Prečo mala „pandémia“ na Slovensku mierny priebeh?

Poďme si na začiatok objasniť pojmy: odborný výraz pandémia bol až donedávna zadefinovaný (podľa WHO) ako mohutnejší stav chorobnosti oproti epidémii, pričom na 100.000 obyvateľov pripadalo cca 1.500 nakazených s úmrtnosťou 25%. Premietnuté do čísiel – 82,500 nakazených a 20.625 mŕtvych iba na Slovensku. Až potom by bolo možné hovoriť o pandémii.

Dnes niet pochýb, že vírus Covid-19 bol umelo manipulovaný. Ani nie preto, aby dosiahol mortalitu bojových biologických zbraní. Skôr z dôvodu jednoznačnej identifikácie vopred a cielene vyvinutými testovacími súpravami. Vírus s nebezpečenstvom silnej nádchy zasiahol na svete niekoľko miliónov ľudí a niekoľko stotisíc ich vraj zahubil. Ale napríklad len v roku 2011 (a v iné roky rovnako) zomrelo vo svete na tuberkulózu dokázateľne 1,4 milióna ľudí, odhad hovorí až o 4,5 miliónoch! Nik nevyhlásil pandémiu, ani neodstavil ekonomiku sveta a nezavrel obyvateľstvo do vynútenej karantény. A tak by sme mohli do nekonečne pokračovať s mnohými inými bežnými chorobami.

Slovensko obstálo v počte nakazených a mŕtvych na výbornú. Naša neschopná vláda vedená psychopatom dokázala túto štartovaciu pozíciu vlastnou hlúposťou premrhať na totálny zbytočný ekonomický  prepad. Vráťme sa na začiatok odstavca: čo bolo príčinou malého počtu nakazených týmto záhadným mediálnym vírusom? Nebudeme posudzovať skutočné nebezpečenstvo ochorenia Covid-19, pozornosť upriamime na štatistické údaje a ich príčiny.

Reakcia predošlej vlády

Po neúspešnej farebnej revolúcii, kedy padol len Fico s Kaliňákom, sa k moci dostal Pellegrini. V krátkej dobe ukázal svoje štátnické kvality, hoci má slniečkárske sklony. Národ mu dokonca odpustil inú orientáciu a všetko zostalo v štádiu šuškandy. Napriek tomu, že aj Smer má maslo na hlave a nechal Slovensko bez akýchkoľvek rezerv na podobnú udalosť, jednotlivými krokmi na konci panovania dokázala odchádzajúca vláda sofistikovane zabrániť šíreniu vírusu. Panika preto dosiahla prijateľnú úroveň a nebol dôvod zničiť hospodárstvo prehnanými opatreniami.

Testy na vírus

Čínske a americké testy, najviac rozšírené vo svete, jednoznačne nie sú v poriadku. Niekoľko % z nich je vopred kontaminovaných a tak aj zdravým ľudom bol zázračne diagnostikovaný Covid-19. Sprisahanie je však tak „dobre“ pripravené a zorganizované, že nik z politikov si nedovolil niečo podobné vysloviť. Iba prezident Tanzánie dal urobiť skúšobný test, kedy laboratóriá skúmali aj vzorky zo zvierat ba aj z ovocia. Výsledkom boli pozitívne výsledky kôz, oviec a tropického ovocia. Našťastie Slovensko používalo vlastné zdroje a počet nakazených zrejme zodpovedal skutočným číslam z množiny testovaných osôb.

Krízový fond

Bohaté krajiny vytvorili mohutne dotované krízové fondy, určené na pomoc zdravotníctvu. Fungovali na podpore štátnych a hlavne súkromných nemocníc. Napríklad v USA stačilo prijať nositeľa predmetného vírusy na hospitalizáciu čo aj na jediný deň a zariadenie obdržalo 13.000,-USD. Pokiaľ bol ťažko chorý občan (napr. na leukémiu) zasiahnutý aj vírusom, stačilo ho dať tesne pred skonom na hodinu na pľúcnu ventiláciu a špitál vyfasoval ďalších 39.000,-USD. Podobne v Taliansku, v Nemecku… Niet divu nad raketovým nárastom štatistík nakazených a mŕtvych, peniaze dokážu veľa.

Talianska národná zdravotnícka organizácia uverejnila štatistiky celkového počtu úmrtí a v porovnaní s minulými rokmi nie je nijaký nárast nebohých v akejkoľvek posudzovanej skupine či kategórii. Iba nastali presuny: prezentované úmrtia na Covid boli na úkor iných podchytených ochorení. Čiže každý nakazený Covidom zomrel podľa tabuliek naň, hoci príčina smrti bola úplne iná. Po zverejnení informácií bol taliansky parlament svedkom dvoch veľkých hádok práve pre uvedené.

Chudobné Slovensko na krízový fond nemalo. Ak aj áno, rýchle rozkradnutie by zabránilo ohýbaniu štatistík.

Boh, karma, osud…

Slovensku sa všetky veľké katastrofy akoby vyhýbajú. Najväčšími ranami za posledných 1.000 rokov boli Tatári, vpád husitov a bratríkov a nakoniec morová epidémia. Novodobou pliagou sú naši politici po roku ´89. Slovač všetko prežíva s nejakou zvláštnou zmesou viery, odovzdanosti, nihilizmu a tichého vzdoru k tomu.

Je málo známou časťou histórie, že počas 2. svetovej vojny dal Stalin pokyn Pravoslávnej cirkvi Ruska k prinesenie zázračnej ikony Presvätej Bohorodičky Kazanskej do ohrozenej Moskvy. Tú naložili spolu s duchovnými autoritami do bombardéru, za neutíchajúcej modlitby tri krát obleteli hlavné mesto a fašisti videli Kremeľ iba z diaľky. Podobne postupovali neskôr v Petrohrade a Stalingrade (pri oslobodzovaní Kalinigradu bol obrad uskutočnený pozemne).

Katolícka cirkev na Slovensku potvrdila svoju duchaprítomnosť tiež. Dňa 20. marca 2020 obletel Mons. Peter Brodek s relikviou Kristovej krvi z Hronského Beňadiku Slovensko. Z paluby lietadla žehnal našej domovine a prosil o ochranu. Dnes sa ateista Matovič pasuje do pozície záchrancu národa, ale netuší o svojej malosti a úbohosti pre vyššími silami. Viera totiž nie je folklór zadubencov a spiatočníkov, ale prejav najvyššieho možného uvedomenia si Pravdy a Sily. Osud Slovenska, našťastie, je pevne spätý s duchovnom.

Zdravý rozum

Hoci mediálne masírovanie zasiahlo značnú časť obyvateľstva, väčšina Slovákov si zachovala zdravý sedliacky rozum. Mladá generácia aj dnes nosí rúška na verejnosti a sedí v nich pred telkou v rodinnom kruhu. Aj za volantom vidno omladinu s náhubkom a rukavicami, hoci šoférujú sami. Naopak stredná a staršia generácia od začiatku zvysoka prdela na reštrikcie a opatrenia vyhodnotila ako nevyhnutnú a často prehnanú buzeráciu. Situáciu brala s rezervou, aj neutíchajúci mediálny kolotoč a masírovanie podvedomia. Lebo podstata telesného zdravia pozostáva z normálneho života a z viery v silu organizmu nenakaziť sa a prežiť prípadné ochorenie.

Kto a čo zvíťazí?

Zženštilí mladíci sú nositeľmi geniálne vymyslenej paniky, dodnes nepodávajú ruky a lejú na seba litre dezinfekcie denne. Naplašené mladé mamičky nútia deti na bicykloch nosiť rúška a recyklovať vlastnú mikroflóru, nepustia starých rodičov na čerstvý vzduch a s hrôzou sledujú denné výmysly médií. Zorientovaná časť verejnosti je opačného názoru, raduje sa zo slobody a opäť rozprestiera krídla. To je tlak zdola.

Inak vypadá situácia hore – otázkou zostávajú politici. Nik, dokonca ani oligarchicky a iniciačne nezaradený Kotleba, Uhrík, či Mazurek si nedovolili verejne spochybniť Coronu!!! Iba Fico ku koncu nevydržal, vystúpil na tlačovke bez rúška a ihneď ho stíha ideová polícia. No nie pre rúško, to nie. Pre poznámku, že nebude šaškovať pre niečo vymyslené. Pán Fico, toto Vám predsa globalčici s poskokmi neodpustia!

Výsledok je v súčasnosti nejasný. Generálka dopadla pre strojcov pandémie uspokojivo. Teraz je na nás, či skončíme po „nasledujúcej vlne“ ako slobodné bytosti, alebo ako očipované stádo so sklonenými hlavami a bez budúcnosti. Len na nás.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Haršáni

O AUTOROVI

Architekt, športovec, novinár. Tiež alternatívec, národovec a pravoslávny kresťan.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 56

Celkové hodnotenie: 24.18

Priemerná čítanosť: 2476

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Tampa a Islanders prehrávajú v 1. kole už 0:3, Černák s asistenciou

    0icon

    New York 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris O'Meara)   Hokejisti Tampy Bay sú na pokraji vyradenia v 1. kole play off zámorskej NHL. Vo štvrťfinálovej sérii…

    Toto rozhodnutie jednoznačne odhalilo komu o čo ide

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Evan Vucci)   Generál Jozef Viktorín (Republika) sa na sociálnej sieti zamyslel na finančnom pomocou Ukrajinou. Jeho príspevok vám prinášame v…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Dnes bude slnečno. Teploty 12 až 17 stupňov Celzia.

    To vážne?! Europarlament prišiel so zarážajúcimi závermi

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   „Neskutočné. Pellegrini bol vraj zvolený za prezidenta vďaka ruskému vplyvu. Tak to odhlasoval Europarlament,“ napísal v…

    Matovič sa vyjadril k šokujúcemu správaniu svojho poslanca

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR – Jaroslav Novák)   Tento týždeň sme priniesli správu o nešportovom správaní poslanca OĽaNO Viliama Tankóa na galavečeri bojových…

    Kultový konštruktér Newey je údajne na odchode z Red Bullu

    0icon

    Paríž 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Red Bull Racing F1 Fans Forever )   Kultový konštruktér monopostov F1 Adrian Newey je údajne na odchode z Red Bullu.…

    Ak bez NATO, tak môžeme: Európania sa pripravujú na vojnu s Ruskom

    0icon

    Moskva 26. apríla 2024 (HSP/ria/Foto: vygenerované AI)   V americkej propagande zameranej na Európu dominuje kľúčová téza: boj s Ruskom o Ukrajinu je životne dôležitý…

    Ostrihoňová sa bojí únosu

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube)   Tento týždeň sme zaznamenávame „čierny štvrtok“ pre slovenské verejnoprávne médiá... Ešte v stredu večer na mítingu Progresívneho Slovenska (tzv.…

    Enrico Letta: „Oveľa viac než len trh“ (Jednotný trh budúcnosti) – viac únie, menej suverenity

    0icon

    Rím 25. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot twitter)   Bývalý taliansky premiér Enrico Letta predniesol na aprílovom samite Európskej rady (O samite sme informovali sme o tom tu)…

    O slniečkárskych pokrytcoch a slobode médií

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (SMER-SSD) vo svojom nedávnom príspevku na sociálnej sieti Telegram pripomenul tým, ktorí dnes…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA