Postaví Izrael v Jeruzaleme tretí Šalamúnov chrám?

Moslimská mešita stojí na základoch židovského chrámu, na Chrámovej hore Jeruzalema, ktoré je najposvätnejším miestom celého veriaceho židovského sveta.
Tri kontroverzné rezolúcie UNESCO vyhlasujú, že Jeruzalem je nielen židovský, ale je spoločným miestom uctievania a obradu všetkých troch monoteistických náboženstiev.
Takzvaná „najvzdialenejšia mešita“ al-Masdžid al-Aksá, známa ako chrámový komplex Al-Haram Al-Šaríf (po slovensky Vznešená svätyňa), je po Mekke a Medine tretím najsvätejším miestom islamu, ktorý priamo súvisí s dejinami islamu a záverom života islamského proroka Mohameda.
Veľká mešita bola postavená začiatkom 7. stor. po dobytí Jeruzalema moslimami, na mieste bývalého prvého Šalamúnovho a neskôr druhého veľkého židovského Herodovho chrámu.
Mešita, stojaca na základoch ich chrámu, je najmä pre veriacich židov strašnou symbolikou, ktorá je živá o to viac, že pôvodní židia (Kanáanci, Hebreji, Judejci), boli zdecimovaní najskôr Filištínmi, potom Rimanmi, a nimi boli koncom prvého stor. n.l. vyhnaní zo svojich území, ktoré neskôr, v 7. stor. obsadili moslimovia…
Z podnetu pápeža Urbana II. bol Jeruzalem, ako najsvätejšie miesto uctievania a obradu, života a smrti Ježiša, dobytý križiakmi, pričom židia žili, po celú dobu, prakticky až do roku 1948, zväčša v diaspore.
Izraelsko-palestínsky konflikt je založený na historicky a archeologicky potvrdenom územnom práve Izraelitov na svoje pôvodné územie a vlasť, a z tohto pohľadu historicky pochybného územného práva Palestíncov…
Túžba židov po vlastnom štáte je umocnená aj v súčasnosti pretrvávajúcim a silnejúcim globálnym antisemitizmom, ktorý je aj v izraelsko-palestínskom konflikte kontraproduktívny o to viac, o čo viac majú byť všetci židia úplne vyhladení z povrchu zemského a Izrael má byť zničený.
Na pozadí tohto poznania židov vznikol sionizmus, ktorého ideou je pozemský  (svetský) mocný a veľký Izrael. Tento „mladý“ štát je dnes regionálnou, a zatiaľ len „malou“ svetovou mocnosťou, majúcou svoju nespornú autoritu vo svete  a významný vplyv aj na najvyššie zahraničné politiky USA, ktoré sa dnes už len hrajú na svetového lídra…
Palestína  (názov pochádza od Filistei) vznikla z vôle Rimanov (generál Titus) po porážke jednoznačne spravodlivého židovského povstania proti kolonizátorskému okupačnému Rímu, čo je dosť dobre porovnateľné s SNP, lebo pre Židov bol Rím okupačnou mocnosťou, ale aj s emancipačným bojom autochtónnych Kurdov za ich štát.
Právo židov na vlastný štát je porovnateľné aj s reštitúciami. Bolo vzaté najskôr Rímom, neskôr moslimami, a to obzvlášť ponižujúcim spôsobom. A expanzívny islam, ako už známy agresor od siedmeho storočia (džihádizmus) udrel najmä veriacim židom na ich najcitlivejšiu strunu.
Na stranu islamu a moslimov, sa tromi rezolúciami UNESCO, postavilo vlastne OSN, ktoré je dnes už v rukách a pod vplyvom Arabov, islamu a moslimov.
Odveký územný problém Izrael verzus Palestína, v novodobých dejinách vyvolalo zlé rozhraničenie Izraela a Palestíny mocnosťami po druhej svetovej vojne a OSN.
Po šesťdňovej vojne, na strane Palestíny, stoja demokratické sily, ktoré „demokraticky“ odmietajú právo židov na vlastný štát v arabsko-palestínskej koalícii teda „demokratickí“ Arabi a islam, a na druhej strane, západný „tieždemokratický“ svet, ktorý všetkému rozumie a máva nad hlavou false flage ľudských práv a ktorý je vlastne tiež antisemitský. Aj sami Palestínčania zväčša korektne priznávajú, že sú potomkami nielen židov a Filištíncov, ale aj neskorších kresťanov.
Obe sporiace sa strany izraelsko-arabského konfliktu si prehadzujú nálepky, kto je, a kto nie je agresor, a kto je a nie je terorista.
Rezolúcia UNESCO „len preventívne“ v druhom rade reaguje tiež na ideu časti izraelského židovstva, ktorá má v úmysle výstavbu „Tretieho chrámu“ práve na základoch prvého a druhého chrámu. V roku 2013 izraelský minister výstavby vraj vyhlásil: “Postavili sme veľa, veľa malých chrámov (synagóg), ale musíme postaviť ten skutočný Chrám na Chrámovej hore.” Izraelská vláda finančne podporuje organizáciu Inštitút chrámu, ktorej cieľom je postaviť tretí chrám na mieste islamskej mešity. Organizácia pripravuje plány na jeho stavbu a zbiera finančné prostriedky po celom svete. Má vyrobených už aj niekoľko desiatok posvätných predmetov do Chrámu, aj obrí sedemramenný svietnik.
Výstavby tretieho chrámu sa nedožadujú umiernení pravoverní židia, ale aj niektorí „kresťania“, no, najmä práve len „pravoverní“ židovskí fanatici, ktorí chcú zničiť, alebo minimalizovať všetko, čo existovalo nielen pred pred príchodom Židov do „zasľúbenej zeme“, aj to, čo v Jeruzaleme vzniklo po dobu neprítomnosti pôvodných autochtónnych Židov v neskoršej Palestíne.
Takzvaný „tretí chrám“ je pseudo židovský aj pseudo kresťanský, ide o blud, ktorý tak, ako je prezentovaný, nemá oporu v židovskom ani kresťanskom Písme.
Biblické územie Kanaán nie je blud, ale reálne, a nielen pre židov, pôvodný historický názov oblasti, ktorá zhruba zodpovedá územiu dnešného Izraela a Palestíny, vrátane západného brehu Jordánu južnej a pobrežnej Sýrie a Libanonu, siahajúcemu až k hraniciam Turecka. Zaberalo plochu asi 480 kilometrov dlhú a 80 kilometrov širokú.
Palestína je územie v Prednej Ázii, medzi Stredozemným, Mŕtvym a Červeným morom. Známa je aj ako Svätá zem a ako posvätné územie nielen pre židov ale aj kresťanov a moslimov. Pôvodný názov územia bol Kanaán. Iniciátorom jeho nového názvu (Palestína) bol rímsky cisár Hadrián. Po porážke protirímskeho povstania boli Židia z Jeruzalema vysídlení. V roku 641 Palestínu dobyli Arabi. Konflikt medzi seldžuckými Turkami a Byzantskou ríšou, ktorý vypukol roku 1095, zastavil púte do Svätej zeme. Pápež Urban II. reagoval výzvou na prvú križiacku výpravu. Križiaci v roku 1099 dobyli Jeruzalem a založili Jeruzalemské kráľovstvo. Neskôr Palestínu ovládli Mameluci a po roku 1516 osmanskí Turci.
Dejiny chrámovej hory Prvý chrám na nej vybudoval v 10. storočí pred Kr. kráľ Šalamún, svätostánok, ako pamätné a posvätné dedičstvo po otcovi Dávidovi. Zničený bol Babylonom v roku 587 p.n.l. Druhý chrám židia začali stavať na mieste prvého po návrate z Babylonského zajatia (okolo roku 536 pred Kr.). Stavba  bola dokončená v r. 515 pred Kr. S rozsiahlou prestavbou a rozšírením premenou celej Chrámovej hory na veľké nádvorie začal kráľ Judey Herodes Veľký asi v roku 20 n.l. Vznikol rozsiahlou prestavbou Druhého chrámu, ktorá zahŕňala premenu celej Chrámovej hory na veľké nádvorie. Nie je to ale „Tretí chrám”, lebo prestavba neprerušila bohoslužobný režim v Chráme.
Herodov chrám bol úplne zničený rímskym vojskom, pod vedením generála Tita, v roku 70 po Kr. Ostalo len torzo jeho západnej steny, Múr nárekov. Tretí židovský chrám, o ktorého stavbe podľa dostupných informácií, uvažuje Izrael, oporu v Biblii nemá…
Novodobý židovský štát Izrael vznikol z vôle mocností a OSN v roku 1948, ako akási satisfakcia za holocaust, tiež lobingu a diplomatických aktivít aj na pozadí myšlienky sionizmu, založiť a postupne vybudovať „Veľký, mocný pozemský Izrael“ pre Bohom vyvolený národ, riadiaci sa židovskou Tórou, teda najmä prvými piatimi knihami Starého zákona, ako základu židovskej viery.
Sionizmus nemá oporu v svätom Písme, je svetský produkt. Rozširovanie území Izraela vytláčaním Palestíncov z „ich území“ sa začalo víťazstvom Izraela v jeho Šesťdňovej vojne v roku 1967.
V roku 2014, bývalý riaditeľ izraelskej tajnej služby Šin Bet,Carmi Gilon o hrozbe vojny Izraela s islamským svetom vraj prehlásil, že: „Pokračovanie mesianistických aktivít na Chrámovej hore spôsobí vojnu Armageddonu”.
Ak sa o to na Chrámovej hore Izraelci pokúsia výstavbou tretieho chrámu na mieste mešity al-Aksá, bude zle. Veľmi zle. Mienil vládu Benjamína Netanjahu: „Izrael je v súčasnosti vedený pyromaniakmi na čele s egomaniakom k svojmu konečnému zničeniu.”
https://www.timesofisrael.com/minister-calls-for-third-temple-to-be-built/
A aj na toto reaguje rezolúcia OSN. Nik ale nesmie popierať historicitu Izraela a dejiny židov. Rezolúcia bude len a len kontraproduktívna. Znova zdvihne hladinu proti izraelského a pro palestínskeho odporu a ľudsko-právnych kampaní rôznych mimovládok, pôsobiacich na území Izraela a nielen…
Ak jedna strana, alebo ktokoľvek, kto len selektívne čerpá z vybraných informačných zdrojov, a vyberá z nich, trebárs, že prístup moslimov na Chrámovú horu je obmedzovaný aj násilím, a doloží to aj ilustračne, zabúda pritom „nechtiac“ zmieniť to, že na túto plošinu majú zákaz vstupu aj práve domáci pravoverní židia, aby ani omylom a nedopatrením nevstúpili na miesto „Najsvätejšej časti svätyne“. To je hlavný dôvod, prečo sa židia spravidla modlia len pri Múre nárekov, teda, čelom k západnej stene bývalého chrámu. Zabúda zmieniť ale aj to, že nielen islamské, ale aj kresťanské posvätné súčasti Jeruzalema z vôle Izraela, spravujú moslimovia, a tým vedome skresľuje reálnu pravdu. Klame a zavádza. Lebo.
Navyše, na medzinárodnú scénu nastúpil islamizmus, čo zakladá dobrý dôvod práve na zvýšenú ochranu Jeruzalema, Chrámovej hory a ich hmotných súčastí…
Jedným z tých, ktorí vedome a úmyselne skresľujú realitu, je aj pro palestínsky aktivista, antisemita, pseudo mierotvorca, Kamil Kandalaft:
https://kandalaft.blog.pravda.sk/2016/02/17/jeruzalem-v-centre-nepokojov/

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Von der Leyenovej neverí už ani jej vlastná strana

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto : TASR/AP-Jean-Francois Badias)   Burssels Signal upozorňuje, že opätovné vymenovanie Ursuly Von der Leyenovej na post predsedníčky…

    "Moja krajina sa vracia k totalite," varuje dcéra českého bojovníka za slobodu

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/The European Conservative/Foto:Facebook/Cecílie Jílková)   Novinárka Cecílie Jílková je dcérou kľúčového spojenca Václava Havla. Pre Public poukázala na to, že vláda…

    Inšpirujú sa aj ďalší? Na Floride obmedzia prístup na sociálne médiá pre mladistvých

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/ The Associated Press / Reuters / Foto :Pixabay )   Guvernér Floridy Ron DeSantis podpísal jeden z najprísnejších zákazov používania…

    Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

    0icon

    Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine. Účastníci neskôr vytvorili aj…

    Prezidentka: Žiadna iná alternatíva by nás nechránila tak ako Aliancia

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Pred dvomi dekádami Slovensko urobilo najdôležitejšie a najlepšie možné rozhodnutie pre svoju bezpečnosť. Prezidentka Zuzana Čaputová…

    Počas posledného protestu v Bruseli farmári pritlačili na ministrov

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (HSP/ The European Conservative / Foto : Screenshot X @TOR_EuroCon)   The European Conservative informuje, že na utorkovom proteste poľnohospodárov v…

    Vojaci si pripomenuli vstup do NATO za účasti veliteľa Cavoliho

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Ozbrojené sily Slovenskej republiky)   Vojaci si pripomenuli 20. výročie vstupu Slovenska do Severoatlantickej aliancie (NATO) v utorok (26. 3.) za…

    Gerson Rodrigues zo Slovana dostal podmienečný trest, môže sa odvolať

    0icon

    Luxemburg 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Luxemburský futbalista Gerson Rodrigues z bratislavského Slovana dostal podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu…

    Van Aert má zlomené rebrá a kľúčnu kosť po páde na belgickej klasike

    0icon

    Americký cyklista Matteo Jorgenson vyhral stredajšie preteky Dwars door Vlaanderen. Jazdec tímu Visma sa tak stal prvým jazdcom z USA, ktorý vyhral túto flámsku klasiku.…

    Prezidentka prijala poverovacie listiny od dvoch nových veľvyslancov

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Zuzana Čaputová)   Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu prijala poverovacie listiny srbského veľvyslanca Alexandara Nakića a tureckého veľvyslanca Erkana Özorala. Informovala…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Juraj Tušš

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA