Matovič núkal navýšenie rozpočtu SIS o 20 miliónov EUR za záchranu Makóa. Sú aj milióny pre osadníkov – nesporných Matovičovych voličov, ako výkupné za Pčolinského?

Podľa čl. 2 ods. 2 Ústavy štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

Každá štátna inštitúcia má dôsledne plniť povinnosti vymedzené zákonom. Štatutári týchto inštitúcií nemajú v žiadnom zákone umožnené, aby osobitnými schôdzkami utajenými pred verejnosťou navzájom spolupracovali pri plnení zákonných povinnosti.

Platforma na stretnutie ústavných činiteľov v otázkach bezpečnosti štátu je Bezpečnostná rada Slovenskej republiky predpokladaná  ústavným  zákonom č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu, na ktorej sa môže zúčastniť aj prezident republiky a môže ju aj iniciovať.

Atypická, neštandardná  a zjavne neústavná prax na úrovní najvyšších štátnych orgánov sa začala za Fica už v roku 2016 zmluvou o spolupráci Najvyššieho súdu a SIS, ktorú uzavreli Švecová a Šafárik 15. decembra 2016 a potom praktickou spoluprácou Ústavného súdu a SIS medzi Pčolinským a Fiačanom v máji 2020 pri výrobe diskreditačných materiálov na sudcu Mamojku.

V štvrtok sa uskutočnila schôdzka najvyšších štátnych činiteľov v centrále SIS: Čaputová, premiér Heger predseda parlamentu Kollár ministri spravodlivosti a vnútra Kolíková, Mikulec, generálny prokurátor Žilinka, špeciálny prokurátor Lipšic, policajný prezident Kovařík, aj šéf policajnej inšpekcie Szabó. Hostil ich riaditeľ SIS Aláč.

Schôdzku inicioval Heger potom, ako dostal informácie zo SIS, ktoré majú hovoriť o manipulovaní vyšetrovaní, čo opakovane pripomína  i strana Sme rodina. Tvrdia, že bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský odhalil komplot v polícii, a preto sa mu NAKA pomstila zatknutím.

Už na druhý deň Inšpekcia zadržala šéfa bratislavskej operatívy NAKA Jána Kaľavského a neúspechom skončilo zadržanie bývalého šéfa NAKA Zuriana.

Zurian len minulý týždeň oficiálne odišiel na vlastnú žiadosť z funkcie šéfa NAKA aj z Policajného zboru. Okrem Zuriana z NAKA odišiel aj jeho zástupca Patrik Jurík. Médiá takisto informovali o pripravovanom odchode riaditeľa bratislavského odboru NAKA Jána Štefanáka.

Pochybuje snáď niekto, že dôvodom na stretnutie vysokých štátnych činiteľov na pôde SIS bola koordinácia budúcich vyšetrovaní a záchrana bývalého vedenia SIS, ktoré celé skončilo vo väzbe vďaka práci Zuriana a NAKY?

Zuriana obviňuje práve stíhaný námestník SIS Beňa, ktorému hrozil výnimočný trest a prekvapujúco mu zrazu prokurátor Kysel, Lipšicov podriadený, navrhuje podmienku.

Z obsahu obvinenia a Zurianovej reakcie je jasné, že Beňa vyvolal so Zurianom súčinnostnú schôdzu preto, aby od neho pod zámienkou plnenia služobných povinností vytiahol informácie pre zločineckú skupinu Lipšic, Krajniak, Pčolinský a spol. Teraz Beňa obviňuje Zuriana, že to on od neho chcel získať informácie nezákonným spôsobom. Zrejme mu to poradil jeho prvý obhajca Lipšic, dnes už ale šéf špeciálnej prokuratúry, ktorý mu teraz zázračne navrhuje podmienečný trest.

Zurian oznámil, že obvinený námestník SIS Beňa mu na inkriminovanom stretnutí tvrdil, že Matovič im sľúbil navýšenie rozpočtu SIS o 20 miliónov eur, ak tam príjmu Makóa, ktorý zas vydieral Hegera v súvislosti so šéfom Tiposu. Matovič sa k tomu dokonca i sám priznal, keď povedal, že bol o presune Makóa na SIS informovaný.

Už po zatknutí Pčolinského, z kresla ministra zutekal Krajniak rýchlo do parlamentu, aby získal poslaneckú imunitu pred prípadným väzobným stíhaním. O jeho väzbe, by tak vtedy musel hlasovať parlament. Dnes je už naspať ministrom, takže hrozba zjavne pominula.

Stretnutie u Alača, tak zjavne má hasiť problémy, do ktorých sú namočení už aj Matovič s Hegerom, nielen bývalé vedenie SIS na čele s Pčolinským. Zo strany Sme rodina je zjavná  potreba definitívne zabezpečiť, že keď už Pčolinského nevedia dostať z kolúznej väzby návrhom na jej skrátenie, tak aspoň odstaviť šéfa NAKY Zuriana a šéfa operatívy Kaľavského, a to skôr, než by labilný Pčolinský začal rozprávať proti vlastným. A zrejme je tam toho dosť, čo by narozprával.

