Ukrajina – niečo tu nesedí I.

   Spisovateľ Kipling predpovedal: „Prvou obeťou vojny je pravda.“  

   Žijeme rok 1984, kedy podľa autora rovnomenného románu Orwella vládne svetu „doublespeak“, teda oficiálne vyjadrenia majú vždy opačné znamienko. Ministerstvo pravdy šíri lži a oficiálna kampaň „lásky“ šíri nenávisť.

   A tak prvé, čo umlčali iniciátori vojny na Ukrajine, bola objektivita. Na objektívny pohľad a vlastný názor totiž potrebujete minimálne dva rozličné pohľady. Ale nám ten druhý pohľad bojujúcej strany zakázali a všetky oficiálne ruské informačné zdroje zablokovali. Vraj by sme (ako ovce, za ktoré by nás chceli mať) „podľahli ruskej propagande“. A tak sme obeťami jednostrannej americkej propagandy, ktorú naše médiá otrocky papagájujú, aj keď sú to očividné nelogizmy a prekrúcanie reality. Ale ani Jarko Naď, verný americký lokaj, a jemu podobní v koalícii zloby nedokázali vypnúť informácie z tretích krajín a už vôbec nie tie kritické hlasy, ktoré zaznievajú priamo z USA. A tak občania tejto krajiny začali sledovať alternatívne médiá, ktoré také kritické (teda iné, než propagandistické) informácie prinášali a dodnes prinášajú.

   Nezabúdajme, že americká vládna propaganda kŕmila celý svet vymyslenou legendou o zbraniach hromadného ničenia, len aby mohli napadnúť a rozkradnúť Irak. S odstupom desiatok rokov sa odraz prebudilo svedomie Šimečku II., aby napísal: „Iba raz som sa mýlil naozaj tak zásadne, že sa dodnes pýtam, prečo sa mi vtedy také zatmenie mysle prihodilo. Najmä preto, lebo som sa nemýlil len ja, ale aj mnohí moji priatelia a významná časť západných elít. Ide o inváziu do Iraku, od ktorej uplynulo 20 rokov. Aliancia demokratických štátov spoločne zaútočila na cudzí štát bez súhlasu OSN a napriek obrovským protestom verejnosti… Bol som v tom čase šéfredaktorom denníka SME, môj chybný úsudok mal teda aj spoločenský presah…“ Tým 100 tisícom zavraždeným irackým občanom to však život už nevráti a Martinovi Šimečkovi a jeho synovi to vôbec nebráni, aby sa „mýlili“ v prospech vojnoštváčskej propagandy aj naďalej! Veď on by sa Martinko nekajal, keby to neurobili aj jeho “vzorrrovia”. U Šimečkov sú zvyknutí počúvať inštrukcie spoza oceánu bez odvrávania a pochybností.

 

   Tiež si spomeňme koľko lží vyprodukovali o Srbsku, ktoré bombardovali bez mandátu OSN, len aby si v Kosove mohli založiť druhú najväčšiu americkú vojenskú základňu, keďže občania západných krajín Európy už tých starších základní mali plné zuby a hlasno protestovali. Aj v prípade zámienky na bombardovanie vtedajšej Juhoslávie išlo o zjavné a neskôr usvedčené klamstvo o údajnom „masakri v Račaku“ a ako povedal investigatívny novinár Robert Baer, pôsobiaci tri roky ako agent CIA v Juhoslávii: „Ľudia, ktorí podnecovali vojnu v Juhoslávii, neskôr nadiktovali podmienky mieru. Sú to tí istí ľudia zo Spojených štátov, ktorým dnes na Balkáne patria spoločnosti s právami na užívanie rôznych nerastných a iných surovín.“ Takto sa tam, medzi inými, nabalila aj vtedajšia ministerka zahraničných vecí „Madlenka“ Albrightová. Americký politológ a kultúrny kritik, Michael Parenti opísal v pozoruhodnej knihe „Smrť národu – útok na Juhosláviu“ (vyd. Torden, z anglického originálu „Kill the Nation“) všetky oficiálne americké propagandistické triky, kedy zverstvá páchané v Bosne moslimami a Chorvátmi pripisovali automaticky Srbom. Presne v duchu „doublespeak“ tak vytvorili obludný „obraz nepriateľa“, aby mohli potom americké bombardéry útočiť aj na civilné objekty, ako bola nemocnica v Niši: https://gumurin.blog.pravda.sk/2023/05/03/ukrajina-ako-juhoslavia-historia-sa-opakuje/

   Tak sa prizrime tomu, čím nás kŕmi už tretí rok vojnoštváčska propaganda šírená u nás najmä žltou tlačou a donedávna aj RTVS. Toto je ten iný pohľad:

 

Útoky na civilné objekty

   Túto pesničku počúvame od roku 2022. Ale to, že ukrajinskí neo-nacisti s podporou ukrajinskej vlády 8 rokov (slovami osem rokov!) bombardovali cielene civilné ciele na Donbase a v Luhansku – o tom ani slovíčko!

   A to trvá podnes, keďže vojnová bábka Zelenský si vyškemral od západných podporovateľov, že môže útočiť raketami na vojnové ciele v ruskom vnútrozemí. A prvým cieľom takéhoto útoku, po oficiálnom schválení, bola pláž s rekreantami v Sevastopole?!! Aj s detskými obeťami. Ale o tom vojnoštváčska propaganda u nás mlčí.

  V prvých mesiacoch vojny na Ukrajine sa stala vec nevídaná a ukrajinská pobočka Transparency International potvrdila, že niektoré ukrajinské jednotky využívajú civilné objekty ako nemocnice a školy, aby sa tam ukrývali ich štáby, alebo zahraniční žoldnieri, či inštruktori NATO. Tým z týchto budov robia legitímne ciele, respektíve zámerne ich vystavujú útokom, aby potom mohli hovoriť o „ruskom terore“. Odvtedy sme o pobočke TI nepočuli a ktovie koľko z jej predstaviteľov je ešte na žive, či na úteku. Zelenského tajná služba totiž verejne vyhlásia, že sa inšpiruje izraelským vzorom a vyhradzuje si právo zabíjať kohokoľvek koho označí za „nepriateľa“ aj bez súdu. Teror, ktorým sa drží pri moci dnes už nelegitímna Zelenského vláda je bezprecedentný. A nebol by, keby ho nepodporovali a nekryli vojnoví štváči so senilným maskotom Bidenom na čele.

   Mimochodom, americké bombardéry v bývalej Juhoslávii útočili cielene na civilné objekty (vrátane civilných tovární, nemocnice v Niši a čínskej ambasády!) bez toho, aby sa naši útlocitní novinári nad tým čo len pozastavili. A dodnes mlčia nad faktom, že Netanjahu nariadil zrovnať celé palestínske mesto Gaza so zemou s počtom civilných obetí blížiacim sa 40 000 vrátane minimálne pätiny detí?! Ale to pána Šimečku akosi záhadne netrápi…

 

„Masaker“ v Buči

   Už si to predsa agenti CIA a MI6 vyskúšali v Srebrenici. Scenár len oprášili. Spomeňme si, že v prvých mesiacoch vojny ruské vojská obkľučovali Kyjev (a do toho sa komici v podobe českého premiéra a ďalších US-poskokov tvárili, že tam vlakom zbehli pozrieť Zelenského, ktorý v skutočnosti sedel vo vopred pripravenom bunkri v Poľsku). Na to došlo k tajnej dohode, že začnú k mierové rokovania a ako ústretové gesto sa ruská armáda od Kyjeva stiahne. Stalo sa, lenže Zelenský už opäť porušil (ako pri Minských dohodách) všetky sľuby, pretože mu prišiel pohotovo „dohovoriť“ vtedajší britský premiér Johnson. Americkým vojnovým štváčom sa jednoducho nehodí, aby žili Ukrajinci a Rusi v mieri. Veď na ich rozoštvanie vynaložili podľa Nulandovej až 5 miliárd dolárov a opakovane to v americkom Kongrese vyhlásili za „dobrú investíciu“. A teraz by im to niekto chcel prekaziť? Naopak! Zelenskému poradili jednu z prvých krvavých fejkových akcií. Do pokojnej obce Buča nabehlo komando z Kyjeva a postrieľalo tam tých civilov, ktorí mali na rukávoch biele pásky. Tie fasovali ako znamenie pre ruské okupačné orgány, že chcú čerpať humanitárnu pomoc. K tomu komando prihodilo zopár mŕtvol, o ktorých nepotvrdené správy hovoria, že to boli postrieľaní kritici Zelenského režimu, ktorých zoznam mala jeho tajná služba nachystaný už pred vypuknutím konfliktu. Tá vojna vládnym zabijakom len rozviazala ruky. A do takéhoto krvavého Disneylandu potom vodili Zelenského emisári také figúrky ako „83. najvplyvnejšia žena sveta“ (nepamätáte si už, či neveríte, no predsa naša skládková Zuzanka!) spolu a NATO-rozviedčíkom Pavlom. No a naša Zuzanka predsa zaslzí na povel (viac o jej bábkohereckej kariére v prezidentskom paláci píšem vo svojej najnovšej knihe).

 

 

 

 

Mrzačenie zajatcov

   Toto je naozaj malá záhada, alebo jednoducho fakt, že tajné služby USA a Veľkej Británie zjavne svoje fejkové operácie dávkujú postupne. A tak sa až v druhý rok vojny na Ukrajine dozvedáme priamo z RTVS, ževraj Rusi mrzačia ukrajinských zajatcov?!! Pritom od prvých týždňov vojny nezávislé zdroje zo Západu avizovali, že neo-nacistické ukrajinské jednotky ruských zajatcov proste neberú. A tých, čo zobrali, tak len preto, aby ich vrátili na ruskú stranu zmrzačených. Napríklad vykastrovaním…

   Celé dva roky sa tieto zverstvá na jednej či druhej strane mohli vyšetriť, ale o tom ani slovíčko.

   Naopak, dozvedeli sme sa, že ukrajinská armáda zámerne zacielila raketový útok na prestupný tábor ich vlastných zajatých vojakov. To aby ich umlčali a tak neprezradili (ako viacerí z bataliónu Azov) zverstvá, ktorých sa ukrajinskí neo-nacisti už od roku 2014 dopúšťali. A pritom neostalo, keď nedávno opäť ukrajinská armáda zostrelila ruské dopravné lietadlo, ktoré privážalo ich vlastných zajatcov na výmenu za ruských!

   Navyše ukrajinskí vojaci prebiehajú na ruskú stranu dobrovoľne, keďže celý konflikt považujú za bratrovražedný a v posledných mesiacoch dochádza aj k tomu, že ukrajinské jednotky jednoducho nechávajú na bojisku svojich ranených, lebo ich nedokážu alebo nechcú evakuovať do zázemia.

  A je tých hrôz (podľa západného scenára) ďaleko viac…

 

 

(pokračovanie zajtra)

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 234

Celkové hodnotenie: 23.59

Priemerná čítanosť: 2887

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Austrálčania Purcell s Thompsonom získali titul vo štvorhre

    0icon

    Austrálski tenisti Max Purcell a Jordan Thompson triumfovali v mužskej štvorhre na grandslamovom US Open. Turnajové sedmičky zdolali v sobotnom finále desiaty nasadený nemecký pár…

    Polícia zasahovala pri hromadnej bitke vo Veľkej Lomnici

    0icon

    Polícia zasahovala pri hromadnej bitke, ku ktorej došlo v piatok (6. 9.) v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok. Záchranári ošetrili dvoch ľudí, ktorých následne…

    V ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán titul pre Jányho a Kyselovú

    0icon

    Streleckými majstrami Slovenska v ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán sa stali Patrik Jány a Miroslava Kyselová. Jány dosiahol celkový nástrel 592 bodov, druhý bol Štefan Šulek…

    Turista v Malej Fatre mal po vdýchnutí stravy ťažkosti s dýchaním

    0icon

    Český turista si v sobotu na vrcholnej stanici Vrátna - Chleb po vdýchnutí potravy privodil ťažkosti s dýchaním. Mužovi pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala…

    Na Slovensku sa snažia o vznik štyri nové politické strany

    0icon

    Na Slovensku chcú aktuálne vzniknúť štyri nové politické strany. Oznámenia prípravného výboru o zbere podpisov sú zverejnené na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Podľa informácií…

    Martin vyhral šprint v Misane, upevnil si náskok na čele seriálu

    0icon

    Španielsky motocyklový pretekár Jorge Martin vyhral v sobotu šprint na VC San Marína seriálu MotoGP. Jazdec tímu Prima Pramac si tak upevnil svoje vedenie v…

    Putin predložil srbskému prezidentovi historickú ponuku a dostal ho do úzkych

    0icon

    Moskva 7. septembra 2024 (HSP/Vz/Foto:Foto:TASR/AP-Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin)   Ruský prezident Vladimir Putin pozval svojho srbského partnera Aleksandara Vučiča, s ktorým nehovoril takmer tri roky,…

    Všetky tri slovenské lode postúpili z rozjázd

    0icon

    Všetky tri slovenské lode postúpili na veslárskych ME do 23 rokov v tureckom Edirne z rozjázd. Priamo v A-finále sa predstavia v dvojskife Anastasia Jakovlevová…

    Potom čo sa "umenie" Šimečkovej životnej partnerky stalo verejnosti široko známe, táto prehovorila

    0icon

    Bratislava 7. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Verejnosť sa nedávno dozvedela, ako je rodina Šimečkovcov napichnutá na štátny rozpočet a vyciciava ho cez svoje neziskovky.…

    Molčanovi povrch v čínskom Ču-chaji vyhovuje: "Je to celkom rýchle"

    0icon

    Slovenskí tenisti si v piatok prvýkrát vyskúšali zápasový dvorec v čínskom Ču-chaji, kde ich na budúci týždeň čakajú zápasy skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára.…

    FOTO DŇA