Urgentná petícia proti ratifikácii Istanbulského dohovoru

Istanbulský dohovor Rady Európy je medzinárodnou zmluvou o boji proti násiliu na ženách a domácemu násiliu. Dohovor bol predstavený v roku 2011 a platnosť nadobudol v auguste 2014. Istanbulský dohovor definuje násilie na ženách ako porušovanie ľudských práv a prináša “opatrenia” proti násiliu a na predchádzanie násiliu. Návrh na pristúpenie k Istanbulskému dohovoru prerokujú Rada ministrov a Európsky parlament, ktorého súhlas je potrebný na uzatvorenie dohovoru zo strany EÚ.
Dohovor podpísalo (vzalo na vedomie) Slovensko v r. 2011. K jeho ratifikácii pristúpilo už 12 členských štátov (Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Malta, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko a Taliansko). Ďalších 13 členských štátov ho zatiaľ neratifikovalo. V najbližších mesiacoch sa očakávajú ďalšie podpisy a ratifikácia.
Najnovší tlak Európskej komisie na všeobecnú ratifikáciu Istanbulského dohovoru je ďalším z postupných krokov k okliešťovaniu kompetencií a svojprávnosti národných štátov EÚ. Nová masívna kampaň je dvojčaťom aj ešte stále „živej“ a pokračujúcej kampane za celoplošné prijatie kvót utečencov medom i bičom. Kampaň za prijatie ID je ale platená z peňazí daňových poplatníkov, občanov EÚ.
Pokus o integráciu (viac a viac Bruselu) flagrantným porušovaním princípov subsidiarity, teda, Lisabonskej zmluvy a Charty práv EÚ prostredníctvom nástrojov EK, RE, EP. Tlak Európskej komisie (kampaň) na ratifikáciu ID je jedným z krokov EÚ, ktorý ďalej znižuje jej dôveryhodnosť a aj takto potvrdzuje, že do svojich sekulárnych politík štátu a práva vnáša ideológiu multikulturalizmu a rodovej ideológie.
https://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-549_sk.htm
https://www.europarl.europa.eu/news/sk/news-room/20141124STO80017/ako-bojova%C5%A5-proti-n%C3%A1siliu-na-%C5%BEen%C3%A1ch
https://www.gender.gov.sk/?p=3841
https://www.branislavskripek.sk/odpoved-eurokomisarky-jourovej-na-moje-vyhrady-k-vyjadreniu-timmermansa-o-manzelstve-lgbti-osob/
Zmyslom petície je aj výzva, aby Slovensko dostálo svojho ústavného: Slovensko sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo“, pretože ratifikáciou ID by konalo proti vlastnej ústave, jej priamym porušením, a teda, všetkým občanom Slovenska, viazaným slovenskou ústavou.
Európska komisia prijala Istanbulský dohovor 6. apríla 2011, platným sa stal 1. augusta 2014. V marci tohto roka navrhla Európska komisia Európskej únii pristúpenie k Dohovoru, a rok 2017 má byť venovaný k legislatívnym krokom (harmonizácia trestného práva hmotného a trestného práva procesného, civilného procesu, migrácie a azylu). Hlavným cieľom dohovoru je dosiahnutie celkovej rovnosti medzi mužmi a ženami nástrojmi, uvedenými v dohovore.
Sprievodný list k petícii a preambula petície (Aliancia za rodinu):
V utorok 29.11.2016 chceme na Úrad vlády SR urýchlene odovzdať petíciu proti Istanbulskému dohovoru pánovi premiérovi Ficovi a chceme, aby sa radikálne postavil proti plánu EÚ na prijatie Istanbulského dohovoru.
Podpíšte a šírte petíciu, ju, čím viac na facebooku aj inde, mailovou poštou, aby sme mali čo najviac podpisov!
Ministrovi Lajčákovi zrejme asi nestačila kontroverzná Stratégia ľudských práv. Neviem, prečo naše predsedníctvo musíme korunovať ešte väčšími hlúposťami. Veď čo by mohlo viac pomôcť  týraným ženám ako to, že sa všetky naše deti budú učiť tzv. „nestereotypným rolám“ priamo v škole? A inak, vedeli ste, že rod je len súbor rolí a nemá vôbec nič s Vaším pohlavím? Bez týchto „hlbokých múdrostí“ by sme asi nevedeli ženy ochrániť pred násilím. Ako sme mohli celé stáročia takto prežiť?
Ratifikácia týchto nezmyslov ohľadom rodu, ktorý si vraj môžeme vybrať, nešla tak rýchlo, ako si predstavovali. Iba 14 štátov EÚ zatiaľ tento ideologický nezmysel ratifikovalo, a preto sa Európska komisia rozhodla, že Istanbulský dohovor chce za EÚ prijať ona. Čo na tom, že to nerešpektuje princíp subsidiarity? A čo robí náš minister Lajčák a ministerka spravodlivosti Žitňanská? Ale aj Slovenskom do EP a EK delegovaní a delegované ľavicové poslankyne a poslanci? Otvorene tieto nezmysly podporujú a tlačia na úrovni EÚ. Ale naši občania, najmä tí, ktorí si uvedomujú následky, a rozumejú, sú proti!
Istanbulský dohovor je mimo iné aj legálny dokument, ktorý umožňuje ostrakizáciu organizácií, ktoré pomáhajú týraným ženám. Ešte sme Istanbulský dohovor ani neratifikovali, a už sú týrané a trestané organizácie, ktoré pomáhajú týraným ženám! Toto je jeho cieľ?
Napríklad “Áno pre život” a ”Spišská katolícka charita” boli vyhodnotené pri grante na Úrade vlády ako organizácie s najlepšími projektami pre týrané ženy na prvom mieste. Až kým neprišiel list z EÚ, aby ich vylúčili, lebo patrili medzi 105 organizácií, ktoré podpísali list proti ratifikácii Istanbulského dohovoru! Toto má byť tá pomoc týraným ženám? A to je absolútna hanba!

Hádam si nemyslíte, že tu to skončí? Nie, neskončí to. Už tu máme príklady zo západu, kde sa musia prispôsobovať ženy v dámskych sprchách mužovi, ktorý sa cíti ako žena.
Pomáhame ženám, ale dohovor nám vôbec nepomáha. Rod už nie je totožný s pohlavím, ale má to byť len súbor rolí. Role mužov a žien rozdeľuje na stereotypné a nestereotypné. O nestereotypných chce deti učiť a stereotypné odstraňovať. A čo je stereotyp, to si zrejme svojvoľne určia tak, ako im vyhovuje.
https://www.podpisem.sk/nasilieprotizenam/#dk-speakup-petition-2
Základným dokumentom, ako východiskovou legislatívou aj pre ochranu kohokoľvek pred akýmkoľvek násilím, je Charta práv EÚ, ako paralelný dokument k Lisabonskej zmluve, ktorý je potrebné uvádzať do života konkrétnymi opatreniami, a to na úrovni členských štátov EÚ, a všetkých inštitútov a inštitúcií, na to zriadených.
Európska únia ani členské štáty EÚ nepotrebujú osobitný monitorovací, kontrolný a represívny orgán GREVIO, ktorý svojimi vágnymi zadaniami umožní čokoľvek, aj „totalitnú“ nadprácu, a ktorého existencia vychádza priamo z cieľov a úloh Istanbulského dohovoru.
Občiankam a občanom: Pozor, máte práve takú politickú reprezentáciu, akú ste si zvolili!
Týraným ženám: Ak Slovensko ratifikuje ID, mávajte ním nad hlavou, určite vás ochráni pred násilím!
Výroky: „Európu obchádza strašidlo – strašidlo komunizmu“ a „Filozofi svet vykladali, ide o to, ako ho zmeniť“ sú kľúčovými vetami Marxovho Komunistického manifestu, vyzývajúceho k činom (revolúcii).
Jedným z jeho cieľov je likvidácia pohlavných a rodových rozdielov a tradičnej rodiny (beztvará a bezduchá masa pseudo ľudí). A na tom pracujú politické frakcie Európskeho parlamentu novej ľavice európskych neomarxistov.
Poznámka: Magistrát NYC (New York) zaisťuje práva už 103 (!) rôznym pohlaviam a rodom (iné od pása nadol, iné nahor, iné medzi, iné v hlave, iné v rozkroku…) ako dôsledok nekonečnej liberalizácie “ľudsko-právnych” politík establishmentu amerických ultra liberálnych demokratov (Obama, Clintonová), ktorú v prezidentských voľbách odmietli americkí občania.
Záver: Už nie ZSSR ale USA – náš vzor? Už nie Kremeľ ale Biely dom? Na večné časy a nikdy inak?
Otázka: Ženy, muži, matky, otcovia a deti – ste len sociálny konštrukt? Necháte na sebe páchať násilie USA vazalským Bruselom? Aj po prezidentských voľbách v USA?
P.S. Táto nikým nevolená persóna je jednou z najagresívnejších presadzovateliek ratifikácie Istanbulského dohovoru, ako riaditeľka Odboru rodových rovností MPSVaR, spracovateľka dokumentov, Ing. Oľga Pietruchová, má podiel na spracovaní Celoštátnej stratégie ochrany a podpory  ľudských práv, s dôrazom na rovnosť pohlaví, rodov a práv LGBTI osôb, a tiež Akčného plánu ochrany práv LGBTI osôb a skupín, práve aj v opore o neratifikovaný Istanbulský dohovor a OBSE odmietnuté Jogjakartské princípy.
Poznámka: Zo zákona a štatútu verejné zasadnutia a “seansy” výboru pre ľudské práva sú pre verejnosť (bez registrácie) tajné, zasadnutia nie sú verejne ohlasované, čo ale posilňuje nedôveru verejnosti a podozrenie z nekalých úmyslov činnosti výboru, za zavretými dvermi a chrbtom odbornej, laickej a ostatnej občianskej verejnosti.
Poznatok: Ostatné zasadnutie výboru LGBTI na ministerstve spravodlivosti sa konalo 23.9. 2016 o 13,00 hod. Dôkaz o netransparentnosti činnosti ministerstva spravodlivosti prinášajú zistenia uvedené v tomto článku (výboru predsedá ministerka spravodlivosti SR Lucia Žitňanská):
https://blog.hlavnespravy.sk/524/bol-postup-martina-dana-vo-vztahu-k-vyboru-lgbtiq-opravneny/
Vyjadrenie Ing. Oľgy Pietruchovej, hlavnej slovenskej “genderologičky”, zrejme feministky nenávidiacej mužov, k prezidentským voľbám v USA: https://www.youtube.com/watch?v=aNa2jlrRJVY
Ak miluješ Slovensko (a slepo nemyslíš len na seba, ale aj na seba, svoje deti, vnúčatá, a krajinu, v ktorej žiješ, a chceš ju mať takú, akú ju chceš mať, a nie takú, akú ti diktujú zvonka isté už známe sily, a ľahostajne neignoruješ, čo sa okolo teba a so Slovenskom deje) – niet čo riešiť, a bez zaváhania, ako aj my, podpíšeš aj túto petíciu a pošleš ju aj svojim známym…
https://www.podpisem.sk/nasilieprotizenam/#dk-speakup-petition-2

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pozývame vás na slávnostné ukončenie výstavy mladých srbských umelcov

    0icon

    Piešťany 25. apríla 2024 (HSP/Foto:CYRILOMETODIADA)   Dom umenia Piešťany, CYRILOMETODIADA, o. z., Nadácia PRO PATRIA a Spolok Srbov na Slovensku vás pozývajú na slávnostné ukončenie…

    Ministerstvo zdravotníctva hľadá nového riaditeľa žilinskej nemocnice aj vedenie nemocnice Poprad

    0icon

    Bratislava 25. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Hľadá tiež…

    Všetku našu vojenskú techniku sme dali Ukrajine a Brusel nás podviedol, tvrdí exposlanec

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:TASR - Martin Baumann)   Bývalý poslanec NR SR György Gyimesi sa v príspevku na Facebooku rozhorčil nad bývalou…

    V kauze Tipos naďalej pokračuje vyšetrovanie

    0icon

    Bratislava 25. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Ján Krošlák)   V kauze Tipos naďalej pokračuje vyšetrovanie. Vyplýva to z informácií, ktoré pre TASR uviedol hovorca Krajskej…

    Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo odročené na máj

    0icon

    Trnava 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR) Aktualizované 25. apríla 2024 o 9:57 Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo vo štvrtok na Okresnom súde Trnava v…

    Šéfkou dopravnej komisie bude viceprimátorka Kratochvílová

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Novou šéfkou bratislavskej komisie dopravy a informačných systémov bude viceprimátorka Bratislavy Tatiana Kratochvílová. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) zobralo vo…

    Uhrík "Počúvate sa vôbec? Ako vám tá arogancia a ten pocit nadradenosti udreli do hlavy!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:screenshot Facebook)   "Imigrácia, zdražovanie, vojna, Green Deal... Vidíme, kam to s Európou za 25 rokov dotiahli,"  Milan Uhrík(Republika)…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Tlaková níž sa v našej oblasti vyplňuje. Dnes bude polooblačno až oblačno. Teploty 9 až 14 stupňov Celzia.

    Bratislava má staronovú poslankyňu, Kuruca nahradila Pätoprstá

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   V bratislavskom mestskom zastupiteľstve (MsZ) bude opäť pôsobiť dlhoročná komunálna poslankyňa Elena Pätoprstá. Staronovou poslankyňou sa stala vo…

    Poslanci vo štvrtok začali rokovaním o skrátených legislatívnych konaniach

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 7. rokovací deň 12. schôdze rokovaním o skrátenom legislatívnom konaní niekoľkých vládnych návrhov zákona. Následne by sa o nich…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA