6.rokov pontifikátu latinskoamerického pápeža v čiernych topánkach

Novinka za novinkou, striedané s obavami, až niektorými dosť zarážajúcimi vyhláseniami. Tak lakonicky hodnotí úradujúceho pontifika Peter. Pavel je viac pozitívnejší, a hovorí, že konečne do Vatikánu prišla človečina, spontánnosť a že tuším už konečne začína dekarnevalizácia sakrálneho šaškovania cirkvi.

Mária je v hodnotení iba diskrétna, a nechce komentovať ešte úradujúceho sv. otca. Zato Mariška ho označuje za falošného proroka, lebo má z neho aj z celého Vatikánu veľmi zlý pocit, a utvrdila sa v tom aj v zjaveniach istej írskej vizionárky.

Sám František sa raz vyslovil, že jeho pontifikát bude krátky. Vraj mal  takú intuíciu. 3, 4 či 5 rokov… Neodhadol to presne. To je napr. dôkaz že pápež nie je neomylný vo všetkom, iba vo výnimočne vážnych pravdách viery a etiky.

19.3.2019 tu bude šiesty rok.

Úplne originálne nové meno František. Eminentný záujem o chudobných. Šokujúca predvianočná kritika do vlastných radov, ktorá nemá obdobu v dejinách. Nečakaná spontánnosť v správaní. Dych berúca odvaha a prostorekosť vo vyjadrovaní na verejnosti bez čítania z papiera. Usmievajúci sa poslucháči. Nečakané ľudské gestá, mnohé zachytené aj fotografmi. Príkaz krstiť deti slobodným matkám. Zákaz terorizmu ohovárania. Veľké a verejné prepáčte  mi za to, že som unáhlene a nechtiac spoluobvinil troch španielskych kňazov falošne obvinených z pedofílie. Pokorné uznanie si chyby, že imigrantov iba toľko, koľkých je možno integrovať. Desivé konštatovanie pred talianskymi biskupmi, ako sme už alarmujúco prepchatí homosexuálmi. Opakované: som iba hriešnik, modlite sa za mňa… Tlačové stredisko opravuje ba i cenzuruje výroky pápeža, či jemu pripisované slová…

Toto tu fakt ešte nebolo. Made in jezuiti.

Tých novôt zavedených počas šiestich posledných rokov bolo až až. Bývanie už nie podľa tradície v Apoštolskom paláci, ale v hoteli sv.Marty. Ranné sväté omše a verejné príhovory v nich. Po stáročiach absolútneho zákazu,  zrazu sv. prijímania aj  pre rozvedených. Reforma Vatikánskej kúrie kardinálskou radou. Návšteva kňazov mimo pastoráciu. Návšteva Arabského poloostrova.

Škoda, že za 6 rokov úplne nič o 300 stranovej apokalyptickej relácii troch kardinálov/ aj slováka J. Tomka/ o hrozivom porušovaní najmä 6. a 7. prikázania vo Vatikánskej centrále. Robert Bezák stále čaká na ten pápežom osobne prisľúbený telefonát a pomoc, o ktorej sa pápež zmienil pri návšteve slovenských biskupov. Ani v roku milosdenstva pre nášho exarcibiskupa nezostalo z tých veľkých imaginárnych rečí o zmilovaní tuším nič, iba konkrétny 25 ročný bizarný trest Ako pre ťažkého zločinca. Akoby dvestokilovým kladivom po hlave, osude, všetkom…Podobne aj pre nezákonne vyhodených kňazov. Delikt im viacerým nebol ani dokázaný, ani oznámený. “Huráááá.” V priamom prenose a bez dialógu či normálneho komunikačného  vysvetlenia “odsúdeným na slobodu”.  Ovce zdesené, baránky naštvané. Opice sú trocha dojaté, somáre sa z cirkvi rehocú… “Úchvatné…” 

Kontroverzných výrokov bolo požehnane tiež. Vraj máme jedného Boha s moslimami? Veď ich šéf nemá ako syna Ježiša… Vraj Korán má mať novú autentickú interpretáciu, tú nenásilnú? Nie je to Vaše príliš infantilné prianie, Vaša Svätosť? Za 1400 rokov mnoho ukrutných  vojen ku cti a sláve  ich nadboha a 250 mil. pobitých… Príjmajte imigrantov, a iba prijímajte? Veď medzi nimi sú aj džihádisti! Už je ich toľko v tých utečeneckých táboroch, aj vo väčších mestách, že je tam už vzťahové predpeklie. A po Európe sa z toho plazil oprávnený strach. A nič o tom, že my vo východnej časti EU sme nerabovali a nebohatli kolonializmom. My im nie sme historicky dlžní nič. Skôr moslimovia nám za ich výboje v 15 a 16 st.

Tretia svetová je vraj už tu. Sila. A kto ju rozdúcháva?Na to sme tu dolu v podhradí akýsi všetci sprostí. Vraj už všetci to vedia. Iba kecy na internete. Nikto nevie nič. To kto dáva tie šialené rozkazy? To komu dlží ľudstvo vyše 200 biliónov dolárov? To kto je tá partička vraj čierna šľachta? Kde býva a kto ju volil? Prečo im dovolíme sa skrývať a nevieme ani kto sú a kde ťahajú nitkami zloby? Keď nám nepomôže odpovedať na tieto najhorúcejšie otázky a sociálne hriechy z toho plynúce posledný pápež, tak kto potom?

Oprávnene mu jeho mnohí podriadení vyčítajú ignorovanie dubií 4 kardinálov. Čiže prosbu o objasnenie možno už aj nebezpečných pastoračných novôt. Dosť drsné až nemierne znevažovanie  konzervatívnejších katolíkov. Pastoračne veľmi nevhodné mlčanie pri veľmi vážnom napomenutí arcb. Vigana. Pokľaknutie pred charizmatikmi na štadióne, pred divnými indivíduami na Zelený štvrtok, či v luteránskom Švédsku na kľakátku pred nejakými hlinenými sochami. Zvláštne že nie tam, kde to robili jeho predchodcovia. Normálne prijatie, bez akéhokoľvek beda. napr. prezidenta Obamu, ktorý svojim podpisom priamo zlegalizoval homosexuálne smilnenie vo všetkých 50 štátoch USA?! Veľmi jemnulinké napomenutie obchodníkov zo zbraňami v americkom kongrese, ktoré bolo odmenené standing ovation a dlhým potleskom. Títo mocipáni môžu hádzať bomby a rozvracať menšie štáty po tejto prestávke ďalej?!! Bombardujú ako sa im zachce,  a potom ponúknu obnovu krajiny a otrocky fatálne ju zadlžia? Úplné neviniatka, však? Už všetky vlády sa pred touto beštiou trasú. Vraj Putin nás zachráni. Tak si ho dajme do modlitebnej knižky.

Asi najživotdrásajúcejší ofsajd súčasného pontifikátu pápeža bez červených topánok, ktoré symbolizujú krv mučeníkov, je

že svätorečil svojho prechodcu Pavla VI, a chudobným odkázal, že ich teda ozaj veľmi miluje, ale nevie im viac pomôcť. Vôbec nevyzval razantne svojich biskupov a lídrov sveta, aby začali uskutočňovať najrevolučnejšiu myšlienku z encykliky Rozvoj národov III. kap. Čítal ju vôbec?   

Nech sa tu konečne  prestane plytvať a modlárčiť. A nech kompetentní už konečne okrem svojho dysfunkčného sebaukájania v úrade ráčia zdvihnúť zadky a začnú  vyvlastňovať nadbytočné miliardy oligarchov a nech z toho riešia problém chudobných vo svojich štátoch. Lebo im v tom príde pomôcť Posledný súd a oni sa môžu ocitnúť na tej depresívnejšej strane barikády, medzi capmi, strašidlami  či až tchormi dejín.

Žiaden exorcizmus nad superboháčmi!.?

Neuvádza nás ich nekarhanie, čiže akoby žehnanie, nie iba do pokušenia, ale do spoločného sociálneho pekla, prepánajána?

Miesto toho naši eurotajtrlíci rozmaznávajú mladistvých imigrantov 850 eu mesačnými dávkami plus kopa výhod. Oni sa rehocú našim operkám v Rakúsku, že ešte musia chodiť do práce, rozdrapenci! A 100 000 000 biednych a chudobných iba v blahobytnej Európe sa pri tomto stave budí do ríše tejto hrôzy a cíti sa ráno  ako zbičovaný Kristus.

Pápež František by teda mal:  razantne, a slávnostne ex cathedra vyzvať všetkých  príliš namyslených a asi už dementných správcov svätých a poslušných karnevalových masiek vo vnútri matky cirkvi, ktorým je dlhoročným štýlom práce a osobitnou “charizmou, hrdosťou  a ako normálne” kontemplovanie a cynické aplikovanie týchto biblických ohavností:

po 1. : páchanie klerikalizmu, čiže arogantného a nevychovaného úradovania. Utekania pred prosbami o pomoc, pred kamerami, pred zodpovedaním vážnych otázok. Utekanie pred veriacimi bočným východom z kostola. Schovávanie sa . Nedodržanie slova. Slepota a nemota pred morálnymi biedami v krajine. Produkcia neľudského  porušovania Božích zákonov, cirkevných predpisov a pošliapavania ľudských práv. 

O rakovine klerikalizmu František hovorí veľmi otvorene. Ale tomu, kto je obeťou tohoto vyčíňania, toho si nikto z kompetentných v cirkvi či pred OČTK na našom malebnom Slovensku doslova nevšimne. V nich trpiaceho Krista niet? Iní biskupi vraj nemajú kompetenciu do toho vstúpiť… To je hrôza jedna a tá menšia. A tá druhá je tisíckrát otrasnejšia a NIKTO ju nemá chuť začať konkrétnych pacientov ani diagnostikovať a ani ich účinne začať ešte konkrétnejšie aj liečiť:

po 2. : praktizujúcich pútnikov vraj do neba, v skutočnosti úhlavných priateľov biovýfukov. Aj sakrálni maskéri tejto obzvlášť  nemravnej sodomie a démonov vzývajúcej trestnej činnosti u svojich nadriadených, podriadených  či kolegov, by mali

pre spásu svoju a dobro matky cirkvi 

ale okamžite opustiť

svoje posty v cirkvi. A využiť krátky čas nášho pozemského pobytu  týchto posledných časoch na radikálne pokánie za tieto donebavolajúce hriechy, svoje či iných. Snáď ešte stihnú posledný vlak…

Okrem tých o čistotu sa snažiacich je vo vnútri cirkvi aj táto tzv. lobby, ružová mafia, ktorá nabrala poriadne na vplyve. To bude asi utajené rakovinové ložisko tých cirkevných slobodomurárov, čo sú spomínaní v Modrej knihe.

Tí sa cítia vo vnútri systému stále lepšie, už ako doma. Aj pokrstené prostitútky, aj pobirmovaní megapotratári, aj vysvätení kariéristi. Sú zákonmi a políciou chránení ako vysokohorská zver v TANAPE.

Užívajú si beztrestne svoj kupleraj… Šantia si bez prorockého napomenutia na mnohých, aj vplyvných a dobre platených miestach. Nevadia im státisíce sociálne zdochýnajúcich oveľa slušnejších a orabovaných spoluobčanov. Bude spoluzodpovedný ten, kto tomuto hlboko nemravnému Herodesus Status Quo žehná či ruku podáva, a ani týchto diablových kňazov a kňažky prísne nekarhá. Asi preto, aby ich ani milimetríkom výčitky neurazil…

Ich spoločným netušeným kariérnym vrcholom bude premena na vzácne exponáty a uloženie do depozitu v mauzoleu náboženskej srandy. A udelenie oskarov a trvalý pobyt v sieni slávy u najväčšieho zo sociopatov.  Aj pochvalné uznanie z Ústredného výboru pre všetky zvrhlosti za celoživotný herecký výkon pre najaktívnejších roztieskavačov top gaysobáša Trónu s Oltárom. Pacifistických ťuťmáčikov a spoluarchitektov pseudocirkvi a jeho faraónskeho veličenstva – antikrista.

Čo nám na toto povie Ježiš, ktorý je už za dverami?

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Pakoš

O AUTOROVI

Spravodlivosť je snaha dať každému to , čo mu patrí...
www.umeniezit.eu

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 173

Celkové hodnotenie: 12.17

Priemerná čítanosť: 1314

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Blanár: Vstup do Aliancie bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – František Iván)   Vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Tragédia pri Klátove: o život prišiel 76-ročný cyklista

    0icon

    Skalica 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR-Trnavský kraj)   Pri dopravnej nehode prišiel o život 76-ročný cyklista. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko pred 19.00 h…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    Prvé kolo: Víťazstvá, prehry a vrece zemiakov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Ponúkam ešte jeden pohľad na 1. kolo volieb prezidenta SR. Prvé emócie už vychladli, možno pokojnejšie hľadať odpoveď…

    "Plán Elona Muska kolonizovať Mars je nebezpečná predstava," tvrdí kráľovský astronóm

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/ The Telegraph/ Foto: TASR/AP-Bill Ingalls)   Profesor Lord Martin Rees, kráľovský astronóm, podľa The Telegraph tvrdí, že je jednoduchšie vyriešiť…

    Iain Martin: "Nastal čas hovoriť o páde Kyjeva"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/The Times/ Foto: TASR/AP-Evgeniy Maloletka)   Ani zďaleka nejde o zmrazený konflikt. Škótsky politológ Iain Martin pre The Times tvrdí, že…

    Pápeža čakajú náročné dni pred Veľkou nocou

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Reuters/ Foto: Screenshot Youtube)   Vo štvrtok sa začali štyri intenzívne dni plné podujatí pred Veľkou nocou. Agentúra Reuters informuje, že…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA