Kult Covidu

Pozeral som tlačovú konferenciu o posledných covidových opatreniach. Na čele pán Heger a jeho okolie. V jeho a Matovičových vyjadreniach sa možno štyridsať krát opakovali prívlastky slova zodpovedný a mnohopočetné ďakovania občanom. Uvedomil som si, že spôsob jeho prejavu viac, ako čokoľvek iné pripomína  kázanie predstaviteľa sekty,  tentokrát nie len pre svojich zbožňovateľov, ale vysielanú on line. Následne som videl  tlačovú konferenciu klubu OĽANO, p. Šípoš  a spol. sa správali rovnako ako sektári, opakovali už po niekoľký krát svoje naučené mantry. Viacerí z Vás videli tiež videá p. Krajčiho, rovnako aj video nejakej nešťastnice, ktorá vzývala pre neho a Matovičovu vládu múdrosť…Rovnako nástojčivo kazaťeľ Heger manipuluje slovom zodpovedný…presnejšie pomenovanie by bolo POSLUŠNÝ

Buďte poslušní, noste poctivo respirátory, buďte poslušní, choďte sa testovať, buďte poslušní, dodržiavajte zákaz vychádzania, buďte poslušní, nechoďte navštevovať svojich , často opustených príbuzných, buďte poslušní, nechajte sa čo najrýchlejšie zaočkovať..

A my Vám potom vždy za Vašu poslušnosť predhodíme nejakú chutnú kosť, ..niečo z Vašich pôvodne samozrejmých ľudských práv, len tentoraz iba pre tých poslušných. Buďte poslušní a nepokazte nám to…

Začínam byť presvedčený, že drvivý počet členov zoskupenia OĽANO sú príslušníci rovnakej sekty, jej názov mi unikol, ale to nie je podstatné. Každý má právo na svoje vierovyznanie, pokiaľ neškodí okoliu ,nevyvoláva v spoločnosti nenávisť ,nepropaguje totalitnú ideológiu alebo niečo podobné. Dôležité ale je, že okrem svedkov niekoho, v koho vo svojom kulte veria a čo pre väčšinu z nás ani nie je zaujímavé, pridali k svojej viere aj Covid a stali sa jeho fanatickými uctievateľmi.

A tiež je podstatné , že zaujali mocenské pozície štátu.

Covid kult, pomocou ktorého sa nám podsúva „Nový Normál“ je globálne totalitné ideologické hnutie, vypracované špecialistami na psychologické operácie a nasadené elitami na naše zotročenie.

Prešiel už rok, ako sa zjavili prvé fiktívne obrazy ľudí, ktorí padali z ničoho nič

mŕtvi na uliciach , vyšli predpovede o šialenej úmrtnosti 3,4%. Nasledovala obrovská mediálna propaganda, videli sme kolóny pohrebných vozov v Talianskom Bergame, očakávala sa morová apokalypsa. Pamätám si prvé hrozivé výstupy analytikov z Centra zdravotníckych informácií. Nič z toho sa nestalo. Napriek tomu sa milióny ľudí správajú ako členovia obrovského kultu smrti, behajú na verejnosti v maskách, roboticky opakujú prázdne frázy , mučia deti používaním masiek v školách a ich testovaním, starých a zdravotne postihnutých uzatvorili doma a teraz požadujú, aby boli všetci očkovaní nebezpečnými experimentálnymi „ vakcínami“.  Množstvo ľudí je nútených opakovane sa testovať, aby mohli ísť pracovať, aby deti mohli navštevovať školy, aby si mohli nakúpiť, to už nehovorím o nútenom požadovaní testov pri návštevách lekára.. Strašné ale je, koľko z nás už podľahlo tomuto Covid kultu a robí to dobrovoľne, sú schopní udávať svojich susedov, známych, spolupracovníkov, lebo nedodržiavajú ich kultové pravidlá. Dokonca sa trasú, aby čo najskôr dosiahli spásu…mRNA  vakcínu, modernú náhradu svätého prijímania. Namiesto spovede si nasadia respirátor a dezinfikujú si ruky gélom.

Stav je oveľa horší, ako v iných štátoch, lebo nám vládne sekta bludárov, ktorí úplne podľahli tomuto novému kultu. Nepomenúvam tú časť vlády, ktorá je tam z pragmatických pohnútok a prišla sa tam len nažrať. Kým budú mať plné koryto, vyčíňanie tejto sekty ich v podstate nevyrušuje. Keďže sa všetci nachádzajú  pod spoločným krídlom jednej ambasády, občas mľaskanie prerušia nejakým tým unisono pokrikom proti Rusku,  táraním o európskej a atlantickej jednote a podobnými otrepanými floskuľami za neúnavného  aplauzu korporátnych médií. Na vlastné uvažovanie nemajú žiadnu kapacitu.

Ako sme dospeli k dnešnému stavu ? K stavu, keď sa z kultu, existujúceho ako ostrov v rámci dominantnej kultúry stal kult dominantnou kultúrou a my ktorí sme sa nepripojili k tomuto kultu sme sa stali izolovanými ostrovmi ?

Pre pochopenie tohto procesu je potrebné zoznámiť sa s výsledkami výskumov , ktoré sa realizovali na pochopenie toho, ako kulty ovládajú mysle svojich členov, pretože totalitné ideologické hnutia fungujú viac, menej rovnako, len v oveľa širšom spoločenskom meradle.

Nižšie popíšem šesť podmienok ovládania mysle, ako ich definovala Margaret Singer v svojej knihe v roku 1995.

 

Šesť podmienok kontroly mysle

 

        1. Nechajte osobu nevedomú o tom, čo sa deje a ako sa po jednotlivých krokoch mení. Potenciálni noví členovia sú vedení krok za krokom programom na zmenu správania bez toho, aby poznali konečný program, alebo cieľový obsah pôsobenia skupiny.

       

       

 

 

 

Pri pohľade späť je ľahké vidieť, ako boli ľudia krok za krokom manipulovaní , aby prijali ideológiu „ Nového Normálu“. Boli a stále sú bombardovaní desivou propagandou , uzamknutí, zbavení občianskych práv, prinútení nosiť masky, boli im ponúkané absurdné spoločenské rituály / pozdrav  lakťami/, odporúčaný dištanc, neustále prinucovanie k testovaniu a všetkému ostatnému. Každý, kto nezdieľa tento program správania, alebo napáda pravdivosť a racionalitu novej ideológie je démonizovaný ako konšpirátor, popierač Covid, antivaxer… V podstate popierač kultu, alebo supresívna osoba v scientologickej cirkvi.

 

        1. Kontrolujte sociálne a/alebo fyzické prostredie osoby, hlavne kontrolujte čas človeka.

       

       

 

 

 

Orgány „Nového Normálu“ už viac, ako rok kontrolujú sociálne, fyzické prostredie a to, ako príslušníci kultu trávia čas blokovaním, sociálnym dištancom, zatváraním „nepodstatných prevádzok“, všadeprítomnou propagandou, izoláciou starších osôb, cestovnými obmedzeniami, povinnými nariadeniami na nosenie masiek, zákazmi zhromažďovania sa a najnovšie sa spúšťa segregácia  neočkovaných a netestovaných.    Spoločnosť sa zmenila na niečo, čo pripomína oddelenie infekčných chorôb alebo presnejšie na obrovskú nemocnicu, z ktorej niet úniku.

Začínajú sa objavovať obrázky Nových Normálov , ktorí šťastne sedia v reštauráciách, nakupujú, behajú po pláži, sedia na koncerte, všetci šťastní, zaočkovaní a v medicínskych rúškach…

Pozeráte sa na patologizáciu spoločnosti, patologizáciu každodenného života, spoločenské prejavy chorobnej posadnutosti chorobami a smrťou.

 

 

        1. Systematicky vytvárať v človeku pocit bezmocnosti.

       

       

 

 

 

 

Ako sa človek môže cítiť bezmocnejšie, ako poslušný Nový Normál sediaci doma, obsedantne zaznamenávajúci počet „ Covidových mŕtvych“, zdieľajúci svoje fotografie v rúšku na facebooku s s modrým papierovým zdrapom, označujúcim negatívny test a teda „slobodu“, keď čaká na povolenie navštíviť rodinu, pobozkať priateľku alebo len podať si ruku s priateľom?  Alebo len tak si vyjsť do prírody nadýchať sa čerstvého vzduchu…

Skutočnosť, že v kultúre Covid kultu bola tradičná modla, možno krásna a charizmatická, nahradená zverincom lekárskych expertov a vládnych úradníkov, nemení úplnú závislosť a bezpochyby bezmocnosť jej členov. Táto krutá bezmocnosť sa nepovažuje za negatívum, naopak je oslavovaná v korporátmych médiách . s opakovaním fráz „Nového Normálu“ buďte rozumní /poslušní/, verte vede a ľuďom, ktorých Vám predstavujeme ako neomylných špecialistov.

 

        1. Manipulovať so systémom odmien, trestov a skúseností takým spôsobom, aby bránili správaniu, ktoré odráža niekdajšiu sociálnu identitu človeka.

       

       

 

 

 

Tu ide o transformáciu predtým v podstate racionálnej osoby na úplne inú, kultom odobrenú osobu, v našom prípade poslušnú osobu „Nového Normálu“.

 

        1. Manipulovať systémom odmien, trestov a skúseností s cieľom podporiť akceptáciu systému ideológie alebo viery skupiny a skupinovo schváleného správania. Dobré správanie, prejavovanie pochopenia a akceptovanie viery skupiny , rovnako ako dodržiavanie jej ustanovených zásad je odmeňované, zatiaľ čo kladenie otázok, vyjadrovanie pochybností alebo kritiky sa stretávajú s nesúhlasom, nápravou a možným odmietnutím.

       

       

 

 

 

Tento druh  ideologického podmieňovania sa deje všade, každý deň, v práci, medzi priateľmi, dokonca v rodinách. Tlak na prispôsobenie je intenzívny, pretože pre členov oddaných sektárov  a členov totalitných ideologických hnutí nie je nič hrozivejšie ako tie, ktoré napádajú ich ideologické mantry, konfrontujú ich s faktami alebo inak demonštrujú, že ich „realita“ vôbec nie je realitou, ale skôr klamlivou paranoidnou fikciou.

Kľúčový rozdiel medzi tým, ako to funguje v sektách a dneškom je v tom, že kult je obyčajne subkultúrnou skupinou preto majú ľudia mimo k dispozícii ideológiu dominantnej spoločnosti.   V našom prípade je táto rovnováha síl obrátená. Dnešní sektári majú v rukách moc, majú na strane médiá, políciu, časť kultúrnej elity, akademickú obec a podporu poslušných más. A teda nemusia nikoho osobitne presviedčať. Majú moc diktovať „realitu“

Tomuto tlaku je potrebné odolávať, vo verejnom aj súkromnom živote., inak sa „Nový Normál“ stane našou „realitou“.

Musíme sa správať, ako zvyčajne, držať sa reality, faktov a zaobchádzať s „Novými Normálmi“ ako s členmi nového totalitného hnutia, ktorí sa kolektívne zbláznili. Ak sa nám to nepodarí, dostaneme sa k šiestemu bodu p. Singer…

 

        1. Navrhnite uzavretý systém logiky a uatoritársku štruktúru, ktorá neumožňuje spätnú väzbu. Odmieta byť menená, s výnimkou schválenia vedením, alebo výkonného nariadenia. Skupina má pyramídovú štruktúru zhora nadol. Vodcovia musia mať istotu, že nikdy neprehrajú.

       

       

 

 

 

My už tam sme. Zatiaľ len dočasne, vyhlásením núdzového stavu a navodzovaním totality  pomocou vyhlášok Hlavného hygienika. Len k tomuto „Novému Normálu“ sa hlási aj nadradená štruktúra v podobe Európskej Únie a jej covid zelených pasov. Vraj dočasných. Ja si pamätám dočasné umiestnenie sovietskych vojsk.

Na záver jeden príklad. Moji susedia sú nesmierne slušná a dobrá rodina. Ich syn, Lukáš, je mladý vzdelaný mladík. Ja absolútne pod vplyvom Covid kultu. Chodí sa pravidelne týždenne testovať, vraj pre naše dobro. V rozhovoroch sa snaží „primäť ma k rozumu“, snaží sa  mi „ukázať pravdu“  a presviedča ma o tom, že mám „dôverovať vede“. Je presvedčený, že je zodpovedný a koná správne pre dobro nás všetkých. On a jemu podobní sa zúfalo snažia prinútiť Vás, aby sme sa prispôsobili ich paranoidným bludom, tlačia na Vás, manipulujú Vami, šikanujú Vás a vyhrážajú sa. Schvaľujú a budú súhlasiť s každým donucovacím krokom proti Vašej slobode a presvedčeniu, o to skôr, že ich sa to týkať nebude. Oni sú „Noví Normáli“. Snažte sa ich konfrontovať, vysvetľovať. Bohužiaľ, ich názor s najväčšou pravdepodobnosťou nezmeníte.

 

 

 

V tomto blogu som použil časť myšlienok p. Douga Caseyho, uverejneného na consentfactory.com

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Polák

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 15

Celkové hodnotenie: 30.5

Priemerná čítanosť: 2381

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Palestína predloží na májovom kongrese FIFA návrh proti Izraelu

    0icon

    Palestínska futbalová asociácia (PFA) predloží na májovom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) návrh, v ktorom bude požadovať "rozhodné kroky" proti izraelskej asociácii (IFA). Návrh vychádza…

    ÚMS: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy

    0icon

    Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s postupom, akým vláda schválila investičný zámer prioritných životných situácií. Dôvodom je, že z neho vynechala mnohé mestá, čím ohrozila…

    Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

    0icon

    Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením. Dôvodom požiaru má byť technická porucha. Na mieste zasahujú aj…

    Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

    0icon

    Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy. Na tlačovej konferencii to vo štvrtok uviedol…

    Súdna rada považuje účelové výzvy na stíhanie sudcov za neakceptovateľné

    0icon

    Súdna rada SR považuje politicky účelové verejné výzvy predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci na disciplinárne alebo trestné stíhanie sudcov za neakceptovateľné. Uzniesla sa na tom…

    Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach

    0icon

    Ministerstvo kultúry (MK) SR sa ohradzuje voči informáciám, ktoré sa podľa rezortu majú šíriť po obci Budmerice (okres Pezinok) a vyvolávať dojem účelových krokov v…

    AOPP informovala zdravotnícky výbor o problémoch slovenských pacientov

    0icon

    Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) vo štvrtok informovala poslancov parlamentného zdravotníckeho výboru o problémoch pacientov na Slovensku a diskutovala s nimi o možnostiach zlepšenia…

    Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

    0icon

    Mesto Prešov pripravuje viaceré úsporné opatrenia. Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa…

    RpMS v roku 2023 doručili 361 podnetov týkajúcich sa obsahu vysielania

    0icon

    Rade pre mediálne služby (RpMS) v priebehu roka 2023 doručili 361 podnetov týkajúcich sa obsahu vysielania rádií, televízií, internetového vysielania či audiovizuálnych mediálnych služieb na…

    Obyvatelia Stropkova svojpomocne vypratávajú lokalitu po požiari

    0icon

    Obyvatelia, ktorým stredajší (17. 4.) požiar v Stropkove v lokalite Za jarkom zničil deväť obydlí, ju svojpomocne vypratávajú. Radnica chce z krátkodobého hľadiska zabrániť pokračovaniu…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA