Chcete sa stať poslancom nášho parlamentu? Tu je návod, ako si štyri roky užívať pôžitky z našich daní.

Vraví sa, že ak máte záujem o takúto funkciu, musíte sa prihlásiť u súdruha Žinčicu. Žiaľ, naše „dokonalé“ zákony umožňujú všetko a aj obísť všemocného súdruha Ž. A aj to, aby zástupca 36 000 ľudí v parlamente „terorizoval“ a stresoval svojimi návrhmi v polročných intervaloch predkladaním zákonov skoro 2, 5 milión ľudí.

Takže, tu je manuál a krok po kroku na najlacnejší postup, ako si na 4 roky sadnúť ku 149 kolegom ako sivá myška.

1. Predovšetkým musíte chcieť stať sa poslancom. Stačí tomu podriadiť možno 8 hodín mesačne.

2. Vyhľadáte si hocakú stranu v registri, prihlásite sa a vstúpite do nej.

3. Presvedčíte stranu na večeri s predstaviteľmi s preferenciami od 0,3-do 3 percenta, že ich dostanete do parlamentu, ak budete aspoň podpredseda strany.

4. Asi jeden a pol roka, prípadne rok pred voľbami sa zviditeľnite nejakým dobre premysleným škandálom, ktorý zo začiatku bude smerovať proti vám, ale dôkazmi obrátite situáciu tak, že vás ľudia budú ľutovať, ako vám ublížili. Takto vás začnú vnímať ako martýra, čo veľmi pomáha pri zbere hlasov a povedia si: Veď dáme chudákovi hlas, aby dokázal svoju opodstatnenosť.

5. Otvoríte si účty na všetkých sociálnych sieťach a začnete informovať a vypisovať ako Vám ublížili, ako je to u nás zlé a ako to chcete všetko napraviť, aby sa ľudia mali dobre. A nesmiete ustávať. Každý týždeň vypustíte v teóriách konkrétnosti a čo napravíte, aby tu bolo lepšie a to vo všetkých oblastiach (môžete to odkukať od špičkovej školy – od Matoviča, Hegera, atď..)

6. Asi rok pred voľbami sa začnete ako malá strana „náhodou“ kontaktovať so šéfom strany, ktorá sa určite dostane do parlamentu. Začnete mu motať pod fúzami mašličky, aký by bol fantastický premiér, ak by sa mu to podarilo.

7. Začnete ho oslovovať priateľ a vytvoríte dojem svojej zaneprázdnenosti, pretože politicky driete na vzostupe svojej strany. A občas kvôli „ťažkej“ práci zrušíte stretnutie. Vytvoríte dojem u dotyčného, že ste ste workoholický pracant.

8. Následne ho začnete chlácholiť. Poviete mu, že ste si zisťovali svojimi tajnými spoľahlivými kanálmi, ktoré máte veľmi dobre zorganizované a vytiahnete mu odhady pred predchádzajúcimi tromi voľbami voľbami od tajnej neznámej americkej prieskumnej agentúry s vymysleným, ale výstižným názvom (môže byť iba z troch – štyroch písmen a samozrejme tú skratku mu vysvetlíte.) Pozor, každé štyri roky na prieskumoch agentúry kvôli dôveryhodnosti zmodernizujete vzhľad, logo, hlavičku, písmo a iba vyrobenú pečiatku prieskumnej agentúry musíte mať rovnakú.A papiere podľa časového odstupu štyroch rokov necháte na slnku postupne pokryť patinou.

9. Poviete, že to sledujete 12 rokov a odhady našich agentúr nie sú tak presné. Od výsledkov volieb môžete percentá pomeniť v rámci štatistickej odchýlky a dokonca vymeníte poradie menších strán, ktoré sa dostali do parlamentu. A môžete vymeniť aj druhé a tretie miesto, ak tam nie je veľký rozdiel. Ale vo svojej podstate nesmiete vsunúť do parlamentu, žiadnu stranu, ktorá sa nedostala do parlamentu. Dotyčný uverí vo vaše tajné informacie. Prieskumy mu iba ukážete, s odôvodnením, že ich máte aj Vy tajne a že sú to prieskumy pre vyššie svetové kruhy riadiace tento svet. To určite dotyčným zatrasie a bude vo Vás vidieť človeka s dlhočiznými pákami.

10. Pri ďalšom stretnutí mu naznačíte, že jeho strana zaostáva za lídrom o cca 2-3 percentá a veľmi by ste chceli, aby preskočila svojho súpera, prípadne vyhrala voľby. A tak prídete s návrhom koalície so stranou. Samozrejme, musíte zahrať to, že vaša strana začína stúpať a pol roka pred voľbami má podľa vašej (falošnej) agentúry 3,6 percenta. A ak by ste sa spojili, pomohlo by mu to percentami k víťazstvu a pomáhali by ste mu aj v parlamente. Čo tam potom, že vaše preferencie sú v slovenských agentúrach 0,5 možno 1 percento, veď slovenské agentúry sú nespoľahlivé a úplatné. A robia prieskumy na objednávku, aby ovplyvňovali voličov.

11. Prijme vás do koalície a po voľbách máte istý flek v parlamente. Že pri vašom mene svieti 15 000 hlasov a celá strana získala 1 percento hlasov, nikoho od koaličnej strany nezaujíma. Jednoducho vašu snahu ste korunovali úspechom nielen pre seba, ale aj pre ďalších dvoch spolustranníkov z bezvýznamnej strany!

12. A ak ste už v parlamente, môžete si gule váľať a brať super plat štyri roky. A ak sa Vám to zapáči, pred ďalšími voľbami ostentatívne vystúpite z koalície a začnete podľa situácie a prieskumov kontaktovať lepší politický subjekt. A budete mať vystarané na ďalšie štvorročné leháro. A keď znenávidíte nejakú vec, alebo Vám niekto ponúkne nejaké benefity, tak môžete každý polrok podávať jeden a ten istý návrh, aby ste stresovali veľkú časť obyvateľov. Vtipy a kritiku o sebe určite znesiete, veď za plat poslanca sa to oplatí.

Tak, takto sa teraz ponevierajú po slovenskom parlamente viaceré ministraničky, ako Kresťanská únia, Nova, Zmena zdola , niektoré sa premenúvajú a inovujú program, ktorý má stále rovnakú podstatu. Ale najhoršie je na tom to, že samostatne by sa do parlamentu nikdy nedostali, lebo päť percentná hranica na vstup je pre nich veľmi vzdialená a začarovaná méta!

S týmto sa v posledných voľbách prerátala strana PS v koalícii s jedno až dvoj percentnou ministraničkou SPOLU na čele s brblavo škriekajúcim Beblavým. Chýbalo jej 0,4 desatiny percenta. Aspoň jedna spravodlivosť bola na mieste.

A takíto prifarení politici, aby sa zviditeľnili, vymýšľajú kravskochujádske zákony, lebo sa to im a ich kamarátom hodí a dostávajú sa do povedomia. No a niektoré aj prejdú parlamentom, čo je naozaj škodiace pre spoločnosť.

A aby som bol konkrétny. Naša porevolučná poslanecká stálica Záborská v posledných parlamentných voľbách získala v prifarenej strane Kresťanská únia k OĽaNO 36 472 hlasov, čo je asi 1,2 % z voličov a cca 0,6 % z počtu obyvateľov a celá KÚ získala so štyrmi poslancami vyše 71 034 hlasov, ) A to má ešte popri iných straničkách v koalíciách ako poslankyňa mimoriadne veľa hlasov. Zastupuje tak so svojou ministraničkou víťazné zoskupenie a čaruje tu tvrdohlavo každý polrok s interrupčným zákonom. Od nežnej je poslankyňou. Pani Záborská zakladala KDH, ale keďže táto strana je už mimo parlamentu a Rada KDH jej v roku 2019 po štvrtý raz neschválila kandidatúru do Európskeho parlamentu, tak sa rok pred voľbami priplietla do Kresťanskej únie, ktorá sa takto cez kľúčovú dierku prešuchla do parlamentu s 3,85 % z počtu voličov, čo je tesne nad jedným percentom z celkového počtu obyvateľov!!! Naozaj brilantne špekulatívny výkon ženy, ktorá je už vyše 10 rokov v dôchodcovskom veku! Starosť o vnúčatá by jej určite lepšie pristala.

A tu vzniká otázka správnosti volebného zákona a spravodlivosti volebného výberu. Na vstup do parlamentu musíte mať aspoň rovných 5 percent a viac. Ale ako koalícia stačí 7 percent a nie 10. A obe prípadne tri strany môžu mať jednotlivo pod 5 percent ( napr. 3,5 a 3,5, alebo 2,5, 2,5 a 2 % samostatne by v druhom prípade nedostali ani Euro zo štátneho, ale ako špekulatívny celok áno a rovnako, aj keď sa pridružia k názvu (ako to dnes vyznieva z názvu najsilnejšieho politického subjektu zloženého zo štyroch strán) a prehupli sa do nášho zákonodárneho zboru. A toto je ten chorý článok vo volebnom zákone pri prešpekulovanosti Slovákov.

Čas a časté politické čachre-machre naznačujú, že by bolo dobré nastaviť hranicu pre všetky strany aj v koalícii aj zaradené v mene na hranicu 5 percent. Potom by politická mapa vyzerala celkom inak bez vynaliezavých potrimiskárov  a povedzme si, že aj najväčších krikľúňov v parlamente. Ale v súčasnosti to našim špekulantom z malých strán len vyhovuje. A v koalícii majú vždy dostatok hlasov na to, aby nový volebný zákon ústavnou väčšinou neprešiel. A to je dnešná politická realita na našom Zlovensku.

Pavel Jacz

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 180

Celkové hodnotenie: 27.48

Priemerná čítanosť: 3264

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Nemecko - Slovensko 2:2 po 1. tretine

    0icon

    Slovenskí hokejisti nastúpili na štvrtkový prípravný zápas v Kaufbeurene proti Nemecku v bránke s Dávidom Hrenákom. V prvej obrane hrali Michal Ivan a Mário Grman…

    Poslanci vo štvrtok večer diskutovali o zmenách vo Fonde na podporu umenia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere štvrtkového rokovania venovali novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU), ktorá je v druhom čítaní. Šéf…

    Slovenská 20-ka prehrala v druhom súboji v Poprade s Fínskom 1:6

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na domácom Turnaji piatich krajín v Poprade. Vo štvrtkovom zápase podľahli Fínsku 1:6.…

    Slovenky v E-skupine s Nórskom, Rakúskom a Slovinskom

    0icon

    Slovenské hádzanárky sa na decembrových ME stretnú v základnej E-skupine v Innsbrucku s Nórskom, domácim Rakúskom a Slovinskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Viedni,…

    Slovenská sedemnástka zdolala na turnaji v Tranase Švajčiarov 3:1

    0icon

    Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín vo švédskom Tranase. Vo štvrtok zvíťazili nad rovesníkmi zo Švajčiarska 3:1.

    Slovenská osemnástka podľahla Čechom 3:4 po predĺžení

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po…

    Kotlár robí prvé kroky

    0icon

    Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 a poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS) požiadal Finančnú správu…

    Palestína predloží na májovom kongrese FIFA návrh proti Izraelu

    0icon

    Palestínska futbalová asociácia (PFA) predloží na májovom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) návrh, v ktorom bude požadovať "rozhodné kroky" proti izraelskej asociácii (IFA). Návrh vychádza…

    ÚMS: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy

    0icon

    Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s postupom, akým vláda schválila investičný zámer prioritných životných situácií. Dôvodom je, že z neho vynechala mnohé mestá, čím ohrozila…

    Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

    0icon

    Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením. Dôvodom požiaru má byť technická porucha. Na mieste zasahujú aj…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA