Štátny program vzdelávania a Darwinova teória

Dilemou ľudského poznania samého seba a reflexií svojho vlastného pôvodu, je sama ľudská bytosť, ako úžasný a jedinečný „produkt“  evolúcie alebo stvorenia (?), vo vzájomnom filozofickom a svetonázorovom antagonizme.
Aj bez potreby pátrať po jeho pôvode a rodokmeni sa dá konštatovať, že človek je bytosť  s najzložitejšou biologickou, psychickou a sociálnou štruktúrou, ktorej vedomé a sebauvedomujúce sa bytie v celej jeho totalite presahuje živočíšne druhy ale aj samé seba, a má osobitné postavenie v rámci ostatnej živej ríše, vo všetkých rozmeroch.
Pojem totalita ľudského bytia chápeme ako živú, aktívnu a plnú integritu každej ľudskej bytosti v jej
a/ telesnom (hmotnom),
b/ duševnom (život),
c/ duchovnom (nadživotnom) rozmere.
A tým sa odlišuje od tzv. „nižších“ biologických druhov a „poddruhov“ v rámci ich genotypu a fenotypu.
Pôvod, miesto, spôsob zrodu života, jeho podôb, prejavov a tobôž ľudstva, jeho rodokmeňa, ako aj zmyslu ľudskej existencie na Zemi, a vo vzťahu k nej, prírode, sebe, ľuďom, svetu a vesmíru, nie sú dostupnými nástrojmi a možnosťami vedy uspokojivo vysvetlené. Pracuje sa na tom. Priamo, alebo prostredníctvom “vedľajších” produktov bádania a výskumu. 🙂
Aj preto, že medzi vedou (prístup zdola) a vierou (zhora) neexistuje dialóg…
Naopak, veda a viera stoja proti sebe, hoc sa vzájomne nevylučujú.
Antagonizmus vedy a viery tkvie, spočíva, v ich rozdielnej eschatológii.
Každý nový prvok a ďalší vedecký objav poznateľnosť sveta nepribližujú, naopak komplikujú a zahmlievajú podľa toho, o pokrok ktorého vedeckého okruhu ide.
Ak by Darwin vedel, čo istý Mendel (objaviteľ genetiky) vyvádza v Brne a neskôr Mičurin a Oparin v sovietskom Rusku, jeho (jeho?) teória by nevznikla, alebo ak, mala by úplne iné obsahy. Prinajmenšom v rozlíšení pojmov genotyp a fenotyp v danom čase, za daného stavu vedeckého poznania vo vzťahu k vedeckej hodnote spisu Ch. Darwina: O pôvode druhov.
Podľa Darwina, jeho súputnikov, a nasledovateľov, život na Zemi vznikol súhrou “šťastných” fyzikálnych a chemických náhod, referenčných stretnutí a zlúčením určitých, spolu reagujúcich, pre život živej hmoty kľúčových chemických prvkov a klimatických okolností…
Človek je údajne vrcholovým evolučným produktom spontánnej chemickej bio a abiogenézy v klimatických podmienkach vývoja dodnes stále ešte jedinečnej planéty Zem, kde autentický a ďalej sa samoorganizujúci život vznikol pred 4-5 miliardami rokov (Oparin, Darwin…).
Miller-Ulreov laboratórny experiment na svet priviedol až 20 organických aminokyselín. A tým sa ale skončil.
A tým aj teória o proto bio polievke.
Okrajová poznámka: Teória existencie množstva paralelných vesmírov, existencie mimozemských civilizácií patrí (tá prvá) do rámca teoretickej astrofyziky a tam aj končí, a UFO bytosťami, nech sa zaoberajú ilumináti, konšpiracionisti a sci-fi UFO záujmové krúžky, hoc aj v školských CVČ…
Poľudštená opica (urážka jedinečného, nedotknuteľného a osobitného majestátu ľudskej bytosti) zásluhou Marxa a Engelsa, v pokračovaní neo marxistickou „vedou“ “odhalila” svoj pôvod, vymyslela si na seba a pre seba evolučnú teóriu, na základe neoverenej hypotézy sa sebavedome našla na jej konečnom vrchole, čím ju poprela, a na dôvažok zhodila zo svojho stola vieru a náboženstvo.
Zvrchovanej vlády nad sebou a svetom sa sebavedome, už bez obmedzení, „slobodná a oslobodzujúca sa“, ujala sama…
Deravý, hnijúci, na prach vedou, poznaním a skúsenosťou, pomaly a už naisto sa meniaci a rozpadávajúci Darwinov (?) produkt ostal ale posvätným, povinne uctievaným fetišom, učebnou látkou a bez podpory samostatného a kritického myslenia žiakov sa stal zdrojom mentálne jednoduchého, laického a naivného ateizmu.
Štátny program vzdelávania pre ZŠ znemožňuje na pôde školy vedenie slobodného heuristického dialógu žiakov s učiteľom, nepriepustným oddelením  etiky od náboženstva. Rodičia a žiaci boli rozdelení do skupín a tried na veriacich a neveriacich, povinnou voliteľnou alternatívou: ide o istú formu segregovaného vzdelávania, ktorá ignoruje fakt, že etika obsahuje dva zjednocujúce aspekty: je nimi tzv. etika zdola (svetská) a etika zhora (náboženská). Obe etiky by sa mali stať jednotnou súčasťou povinného základného všeobecného vzdelávania a výchovy a predmetom žiackeho a učiteľského dialógu na „akademickej“ pôde školy, v procese poznávania, učenia, vzdelávania, výchovy a socializácie detí, ako raz budúcich plnoprávnych občanov, hoc aj sekulárneho štátu…
A na tento dialóg dnes nie je pripravená ani učiteľská obec. Lebo.
Pre taký dialóg chýba dobré, podporné a zjednocujúce systémové rozhranie a diskurz dvoch svetonázorových systémov (inter face), zásuvný modul, ktorý by umožnil priamu a voľnú komunikáciu medzi obomi odlišnými rozhraniami. Vzdelávanie v oblasti etiky je nesystémové.
Nápravu má v rukách ministerstvo školstva otvorením a úpravou štátneho programu vzdelávania. Ale len v prípade, že je na to mentálne a znalostne, kompetentne a politicky (politická vôľa) pripravené…
Aj na pozadí ústavného: “Slovensko sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo.”
A Darwinova teória reprezentuje neomarxistickú ideológiu Frankfurtskej školy (sociálna filozofia), ktorá je vlastne “tiežnáboženstvom”.
Jedným z kritikov darwinizmu v opore o súčasnú vedu je profesor biochémie na Pensylvánskej univerzite Michael J. Behe. Jeho kniha Darwinova čierna skrinka je aktuálne vypredaná. Nachádza sa na webe v PDF.
Pozoruhodný je jeho poukaz na ďalej už nerozložiteľné súčasti štruktúry živých organizmov, ktoré nemohli vzniknúť samo vývojom, a nemohli “samo poskladať” živý organizmus ako puzzle, alebo motor…
Kniha Charles Thaxton, Walter Bradley, Roger Olsen: Tajemství vzniku života je aktuálne tiež vypredaná. Existuje na inete v PDF.
V možnosti sú dva úžasné náučné videodokumenty a to: Jedinečná planeta a Odkrývání tajemství života (český dabing).
Známym odporcom kreacionizmu, inteligentného dizajnu a teda aj božského pôvodu života a človeka je britský zoológ, etológ, evolučný biológ a propagátor ateizmu Richard Dawkins. Jeho kľúčové knihy: Boží blud a Sebecký gén sú tiež aktuálne vypredané.
Na webe (youtube) je dostupný cyklus prednášok veriaceho Prof. Dr. Waltera Veighta, pôvodne ateistu, ktorý kedysi na univerzite vyučoval evolučnú teóriu. Dôkladným štúdiom faktov ako biológ a zoológ dospel k viere a presvedčeniu, že evolučná teória nemôže byť pravdivá: prednáška Tajomstvo génu je hodná záujmu a pozornosti.
Veda predbieha a kompromituje aj evolučnú teóriu darwinizmu, ako údajný „vedecký“ dôkaz materialistického pôvodu sveta, čím spochybňuje nielen na tomto „dôkaze“ postavenú evolučnú teóriu spoločnosti, marxistickú vedu a filozofiu, ale aj súčasnú sociálnu filozofiu a ideológiu neomarxizmu a hnutia novej ľavice, v oblasti teórie ľudských práv a slobôd, ktoré, súc „posvätené“ darwinizmom a neodarwinizmom, dištancujú sa od Boha: generujú filozofiu a ideológiu liberalizmu, neoliberalizmu a libertariánstva až tak, že najmä pre libertariánov je prekážkou ľudských práv a slobôd dokonca inštitút štátneho zriadenia. Ani Boh, ani štát, nanajvýš komunitárny spôsob organizácie novej spoločnosti: ľudská bytosť je nad štátom a Bohom, vládne si sama, podobne ako v starovekom Grécku (akési mestské štáty, agora, eklézia). Teleológiou tohto zriadenia je zaistenie bezpečnosti občanov a zákonnosti a komplexne slobodný občan. Fundamentalistický libertarianizmus je na hrane s totálnym anarchizmom: zjavne ignoruje ľudský faktor a ego (najmä jeho sebeckú časť). Najmä liberálni demokrati a dediční veriaci v pseudohodnoty VFR, navzdory historickej skúsenosti (VFR priniesla dve svetové vojny) pokračujú v likvidácii pôvodných európskych hodnôt. Kresťanskú etiku vytesňujú zo svojich politík a nahrádzajú ju totálnou slobodou v oblasti ľudských práv, stavajú proti sebe kapitál a človeka. Prvá floskula (naoko): „Ľudia sú si rovní v právach a každý človek má právo na dôstojný život od počatia po prirodzenú smrť.“ (výťažok z Listiny základných práv a slobôd). Druhá (reálne): „Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom.“ (výrok slovenského prezidenta všetkých ľudí). Konflikt kapitálu v práve mať a vlastniť a slobodne s ním nakladať verzus ľudské práva a slobody (aktuálne finančná pomoc USA vo výške 38 mld. Izraelu na zbrojný program Izraela. Ten sionistický štát vlastní asi 100 jadrových hlavíc, hoc oficiálne nie je jadrovou mocnosťou).
Európske pseudo hodnoty Vlajkovou loďou moderných európskych hodnôt EÚ sú vymoženosti vonkajších slobôd: voľného pohybu v rámci Schengenu. Vnútorné slobody ale zaostávajú za existenčnými potrebami, čo sťažuje uspokojovanie existenciálnych, najmä vnútorných (duševných a duchovných) potrieb relatívne slobodných občanov EÚ. Vonkajšie slobody nemajú duchovný rozmer.
Ľudskú bytosť chápeme ako plne si seba uvedomujúcu osobu s jej vlastnou a úplnou sebaidentifikáciou a seba uvedomujúcim vedomým bytím v najvyššej kvalite akejkoľvek živej hmoty.
Zvieratá (hoc ľudoopi alebo úžasné delfíny) ale osobami nie sú. Ani najvyspelejšie ľudoopice nie je ešte možné považovať za už blízkych predchodcov človeka.
Paleo antropológia a archeológia neklame, ibaže, nie vždy nálezy správne vyhodnocuje:  tzv. dôkazných spojovacích článkov je priveľa, pribúdajú  ale nie sú dôkazom plynulej evolúcie na ceste k človeku…
Na webe je množstvo odkazov na paleo antropologické nálezy kostrových a lebečných pozostatkov nefilim, ktoré nekomentujem, ale sú “priamym” (?) dôkazom a hmotným dôkazom (?), odkazujúcim na biblické texty o svetovej potope a príbehu: Noe a jeho Archa…
Dokazovanie sa topí v idealistickom voluntarizme, a slobodná vôľa myslenia popieračov kreacionizmu a inteligentného dizajnu v solpisizme.
Sloboda zvierat, hoc ľudoopov alebo úžasných delfínov, je obmedzená nemennou a konštantnou genetikou zodpovedajúcou genetike daného druhu, jeho bio priestorom a zložením stravy (koala, panda). Poznámka: Vysvetlite, prosím, prečo sa z nižších živočíšnych druhov vyvinuli práve tie zvieratá, a tam, kde sa vyvinuli, a ktoré živočíšne druhy boli ich vývojovými predkami..? A ako to vlastne bolo na tých Darwinových Galapágach..?
Nástroje pre ľahší zber a úpravu potravy sú známe: rozbíjanie orechov (opice), zabíjanie koristi jej púšťaním z výšky na zem (niektoré „inteligentnejšie vtáky). Sú dôkazom len druhovej inteligencie, ich možností učenuia v rámci druhu, a kamenné a nástroje nie sú predobrazom ľudských bytostí…
Ak pande vyklčujete bambusový les, a s ním jej odoberiete príležitostnú stravu (aj vtáčie vajcia a hmyz), a koalu budete chcieť odučiť od závislosti na eukalyptoch, oba ako druhy končia.
Ľudská bytosť je flexibilná a aktívne prispôsobivá…
K sebauvedomeniu – jástvo: V zrkadle na seba reaguje aj jašterica, zvonec za odmenu opakovane stláča bežný, trocha učenlivý pes, ktorý má, mimo iné, aj lepší sluch, než mal Šostakovič a hudobníci s tzv. absolútnym sluchom (sluchári), čo potvrdil už I.P. Pavlov).
Ale, ten pán sa zaoberal hypotézou podmienených a nepodmienených reflexov…
Človek disponuje širokou slobodou v rámci všetkých druhov a intelektom, ktorý svojou mohutnosťou nemá obdobu v celom živom svete, ak však ale neberieme do úvahy, čo len v možnosti, inteligentného demiurga, tvorcu a dizajnéra.
Slobodu ľudskej bytosti ako osoby so slobodnou vôľou a možnosťou slobodnej voľby, chápeme a vnímame ako komplexnú jednotu vonkajších aj vnútorných slobôd. Nie je ich súčtom ale pomerom, ktorý by vo vzťahu k telesnej, duševnej a duchovnej zložke ľudskej osoby mal byť v harmonickej rovnováhe vo vzťahu dnu i von.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA