Vakcína Pfizer je príčinou zápalu srdcového svalu u mužov do 30 rokov

26.apr.2021 pharmaceutical-technology.com:
Izraelské ministerstvo zdravotníctva skúma asi 62 prípadov v spojitosti so zápalom srdcového svalu (myokarditídou) u osôb zaočkovaných vakcínou Pfizer-BioNtech, zaznamenaných niekoľko dní po očkovaní.
Doteraz nezverejnená správa ministerstva priniesla údaje o vedľajších účinkoch vakcíny od Pfizer-BioNtech, čo vyvolalo obavy z možnej súvislosti medzi podaním 2.dávky a prípadmi zápalu srdcového svalu, a to najmä u mužov do 30 rokov. Informoval o tom Channel12 v reportáži.
Správa uvádza, že z viac ako 5 miliónov zaočkovaných Izraelčanov, bolo zaznamenaných 62 prípadov, pričom až 56 z nich vzniklo po podaní 2.dávky. Väčšina postihnutých boli muži vo veku do 30 rokov.
V reakcii na najnovší vývoj spoločnosť Pfizer pre agentúru Reuters uviedla, že je v pravidelnom kontakte s izraelským ministerstvom zdravotníctva s cieľom preskúmať údaje o svojej vakcíne.
Pfizer dodal: „Nežiadúce účinky sú pravidelne a dôkladne kontrolované, nespozorovali sme vyššiu mieru myokarditídy, ako by sa dalo očakávať v bežnej populácii. Príčinná súvislosť s vakcínou zatiaľ nebola preukázaná.“
. . .

1.jún.2021 časopis Science:
Izrael už potvrdil súvislosť medzi prípadmi zápalu srdca u mladých mužov a Pfizerom
Zdá sa, že vakcína od Pfizer-BioNtech predstavuje pre mladých mužov zvýšené riziko vzniku zápalu srdcového svalu tzv.“myokarditídu“, tvrdia izraelskí vedci. V správe, ktorú 1.júna predložili izraelskému ministerstvu zdravotníctva, dospeli k záveru, že u jedného z 3000 až 6000 mladých mužov vo veku 16-24 rokov, ktorí dostali 2.dávku vakcíny, sa vyvinul zriedkavý stav. Ale väčšina prípadov bola mierna a ustúpila do niekoľkých týždňov, čo je pre myokarditídu typické.
Predstavitelia izraelského zdravotníctva tento problém prvýkrát označili v apríli, keď reportovali 62 prípadov… Približne v rovnakom čase americké ministerstvo obrany začalo sledovať 14 takýchto prípadov. V polovici mája americké CDCP (Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb) uviedlo, že takisto preveruje prípady myokarditídy.
28.mája úradníci EMA (Európskej Liekovej Agentúry) uviedli, že po vakcíne Pfizer-BioNtech dostali 107 hlásení o myokarditíde (t.j. asi 1 zo 175-tisíc podaných dávok). No v EÚ bolo zatiaľ zaočkovaných relatívne málo ľudí do 30 rokov.
Zistenia konzília izraelských vedcov prichádzajú v čase, keď Izrael i mnoho európskych krajín diskutujú o tom, či by mali byť zaočkovaní aj tínedžeri mladší ako 16 rokov. Izrael očkuje tínedžerov vo veku 16+… USA a Kanada začali s očkovaním detí vo veku 12+ už od polovice mája…
V Izraeli, ktorý sa pri vakcinácii spoliehal takmer výlučne na vakcínu Pfizer-BioNTech, zriadilo ministerstvo zdravotníctva v jan.2021 konzílium vedcov pod vedením Drora Mevoracha, ktorý túto otázku prešetruje. Mevorach pre Science uviedol, že s kolegami identifikovali spomedzi 5 miliónov zaočkovaných Izraelčanov už 110 prípadov myokarditídy, ktorá sa prejavila do 4 týždňov po 2.dávke vakcíny Pfizer-BioNtech. (t.j asi 1 z 50-tis. zaočkovaných, čo samo o sebe nevyzerá ako znepokojujúci pomer, vzhľadom na pozadie výskytu myokarditídy v bežnej populácii…)
„Avšak miera myokarditídy po očkovaní u mladých mužov bola rádovo vyššia. 90% prípadov zaznamenaných v Izraeli sa objavilo u mužov. Napriek tomu, že zápal srdcového svalu sa zvyčajne častejšia objavuje u mladých mužov, tak v prípade mladých mužov zaočkovaných Pfizerom bol výskyt zápalu 5- až 25-krát častejší než je bežné u mladých mužov nezaočkovaných,“ uvádza správa konzília. Dva prípady smrteľnej myokarditídy boli hlásené aj v Izraeli, avšak konzílium tvrdí, že vyšetrovanie týchto úmrtí nedospelo k jednoznačným záverom; jeden pacient mohol mať všeobecnejší zápalový syndróm a druhá diagnóza „nebola potvrdená“, píše sa v správe.
D.Mevorach: „Nová analýza značne vypovedá o kauzálnej povahe súvislosti medzi očkovaním Pfizerom a zápalom srdcového svalu, som presvedčený, že ten vzťah existuje.“
„Vypovedá o tom, že z hľadiska štatistiky ide o reálny jav,“
povedal Dr.Peter Liu, kardiológ a šéf vedeckej rady na Srdcovocievnom inštitúte University of Ottawa...
. . .

28.máj.2021 REUTERS:
Európ.Komisia schválila vakcínu od Pfizer-BioNtech už aj pre deti vo veku 12-16 rokov, čo je predpokladom pre širšie rozšírenie v jednotlivých krajinách EÚ po podobných povoleniach už vydaných v USA a Kanade. Rozhodnutie prichádza po tom, čo EMA (Európska Lieková agentúra) odobrila použitie vakcíny v tejto vekovej skupine. Agentúra EMA dodala, že je to na jednotlivých štátoch EÚ. rozhodnúť, či a kedy ponúkne vakcínu tínedžerom. Nemecko má už pripravený plán na otvorenie očkovacej kampane pre 12-ročné deti od 7.júna, Taliansko tiež oznámilo, že pripravuje takéto rozšírenie svojej kampane… Očkovanie detí a mladých ľudí sa začína považovať za kritický krok k dosiahnutiu „kolektívnej imunity“ a skroteniu pandémie.
Pfizer-BioNTech v marci predstavili dáta z klinických skúšok, ktoré ukazujú, že ich vakcína ponúka 100% ochranu pred infekčným ochorením na vzorke 2260 tínedžermi vo veku 12-15 rokov. Vakcína bola u nich taktiež dobre tolerovaná.
„Skrátenie trvanie monitorovania bezpečnosti v doterajších testoch vo vekovej skupine 12-15 rokov oproti starším kohortám nás nijako neznepokojilo,“ uviedol Marco Cavaleri, šéf stratégie pre zdravotné riziká a vakcíny EMA (Európskej Liekovej Agentúry). „Na základe skúseností, ktoré sme v priebehu rokov zhromaždili s mnohými inými vakcínami, už vieme, že to, čo vidíme u mladých dospelých, je viditeľné aj u tínedžerov,“ odpovedal na tlačovom brífingu na otázku o vedľajších účinkoch. Dodal, že „monitorovanie sa zintenzívni v prípadoch, ak budú v budúcnosti testovať vakcíny na ešte mladších deťoch.“
Iní však vystríhajú na opatrnosť, napr. člen vplyvného nemeckého poradného výboru pre vakcíny Stiko. Profesor pediatrie Ruediger von Kries uviedol, že „vakcína by sa mohla ordinovať výlučne deťom so zvláštnymi zdravotnými rizikami,“ s odvolaním sa na nedostatok údajov o dlhodobých vedľajších účinkoch.
Na brífingu EMA tiež uviedla, že „správy o prípadoch zápalu srdcového svalu po zaočkovaní vakcínou od Pfizer-BioNtech neboli pre nich dôvodom na obavy, pretože ich výskyt pozorovali iba v takej miere, ktorá postihuje aj bežnú (nezaočkovanú) populáciu.“

Faktická poznámka na záver: Takže konzílium izraelských vedcov zaznamenalo relatívne časté prípady zápalu srdcového svalu u zaočkovaných mladých mužov (1 z 3-tisíc až 6-tisíc zaočkovaných 2.dávkou), no Európska Lieková Agentúra EMA nám chce tvrdiť, že tá istá vakcína, pri použití v Európe je rádovo 25-krát bezpečnejšia? Niečo tu nesedí…

. . .

Drahí priatelia,
do pozornosti dávam aj zopár nedávno publikovaných článkov, ktoré s touto témou veľmi úzko súvisia:

Aj vakcíny pfizeru spája len názov, p.Baťová? Či to ŠÚKL zamlčí?

16.jan.2021 vo francúzskom LeMonde vyšiel článok:
Čo hovoria dokumenty o vakcínach proti COVID19, uniknuté z Európskej Liekovej Agentúry (EMA)
Tieto ukradnuté dáta, neskôr zverejnené portálom DarkWeb, odhaľujú tlak vyvíjaný na úradníkov EMA, v záujme čo najskoršieho schválenia vakcíny od spoločnosti Pfizer-BioNtech.
Z prísne tajných dokumentov, hackermi odcudzených z EMA sa redakcii LeMonde podarilo niektoré zrekonštruovať a európsky tím novinárov ich dešifroval. Zložka obsahuje asi 20 dokumentov, hlavne ohľadne hodnotiacej správy k vakcíne Pfizer-BioNtech. Zahŕňa tiež 19 emailov, ktoré si v období 10.-25.nov. vymieňali rôzni predstavitelia EMA, pričom niektoré z nich boli údajne hackermi madzičasom „zmanipulované“, aspoň teda podľa varovania EMA z 15.jan.2021. Pri korešpondencii s redakciou LeMonde však i samotná EMA pripustila, že „uniknuté emaily odrážajú problémy a diskusie, ktoré sa naozaj uskutočnili.“
Spomedzi tých emailov, ktoré sa javia ako riadne datované, s viditeľnými viacerými príjemcami,
čiže a priori nepravdepodobné, že zrovna tieto by sa stali obeťou manipulácie, nám 5 z nich umožňuje preukázať nátlak, ktorému EMA čelila. Dovtedy 1.vakcínu proti COVID19 mala EMA schváliť čo najskôr. V korešpondencii z 12.nov.2020 úradník EMA poukazuje napr. na diskusiu s komisárkou EÚ pre zdravie Stellou Kyriakides. Po tom, ako sa tá zaviazala, že „všetky členské štáty dostanú vakcínu súčasne,“ trvala na tom, že je dôležité ich „nenútiť“, aby používali svoje obvyklé vnútroštátne postupy, ktoré by spôsobili oneskorenia v procese registrácie a uvádzania na trh. Podľa smernice EÚ môžu totiž štáty v časoch epidémie naozaj používať aj lieky, ktoré EMA neschválila.
19.nov.2020 sa vysoký úradník EMA zmienil aj o konferenčnom hovore s Európ.Komisiou, ktorý sa údajne konal v „dosť napätej, niekedy dokonca trochu nepríjemnej atmosfére, ktorá približovala predstavu o tom, čo môže EMA očakávať, ak očakávania druhých nebudú naplnené, a to bez ohľadu na to, či tie očakávania sú, alebo nie sú realistické.“ Na 2.deň ten istý úradník pri korešpondencii s Dánskym Úradom pre Kontrolu Liekov uviedol, že je prekvapený, že predsedníčka EK „Ursula von der Leyen jasne identifikovala dve vakcíny, ktoré by mali byť schválené do konca r.2020
[Pozn.: Pfizer-BioNTech a Moderna]
Stále sú totiž obe problematické,“ uviedol tento úradník.…  [Pokrač.článku]

Farmaceutická lobby cenzúruje vedca z Harvardu

19.mar.2021 CNN.com:
„Na dosiahnutie kolektívnej imunity bude zrejme potrebné zaočkovať deti,“ uviedol v Senáte Dr. Anthony Fauci, najvyšší vládny odborník USA na infekčné choroby. Dodal, že ľudia sa pri novom koronavíruse až príliš fixujú práve na túto ideu resp. métu dosiahnutia kolektívnej imunity... A.Fauci uviedol, že odhadujú, že môže byť potrebná zaočkovanosť populácie až niekde medzi 70% až 85%, aby sa dosiahla kolektívna imunita.
„V skutočnosti nevieme, kde je ten magický bod dosiahnutia kolektívnej imunity, ale vieme, že ak zaočkujeme ohromnú časť populáciu, budeme na tom veľmi dobre. Nakoniec by sme chceli dostať do tejto zmesi zaočkovaných aj deti,“ uviedol A.Fauci počas vypočutia pred senátnym výborom pre zdravie, školstvo, prácu a dôchodky. Povedal, že keď budú zaočkovaní študenti stred.škôl, USA môžu nakoniec dosiahnuť aj koletkívnu imunitu…
Profesor Martin Kulldorff z Harvardu, jeden z najcitovanejších epidemiológov a expertov na infekčné choroby na svete (s vyše 25tisíc vedeckými citáciami) práve v tom čase zverejnil na Twitteri status:
„Myslieť si, že každý musí byť zaočkovaný je z vedeckého hľadiska rovnaký nezmysel ako myslieť si, že zaočkovaný by nemal byť nikto. Vakcíny proti COVID19 sú dôležité pre starších, skupiny ľudí s vysokým rizikom. Avšak tí, ktorí prekonali ochorenie prirodzenou cestou vakcínu nepotrebujú. A ani deti.“
Tento status bol cenzurovaný Twitterom tak, že bol označený varovaním: „ZAVÁDZAJÚCI“, a používatelia ho viac nemohli lajknúť ani zdieľať ďalej… [Pokrač.článku]

O tom, ako R.Mistrík uviazol na americkej burze v bubline zvanej Remdesivir

16.apr.2020 ráno napísal odborník na farmac.výskum, Derek Lowe pre časopis Science:
„Sledujem aktualizácie výsledkov viacerých klinických testovacích štúdií na liečenie koronavírusu a mojej pozornosti neunikli ani 2 testy experimentálneho lieku s názvom Remdesivir v Číne. Testovacia štúdia pre pacientov so stredne ťažkým priebehom, ako aj druhá, pre pacientov vo vážnom stave, museli byť včera predčasne ukončené. Verejnosť to prekvapilo a hodnota akcii farmac.spoločnosti Gilead, ktorá ako jediná tento experimentálny liek vyrába, zaznamenala pád na burze… Tieto testy neinicioval samotný výrobca Gilead, ale čínske zdravotnícke úrady a tie aj rozhodli o ich predčasnom ukončení. Gilead do testov prispel bezplatnou dodávkou lieku Remdesivir a poradil čínskej strane ako štúdie navrhnúť (obe boli randomizované, slepé a s kontrolnou skupinou s dávkami placeba)…“
16.apr.2020 podvečer píše o iných testoch rovnakého lieku STATnews.com: Na University of Chicago rekrútovali pre klinickú testovaciu štúdiu firmy Gilead 125 pacientov s ochorením Covid-19, z ktorých 113 malo vážnejší priebeh ochorenia. Všetci pacienti boli liečení denne infúziami lieku Remdesivir. „Najlepšia správa je, že väčšina našich pacientov už bola z nemocnice prepustená a umreli nám zatiaľ iba 2 pacienti,“ povedala univerzitná špecialistka na infekčné choroby Kathleen Mullane vo videokonferencii s ostatnými odborníkmi z univerzity, kópiu videozáznamu máme v redakcii…
–> Túto tzv.informáciu okamžite prebrali viaceré média o.i. aj časopis TIME či TV kanál CNBC
Na spravodajskom TV kanáli CNN si všimli, že napriek tomu, že hodnota akcii spoločnosti Gilead okamžite vyletela, je treba byť opatrný až skeptický, lebo táto novinárska kačica nestála na výsledkoch test.štúdie, ale iba na útržku z družnej debaty medzi kolegami vedcami… Jedna Pani Povedala…

Na 2.deň v podobnom duchu budúcich akcionárov spoločnosti Gilead varoval napr. aj denník THE WALL STREET JOURNAL
17.apr.2020 ráno sa k téme opäť vrátil odborník na farmac.výskum Derek Lowe(Science):
„Takže včera, práve v čase, keď sa všetci začínali zaujímať o správu, že v Číne zrušili 2 testovacie štúdie lieku Remdesivir, odrazu STATnews.com priniesli v ten istý deň večer BREAKING-NEWS o iných testoch toho istého lieku v Chicagu. 125 pacientov sa dobrovoľne prihlásilo k denným dávkam experimantálneho lieku Remdesivir a jediným dôvodom, prečo sa to práve dozvedáme zo správ je reťazec vážnych pochybení. Univerzitná špecialistka na infekčné ochorenia, dohliadajúca na klinický výskum bola nahratá na video a potom to video akože presiaklo do redakcie STATnews. Úprimne toto bolo tak závažné porušenie výskumného protokolu, že ak by išlo o iné okolnosti, testovacia štúdia by bola zrejme už anulovaná Americkou agentúrou pre certifikáciu liečiv (F.D.A.), ale v prípade tohoto lieku sa to zjavne nestane… Toto určite nie je cesta ako zaobchádzať s testovacími dátami. Ale tak keď už to teda presiaklo na verejnosť, poďme si všimnúť, čo tie čísla vypovedajú. Akcie výrobcu Gilead vyskočili do výšky ako treniachtivý losos nad hladinu rieky a hlavným dôvodom bola dômyselne formulovaná informácia, že 113 zo 125 pacientov boli klasifikovaní ako „s vážnym priebehom“ ochorenia. Ľudí hneď intuitívne napadlo, že sa tým asi mysleli ľudia napojení na pľúcne ventilátory, ale nebolo tomu tak. Stačilo skontrolovať podmienky zaradenia pacienta do testovacej štúdie, stálo v nich, že takýto pacienti ani neboli pripustení zúčastniť sa testovacej liečby. Dôležité je i vedieť, že nešlo o randomizované ani slepé testy a teda lekári aj pacienti vedeli presne, že dostávajú liek Remdesivir. A neexistovala v štúdii kontrolná skupina. Zrátané a podčiarknuté: Viem, že už zniem ako pokazený papagáj, ale potrebujeme si počkať na testy s kontrolnou skupinou, ak chceme nad týmto liekom vyriecť ortieľ…“
23.apr.2020 TheGuardian: V čínskej klinickej testovacej štúdii REMDESIVIR zlyhal
V „zlatom štandardizovanom“ teste na 237 pacientoch liek nefungoval. Testovanie bolo takisto ukončené predčasne kvôli nepriaznivým vedľajším účinkom. Správa o zlyhaní bola nedopatrením publikovaná v databáze WHO a do pár hodín stiahnutá, údajne kvôli „predčasnému zverejneniu“. V čínskych testoch bolo 158 pacientom náhodne pridelený liek Remdesivir, zvyšných 79 bolo liečených štandardnou starostlivosťou a miesto lieku dostávali placebo. Medzi týmito 2 skupinami nebol rozdiel v čase potrebnom na liečbu, takmer 14% pacientov na Remdesivire umrelo v porovnaní s takmer 13% pacientov zo skupiny užívajúcich placebo…

23.apr.2020 (ešte v ten istý deň) zachraňuje hodnotu akcií Bill GATES:
„Týždeň čo týždeň sa dočítate o novom spôsobe liečby koronavírusu, ktorý sa práve testuje, ale väčšina z nich sa nakoniec ukáže ako neúčinná. Stále som však optimistom v tom, že niektoré z nich významne zredukujú škody napáchané ochorením COVID-19… Existuje kategória liekov tzv. antivirotík, ktoré zabraňujú vírusom vo fungovaní alebo v reprodukcii. Farmac.priemysel už v minulosti vyvinul úžasné lieky, ktoré napr. pomohli ľuďom s vírusom HIV, napriek tomu však trvalo desaťročia, kým boli vybudovaná rozsiahla bibliotéka veľmi efektívnych liečebných postupov postavených na 3-kombináciach liekov. Pri novom koronavíruse, najhorúcejším favoritom v tejto kategórii je liek Remdesivir od spoločnosti Gilead. Jeho testovacie štúdie už prebiehajú. Pôvodne bol vytvorený pre boj s vírusom Ebola. Ak sa dokáže jeho účinnosť, potom jeho výroba bude musieť byť dramaticky rozšírená.“
Vývoj hodnoty akcií spoločnosti Gilead na burze:
23.4.
2020 … – 4.35%
22.4.2020 … +3.54%
21.4.2020 … – 3.36%
20.4.2020 … – 3.26%
17.4.2020 … +9.73%
16.4.2020 … +2.55%
15.4.2020 … – 4.02%
…  [Pokrač.článku]

„Nový liek“ na Korona? Ten, čo už nevyliečil i vírus Ebola

17.mar.2020 preletela českými médiami elektrizujúca vlna nadšenia. Z vyše desiatky článkov mi dovoľte citovať len jeden ukážkový…
idnes.cz: Jeden ze tří vážně nemocných může dostat REMDESIVIR
… Minist.Zdravotníctva ČR povolilo použitie experimentálneho lieku REMDESIVIR, pre pacienta ho žiada Všeobecná fakultní nemocnice na Karl.nám. V dokumente MZ ČR o povolení je uvedené, že „lék je určený pro pacienty v ČR, kteří mají potvrzenou infekci COVID-19, jsou hospitalizovaní a jejich zdravotní stav vyžaduje umělou plicní ventilaci“. O experim.liek Česko môže požiadať amerického výrobcu a zároveň musí popísať stav pacienta. Výrobca potom posúdi, či ho zaradí do klinickej štúdie a liek mu poskytne. Premiér Andrej Babiš povedal, že vláda by pre liek poslala armádny špeciál. Medzi veľmi vážne chorými boli doposiaľ evidovaní dvaja taxikári. K nim v utorok pribudla jedna pacientka narodená v r.1943. „Všichni jsou na jednotce intenzivní péče, pod ventilací. Bohužel stav jednoho z pacientů je vážný, dva další jsou údajně stabilizovaní,“ uviedol premiér A.Babiš v utorok.
-> Našťastie sa kde tu našlo i pár novinárov, ktorí tušili presnejšie, o čom je reč…
Lenka Petrášová (info.cz): „Teprve před 2 měsíci čínští vědci rozluštili genetický kód koronaviru a už je tu prý lék, jásají mnozí v ČR. Skrývá se za označením REMDESIVIR a už jej oficiálně schválila k použití i tuzemská autorita – Státní ústav pro kontrolu léčiv. Ne že by to nebyla pozitivní zpráva v proudu samých špatných, ale na oslavy je ještě čas. Nejenže je lék teprve ve fázi testování, ale jak potvrzuje i samotný výrobce Gilead, ještě opravdu není jasné, zda zabere. A hlavně: jestli nějak neublíží. I proto se mu zatím nedá říkat lék, ale „přípravek“, nebo ještě přesněji „experimentální látka“ REMDESIVIR…“
The Washington Post: Nádejou na liečenie koronavírusu je vraj experimentálna látka, ktorá vlani zlyhala proti vírusu EBOLA
Veľkú časť minulého roka sa svetový lekársky výskum upriamil na snahu o záchranu obetí nakazených vírusom EBOLA. V klinických testoch v Kongu súťažili medzi sebou 4 experimentálne látky. Z testovaných látok iba o jednej v posudku napísali, že ukázala extrémne biednu schopnosť zachrániť pacientov od smrtonosného vírusu. Tá látka, zvaná REMDESIVIR dokázala síce v laboratórnych podmienkach zablokovať vírus u zvierat, ale pri zachraňovaní ľudských životov v teréne účinkovala v porovnaní s inými dvoma testovanými látkami (mAb114 a REGN-EB3) tak, že bola v aug.2019 z testovania stiahnutá úplne.
A práve teraz REMDESIVIR, vytvorený americkým farmaceutickým gigantom Gilead Sciences, vstupuje do nových klinických testov a svetové zdravot.autority to považujú za najsľubnejšiu možnú metódu liečenia pacientov s vážnym priebehom ochorenie COVID-19, nakazených novým koronavírusom. Údajne fakt, že ide o „širokospektrálnu látku, ktorá bola efektívne použitá proti viacerým vírusom v laboratóriu a na zvieratách, je dôvodom, že táto stratégia by mohla fungovať,“ nechali sa počuť experti.
Od nedávneho zlyhania v pokuse predĺžiť život pacientom s vírusom EBOLA v sub-saharskej Afrike až po dnešný hon za klinickými testami v Číne a USA. Tento skrátený životopis látky REMDESIVIR symbolizuje priepastný nedostatok antivirálnych liekov… [Pokrač.článku]

Proti Sputniku bojuje Ambasáda USA. Bašta hybridnej vojny?

16.mar.2021 americký denník The Washington Post:
Predstavitelia USA tlačili na Brazíliu, aby odmietla ruskú vakcínu SputnikV
Hlboko vo vnútri suchej 72-stranovej výročnej správy amerického ministerstva zdravotníctva sa ukrývalo prekvapivé priznanie:
Americkí zdravotnícki úradníci vlády intenzívne presviedčali Brazíliu, aby odmietla ruskú vakcínu proti koronavírusu SputnikV…  [Pokrač.článku]

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Mária Benová

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 24

Celkové hodnotenie: 0.73

Priemerná čítanosť: 5544

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Poslanci ukončili utorkové rokovanie diskusiou k neziskovým organizáciám

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 5. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali návrhu novely o neziskových organizáciách, poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Predložila ho…

    Útok na slovenského umelca kvôli politike - Majk Spirit reaguje

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook / Foto:Facebook Matúš Šutaj Eštok)   Michal Dušička je jeden z najznámejších slovenských raperov, poznáte ho však skôr pod…

    Gašpar: Zhoda v koalícii na nominácii Harabina do súdnej rady bude problematická

    0icon

    Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar…

    Lipšicovci dostali jasnú odozvu od krajských prokurátorov

    0icon

    Krajskí prokurátori s nevôľou vnímajú spôsob verejnej kritiky procesov po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zo strany bývalých prokurátorov tohto úradu. V spoločnom vyhlásení ôsmich…

    Attila Végh prišiel o ďalšieho sponzora

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Corgoň)   Potom, čo si slovenský športovec Attila Végh "dovolil" pred druhým kolom prezidentských volieb podporiť Petra Pellegriniho, viaceré spoločnosti sa…

    Prezidentka: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

    0icon

    Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné. Povedala to dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s jej úradovaním z Košíc. Tento týždeň úraduje z…

    Doživotný Office 2021 Pro je len 35,25 €! Doprajte svojmu počítaču zaslúžený upgrade!

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (PR článok/Foto:GoDeal24)   Stále si myslíte, že bude ťažké zakúpiť skutočné a celoživotné balíky na zvýšenie produktivity s veľmi malými nákladmi?…

    Prieskum: Kto by vo voľbách do EP uspel najviac?

    0icon

    Ak by sa voľby do Európskeho parlamentu (EP) konali v prvej polovici apríla, najviac hlasov (27,2 percenta) by získalo Progresívne Slovensko (PS). Nasledujú strany Smer-SD…

    Náhoda? ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Webové stránky Českej tlačovej kancelárie (ČTK) v utorok napadli hackeri. Vydali niekoľko falošných správ, pričom jedna…

    Šatan bude hovoriť aj s Kelemenom: "Nie je to úplne uzavreté"

    0icon

    Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA