Spoľahlivosť a rôznosť info o nepodmienenom základnom príjme

Web ponúka množstvo zdrojov k téme, Slobodný vysielač zdieľal zdroj, ktorý ako cieľovú skupinu udáva nezamestnaných. Keďže diskusia o tejto sociálnej vymoženosti beží už pár rokov, a teda, téma nie je nová, v behu času sa ale menia údaje o tom, kde, čo, kedy, ako a komu.
https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/883778-560-eur-mesacne-bez-akychkolvek-podmienok-fini-spustaju-revolucny-experiment
Nie vždy a každý zdroj uvádza úplne presné informácie, čo má za následok, že príjemca (adresát) správy si vyberie z nich tie, ktoré mu najviac vyhovujú, a ktoré si potom zvnútorní a osvojí. No, ide o konkurenciu „autorít“ (dôveryhodné verzus nedôveryhodné a pochybné zdroje). Však v poriadku, nič proti, nič v zlom, ale „chytil“ som sa toho, že web https://hnonline.sk/ vychádza zo zdroja, ktorý uvádza ako cieľovú skupinu pre NZP len nezamestnaných a osobne som načítal aj iné info:
https://www.facebook.com/SlobodnyVysielac/posts/1199670793452408?notif_t=notify_me_page&notif_id=1483288638359178
Porovnajte info z 26 augusta 2016 s info z 2.1.2017:
https://ekonomika.sme.sk/c/20254142/560-eur-kazdemu-aj-ludom-bez-prace-fini-skusaju-co-svajciari-odmietli.html
https://ekonomika.sme.sk/c/20423222/finom-daju-kazdy-mesiac-560-eur-bez-toho-aby-cokolvek-urobili.html
A teraz si pozrite toto (TA3,2.1.2017):
https://www.ta3.com/clanok/1089766/fini-budu-od-statu-dostavat-zakladny-prijem-vlada-pripravila-experiment.html
Ide o informačné posuny. Zrejme zmena výsledkov rozhodovacieho procesu. Alebo – info zmätok.
O tom, že má ísť o Fínov, náhodne vybratých, losovaním vygenerovaných zamestnaných aj nezamestnaných, s podmienkou, že má ísť o osoby v aktívnom ekonomickom veku, tak informovala ČT24 (spravodajstvo z 1.1.2017).
Za seba (autor): Nebudem, nechcem, protirečiť, ani tvrdiť, že to tak nie je, že je to, a môže byť aj inak, a prihadzovať sem iné zdroje ako „silné karty“, lebo to môže byť aj úplne inak, alebo – aj inak, zameriam sa následne na princíp a jeho podstatu, ako spoločenskej, sociálnej a ekonomicko-sociálnej nevyhnutnosti, ktorá, ako si myslím, sa dostane aj na stôl aj Európskej komisie, a následne celej členskej zóny EÚ a eurozóny.
Nepodmienený základný príjem sa vo všeobecnosti a principiálne nemá týkať len nezamestnaných, ale náhodne vygenerovaných príjemcov (adresátov príjmu) bez odlíšenia ich sociálneho a ekonomického statusu, ich vylosovaním. Bude im ponechaný aj po tom, čo nadobudnú ďalší reálny príjem, zamestnaním a prácou (odmena, mzda). Na prilepšenie k NZP, ktorý má zaistiť len minimálne prežitie (relatívne základný dôstojný život) a riadny pracovný príjem im NZP umožní rozšíriť stav minimálneho dôstojného života o čosi naviac, aby aj ich život bol „dôstojnejší“ (myslené len ekonomicky a sociálne, nie duševne a duchovne): Dôstojný život sa dá žiť dôstojne aj pri minimálnom príjme, a nezávisí len od hmotnej zábezpeky). Heslo pre google: Dôstojnosť, dôstojný život a ľudské práva.
Socializmus, alebo už komunizmus? Sever Európy je „socialistický“. Ide o pseudo socializmus v prostredí voľnej trhovej ekonomiky, s dôrazom na sociálne zabezpečenie: Rodina, starostlivosť o deti, zdravotníctvo (otázky), školstvo (vynikajúce výsledky!) ale inak voľná trhová ekonomika, so „socialistickými“ zásahmi štátu.
Nepodmienený základný príjem z prvoplánového pohľadu pripomína to, čo z teórie poznáme ako komunizmus. Ale len pripomína. Reálne ním nie je.
Cesta ku komunizmu bola v bývalej ČSFR ukončená vo fáze a etape reálneho rozvinutého socializmu s plánovaným socialistickým hospodárstvom, nie voľnou, trhovou ekonomikou a obchodom. V ďalšej etape (smer k cieľu) by vývoj na ceste k komunizmu pokračoval podobným spôsobom.
Poznámka (porovnanie): Komunistická Čína je stranou a vládou riadenou “trhovou ekonomikou” (diktatúrou Komunistickej strany Číny). Ekonomické svetové mocnosti majú problém ju zaradiť medzi štandardné voľné trhové ekonomiky.
Po „Veľkej novembrovej revolúcii“ (nežná) a rozdelení českého a slovenského dvojštátia, bola z nových samostatných ústav vyňatá ústavná povinnosť (právo na prácu pre každého a povinnosť pracovať pre všetkých). Toto právo a povinnosť bolo nahradené ľudsko-právnymi pojmami: Rovnosť príležitostí vzdelávania, zamestnávania, právo na rovnaké zaobchádzanie a oboje legislatívne ošetrené bezzubým antidiskriminačným zákonom.
Pravda – sme „úspešne“ indoktrinovaní idologickými polopravdami a klamstvami, ktorých zdrojové zázemie pochádza z prostredia krajnej novej ľavice neomarxistov. Tá je ale voči podnikateľskej pravici a tiež ľudskému právu, okrem základného ľudského práva na život a práva aj na dôstojný život, má v kontrapozícii aj základné ľudské právo mať a vlastniť a slobodne nakladať s majetkom a vlastníctvom, podnikať a obchodovať s kapitálom, tovarmi a službami.
Kľúčový dôvod experimentu s NZP je priemyselná revolúcia v štádiu 4.0 a jej dôsledok: Budúci (v nie svetlej perspektíve práce pre všetkých) sústavný a nezastaviteľný pokles zamestnanosti. Boom zamestnanosti je len dočasný, fázovitý, a cyklický, pretože tá, začne znova padať po nástupe ďalšej krízy (zákonitosti kapitalizmu a jeho cyklických kríz – Marx a jeho kapitál). A potom stúpa navzdory opatreniam “socialistických” vlád. Okrem toho, ide aj o tzv. prirodzenú mieru nezamestnanosti, ktorú určuje počet nezamestnateľných ľudí, v aktívnom ekonomickom veku: Tá je v súčasnosti na Slovensku čosi nad siedmimi percentami, ale, v dôsledku zvyšujúcich sa nárokov na pracovnú kvalifikovanosť, táto miera bude postupne stúpať. V dôsledku prudkého rozvoja technológií (PR 4.) už nebude možné nezamestnanosť tlačiť pod desať percent. Pokles nezamestnanosti v Česku aj u nás, je len oživením, konjunktúrou ekonomiky po recesii a depresii (kríza 2008) v čase konjunktúry. A znova sa očakáva časovo blízka recesia (pokles výkonu ekonomiky).
Dnes si Sobotka s Ficom mädlia ruky a vyrábajú politické body natešeným, ako nám vraj klesá nezamestnanosť, ako rastú obe ekonomiky, ako sa zvyšujú mzdy a minimálna mzda, rastú sociálne dávky, a tak podobne. Ibaže, nemyslia na budúcnosť, nevytvárajú v rozpočtoch rezervy pre horšie časy, ktoré nastanú nástupom ďalšej (a na to môžeme vziať jed, že príde), ešte väčšej a ťažšej hospodárskej, ekonomickej a finančnej krízy.
Otázka: Kto bude na koho pracovať, či bude mať kto, a odkiaľ vezme štát prostriedky na sociálne veci, najmä na základné sociálne dávky toľkým nezamestnaným, tobôž zdravotníctvo (priorita) a školstvo (ak naň vyjde)?
Ľudsko-právne vysvetlivky Trhová ekonomika vo vzťahu k ľudským právam nepozná rovnosť príležitostí a zamestnávania: To sú ideologické sračky novej ľavice neomarxistov, ktorých volíte v podobe Smer – sociálna demokracia a komunisti.
Trhová ekonomika alebo je, alebo nie je. O tom je aj neo liberálny kapitalizmus. A pre ten platí: „Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom.“ Má pravdu. Svoju. Pravicovú. A voči tomu je hoc aj krajná ľavica bezzubá. Ak by to bolo pre pravicu naopak, kapitalizmus by sa rozpadol bez náhrady (to sú ľudské práva z pohľadu podnikateľskej pravice).
Reprivatizácia už nie je možná, nové znárodnenie (repríza 1948) narazí na základné ľudské práva, ku ktorým patrí právo mať a vlastniť. Spätné vyvlastnenie by bolo možné len násilím, dekrétmi a zrejme len krvavou revolúciou, ktorú ale nechceme, mali sme ich už dosť, čím by sa totálne zrútil systém liberálnej demokracie, ktorá je sama o sebe už na úpadku, prestáva byť módnou, lebo módnou je, lebo je populistická, a lacná, ako masová kultúra, sexuálna revolúcia, a ľudských práv, a nastal by totálny ľudsko-právny chaos (vo voľbách by mali prím libertariáni a anarchisti) ale, my buďme realisti. Aspoň, ak si chceme zachovať aspoň formálne zdanie právneho štátu. Ten ale beztak samočinne eroduje a rozpadáva sa ako systém aj sám, dôvod: Ľudské práva a slobody proti ľudským právam a slobodám. Rozbíjajú sa o seba a trieštia ako v jadrovom reaktore, a už im je spolu tesno: Očakáva sa neriadená jadrová reakcia (do reakčného priestoru sú vsúvané nové tyče s imigrantmi).
Fíni nie sú ale typickí „ľavičiari“, sú viac predvídaví realisti (vidia za roh aj dopredu).
Na NZP by mal mať nárok aj každý chudobný a nevzdelaný Róm, a všetci im podobní, aj z iných etník, ktorého a ktorých spoločnosť nedokázala, a doterajším postupom ani nedokáže, začleniť do štandardnej dobre socializovanej spoločnosti (sociálna inklúzia a integrácia) a, najmä zamestnať, a urobiť z nich ekonomicky aktívne a nezávislé ľudské bytosti. Výnimky potvrdzujú toto tvrdenie a pravidlo (pár beztak nezamestnateľných rómskych stredoškolákov a vysokoškolákov). Jedna z nemnohých výnimiek, napr. ambiciózna Rómka Irena Bihariová, svoje vzdelanie využíva na hecovanie rómskych rasistov proti „bielym“ (Ľudia proti rasizmu) cez mimovládny (tretí) sektor. Vykazuje znaky “príživy” (také v trestnom poriadku už neexistuje) na štáte, a na tom, čo dostane zo štátneho rozpočtu, aj na svoje platy, do ktorého prispievajú všetci riadne pracujúci…
Poznámka: Zvýšením policajného dohľadu v rómskych osadách (hliadky) Rómov toto bezpečnostné opatrenie nevzdelá ani nezamestná, a je len Kaliňákova populistická, zatiaľ fungujúca seba ochranná a obranná bublina, ktorou, mimo iné, odvádza pozornosť od seba a svojho politického hendikepu v kauze napr. Bašternák). Ide len o bezpečnostné opatrenia (jednoduché a populistické riešenia), o ktorých, smerom k krajnej pravici, ako k extrémistom, a ministerstvo spravodlivosti „koná“: Trestný zákon a množstvo pseudo opatrení (výbory, komisie). Ide o represiu, postavenú na podkladoch vlastnej bezmocnosti a neschopnosti. A potom sa chopí príležitosti prezident „všetkých ľudí“, a v deň vítania nového roka, apeluje smerom k fejzbúku na kultúru a slušnosť komunikácie á la: “Preč s nenávisťou!” Hmm…
Iba taká blbosť – zrušte na fb a na webe anonymitu, a nastúpi sama autocenzúra. Anonymita beztak nie je atribútom otvorenej demokracie.
Štvrtá priemyselná revolúcia všetkým, nielen negramotným a pologramotným Rómom, ale ani „bielemu“ štandardu plnú zamestnanosť neumožní, ani keby najmä Rómovia získali aspoň minimálne základné vzdelanie, čo je nereálne. A vieme aj to, že dnes už nestačí, tak ako v ostatných časoch socializmu, ani to stredoškolské vzdelanie (chýba mu odborná špecializácia a dostatočná kvalifikácia a adaptabilita na pomery a požiadavky zamestnávateľov, takže stredoškolák už dnes nie je „za vodou“).
Záver Ponúkam zopár zdrojových adries na spoľahlivejšie informácie, ktoré spracovala trebárs aj ČT24 a, ktoré som pred pár chvíľami poslal do koša, ako nepotrebné, v dobrej viere, že nebudú potrebné, lebo na webe je chronologicky v možnostiach dostatok zdrojov. Mýlil som sa. Vyberám späť, a ponúkam pre porovnanie, aby sa tí, ktorí plne dôverujú hoc aj Slobodnému vysielaču, no, mne to je jedno, nenechali pomýliť a nechtiac mýliť. Treba odlíšiť aj to, či ide o holandský Utrecht, Švajčiarsko (v referende NZP odmietlo), ale i to, či ide o NZP bez ohľadu na ekonomický status (bohatí, chudobní, zamestnaní, nezamestnaní), alebo určený cielenej vybranej skupine len nezamestnaných a sociálne najslabších (o NZP je možné aj nahliadnutie do wikipedie):
https://www.google.sk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%C4%8CT24+F%C3%ADnsko+otestuje+zaru%C4%8Den%C3%BD+pr%C3%ADjem
Základný nepodmienený príjem nie je dávkou v nezamestnanosti.
Nemá nič spoločné s prácou a “nezaslúženými koláčmi”. Je už nielen v úvahe a na stole teoretikov ľudských práv, politikov, sociálnych filozofov a ekonómov, ale už aj vlády a financ ministra Fínska (a nielen) a vo fáze praktického experimentu, zatiaľ len vo Fínsku.
Sumu 560 eur bude dostávať dve tisíc ľudí po dobu dvoch rokov. Jeho výška (suma) sa bude odvíjať od výšky sumy celkového štátneho ekonomického (finančného) produktu.
Dovetok Odmietnutie ZNP Švajčiarmi nemožno považovať za referenčné. Švajčiari v referende neprekročili svoje intelektové schopnosti: Nepochopili princíp ZNP rovnako, ako mu neporozumel ani slovenský fejzbúk (odkaz na zdroj č. 3).
Preto ani odmietnutie ZNP väčšinovým fejzbúkom nemožno považovať za referenčné. Slovensko (zatiaľ) podobné referendum nechystá. Ak príde čas (otázka: Príde?), tento inštitút, ktorý značne zjednoduší systém a administráciu sociálnych dávok plus príslušenstvo, zavedie aj bez referenda.
P.S. Názor a rozhodnutie väčšiny nemá nič spoločné s pravdou. Tá sa na ničí názor nepýta.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Slovensko a Srbsko majú záujem posilniť spoluprácu

    0icon

    Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) Slovenskej republiky Marek Eštok prijal v piatok 19. apríla 2024 v Bratislave nového veľvyslanca Srbskej republiky…

    Zadržali muža z iránskeho konzulátu v Paríži, mal atrapy granátov

    0icon

    Paríž 19. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR/AP-Thomas Padilla)   Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného…

    Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

    0icon

    Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to, že mnohým na Slovensku záleží na osude susednej Ukrajiny. Uviedla…

    SaS podá návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru

    0icon

    Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej…

    Ostrá debata v parlamente : "Shut Up! Idiot!"

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Telegram / Foto: TASR - Jaroslav Novák)   Dnes to v parlamente opäť raz iskrilo. Do slovného konfliktu sa dostal…

    Ministerstvo kultúry upozorňuje - Slušne ale rázne: Prestaňte robiť hanbu slovenskej kultúre aj v zahraničí!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Výrazné žlté farby, amplióny, exriaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvíl v ružovej šiltovke, s náušnicou v uchu a k tomu…

    V Mníchove predstavili dresy Slovákov na šampionát v Nemecku

    0icon

    V Mníchove predstavili dresy slovenského národného tímu, v ktorých odohrá zápasy na ME 2024 v Nemecku. Slovenskú výpravu na oficiálnej prezentácii zastupoval v úlohe ambasádora…

    Bratislavský Ústav na výkon väzby a trestu navštívila delegácia z Čiernej Hory

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Miroslav Košírer)   Slovensko je v počte väznených osôb na nelichotivom druhom mieste v rámci EÚ, konštatoval Michal Sedliak. Na pôde…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny - Ruský Tu-22MZ bol zostrelený

    0icon

    Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-World Press Photo and taken by Julia Kochetova) Aktualizované 19. apríla 2024 18:34 V tomto článku vás budeme v priebehu dňa…

    Bývalý prezident Arsenalu Chips Keswick zomrel vo veku 84 rokov

    0icon

    Bývalý prezident futbalového Arsenalu Sir Chips Keswick zomrel vo veku 84 rokov. Na čele londýnskeho klubu bol v rokoch 2013-2020. V správnej rade Arsenalu pôsobil…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA