezpečná a účinná ochrana dokonca bez etických kompromisov, ako sa chrániť pred hospitalizáciou a ťažkých priebehom a to sú vitamíny. Aj tí, ktorí ochorenie ľahko prekonali a teraz majú imunitu na roky, čo potvrdzujú štúdie, sú dokopávaní do očkovania, ktoré nepotrebujú a ani nechcú.

Lenže jedinou dovolenou má byť napichaná imunita – to je vízia farmafiriem. Až je 100% ľudí takto opichaných, už niet neopichaných, ktorých zdravie by sa dalo porovnávať so zdravím opichaných. Bezpečnosť vakcín sa už vôbec nebude dať posúdiť a nikto nemusí niesť zodpovednosť za potenciálne poškodenia očkovaním. Navyše raz s kovid pasom znamená s vakcínami na večné časy a čoskoro aj s digitálnou bezhotovostnou menou.

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jana Tutková

O AUTOROVI

Som predsedníčkou Centra pre bioetickú reformu, ktoré bojuje za slobodnú spoločnosť, kde je právo na život, na telesnú integritu a súkromný majetok rešpektované v zákonoch. www.pravonazivot.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 87

Celkové hodnotenie: 11.4

Priemerná čítanosť: 9632

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Raději český kriminál...

    0icon

    Moskva 19. marca 2024 (HSP/vidlakovykydy/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Tak nám Putin vyhrál v Rusku volby a může si říct podobně jako Karel Gott, že tentokrát to…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Európske krajiny vyzývajú EIB o zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Scholz v Izraeli rokoval o prímerí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Euronews/ Times of Israel/ Foto : TASR/AP-Leo Correa)   Rokovania o prímerí v Gaze sa obnovujú. Nemecký kancelár Olaf Scholz…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    FOTO DŇA