Madam Čaputová opäť perlila…, ale nie je sama zo Sorosovho stáda…

Madam Čaputová sa nechala počuť, že by bolo dobre, keby si obvinený alebo lepšie povedané osočovaný guvernér NBS Peter Kažimír zobral príklad z rakúskeho kancelára Kurza a odstúpil zo svojej funkcie.  Obvinenie Petra Kažimíra pochádza z dielne úradu špeciálnej prokuratúry, ktorú vedie Daniel Lipšic, pretlačený do funkcie terajšou koaličnou luzou. Lipšic sa stal špeciálnym prokurátorom v čase, keď bol v treste za zabitie človeka.

https://www.scribd.com/doc/80901687/Lipsic-Aron-Finish

https://veci-verejne.sk/44474-2/

Pani prezidentka toto Vám nevadí? Čaputová Kažimíra nevyzvala na odchod z funkcie, lebo podľa nej platí prezumpcia neviny, ale mal by sám odstúpiť z vlastnej vôle. A to iba na základe pochybného obvinenia. Čaputová uviedla, že v prípade keby bola ona obvinená, tak by zvažovala svoj odchod z funkcie. Nepovedala, že by z funkcie odišla. Prečo? Lebo by jednoducho z funkcie neodišla. Ak by sme žili v demokratickom štáte, Čaputová už dávno mala odstúpiť za svoj podiel rozširovania nákazy Covid 19 a za všeobecné ohrozenie zdravia občanov. Tohto skutku sa dopustila tým, že v čase ohrozenia zdravia občanov pozvala na návštevu  Slovenska pápeža. Jeho návšteva mala za následok niekoľkodňové zhromaždenia občanov v tisícoch. Niet pochýb o tom, že aj jeho návšteva zapríčinila následné zvýšené ochorenia občanov na Covid 19 a opätovne veľmi zlý stav na Slovensku. Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/27478/pani-prezidentka-ste-ochotna-v-oktobri-t-r-odstupit-z-funkcie/

Pani prezidentka tiež povedala: „Vyšetrovanie trestných činov korupcie a zneužitia právomoci bývalých verejných činiteľov, je veľmi dôležitá očista a nevyhnutný proces, ktorý musí pokračovať.“

S týmto výrokom sa dá súhlasiť, len pani prezidentka akosi  pozabudla na to, akým spôsobom sa tak deje. Dnes sú obviňovaní ľudia na základe výpovede nejakého kajúcnika, ktorý si udávaním osôb snaží znížiť svoj trest alebo dosiahnuť úplné zastavenie trestného stíhania voči svojej osobe. Tento postup je zavrhnutia hodný, pretože môže byť postavený na „vode“ bez dôkazov čo je v hlbokom rozpore s právnym štátom. Ak je niekto obvinený z niečoho, musia na to existovať dôkazy, na základe ktorých by malo dôjsť k odsúdeniu. Ak takéto dôkazy neexistujú, obvineného jednoducho nemôžu odsúdiť. Medzi dôkazy určite nepatrí výpoveď tzv. kajúcnika.  Sme svedkami, kedy obvinení na tomto princípe sú z väzby prepúšťaní a viacerí budú pravdepodobne oslobodení. Prečo? Lebo tu nejde o očistu štátu, ale o likvidáciu politických oponentov. A to sa správne nazýva politický revanšizmus.

K veci sa vyjadril aj bývalý premiér a súčasný minister financií Matovič, ktorý uviedol, že Kažimír je neodvolateľný lebo má imunitu, čo považuje za hovadinu. Ja považujem za hovadinu tiež skutočnosť, že aj poslanci majú imunitu. Pre to, aby mali poslanci imunitu nevidím žiadny racionálny dôvod.

Za všetko hovorí vyšetrovací spis PPZ-109/NKA-PK-ZA-2016 Krajskej prokuratúry v Trnave zo dňa 31.1. 2017 smutne známej Matovičovej kauzy pre prečin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evicencie.

https://www.scribd.com/document/344974849/Policajne-uznesenie-Matovi%C4%8D

Trestné stíhanie bolo zastavené nie preto, že by sa skutok nestal, ale preto, lebo skutok bol premlčaný!!!

Igor Matovič bol tiež podozrivý z krátenia dane a prepierania špinavých peňazí. Polícia voči nemu viedla vyšetrovanie. Podľa logiky pani prezidentky, mal na základe týchto udalostí Matovič odísť z politiky aj z miesta poslanca, ktoré v tom čase zastával. To sa však nestalo.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/447541-matovic-podla-policie-kratil-dane/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

Igor Matovič však mal dávno odstúpiť z vlády aj pre podozrenie a naviazanosť jeho osoby na trnavskú firmu EUROLAB LAMBDA, ktorá mala zaevidované nedoplatky voči Sociálnej poisťovni vo výške 17 285,46 eura. Zákon o verejnom obstarávaní pritom účasť v súťažiach neplatičom neumožňuje. Táto firma sa však nehorázne nabalila na lukratívnej zákazke štátu.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/566076-desiatky-milionov-za-testy-idu-do-trnavy-firma-vzbudzuje-otazniky/

Táto amoralita však súčasnej vládnej mafii nevadí a nevadí ani pani prezidentke. O akej očiste hovorí prezidentka, keď ľudia, ktorí sa dopúšťali alebo sa dopúšťajú amorálnych alebo možno aj rôznych kriminálnych činov dnes sedia vo vláde SR alebo sú vo vysokých funkciách štátu?

O chvíľu uplynie rok od zavraždenia generála Milana Lučanského. O indíciách prečo si myslím, že to bola vražda som písal tu:

https://blog.hlavnespravy.sk/26612/vrazda-m-lucanskeho-je-nadalej-neobjasnena-verejne-spochybnujem-zavery-komisie/

Vláda a ministerka spravodlivosti od začiatku zavádzali verejnosť tvrdiac, že išlo o samovraždu. Už len tento fakt je veľmi podozrivý lebo ten, kto má niekoľko dní od  úmrtia Lučanského odvahu bez vyšetrovania tvrdiť išlo o samovraždu, s veľkou pravdepodobnosťou vie, ako to v skutočnosti bolo. Faktom  však je, že dodnes vražda Milana Lučanského nebola objasnená. A faktom je aj to, že ministerka Kolíková už dávno mala sama z funkcie odstúpiť. A faktom je aj to, že prezidentka aj v tomto prípade mlčala. Prečo?

Pani prezidentke zrejme ani nevadí podozrivý nákup BVP (bojové vozidlá pechoty) za miliardy z dielne ministerstva obrany, rezortu, ktorý vedie proamerický nominant OĽANO s.r.o. Jaroslav Naď. Predražené hračky pre vojakov v terajšej ekonomickej situácii SR je nie že nevhodné, ale v rozpore so záujmami SR.  Nákup sa nemá uskutočniť súťažou, ale priamou dohodou vláda-vláda, čo umožňuje politikom „uliať“ peniaze skoro bez možnosti vysledovania ich účtov. Najväčším favoritom na bingo výhru – zákazky je BVP KF41 Lynx od nemeckej spoločnosti Rheinmetall.

Jaroslav Naď má typicky podozrivé školenia a aktivity súvisiace s prepojením na tajné služby Západu: pracoval pre špionážnu mimovládku Globsec a Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku, absolvoval kurzy zločineckej organizácie NATO, Program on Advanced Security Studies, George C. Marshall Center, Garmisch, Nemecko (pobočka špionážnej agentúry v USA). Jaroslav Naď bol konateľom spoločnosti CYPHER s.r.o., ktorá mala zákazky od viacerých spoločností z obranného priemyslu vrátane skupiny MSM. V tejto firme akoby náhodou mal aktivity aj jeho švagor Anton Tretinár. A aby toho nebolo málo, obaja aj s jeho bratom Reném pôsobili v Bruseli za kráľovské platy. Nedá mi, aby som sa nezmienil krátko o Barbare Túrosovej, ktorá bola manželkou Naďa. V súčasnosti je zamestnaná na tlačovom odbore v rezorte ministra Mikulca, bývalého  vojenského špióna ako riaditeľka. Samozrejme, že je to iba náhoda pani prezidentka no nie? Alebo nie je? Nemá Naď prostredníctvom Túrosovej pod kontrolou aj MV SR?

Ale to je asi v poriadku no nie pani prezidentka? Záver? Jaroslav Naď je bezpečnostná hrozba SR.

Medzi „významné“ aktivity politicko-ekonomického teroristu G. Sorosa patrilo založenie Stredoeurópskej univerzity v Budapešti (CEU). Soros absolventov tejto univerzity dosadzuje do štátnych aparátov a vysokých funkcií v tzv. záujmových štátoch a pomocou nich potom ovplyvňuje politické a ekonomické dianie v týchto krajinách. Neraz pomocou nich sa podieľa na organizácii štátnych prevratov. Soros tiež podporuje aj pravicovú gender politiku a presadzuje manželstvá homosexuálov.

Uvedieme príklady absolventov tejto školy, ktorí plnia vo svojich krajinách Sorosove pokyny:

Fridon Lala (SPP ’19, Kosovo)

Bol zvolený za poslanca parlamentu v Kosove a stal sa námestníkom ministra pre miestny rozvoj. Kosovo je štát umelo vytvorený z vôle USA a v rozpore s medzinárodným právom.

Jennifer Obado Joel, Nigéria

Absolvent programu bezpečnostných štúdií, Škola bezpečnosti, politiky a medzinárodných vzťahov, University of Central Florida. Má bakalársky titul zo sociológie na Ibadanskej univerzite v Nigérii a magisterský titul v odbore verejná politika na Stredoeurópskej univerzite v Budapešti. Plánuje sa jej využitie vo vláde v Nigérii.

Marija Golubeva,  Lotyšsko

Bola po minulomesačnom hlasovaní tamojšieho parlamentu vymenovaná za novú ministerku vnútra Lotyšskej republiky.

Dane Taleski, Macedónsko

Od januára t.r.  veľvyslanec a stály predstaviteľ krajiny pri NATO.

Tomáš Vytautas Raskevičius, Litva

Prvý homosexuál v litovskom parlamente. Momentálne pripravuje zákon o partnerstve, čo považujem za sorosovsko-litovskú zvrátenosť.

Zoran Dimitrovski, Macedónsko

Bývalý novinár, ktorého CEU „posunula“ na miesto generálneho tajomníka strany Demokratickej únie a funkciu zástupcu ministra pre miestnu samosprávu Severného Macedónska, ktorého úlohou je dohliadať na decentralizáciu a regionálny rozvoj v celej krajine.

Artur Metani, Albánsko

Bol zvolený za najvyššieho inšpektora spravodlivosti (ILD). ILD je inštitúcia zodpovedná za overovanie sťažností a začatie administratívneho vyšetrovania sudcov, prokurátorov a členov Vysokej súdnej a prokurátorskej rady.

Peeter Roosma, Estónsko

Bol  zvolený do Parlamentného zhromaždenia (PACE) Rady Európy za sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva.

Christine Nkongeová, Keňa

Bola vymenovaná za výkonnú riaditeľku kenského inštitútu Katiba, ktorého úlohou je implementácia novej keňskej ústavy.

Adam Bodnar. Poľsko

Poľský ombudsman.

Nicu Popescu, Moldavsko

Moldavský minister zahraničných vecí.

Michael Imran Kanu, Sierra Leone

Stály predstaviteľ Sierry Leone pri OSN.

Bermet Tursunkulova a Julia Kalinichenko, Kirgizsko

Nedávno boli vymenované za poradkyne kirgizského premiéra Sooronbaya Jeenbekova.

 

PS: 

Pani prezidentke a ani tejto vláde zjavne nevadia kauzy bývalej Dzurindovej vlády. Mnoho z nich je nevyšetrených alebo zamietnutých pod koberec. Na vyšetrenie týchto káuz nie je politická vôľa. Prečo? Existuje príkaz zo Západu tieto kauzy nevyšetrovať?

A otázka na záver: Myslíte si, že prípadná politická likvidácia Kažimíra nesúvisí s inštaláciou Ivana Mikloša na tento post? Budúcnosť ukáže…

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Viac na:

https://www.noviny.sk/slovensko/636637-prezidentka-zuzana-caputova-by-na-mieste-petra-kazimira-odisla-z-funkcie-guvernera-nbs

https://icjk.sk/87/Ministerstvo-obrany-potajme-chyst%C3%A1-nevhodn%C3%BA-moderniz%C3%A1ciu,-minister-Na%C4%8F-konflikt-z%C3%A1ujmov-odmieta

https://alumni.ceu.edu/news/alumni-stories

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2415

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Minister obrany poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) poďakoval španielskej ministerke obrany Margarite Robles Fernández za príspevok krajiny do Mnohonárodnej…

    Slováci chcú v semifinále prekvapiť USA, Dostál: "Šanca je vždy"

    0icon

    Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa po roku opäť stretne v semifinále majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie s USA. V sobotu od 13.00 SELČ…

    Budaj: Mapa povodňových rizík mohla ísť na rokovanie vlády pred trištvrte rokom

    0icon

    Mapa povodňových rizík mohla ísť na rokovanie vlády už pred trištvrte rokom. Pre TASR to uviedol bývalý minister životného prostredia Ján Budaj v reakcii na…

    Iniciatíva za verejnoprávnosť vyzýva poslancov, aby nepodporili zákon o STVR

    0icon

    Koordinačný výbor iniciatívy zamestnancov a spolupracovníkov RTVS za verejnoprávnosť a nezávislosť v piatok odovzdal v Národnej rade (NR) SR listy adresované poslancom parlamentu. Vyzýva ich,…

    Počet odsúdených mladistvých v ústave v Sučanoch za posledné roky klesol

    0icon

    Počet odsúdených mladistvých v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Sučanoch za poslednú dekádu významne klesol. Vlani ich bolo v ústave umiestnených 28, v…

    Slovensko sa aktívne zúčastní na mierovej konferencii vo Švajčiarsku

    0icon

    Slovenská republika sa aktívne zúčastní na konferencii o mieri na Ukrajine, ktorá sa uskutoční 15. a 16. júna vo Švajčiarsku. Slovensko by mal zastupovať premiér…

    Zistenia k publikácii MS sa majú riešiť na májovom zasadnutí Súdnej rady

    0icon

    O zisteniach ad hoc komisie zriadenej na preverenie informácií z publikácie o porušeniach princípov právneho štátu z dielne ministerstva spravodlivosti (MS) a Úradu vlády SR…

    Situácia nadregionálnej epidémie akútnych gastroenteritíd je stabilizovaná

    0icon

    Situácia v rámci zistenej nadregionálnej epidémie akútnych gastroenteritíd vo vybraných okresoch Trenčianskeho kraja a v okrese Topoľčany v Nitrianskom kraji je stabilizovaná. Prijatými okamžitými opatreniami…

    Prezidentka: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Slobodné médiá a demokracia sú od seba neoddeliteľné. Zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie…

    Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

    0icon

    Reedukačné centrá (RC) v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria. Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení. Avizoval to v piatok minister…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA