O nevyhnutnosti aktívneho a pasívneho odporu voči korona totalite!

Tak sme sa teda v počte úmrtí pretestovali na prvé miesto na svete! Ale žiaľ, vláda i tak nechápe to, čo by už pochopilo aj desaťročné dieťa. A síce, že ak sa niečo robí úplne zle, musí to mať nevyhnutne aj zlé následky. A ak chceme zmenu k lepšiemu, musíme okamžite upustiť od toho, čo robíme zle a čo nás priviedlo ku katastrofe.

Odborníci boli od samého začiatku proti slovenskému ponímaniu plošného testovania, ale pán Matovič si ho presadil, pretože mal vysokú ambíciu stať sa svetovým lídrom v boji proti pandémii.

Ešte na jeseň v roku 2020, pri prvom plošnom testovaní, vrátila na protest proti nemu primárka transplantačnej jednotky Národného ústavu detských chorôb v Bratislave Júlia Horáková štátne vyznamenanie Pribinov kríž II. triedy naspäť do rúk prezidentky. Pani Horáková svoj krok zdôvodnila tým, že sa jej hlboko dotýkajú neodborné vyhlásenia, manipulácia s faktami a nerešpektovanie výhrad odborníkov. Boj s pandémiou sa podľa nej stal politickým bojom, založeným na populizme, klamstve a polopravdách. Proti plošným testovaniam sa postavila i Slovenská lekárska komora, ktorá ich odporúčala len v najviac zasiahnutých regiónoch.

Hlasy, ani protesty odborníkov neboli vypočuté, plošné testovania sa rozbehli a teraz sa ukázalo, že odborníci mali pravdu. Pánovi Matovičovi sa ale splnil jeho sen a on sa stal naozaj svetovým lídrom. Svetovým lídrom s najviac testovaným obyvateľstvom na svete a s najhoršími výsledkami na svete.

Šialená urputnosť plošného testovania však bola zapracovaná aj do covid automatu, a tak sa v ňom ďalej pokračuje v sedemdňových intervaloch. Ale čím viac sa testuje, tým je situácia horšia, až vzniká neodbytný dojem, že sa vírus šíri priamo týmto testovaním. Avšak vláda, postrádajúca logiku desaťročného dieťaťa, si nie je schopná tieto veci uvedomiť a nechce s tým prestať.

Šialený sedemdňový interval ustavičného plošného testovania v rámci covid automatu však porušuje aj ľudské práva. Tvrdí to mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP). IĽP pripravuje ústavnú sťažnosť a začal tiež komunikovať s Európskym súdom pre ľudské práva na základe dôvodného podozrenia, že mnohé nariadenia sú v rozpore ako so zdravým rozumom, tak aj s Ústavou SR, a sú prejavom svojvôle vlády.

Tieto skutočnosti sú ďalším rozmerom zlyhania vlády, pretože množstvo jej proti epidemických opatrení naozaj vykazuje jasné znaky porušenia Ústavy SR, ako i základných ľudských práv. Je neuveriteľné a možné snáď len na Slovensku, že ústavní činitelia, ktorí pri vstupe do svojej funkcie kládli ruku na Ústavu a slávnostne sľubovali, že ju budú ctiť a budú sa podľa nej riadiť, že títo takzvaní ústavní činitelia počas pandémie mnohými svojimi nariadeniami Ústavu SR porušujú a obchádzajú.

A je tomu tak preto, lebo premiér a vláda sa vydali inou cestou! Cestou totalitných praktík! Vsadili na terorizovanie, vydieranie, donucovanie a šikanovanie vlastného národa. Nekonečné testovania nie sú totiž vôbec dobrovoľné tak, ako je to všade inde na svete, ale účasť na nich je vynucovaná sankciami.

Kto na ne nejde, nedostane modrý certifikát a bez neho nemôže ísť do práce, na poštu, do banky, do mestskej dopravy, do autobusu, do vlaku, či dokonca do prírody. Takýto teror nikde na svete neexistuje, pretože všade sa aj napriek boju proti pandémii do určitej miery prihliada na základné ľudské práva a slobody. Jedine na Slovensku je to absolútne popreté! Jedine na Slovensku sa z vlády stala fašistická chunta, ktorá ničí a terorizuje vlastný národ v domnienke, že mu chce dobre.

Nikto nespochybňuje nevyhnutnosť boja s pandémiou, ani nijaké adekvátne opatrenia s ním spojené. Na druhej strane však stoja základné ľudské práva a slobody, ako i Ústava SR a nutnosť riadiť sa ňou za každej situácie. Medzi týmito dvomi polohami musí vládnuť proporcionalita. Všetky nariadenia vlády musia teda zohľadňovať obidve polohy. Naši múdri predkovia to nazvali zlatou strednou cestou.

A práve touto zlatou strednou cestou sa snažia kráčať všetci ostatní okolo nás, len slovenská vláda nie! Len slovenská vláda hrubo popiera nutnosť proporcionality múdreho kompromisu medzi nevyhnutnou spoločenskou potrebou bojovať proti pandémii na jednej strane, a zároveň medzi nevyhnutnosťou zachovávania základných ľudských práv, slobôd a ústavy na druhej strane.

Slovenská vláda sa podobá koňovi s klapkami na očiach. Nehľadí ani vľavo, ani vpravo a ide fanaticky jediným smerom, bez ohľadu na všetko ostatné. Bez ohľadu na nesúhlasné stanoviská odborníkov, bez ohľadu na vydieranie, teror, zastrašovanie a šikanovanie národa, i bez ohľadu na akékoľvek protiústavné prešľapy. A preto sa Slovensko v súčasnosti nachádza v covid totalite, aká nemá na svete obdobu! Národ je rozdelený na takzvaných „zodpovedných“, ktorí sú ochotní dať sa neustále testovať a na takzvaných “nezodpovedných“, ktorí už majú celého toho testovania ktoré k ničomu nevedie plné zuby. A pretože každá totalita kriví spoločenské vzťahy, začína sa množiť udavačstvo a prejavuje sa tak, že tí „zodpovední“ udávajú tých „nezodpovedných“ podobne, ako Pavlík Morozov udal vlastných rodičov za čias najtvrdšej stalinskej totality a bol za to náležite ocenený.

Totalita je však niečo, s čím sa nie je možné zmieriť a proti čomu je treba bojovať! A bojovať proti nej sa dá dvomi spôsobmi. Buď priamo, alebo nepriamo. A my si teraz niečo povedzme o každom z nich.

Skôr ale ako začneme je si treba uvedomiť, že tu nejde o nejaké nabádanie k odporu voči všetkým opatreniam vlády. Ak sú proporcionálne a rozumné, majú sa dodržiavať. Ak sú ale neproporcionálne, ba až vyšinuté a odporujúce zdravému rozumu, je sa treba buď otvorene postaviť proti nim, alebo ich treba ignorovať. Ak je totiž vláda iba fanaticky jednostranná a stráca pri svojich opatreniach akúkoľvek súdnosť a proporcionalitu, je potom povinnosťou občanov samotných túto proporcionalitu nachádzať a riadiť sa ňou.

Teraz teda môžeme prejsť k aktívnemu odporu voči pochybným vládnym opatreniam. A najlepšie bude, keď si uvedieme príklad. Ak chce človek chodiť do práce, musí sa zamestnávateľovi preukazovať každých sedem dní negatívnym testom, čo znamená, že sa musí dať každý víkend testovať.

Iste ale v práci poznáte kolegov, ktorí toho už majú dosť a nesúhlasia s tým, pretože už majú boľavé nosy a tečie im z nich. Stačí, aby sa títo ľudia vzájomne dohodli a nedali sa jeden víkend testovať. A čím ich bude viac tým lepšie, pretože ak prídu do práce a povedia, že s testovaním už viac nesúhlasia, pri väčšom počte bude zamestnávateľ bezmocný a musí ich nechať pracovať ak nechce, aby mu jeho prevádza neskolabovala. Doteraz je totiž stále vyvíjaný len tlak zamestnávateľov na zamestnancov, ale je možné to aj obrátiť a vyvinúť tlak zamestnancov na zamestnávateľa. Stačí len, aby ľudia mali guráž a vzájomne sa dohodli.

Všade v okolitých štátoch je testovanie dobrovoľné a ani ja osobne nemám nič proti tomu, ak sa ľudia chcú dať otestovať. Ak ale sú každý týždeň nasilu donucovaní štátom a zamestnávateľom pod hrozbou straty zamestnania, je to niečo neuveriteľné, čo sa absolútne nezhoduje s demokraciou. A práve preto tieto totalitné praktiky napadla už spomínaná mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv.

Za aktívny odpor je tiež možné považovať napríklad aj túto iniciatívu: https://blog.hlavnespravy.sk/25641/otvoreny-list-vyzva-premierovi-a-vlade-sr-pripojte-sa/

A teraz sa pozrime na pasívny odpor voči opatreniam vlády proti epidémii. Ide o jednoduchý bojkot všetkého toho, čo protirečí zdravému rozumu a je absolútne disproporčné, pretože je to len fanaticky a totalitne jednostranné.

Vezmime si napríklad zákaz cestovať verejnou dopravou bez negatívneho testu. Hitler v Nemecku zakázal kedysi vstup do verejnej dopravy ľuďom so žltou hviezdou. Na Slovensku dovoľuje Hitlerovič vstup do verejnej dopravy len ľuďom s modrou hviezdou. Aký je v tom rozdiel? Nijaký! Je to niečo nevídané, čo nemá na svete obdobu! Kvôli zvrátenosti tohto nariadenia musí byť slobodomyseľnými ľuďmi ignorované! Ak totiž vláda vydáva šialené nariadenia, tak aspoň obyčajní ľudia musia predsa zostať normálni!

A ďalšou podobnou vládnou perličkou je napríklad zákaz ísť do prírody bez modrej hviezdy. Táto šialenosť bola určitý čas platná, ale nakoniec si to aj samotná vláda uvedomila a zrušila ju.

A len ten, kto má modrú hviezdu môže ísť do banky, môže ísť na poštu, môže ísť k lekárovi, môže dať deti do školy a podobne. Našťastie národ si ešte zachoval zdravý rozum a kde sa dá tieto nariadenia potichu ignoruje. Dokonca i mnohí policajti sú doslova zhnusení z toho, aké šikanovanie občanov sa dnes od nich vyžaduje.

Slovenský národ je národom holubičej povahy. Je mäkký, poddajný a dobrosrdečný, a preto si voči nemu všetci vypočítaví a zapredaní zradcovia dovoľujú to, čo si dovoľujú. Nie sme národom revolucionárov ako napríklad Francúzi. Náš národ však vlastní inú silu! Silu poddajnosti tekutého živlu vody, ktorá bude tak dlho nenápadne podomieľať skalnaté bralo, až sa napokon zrúti. Sila poddajnosti vody spočíva tiež v tom, že všetky prekážky, stojace jej v ceste jednoducho obíde. A presne takýmto spôsobom Slováci obchádzajú všetky nezmyselné, disproporčné, ba až s diagnózou šialenstva hraničiace nariadenia vlády, riadiac sa svojim vlastným zmyslom pre múdru strednú cestu.

Slovenský národ teda už v podstate nastúpil sebe vlastnú cestu pasívneho odporu voči obludnej vládnej corona totalite, ktorá je v jej špeciálnej slovenskej verzii plne porovnateľná so všetkými ostatnými doterajšími totalitnými režimami. Táto bezprecedentná totalita, zákerne rozvinutá na pozadní korona pandémie, bude raz budúcimi generáciami odsúdená ako čosi neslýchané. A spolu s ňou budú odsúdení aj jej hlavní strojcovia, ako aj množstvo ich vierolomných a slepých prisluhovačov na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti.

***

Zastavme ich bratia, veď sa oni stratia, Slováci ožijú!“

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Holek

O AUTOROVI

Mám rád cestovanie, dobré jedlo a víno, divadlo, svoje dve deti a niekoľko dobrých priateľov. Držím sa motta: „Život je ako oceán. Všetko dobré aj zlé, čo do neho hodíš, sa ti vráti.“ Fascinuje ma príroda, milujem ľudí a komunikáciu s nimi. Nebojím sa ísť aj na tenký ľad, keď je to potrebné. A práve o vnútorných prežitiach zo všetkých týchto svojich mnohostranných záujmov by som chcel písať vo svojom blogu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 261

Celkové hodnotenie: 1.1

Priemerná čítanosť: 1741

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    Európske krajiny vyzývajú EIB o zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Scholz v Izraeli rokoval o prímerí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Euronews/ Times of Israel/ Foto : TASR/AP-Leo Correa)   Rokovania o prímerí v Gaze sa obnovujú. Nemecký kancelár Olaf Scholz…

    FOTO DŇA