Mimovládne organizácie a politické strany

Včera som mal príležitosť zúčastniť sa na diskusii s názvom „Mimovládne organizácie a politické strany“. Ako to už býva, všetko odznelo. Možno Vás zaujme môj pohľad.

Politické strany sú združenia politicky aktívnych občanov, ktorí majú rovnaký, prípadne takmer rovnaký názor na riešenie národne-štátnych spoločensky dôležitých problémov. Do pozície zaujímavej pre voličov sa strana dostane na základe predvolebných sľubov. Po voľbách sľuby neplní a tak vznikajú hriechy. Každá strana hriechy svojich členov vkladá do spoločnej Pandorinej skrinky. Kým sa skrinka neotvorí, nikomu hriechy neprekážajú. O jej obsahu sa píšu knihy, hovoria rečníci z tribún, plnia podkasty. Pred každými voľbami rečníci, okrem modrej oblohy sľubujú vyšetrovania, špecializujú policajtov, prokurátorov aj sudcov.

Dnes už vieme, že táto snaha je iba marketingový podvod. Skrinka je tak plná, že iba únik jednej kauzy by jej vytrhol dekel – ako sa hovorí. Preto hneď po voľbách skrinku premaľujú, pridajú pevnejšiu petlicu a väčšiu zámku. Pre voličov má víťazná strana už normalizované riešenie. Nájde si súzvučné strany tak, aby získala parlamentnú väčšinu, uzatvoria koaličnú dohodu s tajnou doložkou o Pandorinej skrinke. Pre voličov majú trik – naťahovania času. Použijú heslo osvedčené už Mečiarom – nie sme ako oni. Potom už stačí iba tvrdiť, že „postupujeme opatrne, odborne, precízne, dôsledne“. Nechceme urobiť chybu. Robili to všetky vlády, a robí to aj terajšia, Ficova. Informácie zbiera, overuje, preveruje, dopĺňa, hľadá svedkov, ďalších svedkov, skúma ich dôveryhodnosť, preveruje účty, zmluvy, … . Nechce sa unáhliť. Problém je v tom, že čím vyššie postavený hriešnik pred súdom, tým väčšie riziko otvorenia Pandorinej skrinky.

Príkladom rizika by mohol byť výrok generála Lučanského, ktorý vraj povedal „dobre, ale najskôr budem vypovedať o vašich skutkoch pán Lipšic“. Hrozí obava, že nebude dosť teplákových búnd.

Vinníci sa niekedy s politiky vytratia, niekedy nie, ale najmä si pokojne užívajú plody hriechov, ktoré môžu mať aj miliardové hodnoty. Poistili sa. Prijali také zákony, že strany sú beztrestné a politici nestíhateľní aj keď už nesedia v parlamente. Beztrestnosť je matka trestancov. Vedia to, a preto nikdy neprijmú účinný zákon o preukazovaní majetku, ani zákon o zodpovednosti za spôsobenú škodu. Ak by taký zákon prijali, obkolesia ho priekopou paragrafov.

 Štekot v parlamente sa už nedá počúvať, ale nezahryzne ani jeden. Vedia, že existuje volebné obdobie, že umnou manipuláciou s vedomím voličov sa dá skrátiť a môže nastať výmena stoličiek. Už rátajú s tým, že pridajú petlicu aj zámok. Dnes, keď sľub má hodnotu mokrého ekskrementu je politikom sveta žiť. V najhoršom odídu do Ameriky, alebo Austrálie.

Iné riešenia mal režim postavený na jednej jedinej politickej strane, ktorý kalkuloval s nesmrteľnosťou. Dostal sa k moci revolúciou a vedel, že iba revolúcia ho môže o moc pripraviť. Preto sa snažil budovať a plniť dané sľuby. Strana bola jedna, zodpovedala za všetko. Aj tu bol problém v nominantoch. Strana bola robotnícka, preferovala robotníkov. Privilegovanie kandidátov s nižším vzdelaním, ale dobrým pôvodom bola mína v základoch. Medzi vzdelaním vedúcich straníkov a potrebami doby sa otvárali nožnice. Ani najšikovnejší krajčír nemohol pochopiť zákony ekonomiky a princípy riadenia štátu. Táto kapitola dejín neskončila revolúciou aj keď také meno získala prídomkom zamatová. Zrodilo sa prvé klamstvo vložené do Pandorinej skrinky. Nielen že vláda jednej strany zanikla pokojne, organizovane a beztrestne, ale svojich protagonistov a ich deti úspešne zabudovala do nových štruktúr.

Rezumé – spravovanie štátu prostredníctvom politických strán je odsúdené na zánik. Nepoznám ani jeden štát na svete v ktorom občania necítia krivdu a štát má stúpajúcu krivku prosperity. Odvolávanie sa na Švajčiarsko je zbytočné. Je to výnimka ktorá nepotvrdzuje pravidlo. Je najvyšší čas hľadať inú formu správy štátu s cieľom vložiť ju do rúk skutočne vzdelaných, skúsených, obetavých, odvážnych, najmä však charakterných osobností za ktorými už stoja výsledky umu a schopností.

 

Mimovládne organizácie (mimovládky) sú organizácie, ktoré združujú občanov štátu s rovnakým, alebo veľmi podobným názorom na jednu oblasť. Špecializujú sa. Delím ich do troch diametrálne odlišných skupín. V prvej skupine sú neskutočne obetaví aktivisti. Starajú sa o telesne, prípadne duševne hendikepovaných spoluobčanov. Je obdivuhodné, akú osobnú obetu, aké úsilie dokážu venovať osobám blízkym či zvereným. Je smutné až trestuhodné, že štát ich často berie ako predmet DKP a napriek tomu, že často jeho úlohu suplujú, účinnú podporu nedostávajú v potrebnej miere.

Do druhej skupiny patria rôzne záujmové spolky, organizácie a kluby. Ako sú, chovateľské, pestovateľské, športové, čitateľské, filmové, dramatické, turistické a podobne. Táto časť spektra obyvateľstva je šťastná. Je to bohumilou súčasťou života štátu. Pomocou kolektívu si plnia sny, vízie a ciele. Štátu neškodia a ak získajú podporu dokážu byť vďační. Veria a dúfajú, že štát splní sľuby o postavení atletického či cyklistického štadióna, plaveckého bazénu, či športovej haly. Sú vďační za všetko. Pri svojej činnosti nemajú čas na sledovanie politikov, preto bývajú vhodnými voličmi šikovných klamárov a povolebné sklamania premenia na ešte väčšie úsilie. Sem patria aj rodičia, ktorí zo svojich detí vytesajú reprezentantov. Odmenou im sú politici, ktorí sa radi na sláve podelia.

Máme ešte jednu skupinu o ktorej môžeme smelo povedať že je to druhá strana mince politickej strany. Často súzvučia. Organizácia združuje kruh záujemcov, ktorí presadzujú svoje presvedčenie podľa vlastných pravidiel. Sú to napríklad zástancovia slobody zvierat schopní vbehnúť počas preteku do dráhy tryskom bežiacich koní s jazdcami a ich hromadným pádom demonštrovať svoj názor. Prilepení k vozovke, či k chladiacej veži jadrovej elektrárne bojujú za nezmyselné zmeny systému získavania energií. Kladivom rozbijú pamätnú tabuľu, či farbou zničia umelecké dielo. Nezabudnuteľný bol boj aktivistov proti vodnému dielu GNM. Dnes, keď hrozili záplavy a vodné dielo pomohlo regulovať povodňové vlny čušia. Nestoja pred zatopeným domom a nekričia, že povodeň je súčasť prírody. Veľkú aktivitu vyvíjajú aj organizácie pôsobiace v oblasti výchovy, vzdelávania a formovania mládeže, v oblasti sexuálnych anomálií, v oblasti životného štýlu, ale aj v oblasti spoločenského zriadenia.

Tieto mimovládky sú schopné vytvoriť politickú stranu s volebným potenciálom bez toho, aby čo i len náznakom poznali príslušné pravidlá a zákony. Nevedia, že nevedia. Za svoju ikonu sú schopní považovať mentálne znevýhodnenú osobu a brať vážne jej rovnako znevýhodnené názory. Celá táto skupina je spoločensky chrá a čo je ešte horšie, ich nemoc je infekčná.

Je jasné, že mimovládne organizácie tejto skupiny aktivistov sú pre štát nebezpečné a je potrebné venovať im mimoriadnu pozornosť. Najmä ak ich členská základňa vplyvom degenerovaného progresivismu a deformovaného školstva narastá a hrozí obsadenie kresiel v exekutíve. Nie raz svojimi činmi idú za hranicu zákonnosti, čím ohrozujú samotnú podstatu štátnosti a občianskeho spolunažívania. Nemajú žiadnu zodpovednosť, okrem tej ktorú očakáva ich donor. Pozorujeme boj poslancov, ktorí sa úporne bránia prijatiu pravidiel na účinnú ochranu štátu.

A som opäť u vlády prostredníctvom politických strán. Sledujte komu sme delegovali moc. Sledujete aspoň jeden rokovací deň v NRSR a ak budete spokojní s vystupovaním, kultivovanosťou, odbornosťou a skutočnou snahou nastolený problém naozaj vyriešiť ku prospechu nás voličov, každý spokojný volič si zaslúži cenu veľkej bielej pastilky.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 157

Celkové hodnotenie: 37.12

Priemerná čítanosť: 947

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Na niektorých oddeleniach Rooseveltovej nemocnice zakázali návštevy

    0icon

    Banská Bystrica 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie pristúpila Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici k čiastočnému zákazu návštev na…

    Košičana obvineného z pokusu o vraždu vypátrali, stíhaný je väzobne

    0icon

    Košičana obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu vypátrali, je vo väzbe. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.…

    Banskobystrický samosprávny kraj sa zaoberá obnovou cestných mostov pri píle a pri železnici v Detve

    0icon

    Banská Bystrica 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Silvia Tannhauserová)   Rekonštrukcia cestného mosta pri bývalej píle v starej časti Detvy je zahrnutá v balíku obnovy mostov Banskobystrického…

    Honzek skóroval po prihrávke Pospíšila, Calgary prehralo v príprave 3:4 pp

    0icon

    Slovenský hokejista Samuel Honzek sa strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL, jeho gól však nezabránil prehre Calgary s Vancouverom 3:4 po predlžení. Na…

    Chladoňová po skvelom výkone bronzová, vyhrala Fergusonová

    0icon

    Slovenská cyklistka Viktória Chladoňová získala druhú medailu na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku v kategórii junioriek. Po striebre v utorkovej časovke si vo štvrtkových pretekoch s…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Bratislava 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay) Aktualizované 26. septembra 2024 o 12:29 h. Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Prevažne polooblačno. Teploty 19 až 24 stupňov…

    Dopravné obmedzenia na ceste I/18 pri Strečne sa predĺžia do 6. októbra

    0icon

    Sanačné práce na svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou budú sprevádzať dopravné obmedzenia až do 6. októbra. Po štvrtkovom rokovaní krízového štábu…

    Zdravotníci budú v prípade spomalenia valorizácie platov veľmi hluční

    0icon

    Bratislava 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Treba oceniť, že v rámci konsolidácie sa začalo rozprávať o potrebe efektívnejšieho využívania verejných prostriedkov v zdravotníctve. Pre…

    OH a PH prišli o ďalšieho sponzora, Toyota nepredĺžila kontrakt

    0icon

    Japonská automobilová spoločnosť Toyota Motor Corporation už nebude sponzorom olympijských a paralympijských hier. Potvrdil jej predseda Akio Tojoda.

    Na moste pri hypermarkete v Banskej Bystrici musia vodiči rátať so zdržaním

    0icon

    Banská Bystrica 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)   Po demolácii mosta nad rýchlostnou cestou R1 v banskobystrickej časti Kremnička sa zvýšila frekvencia využívania blízkeho mosta…

    FOTO DŇA