Americkí lekári: Chybne liečime COVID19. Ventilátory mnohých zabili.

Kým zdravotní experti WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) tlačia na zaobstaranie a používanie viac ventilátorov, viacerí lekári v prvej línii boja s COVID19 ho odmietajú používať, dokonca tvrdia, že práve ventilátory poškodili ich pacientov. V New Yorku až 80% pacientov na ventilátoroch zomiera, kým pri syndróme akútneho respiračneho stresu (ARDS) to býva okolo 40%. Správy z Británie hovoria o 66%, z Wuhanu až o 86% úmrtiach na ventilátoroch. Lekári, ktorí sa už ozývajú aj v Nemecku, Británii a Taliansku, odmietajú nasledovať pôvodný liečebný protokol, ktorý sa opieral o čínske a talianske postupy. Jednotlivo poukazujú na chybné nasadzovanie ventilátorov – skoro a agresívne a na problém s vysokým tlakom kyslíka do pacientových pľúc. Jednoducho odmietajú zabíjať pacientov, hoci väčšina lekárov nemá problém splniť si svoju povinnosť a ísť podľa protokolu, dokonca nevedia postupovať mimo protokolu – ako sa vyjadril taliansky lekár Dr. Gattonini.

Zo svojej pozície z oddelenia intenzívnej starostlivosti musel odísť whistleblower z New York, lekár z oddelenia kritickej medicíny Dr Cameron Kyle-Sidell, pretože americké top nemocnice nedovoľujú, aby sa lekár riadil vlastnými protokolmi. Teraz na inom oddelení pracuje na alternatívach k ventilátorom. Pre používanie ventilátora je pacient uspatý, aby mu mohol byť ventilátor zavedený. Ako hovoria o svojich skúsenostiach aj ďalší, pacienti pred podaním ventilátora normálne verbálne komunikovali (aj nesúhlas s jeho zavedením do poslednej chvíle), čo teda nie je situácia pri zápale pľúc, keď pacient ide na ventilátor úplne vyčerpaný. Od roku 2003 je známe, že ventilátory môžu spôsobiť poškodenie pľúc. Lekári skúšajú alternatívy od zmeny polohy pacientov, nosnú kanulu až po mixovanie oxidu dusíka do podávaného kyslíka.

Dr Kyle-Sidell odporúča príjem kyslíka nosnou kanylou (100% @ 60LPM = 3600l/hod = 86,400L/deň = 259,200l za 3 dni). „Pri COVID-19 postupujeme podľa medicínskej paradigmy, ktorá nie je pravdivá. Liečime nesprávnu chorobu. Nie je to zápal pľúc a nemal by byť tak liečený. Pripomína chorobu z vysokej nadmorskej výšky, hoci najlepšie zodpovedá ochoreniu z dekompresie pri potápaní.“ vysvetľuje s tým, že príčina zlyhania organizmu preňho ostáva záhadou. Britský lekár z Birminghamu hovorí: „Pôvodne sme mali postupovať ako pri liečbe ARDS s vysokým nastavením ventilátora na PEEP, teraz sme však odvážnejší, tolerujeme oveľa nižší kyslík v krvi a používame nižší tlak.“ „Ventilátorom sa treba vyhnúť, ako sa dá“, uvádza denník Telegraph. „Môže poškodiť svaly okolo pľúc a spôsobiť sekundárne infekcie. Tiež vyžaduje koktail liekov, ktoré môžu viesť k toxicite až zlyhaniu orgánov.“ Napokon britský premiér prekonal ochorenie práve s poskytnutím kyslíka.

Dr. Gattinoni si u COVID-19 pacientov v intenzívnej starostlivosti v severnom Taliansku všimol, že ide o atypický ARDS s vážnou hypoxemiou a dobre zachovaným objemom pľúc. On a jeho kolegovia navrhli namiesto vysokého tlaku na výdych aplikovať jemnú ventiláciu s najnižším možným PEEP na získanie času s minimálnym dodatočným poškodením. Navrhuje sledovať fyziologiu pacienta, nakoľko sa vyskytuje dva typy ochorenia. Uviedol, že jedna nemocnica v Európe má nulovú úmrtnosť medzi COVID-19 pacientami v intenzívnej starostlivosti používajúc tento prístup v porovnaní so 60% úmrtnosťou v neďalekej nemocnici riadiacej sa protokolom.

Nový protokol liečby, ktorý je neustále aktualizovaný o najnovšie štúdie, opublikoval aj tím pľúcnej a kritickej starostlivosti pod vedením Dr. Paula Marika z Medicínskej školy Východnej Virgínie. Tvrdí, že je dôležité uznať, že COVID19 nespôsobuje typický ARDS. Apeluje na zastavenie automatického používania ventilátorov, ktoré situáciu pacientov zhoršujú a využitie nosnej kanuly na prívod kyslíka, hoci tomu sa lekári vyhýbali pre neopodstatnený strach zo zvýšeného prenosu vírusu aerosolovou cestou. Toto sa považovalo za príčinu rozšírenia koronavírusu v domove dôchodcov v americkom Seattli a preto zdravotní experti od tejto jednoduchej pomôcky odhovárali (nehovoriac, že najprv odhovárali lekárov dokonca od testov na koronu). Marikov protokol dáva odporúčania podľa vážnosti stavu pacienta aké postupy použiť tak podpornej liečby, ako aj chemickej a vitamínovej liečby, vrátane prevencie. Prevencia sa zakladá na podávaní vitamínu C, D3, zinku a melatonínu.

Marikov protokol tiež vysvetľuje, že príčina ochorenia nie je v pľúcach, ale pravdepodobne v cievnom systéme, nakoľko tie bežne vedú k pľúcnej embólii a náhlemu úmrtiu. Najnovšia štúdia čínskych vedcov ukázala, že koronvírus atakuje hemoglobín v krvi, ktorý je kľúčový pre prenos kyslíka a oxidu uhličitého. Postupne ho oberá o železo, čím sa pľúcne bunky otrávia a zapália, a nie sú schopné častej výmeny kyslíka, čo sa prejaví na snímkach ako pľúca s rozbitým sklom. Toto pripomína lekárom chorobu malárie a objasňuje účinok hydroxochloroquinu, lieku na maláriu, ktorý sa čoraz lepšie osvedčuje pri liečbe koronavírusu, hoci len pred pár dňami bol v USA schválený aj pre túto diagnózu. Ako uvádzajú autori štúdie, je potrebné, aby aj iné laboratória a vedecké tímy znova preskúmali a potvrdili ich zistenia.

Zhrňme si, čo sa teda deje. Pre údajne vysokú úmrtnosť zatvárame celé ekonomiky (vraj až pokiaľ nebude vakcína), ktoré sa prepadávajú do krízy, ktorá nás bude stáť ešte veľa životov, politici obmedzujú občianske slobody a špekulujú dokonca o násilnom očkovaní populácie, aby sa mohli hranice medzi krajinami znova otvoriť. K vysokej úmrtnosti zrejme prispieva nesprávna liečba, ako ju odporúčalo WHO na základe skúseností čínskych lekárov, ktorým stačilo aby 14% pacientov na ventilátoroch prežilo, kým ostatní zomierali. To mi pripomína liečbu ortuťou, ktorú medicínska profesia kedysi obhajovala, hoci tá vo veľkom ľudí zabíjala, stačilo, že pár prežilo, aby to považovali za liečbu. Je pochopiteľné, že čínski doktori mali azda najväčší problém postaviť sa proti liečebným protokolom, veď vieme, čo režim urobil s doktorom, ktorý na koronavírus ako prvý poukázal. Môžeme sa domnievať, že ide znova len o ďalšie zlyhanie štátom socializovanej medicíny, ktorá je tak rigidná, že musí najprv kopec obetí zomrieť, kým systém dovolí čo najmenšiu zmenu aj to iba tak, aby ďalej prežíval.

No po vyjadreniach prezidenta Trumpa na adresu WHO, že od začiatku pomohlo čínskemu režimu nákazu zakrývať, dokonca tvrdiť, že nie je prenosná medzi ľuďmi, že odrádzalo krajiny zatvoriť hranice pre čínskych turistov a odhováralo verejnosť od nosenia rúšok, ďalej otáľalo s ohlásením epidémie, možno predpokladať nielen zlyhanie, ale priam zámer WHO, aby sa epidémia rozšírila a neskončila ako SARS či MERS, ktoré sa lokálne podarilo zastaviť. Petíciu za odvolanie marxistického šéfa WHO môžete podpísať tu. Trump už ohlásil viac ako 50% zníženie príspevku pre WHO, ktorého je USA hlavným donorom, druhým najväčším je Gatesova nadácia. Poznajúc Gatesove otvorené zámery so zavedením digitálneho ID a imunitných certifikátov ako aj jeho galaktické investície do očkovania človek logicky dedukuje, že práve takú epidémiu vakcinačný priemysel potreboval na vystrašenie ľudí, aby ľahšie prijali vakcinačnú agendu, ktorá im zarobí bilióny.

Súčinnosť poskytuje aj americké vládne Centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb, úzko prepojené s vakcinačnými gigantami, ktoré najprv zablokovalo testovanie v USA a teraz žiada, aby sa aj „pravdepodobné úmrtia na COVID-19“ uvádzali ako do listov úmrtí ako COVID-19 úmrtia, hoci by pacient mal ako 99% prípadov v Taliansku aj inú zásadnú diagnózu (či azda úraz), resp. vírus nepotvrdený. S poznámkou, že „tieto prípady sa nebudu kontrolovať“, takže žiadne obavy z dôsledkov pre nepresnosť či zavádzanie… Proti tomu sa ozývajú lekári na sociálnych sieťach, vo vlastných videách či v médiach, že tak sa to nikdy nerobilo ani pri chrípke. Nemocnica dostane 3-krát viac peňazí (39 000 USD) za napojenie na ventilátor ako len za prijatie COVID-19 pacienta. Za každý prípad nakazeného nemocnice dostanú 20% navýšenie a pacient bez poistenia bude mať liečbu hradenú, ak je pozitívny na koronu. Ďalším faktorom, prečo je výhodné úmrtnosť nafukovať, je prerozdeľovaná pomoc federálnej vlády na ventilátory a respirátory. Len pri preukázaní kritických čísel si guvernéri môžu nárokovať prostriedky a tak sa poistiť pre budúcnosť.

No a potom je tu ešte enormný záujem médií na téme, ktorá sa masívne pozerá a číta. Lebo ako hovorí americké príslovie, len keď tečie krv, titulky predávajú. A zároveň sa v USA najlepšie predáva televízna reklama Big Pharmy…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jana Tutková

O AUTOROVI

Som predsedníčkou Centra pre bioetickú reformu, ktoré bojuje za slobodnú spoločnosť, kde je právo na život, na telesnú integritu a súkromný majetok rešpektované v zákonoch. www.pravonazivot.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 87

Celkové hodnotenie: 11.4

Priemerná čítanosť: 9632

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Len aby Olympijské hry nakoniec nepriniesli Francúzku hanbu...

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/ The Telegraph / Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Neodvratné a z časti neriešiteľné dopravné zápchy, kolaps mestskej dopravy, nedostatok parkovacích miest, bezpečnostné…

    Šialenstvo s názvom Ozempic: existuje súvislosť medzi liekom a sklonmi k samovražde?

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/ Forbes / Foto:Pixabay)   Európska agentúra pre lieky (EMA) na základe výsledkov štúdie interpretovaných vo Forbes uvádza, že dôkazy o…

    Do Nemecka pôjde 24 hráčov, Frühauf: "Nikto nie je do počtu"

    0icon

    Bratislava 15. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká tento týždeň v rámci prípravy na májové MS dvojzápas proti Nemecku. Oproti uplynulým dvom…

    S búrkami treba v pondelok podvečer počítať najmä na juhozápade Slovenska

    0icon

    Bratislava 15. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   S búrkami treba v pondelok podvečer počítať najmä na juhozápade Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na…

    Demokrati na GP SR namietajú neriešenie reformy národných parkov

    0icon

    Bratislava 15. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Mimoparlamentná strana Demokrati podala na Generálnu prokuratúru (GP) SR podnet pre porušenie zákona o reforme národných parkov zo…

    Nadal vníma návrat v Barcelone ako darček: "Som šťastný, že som tu"

    0icon

    Barcelona 15. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Tertius Pickard)   Španielsky tenista Rafael Nadal vyhlásil, že návrat do súťažného kolotoča vníma ako darček. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión si chce…

    Fico na tlačovke objasňoval: Opozícia sa z protislovenského záškodníctva v zahraničí nevyviní

    0icon

    Bratislava 15. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Vláda aktuálne vedie v rámci plánu obnovy a novelizácie trestného zákona s Európskou komisiou (EK) len technickú konzultáciu.…

    Čínsky politický "trolling" nemá obdobu. Scholzovi bez slov ukázali, kde je jeho miesto

    0icon

    Berlín/Peking 15. apríla 2024 (HSP/vz.ru/Foto:screenshot telegram)   Nemecký kancelár Olaf Scholz pricestoval do Číny na trojdňovú návštevu. Nemeckú hlavu štátu privítal na čínskej pôde treťotriedny…

    Kto hovorí pravdu a kto zavádza?

    0icon

    Tel Aviv 15. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Tsafrir Abayov)   V časoch vojen vraj pravda umiera ako prvá, a podľa súčasného vývoja udalostí na blízkom východe môžeme…

    Prezidentka odcestuje v utorok na rozlúčkovú návštevu Poľska

    0icon

    Bratislava 15. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezidentka Zuzana Čaputová odcestuje v utorok (16. 4.) na rozlúčkovú návštevu Poľska. TASR o tom informoval hovorca prezidentky…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA