Prejav covidovej prezidentky Čaputovej bol nehodný jej postavenia…Prečo?

Urobme si stručnú analýzu. Svoj prejav začala stručným zhodnotením stavu covidovej situácie. Údajne vynikajúce výsledky po končiacej vláde Pelegriniho sú aj zásluhou Matovičovej vlády. A to je obrovská nepravda a počiatočná obrana doterajšieho vládnutia bývalej Matovičovej a terajšej Hegerovej štátomafie, schizofrenického dvojzáprahu, ktorý budeme v skratke nazývať Hegmatova vláda. Navyše svoje vlastné slová popiera, keďže tvrdí, že v auguste 2020 bola situácia už veľmi zlá a stali sme sa postupne krajinou s najhoršími výsledkami na svete!!!

Pozn autora:

Vo svojom covidovom prejave zabudla pomenovať príčiny zlého stavu, obrovské chyby pri prijímaní opatrení proti covidu, čo malo za následok doteraz temer 13 000 mŕtvych. Treba otvorene povedať, že za tento stav je plne zodpovedná a to aj trestnoprávne Hegmatova vláda. Prezidentka tiež opomenula, že aj ona osobne je za súčasný stav vinná, lebo napomohla šíreniu covidu tým, že pozvala na návštevu Slovenska pápeža v absolútne nevhodnom čase. Tisíce ľudí sa tak nakazilo. Ešte v lete t.r. bola celá krajina v zelenom pásme a odrazu sme všetci skoro červení až bordoví. Ako je možné že to lotri vo vláde neustrážili? Všetko nasvedčuje tomu, že aj tretia vlna bola naplánovaná!!!

Nezabudla však propagovať očkovanie ako jediný prostriedok proti covidu. A to je tiež zavádzanie verejnosti a propagácia mafiánskej skupiny bigfarmy ako napríklad Pfizer-Biontech. Prezidentka venovala skoro tretinu svojho prejavu covidu. Pravdepodobne z toho dôvodu, že sa nevedela vyjadriť k iným pálčivým témam života spoločnosti.

Stručne sa vyjadrila k referendu o predčasných voľbách a obhajobe svojich krokov. Treba kvitovať, že v prejave de facto vyzvala poslancov NR SR k prijatiu takej ústavnej novely, ktorá by viedla k vyhláseniu referenda. Tieto jej slová však ostanú nevyslyšané. Hegmatova mafiánska vláda predsa nepôjde proti sebe. Čo na tom, že viac ako 600 000 občanov dalo svoj podpis na vyhlásenie referenda?

Otázky ekonomickej situácie vo svete a na Slovensku sú popretkávané ľúbivými vetami, ale bez obsahu. Táto časť mi pripadá taká,  ako keby tvorcovia Čaputovej prejavu urobili nejaký novinový kompilát. Všeobecne pomenované známe problémy bez návrhu riešení.

Nezabudla však poznamenať, že sme údajne v zahraničí oceňovaní za našu poslušnosť v rámci NATO, čiže v preklade za vzdanie sa suverenity Slovenska v tomto zločineckom pakte. Špeciálne vyzdvihla údajnú odvahu a nasadenie vojakov pri evakuácii našich občanov z Kábulu.  Takéto vyjadrenie je nevhodné, pretože nič iné sa robiť nedalo po porážke USA Talibanom.

Pozn. autora:

USA opätovne preukázali svoju zbabelosť, keď utiekli z Afganistanu a uvrhli do nešťastia tamojších ľudí. Preukázali aj to, že im o demokraciu vôbec v Afganistane nejde, ale iba o vedenie vojen, pomocou ktorých živia svoju ekonomiku. Nezabudli Talibom zanechať zbrane v miliardách dolárov na posilnenie ich moci.  Pokiaľ si ale niekto myslí, že to bolo len tak, mýli sa. Talibovia viedli asi rok dozadu tajné rozhovory s predstaviteľmi Pentagonu a nakoniec sa dohodli. Talibovia Američanom sľúbili, že ak odídu z krajiny, dostanú za „opustené zbrane“ finančnú náhradu z predaja drog. Jednou z podmienok USA bolo aj to, že Talibovia budú vyvolávať nepokoje na hraniciach so svojimi susedmi, ktorí spolupracujú s Ruskom a donútia tak Rusov, aby viazali časť svojej vojenskej sily pri obrane priateľských štátov. Toto sa už v súčasnosti deje a Talibovia začali provokovať Tadžikistan s ktorým majú skoro 1400 km dlhú hranicu. V tejto časti treba poznamenať, že v Afganistane americkí technici školia Talibancov na používanie tzv. „opustených“ amerických zbraní.

Pani prezidentka sa nekonkrétne vyjadrila k situácii v oblasti spravodlivosti, korupčných káuz s obhajobou kajúcnikov. Táto časť opäť pripomína kompilát z médií, pretože to sú veci všeobecne známe a opakujúce sa.

Pozn autora:

V tejto oblasti sú známe aj pochybenia orgánov činných v trestnom konaní a špeciálnej prokuratúry. Až natoľko, že musel otvorene zasiahnuť generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý si zaslúži za svoj statočný postoj úctu občanov. Znepriatelil si však Hegmatovu mafiu, ktorá chce oklieštiť jeho kompetencie v prospech špeciálneho prokurátora Lipšica, ktorý na svoj post bol zvolený súčasnou štátomafiou v dobe keď bol v treste za zabitie človeka autom na prechode pre chodcov.

Okrem toho funkčné obdobie špeciálneho prokurátora v zmysle zákona o prokurátoroch začína zložením sľubu do rúk predsedu Národnej rady. Podľa tohto zákona paragraf 24 A odsek 6, sa za bezúhonného nepovažuje ten, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin a závažný zločin, zneužitie právomoci verejného činiteľa, korupcie a to aj v tom prípade, ak takéto odsúdenie bolo zahladené. Lipšic nemal ani previerku NBÚ. Tú mu pomohol vybaviť kaviarenský minister Krajniak, ktorý sa tak stal podozrivým zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

V závere svojho prejavu sa prezidentka vyjadruje k politickej kultúre, používaniu vulgarizmov a pod.

Z môjho pohľadu 17 strán prejavu prezidentka nevyužila spôsobom, ktorý by si slovenská spoločnosť zasluhovala.

V prejave absentuje stručná ekonomická analýza situácie Slovenska, stav v oblasti jednotlivých rezortov a hlavné návrhy na riešenie stavu spoločnosti.

Napríklad vysoká nezamestnanosť, neschopnosť vytvárať nové pracovné miesta,  rozbitá dopravná infraštruktúra, všeobecný úpadok zdravotníctva, kultúry a školstva, zámerné ochudobňovanie občanov zlou finančnou politikou, neriešením chudoby dôchodcov, bezbrehým  cenovým zvyšovaním potravín, energií, s obrovským negatívnym dopadom na životnú úroveň obyvateľstva, neustálym porušovaním práv občanov ohýbaním Ústavy SR a zákonov s cieľom totalitárneho podriadenia si občanov a pod. Všetky tieto negatívne dopady na obyvateľstvo majú na svedomí politici, ktorí poberajú kráľovské platy popri prerozdeľovaní zákaziek a financií zo štátneho rozpočtu pre svoje, príbuzné alebo spriaznené firmy.

Celý jej prejav pôsobil ako plač nad rozliatym mliekom v bezvýchodiskovej situácii. Žiaľ…

Viac na:

https://www.prezident.sk/page/prejavy/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.12

Priemerná čítanosť: 2417

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

    0icon

    Z geografického hľadiska nie je západný Balkán zadným dvorom Európskej únie, ale jej vnútorným dvorom. V piatok to v Budapešti vyhlásil podpredseda vlády a minister…

    Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku

    0icon

    Zlatomoraveckí policajti zadržali 31-ročného muža, ktorý bez povolenia parkoval na mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnuté osoby (ZŤP). Vozidlo Volkswagen Passat spozorovali počas výkonu hliadkovacej…

    Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia

    0icon

    Najstarší národný park na Slovensku oslávi tohto roku 75. výročie založenia. Aj toto jubileum bolo jedným z impulzov pre Správu Tatranského národného parku (TANAP) pripraviť…

    Sermek: Výsledky volieb sa môžu zverejňovať 9. júna o 23.00 h

    0icon

    Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) sa môžu zverejňovať až po skončení volieb v poslednej členskej krajine EÚ, čiže 9. júna o 23.00 h. Celoeurópsky…

    Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie diskusiou k novele školského zákona, ktorou chcú poslanci Richard Vašečka…

    Nádej Ukrajincov nezomiera. Stále veria v pre nich priaznivé scenáre

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)   „Ukrajina môže pokračovať v boji proti Rusku, ale želané ‚víťazstvo‘ môže byť nedosiahnuteľné.“ Tak znel titulok článku v…

    Blinken sa počas návštevy Číny vyhrážal Si Ťin-pchingovi

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Mark Schiefelbein)   Po rozhovoroch so Si Ťin-pchingom o podpore Ruskej federácie vo vojne proti Ukrajine pohrozil Blinken Číne novými sankciami…

    Hokej-MS18: Slováci prehrali s Lotyšmi 3:5 v A-skupine

    0icon

    Slovenskí hokejisti prehrali aj vo svojom druhom zápase na MS do 18 rokov vo Fínsku. V piatkovom stretnutí A-skupiny podľahli Lotyšsku 3:5. Góly Slovenska zaznamenali…

    KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

    0icon

    Opozičné KDH kritizuje rozhodnutie ministerstva zdravotníctva (MZ), že miesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má…

    AI kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

    0icon

    Amnesty International (AI) vyzýva Národnú radu (NR) SR a vládu, aby pri svojich rozhodnutiach dbali na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA