Prečo som „volil“ a v druhom kole budem voliť Zemana

Pre jeho vysokú všeobecnú a sociálnu inteligenciu, vzdelanostne „nadupaný“ intelekt, jazykovú výbavu, osobné životné a politické skúsenosti…
Pre jeho schopnosť byť dobrým vzorom aj s jeho „ľudským faktorom“. Nik nie sme dokonalí… (tvrdí to aj Vacvalová… a potvrdzuje bežná „ulica“).
Občas stratí ostražitosť a sebakontrolu a povie to, čo potom nerád počuje – trebárs o Dubčekovi…
Podľa Werichovho: “Nechtěl bych říct něco, co bych pak nerad slyšel.”
Na jeho “úletoch” sa politici, odporcovia a novinári radi zvezú…
Ak povie: “Za své názory se neomlouvám” – tak si ich potom “užíva”.
Osobu a osobnosť Alexandra Dubčeka by som predsa len ponechal politickým historikom a analytikom Pražskej jari a jej potlačeniu bratskou pomocou armád Varšavskej zmluvy. Jeho smrť dopravnému inšpektorátu policajného zboru…
A zmieril sa s tým, že Peroutkov článok zrejme neexistuje. 🙂

Zemanova neuropatia (chôdza) nie je mentálny deficit ani porucha osobnosti.
Naopak, pán Miloš Zeman je osobnostne vyrovnaný človák, na rozdiel od iných si seba reflexívne si vie priznať aj chyby a omyly, a tak tvorí, dotvára a mení vlastný názor za chodu vecí a dní v čase…
Je samostatne, svojprávne, aktívne a kriticky mysliacou, dynamickou, autentickou a originálnou charizmatickou osobnosťou…

Rigidita je psychologický pojem a názov pre strnulosť, nemennosť, neschopnosť vývojových zmien v myslení, názoroch a postojoch…
Zeman to presne vystihol: „Len blbec nemení svoje názory.“

Zoči-voči Milošovi Zemanovi treba byť neúnavne vždy v strehu, čo je pre druhú stranu nepohodlné, mnohí sa v debate s touto autoritou necítia komfortne, strácajú sebaistotu a panikária (vedia o tom svoje politici aj novinári).
Principiálna nemennosť postojov, stanovísk a názorov vo veciach osobných a ľudských hodnotových preferencií a vo veciach ľudskej etiky a mravnosti, nie je rigidita ale osobná ľudská cnosť a kladné vlastnosti ľudskej osoby. Je ich ako šafránu.
Svetské čnosti by mali byť v súlade s kresťanskými. Kresťanské sú vytláčané liberálnymi svetskými pseudo hodnotami.
Každý za seba, si musí vybrať, zvážiť a slobodne (liberálne) sa rozhodnúť, akú štruktúru bude mať jeho osobná hodnotová orientácia, v rámci individualizácie a individuácie ľudských hodnôt…
Ľudské práva a slobody sú neodlučiteľné od zodpovednosti za rozhodnutia a skutky konané slobodne, ako produkty slobodnej vôle a voľby…
Tak si ich užívajme.

Miloš Zeman to dá aj v kľúčovej predvolebnej debate s jeho súperom Jiřím Drahošom, jeho výzvu na televízny duel prijal.
Po dobu nastávajúcich štrnástich dní zažijeme nenávisť a osočovanie odporcov Miloša Zemana, má sa spochybňovať jeho zdravotný stav…
Za Jiřího Drahoša sa už postavili „liberálne, slobodné, a nezávislé“ médiá, aj “naše” Denník N, SME, Pravda…
Takzvaná „verejnoprávna“ RTVS o tom bude ako tiež pro európska a pro systémová súčasť Systému Matrixu Globálneho Prediktora len „slobodne, nezávisle, pravdivo, objektívne a komplexne“ informovať…
A podsúvajú Drahoša, lebo „Česko potrebuje zmenu.“ Už sa „nudí“…
Aj, že Zeman vytvára „mocenský blok“ s Babišom, lebo Babiš a jeho ANO je reálny víťaz volieb…

V prípadných predčasných voľbách príde opozícia aj o ponožky.
Hrajú sa na „sedem statočných a zásadových“ sú chorí túžbou po moci. A tá je zlý radca.
Dôkaz Zemanovej operatívnej dynamiky je, že prezident Babišovi stanovil podmienku podpory najmenej sto plus jeden hlas…
Proti prúdu “tiež inteligentných” ale vzdelaných hlupákov, sa za každú cenu (…) nedá…
Lebo vzdelanie ešte nezakladá a nerovná sa múdrosť.

Som vždy v očakávaní, čím ma ten úcty a rešpektu hodný a múdry pán osloví a aktivuje aj moje myslenie.
Od nikoho neodpisuje. Názory nemení ako ponožky.
Nie je „populista“; to je lož a orwellizmus. Veciam a ľuďom dáva len ich mená, také, aké ich on vidí… (a nemá problém ich korigovať v čase…).
Prvé kolo prebehlo pokojne, s výnimkou incidentu s rovno a presne na hlavu trafenou aktivistkou feministických ukrajinských FEMEN.
Jiří Drahoš sa „bezpečne a na istotu“ pridržiava šedej orwellovskej mantry „ukotvenia Česka v euro a transatlantických štruktúrach“ čo napovedá jeho spôsobu „ukotvenia“ v prezidentskom kresle a v Rímskom klube (Klaus).

A ak Drahošovým vzorom je a má byť Andrej Kiska a nie Tomáš Garyk Masaryk, no, spánombohom…
Zeman zo svojich ciest prináša miliardy a Kiska zvratky v lietadle. Kiska je ako prezident nesvojprávna bábka nadnárodných síl. A bez papiera zväčša nepovie ani dobrý deň.

Debata neúspešných kandidátov bez Zemana a Topolánka bola nezvyčajne pokojná, čím znepokojila nudiace sa krvilačné médiá…
Pre a analytikov bola vraj kampaň „málo dynamická“ bez obvyklých predvolebných podrazov a bulvárnych škandálov.

Výčitky, že si kampaň robil návštevou krajov a okresov, by mali byť pochvalou; ale pred voľbami sa prezident predsa nemohol zavesiť do skrine.
A svoje si povedal v snemovni.
Čo iné, pre zmrdov, než  jasná „kampaň“! 🙂
Prezidentove štvrtky (TV Barrandov) boli vraj kampaň. Tú si ale robili kade-tade v médiách Mečiar, pravidelne v STV a na Pasienkoch, Dzurinda aj Fico (Z prvej ruky, Sobotné dialógy…).
Všetci si a všade robili kampaň od rána do večera.
Tvrdenie, že Zeman rozdeľuje spoločnosť je lož. Zjednocuje voličov a rozdeľuje odporcov. A ryje do médií a je nepoddajný.

Prezident Zeman dodržiava písanú ústavu. Ústavné zvyklosti kreatívne koriguje tak, ako mu to vyhovuje. Lebo je inteligentný a aktivistický prezident. Nie mŕtva hmota. Využíva slabiny dikcie ústavy. Zodpovedný nie je on, ale tvorcovia ústavy. Jeho kreativitu stráži Ústavný súd.
Prezident je aktivistický, nie silný. Ide o dva odlišné pojmy; jeho osobný aktivizmus neznamená, že je nad parlamentom, Česko je aj za Zemana parlamentnou demokraciou, nie prezidentským systémom, akým je Turecko. Turecko si svoj prezidentský systém a jeho posilnenie odhlasovalo v riadnych slobodných a demokratických voľbách…
Svoju úvahu o vládnutí a prezidentskom systéme posuniem ďalej:
Autoritatívny režim ešte nie je totalitný režim. Je vhodný tam, kde hrozí ústavný rozvrat štátnosti a tam, kde je ľud dezorientovaný a nejednotný.
USA sú prezidentský systém, kontrolovaný ústavnými mechanizmami v moci senátu a súdnej moci, kde sa pri moci striedajú republikáni s demokratmi.
Veľká Británia (United Kinkdom) nemajú ústavu. A predsa sú parlamentnou demokraciou už stáročia… (a kráľovná do vládnutia a činnosti parlamentu nezasahuje).
Prezidentským systémom je Rusko. Ak by bolo parlamentnou demokraciou, neexistuje.
Pozdravujem Navaľného a USA. Rusko im na stôl položí presvedčivé dôkazy o ich zasahovaní do ruských prezidentských volieb. A nezbabre to tak, ako to v prípade Ruska a amerických prezidentských volieb zo strany Ruska zbabrali USA.
Alexander Navaľný je ich Trójsky kôň v Rusku. Nesmie politicky kandidovať 10 rokov. na 27. januára organizuje celonárodný bojkot volieb: “Za demokratické voľby v Rusku.”. Skôr, než stihne na ulici vykrikovať:
Slobodááááááááaaa!
Demokraciáaáaaaa!
Ľudské práváááaa!
Korupciááááááaa!
Tak ho úrady stopnú a zavrú.
Však si všimnite, ako sa tí českí a slovenskí parlamentní “demokrati” vzájomne žerú – ako psy na ulici.
Takú demokraciu Rusko nepotrebuje.
Koniec úvahy.

Tvrdenie, že Česko je priam „oblepené“ Zemanovými bilbordmi je lož. Tých pár bilbordov vylepili jeho priaznivci.
Prezident Kiska si robí predvolebnú kampaň už tým, že je prezidentom. Pre prípadnú ďalšiu prezidentskú kandidatúru dostane bruselskú a Sorosovu podporu.
Brusel potrebuje poslušných a devótnych hlupákov.

Róbert Fico mal „gule“ na vyhlásenie: „Miloš Zeman je brutálne inteligentný“. A českí volební porazenci sa voči Zemanovi a Babišovi správajú brutálne hlúpo.
Inteligenciu je možné poraziť hlúposťou, ak tá je vo väčšine.
Aj sto krát opakovaná „pravda“ môže byť lož.

Prezident Zeman osobne po dobu svojho vládnutia a prezidentovania nemal žiadny osobný ani politický škandál, boli to len “prevádzkové” chyby a omyly, ktoré sa snažil odstrániť alebo zmierniť…
Jiří Drahoš škandál zatiaľ zrejme tiež nemá, a ako osoba, v politike panenská a začínajúca tak povediac od politickej nuly, ho ešte mať “nestihol”.

Som „konzervatívnejší“ typ, ktorý má k novotám a novým tváram vo vrcholových politikách prvotnú a prirodzenú osobnú ľudskú, občiansku a politickú skúsenostnú nedôveru.
Nech Jiřího Drahoša volia tí, čo ho poznajú, a ktorí mu dôverujú.
Pre mňa je Jiří Drahoš mačkou vo vreci.
Nemám rád zmeny za každú cenu.

Bolo by dobré a vhodné, keby prezidentskí kandidáti „dozreli“ a na verejnosti sa prejavili v lehote do piatich rokov…
Po celú dobu si môžu robiť volebnú kampaň.
Snáď ich pán prezident ZEMAN vyčká…
Vzhľadom na relatívne vyšší vek je jeho zdravotný stav primeraný a nemá žiadny vplyv na jeho excelentnú mentálnu kondíciu.
Ľudský mozog za štandardných okolností starne, chradne a umiera spravidla ako posledný, až na konci dní a času každej ľudskej bytosti…

Podobná situácia nastane ale aj na Slovensku. Všetci, čo by radi byť slovenskí prezidenti by okamžite mali vyjsť s “farbou von”, nezatĺkať a nezatĺkať do poslednej chvíle, a ihneď začali svoje volebné kampane, aby sme mesiac pred voľbami ako voliči na nich nečumeli ako “vyorané myši”…
Lebo tak, ako to urobili ôsmi kandidáti ale aj ostatní, vyradení z registrácie volebných prezidentských kandidátov, to nefunguje.
Prezidentom nemôže byť hockto, kto si zmyslí stať sa prezidentom.
Nestačí, nestačí, nestačí!
Prezidentský kandidát sa musí dostať do hláv a sŕdc občanov, voličov…
Potom bude stačiť jeden.

Prezident Miloš Zeman v Česku nastavil veľmi vysokú latku pre prezidentské voľby na Slovensku.
Nemám rád podliezanie.
Vo veci voľby slovenského prezidenta budem netolerantný.

Prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. mult. fyzikálny chemik, v KSČ nebol, pre STB nepracoval, politické skúsenosti má malé až žiadne.
Je vzhľadný, príjemný a komunikatívny.
Javí sa dôveryhodne.
V regiónoch to ale nestihne (“nadupaný” čas).
Svojou dobrou vierou a odhodlaním, ale politickou naivitou, neskúsenosťou a ľudskou „čistotou“ riskuje, že v debate s prezidentom Zemanom, ktorú si „vypýtal“ zažije osobnú „traumu“.
Lebo reálna politika je sviňa.
Lebo je. Bodka.

Za akú cenu sa Česko sa vzdá špičkového akademika, profesora v odbore fyzikálna chémia?
To za Zemana stojí?
Preváži to Zemanov prínos a Zemanovu pridanú hodnotu pre Česko?
STOJÍ ZA TO proti zemanovskej koalícii pripraviť Česko o akademika v odbore fyzikálna chémia?
Bude Prof. Jiří Drahoš robiť vedu popri prezidentovaní, alebo prezidentovanie popri vede?
Miloš Zeman nie je vedec v odbore prírodné vedy, je ale „vedec“, teoretik, praktik, pragmatik a dobre skúsený prognostik v odbore politika.
Jiří Drahoš je v politike málo alebo vôbec znalý a skúsený.
Netuší, alebo len málo, alebo nič o globálnej predikcii.
Zožerú ho aj s chlpami.
Kto dá Česku vyššiu pridanú hodnotu:
ZEMAN alebo DRAHOŠ?
Ak má byť slovenský prezident vzorom pre Jiřího Drahoša, a nie T.G. Masaryk, a ak nemá čerpať to či ono od Havla, Klausa, a Zemana, no, spánombohom, Česko…
Zeman zo svojich ciest prináša miliardy a Kiska zvratky v lietadle. Kiska je ako prezident nesvojprávna bábka nadnárodných síl. A bez papiera zväčša nepovie ani dobrý deň.

Vždy som chcel mať prezidenta, ktorého si nebudem musieť len ctiť ale môcť aj vážiť. Akosi mi to zatiaľ nevyšlo.
Voliť či nevoliť, to je otázka. Koho budem voliť na Slovensku? Budem chcieť ísť voliť? A ktoréže zasa menšie zlo? Odpoveď je úplne mimo mňa. Sorry.

Stav vecí príbehu českých prezidentských volieb zodpovedá dátumu, hodine a času zverejnenia článku (vľavo hore).
Príbeh nečaká, posúva sa ďalej…
Na konci štrnásť dňovej orwellovskej zloby a nenávisti sa dozvieme výsledok.
Na výsledku druhého kola sa podpíše duel Zeman-Drahoš a voliči, pohodlne vyčkávajúci druhé kolo plus verejné hlasy neúspešných kandidátov a politikov…
Jiří Drahoš, podľa Václava Klausa staršieho, vstúpil do Rímskeho klubu, čím sa ocitol na druhej strane barikády…

Babišova menšinová vláda nedostane dôveru snemovne a Andrej Babiš (plus Jaroslav Faltýnek) budú vydaní spravodlivosti.
Andrej Babiš ako predseda vlády minimálnu väčšinovú podporu snemovne nezíska. Vytvorí sa priestor pre nové rokovania. Alebo predčasné voľby.
Ak pred nimi (druhé prezidentské poverenie) alebo po nich by ako predseda vlády mal ostať Babiš, bude problém.
Ak sa Babiš stiahne a namiesto seba ANO ako predsedu vlády ANO nominuje trebárs Jiřího Brabca, pričom Babiš ostane len radový člen strany, ostatní budúci možní koaliční činovníci s tým tiež nemusia súhlasiť, lebo:
Predsedu vlády je možné riadiť aj ako bábku javajku (zdola Babišom).
Podporu, ako strana, zostavujúca vládu, bude zrejme môcť ANO dostať len s iným predsedom strany a vlády, a vláda ako celok, čo je tiež možné, dostane dôveru, až ak Babiš a Faltýnek vystúpia z ANO a odídu z politiky.
Snemovňa môže byť krutá až na doraz.
Správanie politických strán a ich lídrov pozorne sledujú českí voliči.
V prípadných predčasných voľbách SPD posilní, lebo Dublin 4 a referendum.
Miera politickej tolerancie voči ANO ostatným, o vládu sa uchádzajúcim politickým spektrom, sa predvídať nedá…
Krištáľovú guľu nemám.
Pekne pozdravujem. 🙂
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Európske krajiny vyzývajú EIB o zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Scholz v Izraeli rokoval o prímerí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Euronews/ Times of Israel/ Foto : TASR/AP-Leo Correa)   Rokovania o prímerí v Gaze sa obnovujú. Nemecký kancelár Olaf Scholz…

    FOTO DŇA