Je nehorázne a doslova škandalózne, aby tajná služba hostila štátnych činiteľov a prokurátorov a presviedčala ich o svojej verzii v konkrétnej trestnej veci.

Šokujúce je i to, že na takéto nezákonné stretnutie príde dokonca aj Čaputová, ktorej to protokol ani v podstate nedovoľuje, či ministerka spravodlivosti a generálny prokurátor, pretože sa zrejme asi stali súčasťou  organizovanej zločineckej skupiny, ktorá ma za cieľ mariť nezávislé vyšetrovanie. Treba ozrejmiť, že  úrad prezidenta nemá nič spoločné s prácou polície, ani s operatívou týkajúcou sa živých prípadov policajného vyšetrovania. Zbytočne sa Čaputová vyhovára, že stretnutie bolo o nejakej spolupráci.

Ak  Matovič na toto stretnutie delegoval premiéra, ministra vnútra, policajného prezidenta a šéfa inšpekcie a posvätili ho aj Sorosove handry Čaputová s Kolikovou, znamená to, že Zurianove zistenia sú asi pravdivé a poukazujú na absolútny rozklad štátu a verejných financií. Ak mal Matovič sľúbiť za záchranu Makóa navýšenie rozpočtu SIS o 20 miliónov eur – teda výkupné za Makoá z našich peňazí, vzniká otázka čo ponúkla Sme rodina z našich peňazí, za záchranu Pčolinského.

Len pred týždňom minister Krajniak avizoval vyplácanie príspevku 333 eur pre deti osadníkov. Ako vieme osadníci boli hlavná voličská skupina OLANO, ale cielia na nich aj Za ľudí a Progresívne Slovensko. Stačí si pozrieť výsledky v týchto volebných okrskoch, v ktorých Matovič získal aj cez 80%  hlasov.

Kladiem preto legitímnu otázku, či tie milióny na príspevky rodinám osadníkov, nie sú výkupným za vyslobodenie Pčolinského?

Rovnako sa pýtam, či tomuto dobrovoľne asistuje aj Čaputová, Koliková a Žilinka?

Lebo ak áno, rovno zvesme z úradov slovenský štátny znak, pretože náš štát potom prestal materiálne existovať.

https://www.youtube.com/watch?v=6_Yk0tZa90Q

Matovič núkal navýšenie rozpočtu SIS o 20 miliónov EUR za záchranu Makóa. – Štefan Harabin | Podcast on Spotify          https://www.facebook.com/harabinstefan/posts/3081546405455517

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Štefan Harabin

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 21.17

Priemerná čítanosť: 4662

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Polícia v Raslaviciach vyšetruje umiestnenie sledovacieho zariadenia v aute

    0icon

    Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Raslaviciach vyšetruje prípad trestného činu nebezpečného prenasledovania.

    Vladimír Šucha: Nízku účasť na eurovoľbách spôsobuje aj nízka informovanosť o EÚ

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Nízku účasť Slovákov na eurovoľbách v porovnaní s ostatnými krajinami spôsobujú viaceré faktory vrátane nízkej informovanosti o Európskej…

    Hejkovej neporaziteľnosť trvala 301 duelov: "Hrali na hranici rugby"

    0icon

    Brno 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/Anadolu - Serkan Avci)   Takmer jedenásť rokov a 301 zápasov trvala nezdolateľnosť basketbalistiek ZVVZ USK Praha, ktoré vedie slovenská trénerka…

    Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave

    0icon

    Polícia obvinila z trestného činu poškodzovania cudzej veci 20-ročného Vojtecha P. a 20-ročného Sebastiána F. Tí mali v Bratislave sprejovými nápismi poškodiť budovu aj rozvodnú…

    Gašpar: Zhoda v koalícii na nominácii Harabina do súdnej rady bude problematická

    0icon

    Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar…

    PS vyzýva ministra školstva a vládu zatvoriť reedukačné centrum v Bystričanoch

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) vyzýva ministra školstva Tomáša Druckera (Hlas-SD) a vládu, aby zatvorili reedukačné centrum v…

    Náhoda? ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Webové stránky Českej tlačovej kancelárie (ČTK) v utorok napadli hackeri. Vydali niekoľko falošných správ, pričom jedna…

    SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Opozičná strana SaS kritizuje návrh novely zákona k vyplateniu príspevkov štyrom zdravotníckym organizáciám. Poukazuje na to, že to…

    "Ak zavelia 'na Kyjev' - pôjdem." Tak vidí situáciu ukrajinský vojak

    0icon

    Kyjev 23. apríla 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Ukrainian Presidential Press Office via AP)   Spojené štáty sa chystajú vyčleniť nové miliardy pre AFU, zatiaľ čo Kyjev prudko sprísňuje…

    Klein postúpil na turnaji Masters 1000 v Madride do hlavnej súťaže

    0icon

    Madrid 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Slovenský tenista Lukáš Klein postúpil do hlavnej súťaže na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride Vo finálovom druhom…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA