Rezolúcia UNESCO o Chrámovej hore, pobúrenie Izraela a konzekvencie

Organizácia Spojených národov pre výchovu vedu a kultúru, je medzinárodná organizácia systému OSN, ktorá má mandát na rozvoj kultúrneho potenciálu svetového spoločenstva kultúry, vedy a vzdelávania.
Nová rezolúcia UNESCO tvrdí, že Chrámová hora v izraelskom Jeruzaleme patrí moslimom, a je len islamským posvätným miestom. O Židoch sa jej uznesenie nezmieňuje. Rezolúciu si presadila Palestína, spoločne so siedmimi ďalšími arabskými štátmi, včítane Egypta a Alžírska.
Izrael sa ostro ohradil, a podľa Benjamína Netanjahua, má ísť o absurdné antisemitské rozhodnutie (List The Times of Izrael) na pozadí pokračujúceho úsilia antisemitov, pripraviť Židov o ich históriu, kultúru a náboženstvo.
Rezolúcia UNESCO bola schválená v Paríži dňa 14.10.2016. Podľa agentúry AP, ide o návrh dokumentu, ktorý má byť konečne prejednaný a schválený až na plenárnom zasadnutí, začiatkom budúceho týždňa. Palestínske ministerstvo zahraničia tento krok privítalo.
Svetový historický a náboženský význam Jeruzalema Jeruzalem, v štáte Izrael, bol a je prísne stráženým centrálnym miestom a strediskom uctievania troch hlavných monoteistických svetových náboženstiev, a majúci strategický význam pre judaizmus, kresťanstvo a islam, v minulosti aj dnes.
Judaizmus – Chrámová hora a Múr nárekov (torzo pôvodného Šalamúnovho chrámu) sa viaže k histórii veriacich židov už od 8. stor. pred n.l.;
Kresťanstvo – Jeruzalem je miestom narodenia, vyučovania a mučeníckej smrti Ježiša a jeho na nebo vstúpenia;
Islam – okrem Mekky (zrod islamu) a Mediny (vznik mohamedánskeho islamu) je Jeruzalem tretie islamské posvätné miesto. Chrámová hora je od dávna predmetom sporu medzi Izraelcami a Palestíncami. Nachádzajú sa na nej dve mešity, ale stával na nej, a to dávno pred vznikom islamu (!), kľúčový a prvý najväčší židovský chrám. Práve pre toto miesto sa v Jeruzaleme už viac než pred rokom, rozhorela vlna násilností, pri ktorej zahynulo zatiaľ viac ako 250 ľudí…
História Chrámovej hory a chrámu Veriaci židia pri západnom Múre svojho bývalého chrámu každoročne slávia svoj sviatok Pesach. Nad stenou, vľavo, v pozadí od zhromaždiska a miesta uctievania a obradu, sa týči kupola Skalného dómu  v bezprostrednej blízkosti miesta, kde po stáročia stával staroveký židovský Šalamúnov chrám.
Chrámová hora je vyvýšenina v Jeruzaleme, na ktorej kráľ Šalamún v r. 996 p.n.l. postavil prvý židovský chrám zasvätený Hospodinovi. Prvý raz bol Šalamúnov židovský chrám zničený Babyloncami v r. 586 n.l. Druhý chrám na rovnakom mieste postavili Židia po ich návrate z babylonského exilu. Herodes Veľký v jeho budovaní pokračoval, a chrám sa stal jednou z najmohutnejších a najokázalejších stavieb svojho druhu vo vtedajšom svete.
V roku 70 n.l. bol celý Jeruzalem aj s chrámom zničený rímskym vojvodcom a neskôr cisárom Titom.
Z chrámového komplexu zostala čiastočne neporušená len jeho oporná stena chrámovej plošiny, dnes označovaná ako Múr nárekov, voči ktorému čelom otočení Židia, oplakávajú svoj bývalý chrám a modlia sa.
História Chrámovej hory Skalného dómu a mešity al-Aksá: Na samotnej Chrámovej hore oveľa neskôr (!) až v 7. a 8. stor. moslimovia vybudovali svätyňu Skalný dóm a mešitu al-Aksá, podľa ich tradície, tretie najsvätejšie miesto po Mekke a Medine, hoc v Koráne nie je o Jeruzaleme ani zmienka, a výraz masdžid al-aksá zo súry Nočná cesta bol s Chrámovou horou, ako tradíciou, stotožnený až neskôr. Mešita al-Aksá bola otvorená v roku 705 po Kr.
Jeruzalem bol centrom židovského národa (Judea) a náboženstva judaizmu už pred tromi tisíckami rokov, a centrom spoločenského kultúrneho a politického života tisíc rokov pred okupáciou starovekým Rímom…
JUDEU na Palestínu premenovali starí Rimania.
Za stredobod svojho náboženstva považovali Jeruzalem aj križiaci približne tisíc rokov po Kristovi; a prvá križiacka výprava za oslobodenie Jeruzalema (Svätej zeme) spod moslimskej okupácie sa udiala na základe pokynu pápeža Urbana II. v roku 1095.
V roku 1967 po tzv. Šesťdňovej vojne, po dobytí celého Jeruzalema Izraelom, z dobrej vôle Izraela, náboženské veci a sväté židovské kresťanské aj moslimské miesta, spravuje (kľúče dohľad údržba upratovanie…) moslimská nadácia, ktorá je pod jordánskym vplyvom…
Význam Chrámovej hory pre judaizmus Ide o najvýznamnejšie a najsvätejšie miesto na svete pre orto a ultra ortodoxných Židov natoľko posvätné, že ho majú údajne zákaz navštevovať aby len ani nedopatrením nevstúpili na miesto Najsvätejšej, kam mal prístup len (!) velekňaz (Židia mali prístup len do priestoru Svätej). V najsvätejšej bola uložená Archa a Tóra (Pentateuch prvých päť Mojžišových v Starom Zákone).
Benjamnín Netanjahu: „Absurdné divadlo v UNESCO pokračuje. Dnes organizácia prijala ďalšie rozhodnutie, ktoré svojvoľne vyhlasuje, že Izraelci nemajú žiadne väzby na Chrámovú horu a Múr nárekov.“
Mounir Anastas, palestínsky zástupca UNESCO: „Podľa Izraelcov toto rozhodnutie popiera historický význam starého židovského Jeruzalema. V skutočnosti to ale znamená uznanie významu troch rôznych monoteistických náboženstiev.“
Rezolúcia tiež odsúdila Izrael aj za to, že obmedzuje prístup moslimov (pozn. autora: islamizácia!) do tejto oblasti. Organizácia kritizovala aj správanie izraelských  policajtov a vojakov.
Omar Awadalah hovorca palestínskeho ministerstva zahraničia: „Myslím že to je tvrdá lekcia pre Izrael po tom, čo zastavil množstvo palestínskych návrhov v medzinárodných organizáciách, a tie sú možnosťou, ako dostať Izrael z okupovaných palestínskych území.“
Benjamín Netanjahu: „Oznámiť, že Izrael nemá žiadne väzby na Chrámovú horu a Múr nárekov je ako vyhlásiť, že Čína nemá žiadnu väzbu na Veľký čínsky múr, a Egypt nemá žiadnu väzbu na pyramídy.“
Text rezolúcie na schôdzke v Paríži podporilo 24 krajín 6 ich hlasovalo proti a 26 krajín sa hlasovania zdržalo.
Podľa tlače, proti boli USA, Británia, Nemecko, Holandsko, Litva a Estónsko. Rusko a Čína naopak rezolúciu podporili.
Poznámka: Čína i Rusko majú svoje náboženstvá, a ruské kresťanské pravoslávie je vo vzťahu k judaizmu prísne ortodoxne a fundamentalisticky vyhranené tak, ako k judaizmu sunnitský mohamedánsky islam…
Nehlasovať zrejme ako nestranné, sa rozhodlo aj Japonsko, ktoré má svoje náboženstvo a zjavný odstup voči islamu a moslimom, prichádzajúcim do Japonska.
Katolicizmus považuje veriacich židov za svojich „bratov“ a protestantizmus, ten je vo veci zdržanlivý…
Podobnú rezolúciu o palestínskom kultúrnom dedičstve UNESCO/OSN schválilo už v apríli. Názov Múr nárekov bol v dokumente rezolúcie opatrený úvodzovkami. Nová rezolúcia označuje miesta v jeruzalemskom starom meste len moslimskými názvami a kritizuje Izrael za „provokatívne kroky, ktoré narúšajú posvätnosť a nedotknuteľnosť oblasti“. Rezolúcia kritizuje Izrael aj za obmedzovanie prístupu moslimov do týchto pre nich posvätných miest, vadia jej aj „útoky“ izraelských policajtov a vojakov.
„I ze strany archeologů se mluví o tom že prokazatelné židovské kořeny sem sahají co se týče vykopávek zhruba do období osmého století před naším letopočtem “ podotkl Szántó.“ (spravodajca ČT24)
Vyhlásenia rezolúcie sú urážkou svetsky historicky a biblicky vzdelaných ľudí, ktorých tento pamflet vydáva za totálnych idiotov (…) Rezolúcia UNESCO je kontraproduktívna, rafinovane „hlúpa“, idiotská, vedome zavádzajúca, zákerná, hodná zmietnutia zo stola, zavrhnutia a medzinárodného odsúdenia.
Informačná hybridná vojna vstupuje do fázy bezočivých a totálnych absurdít a klamstiev.
Zrejmý úmysel rezolúcie: OSN chce vedome (!) popierajúc dejiny a históriu náboženstiev, tiež prvenstvo a práva judaizmu na svoj náboženský priestor, rozjatriť konflikt medzi islamom, kresťanstvom a judaizmom, a to práve v miestach (výborný nápad hodný nobelovky!) a v náboženskom jadre troch svetových monoteistických náboženstiev, donedávna pokojne spolu žijúcich ľudí a občanov Izraela a Jeruzalema a návštevníkov posvätných miest Jeruzalema (turistov a veriacich pútnikov z celého sveta).
Toto sú prvé výsledky aj činnosti vysokého komisára OSN a predsedu výboru OSN pre ľudské práva, jordánskeho princa menom Zeid Ra’ad Al Hussein po otcovi a rodičoch “pravoverného” moslima. Poznať ich po ovocí…
V UNESCO sa vytvára silná arabsko-palestínska koalícia po získaní plnoprávneho členstva v r. 2012, a samo vyhlásenia sa Palestíny, ako Štát Palestína.
Rezolúcia nemá pre Izrael „len“ symbolický dopad. Izrael vo veci bude konať, ale na jeho vnútornú a zahraničnú politiku rezolúcia nebude mať žiadny vplyv.
Rezolúcia je významným referenčným poznatkom pre jeho ďalšiu zahraničnú stratégiu. Jeruzalem je a ostane pod úplnou izraelskou kontrolou…
Blíži sa biblické (apokalyptické) a historické (svetské) oddeľovanie zrna od pliev a začiatok doby Veľkého súženia.
Šalamúnov chrám bol zničený dvakrát a definitívne (ostalo torzo západnej časti chrámu – Múr nárekov) v r. 70. n.l. ako zničený hmotný následok vojny židov s Rímom, keď po tomto roku boli židia aj mladí kresťania Rimanmi prenasledovaní a vyháňaní pohanskými Rimanmi z Izraela, a Židia zo svojej pôvodnej vlasti Judey, neskôr premenovanej na Palestínu, začali odchádzať do diaspory (rozptýlenie židov do sveta).
Židovstvo nebolo nikdy, ale kresťanstvo bolo Rímom prijaté a uznané ako štátne náboženstvo až rímskym cisárom Konštantínom I. Milánskym ediktom. Kresťanstvo sa ďalej formovalo a postupne štiepilo najmä na prelome tretieho a štvrtého storočia nášho letopočtu…
Existenciu Judey a Jeruzalema, detto pravdivosť historických údajov Biblie potvrdzujú mimo iné, nielen listinné ale aj priame archeologické nálezy z 8. stor. p.n.l. z čias vtedy židovského kráľa Chizkiáša.
Absurdná rezolúcia OSN, a jeho akejsi „eseróčky“ UNESCO, ktorú podporili viac-menej len globálni antisemiti, je vlastne ideovým a politickým krytím toho, čo dnes poznáme ako začiatok tretej palestínskej intifády (ďalší ozbrojený odpor proti Izraelu), tento raz už v opore o formujúce sa zoskupenie, ktorým sa stáva arabsko-palestínska koalícia. Tá je, ako ďalší stavebný kameň a tlejúce poleno, vkladom do postupne rozhárajúcej sa pahreby stredo-východného a svetového vojenského konfliktu, v rámci „hustnúceho“ záujmového stretu svetových mocností…
Rezolúcia vyvolala vlnu masívneho pobúrenia a odporu v Izraeli a rezolúciu odsúdila aj sama šéfka UNESCO Irina Bokovová. Izrael pozastavil spoluprácu s UNESCO, a Benjamín Netanjahu vyhlásil, že táto organizácia sama seba rezolúciou pripravila už aj o posledné zvyšky svojej beztak krehkej legitimity.
https://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1936518-kvuli-chramove-hore-jde-do-tuheho-izrael-zmrazil-vztahy-s-unesco
Z článku: „Popřít zakrýt nebo vymazat některé z židovských křesťanských a muslimských tradic vážně narušuje integritu lokality. Je to v rozporu s důvody které zapříčinily její zápis na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.“ (Irina Bokovová)
Organizácia spojených národov a UNESCO svoje mierové poslanie nezvláda.
Za stav Izrael verzus svet nesie plnú zodpovednosť OSN a svetové mocnosti už od počiatku svojej činnosti, vo veci spôsobu uznania štátu Izrael a starostlivosti o trvale udržateľný mier a pokojné spolužitie arabských semitov, v oblasti Blízkeho Východu.
Ovocie a úroda sú na stole.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico na dnešnej tlačovej konferencii hovoril o tom, že je pre neho dôležité aby sa zachoval…

    Nadalov víťazný návrat, v Barcelone postúpil do 2. kola

    0icon

    Španielsky tenista Rafael Nadal má za sebou úspešný návrat do súťažného kolotoča. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión postúpil do 2. kola turnaja ATP v Barcelone, keď v…

    Kde ma reálny pôvod hrôza „demokratov“

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:Pixabay)   Ak hodnotíme, čo všetko sa podarilo novej vláde urobiť od volieb – je to už viac ako pol roka,…

    Bruselská polícia sa pokúsila ukončiť konferenciu národných konzervatívcov, informuje Krajniak a zverejnil video

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Zhromaždenie európskej pravicovej elity v Bruseli ostali šokované, keď polícia zatarasila vchod na konferenciu a vyvolala všeobecné pobúrenie Konferencia…

    MZVEZ: Slovensko podporuje mierové úsilie Turecka pri aktuálnych konfliktoch

    0icon

    Šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) ocenil úsilie Turecka aktívne prispievať k hľadaniu mierových riešení v prípade aktuálne prebiehajúcich konfliktov. Pripomenul, že SR podporuje čo…

    Iránsky útok na Izrael dostal Netanjahua do úzkych

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Abir Sultan)   Je to prekvapujúca situácia: takmer celý svet vyzýva Izrael, aby nereagoval na iránsky úder, pretože bol odpoveďou na…

    Ľubica Rošková je vinná v kauze agrodotácií

    0icon

    Pezinok 16. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann) Aktualizované 16. apríla 2024 14:38 Obžalovaná Ľubica R. je uznaná za vinnú v kauze poberania agrodotácií. Samosudca…

    Naživo: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube) Aktualizované 16. apríla 2024 17:55 Sledujte živé vysielanie zo 4. zasadnutia Súdnej rady 17:40- Členovia Súdnej rady SR odvolali…

    Novelu zákona o EIA posunuli poslanci do druhého čítania

    0icon

    Novela zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie tzv. EIA by mala zjednodušiť a zrýchliť proces posudzovania z dôvodu prepojenia s povoľovacím procesom pre stavby…

    Doplatí Kuffa na prelet vrtuľníkom nad národným parkom?

    0icon

    Výbor Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie neprijal v utorok žiadne uznesenie k preletu vrtuľníka so štátnym tajomníkom envirorezortu Filipom Kuffom nad…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA