Globálny matrix: It´s O.K, zachovajte poriadok, držte hubu a krok v hlavnom prúde

Systému, ktorý sa podobá matrixu, vyhovuje  propaganda, že všetko jeho, na čo demokraticky „dozerá“ a riadi je „O.K“, čiže All Correct. Máme byť korektní voči systému a byť spokojní, súhlasiť a „nepindať“, lebo na druhej, tej zlej strane oproti nášmu „dobrému“ systému je nestabilita, alternatívna anarchia, extrémizmus či dokonca terorizmus. Pokiaľ ste v systéme, držíte líniu, platíte dane, dodržiavate nariadenia, požičiavate si a konzumujete, sledujete mediálne predžuté polotovary a osvojíte si ten správny názor hlavného prúdu, ste správny, zodpovedný občan a spokojne si idete ľahnúť spať s vedomým, že systém sa o vás, vaše šťastie a bezpečnosť postará, že všetko je „O.K“. Hm, a čo keď je to všetko inak? Ako v Matrixe? Nuž, potom máte problém, lebo nie ste politicky korektní, ste podozrievaví voči systému a preto aj podozriví. Ak si svoje slobodné názory nenecháte len pre seba a začnete ich nezodpovedne šíriť verejnosti, stanete sa sledovaným, v mene bezpečnosti celej spoločnosti, lebo vedzte, že sloboda sa ťažko vydobyla a systém ju musí „chrániť“, preto jej demokraticky určil hranice. Pre systém, jeho mašinériu a agentov Smithov sa stávate pánom Andersonom.

Tak sa na ten skutočný Matrix pozrime. Základnou črtou hlavného prúdu a systému je totiž konzervovanie status quo. Preto systém povolí alebo robí len kozmetické, nepodstatné zmeny v spoločnosti a preto ide spoločnosť z jednej krízy do druhej. Ak ste znechutení, apatickí, zmocňuje sa vás pocit bezmocnosti a začínate verejný život považovať za jednu veľkú žumpu, potom nerozumiete zložitosti doby, jej problémom a výzvam, ktorým musia v mene nášho blaha čeliť domáce, európske aj svetové elity, ktoré sa obetovali, aby všetko a pre všetkých bolo „O.K“. A aby tu ako v Babylone nedošlo k pomäteniu jazykov, pre istotu systém prezieravo zaviedol novú všeobecnú komunikačnú reč – slovník politickej korektnosti. „All is correct“, všetko je v najlepšom poriadku… ak vo svojom živote robíte korektúry.

Pretože druhou črtou prehnitého systému je kontinuita. Systém sa tvári, že on je na pulze doby, že to on robí reformy a posúva spoločnosť dopredu. V skutočnosti len upevňuje svoje hlavné pozície, nielen že sa cez integráciu a centralizáciu v EÚ hlbšie zakoreňuje, ale sa aj cez globalizáciu, svetový obchod a financie rozlieva do šírky ako vyliata žumpa, či upchatá kanalizácia, ktorá už nestačí vsakovať a tak zaplavuje svojim smradom a výkalmi všetko vôkol. Masa oviec nepochopila, že chudoba je cnosť a je pre život a systém dôležitá, lebo je zdrojom bohatstva pre iných. Preto sú bohatí čím ďalej ešte bohatší a chudobní ešte viac chudobnejú. Aby svetovládne elity mali z čoho financovať náš život… lebo my stále nechápeme pokrok, kde chudoba sa vníma ako predpoklad ekonomického úspechu celej krajiny, dokonca „chudoba je zdrojom bohatstva“ (Patrick Colquhoun to objavil už v roku 1806). Nevzrušujme sa, že na Slovensku máme 30 tisíc bezdomovcov, neriešme hlavolam, prečo napriek zvyšujúcim sa globálnym investíciám, pôžičkám a medzinárodnej „pomoci“ chudoba vo svete pribúda. Lebo niektoré národy sú zadubené a omietajú prístup nadnárodných korporácií k svojmu „bohatstvu“ chudoby.

Tajné plány na transformáciu ľudstva trvajú už niekoľko storočí, preto ani prechod socializmu na tzv. trhové hospodárstvo nepriniesol zásadnú zmenu. A práve tú by ľudia žijúci v štátoch celého bývalého východného bloku mali pocítiť priam rukolapne. Čo sa však zmenilo? Takmer nič. Všetko je korektné, teda kontinuálne. Skutočných politických väzňov odstavili hneď na prechode na druhú stranu salónni „disidenti“ a súdruhovia, aby spoločnosti neprezradili, že kráľ je nahý a všetko ostane po starom. Preto dnes ideológovia vystupujú ako „analytici“, z povaľačov sa stala „bratislavská kaviareň“… Stará dobrá kontinuita. Pozrieme sa spolu ako sa maľujú nové Potemkinove dediny, aby jedni svine nahradili iné svine, či dokonca v rámci „demokracie“ a liberalizmu sa zväčšili hranty pri tom istom válove. Aby sa vedľa seba postavili staré svine vedľa nových svíň.

Vitajte v korektnom svete, v ktorom sa eštebák volá siskár, tajný je agent, súdruhovia sú páni, fízel je policajt alebo eufemicky „ochranca poriadku“, armáda sa premenila na „ozbrojené sily“, špekulanti dnes ctihodne podnikajú, z angažovaných a uvedomelých socialistických žurnalistov sa stali hlavnému prúdu uvedomelé presstitútky, médiá nepotrebujú cenzúru, lebo píšu a vysielajú „slobodne“ s obojkom a niektorí najaktívnejší aj s náhubkom autocenzúry, keďže „tvoria“ a vyjadrujú sa pokrokovo v novom slovníku politickej korektnosti… All Correct (ól korekt – alebo v skratke ou kej). „Óu kej“  je, keď závislosť na zahraničí sa volá „orientácia“, nerozborné socialistické priateľstvo sa nazýva integrácia, triedny nepriateľ sa označuje a nálepkuje ako extrémista, príživníci sú dnes marginalizované skupiny, triedou proletariátu sa stali migranti a všetky bizarné menšiny,  papalášstvo je dnes „smotánka“ alebo sa označuje za „elitu“.

Prekladový slovník politickej korektnosti

Invázia cudzích vojakov, kultúry a náboženstva sa dnes volá migrácia, zastrašovanie sa  nazýva Silami rýchlej reakcie (NATO), vojnové štvanie alebo rozširovanie aliancie je už po novom  „globálnou bezpečnosťou“, z internacionálnej servilnosti a podriadenosti cudzím doktrínam sa stalo „pochopenie pre spojencov“, fašizmus je „majdan“, podrobenie národov je integrácia, vedúca úloha  menšín a inakosti je pokrokovým multikulturalizmom, medzinárodná kominterna dnes sídli v Európskej komisii. Marx-leninizmus sa transformoval na neomarxizmus a globálny kolonializmus sa samo označuje za  „skvelú príležitosť definovať celosvetové štandardy v obchode“. Pokrok v celosvetovom biznise je to, keď „príležitosti zďaleka prevažujú riziká“,  a tak sa nový trójsky kôň banksterov a biznismanov z Ameriky do Európy už nevolá Marchallov plán, ale  „TTIP“ alebo dohoda O Transatlantickom investičnom a obchodnom „partnerstve“…

Tí, ktorí sa obohacujú len využívajú príležitosti, zvýhodňovanie časti obyvateľstva je ľudsko-právnou agendou, vedúcu úlohu strany v spoločnosti si demokratúrne podelili „štandardné“ politické subjekty…  všetko v duchu kontinuity a ničím nerušeného toku hlavného prúdu stability moci a financií k hlavnému hrantu. Aby svine žrali, priberali na dôležitosti, spoločenskom postavení a ich kontá v bankách neuveriteľne tučneli…, aby rástol nielen DHP, ale aj dlh všetkých, veď banky a systém sa o to postarajú, tlačia sa pre nás nové peniaze, dajú nám dokonca „pôžičky zadarmo“… tak čo ešte chceme a pindáme tu?! Systém sa predsa stará o našu slobodu, všetko sleduje, ešte aj ten Facebook, internet máme, blogovať môžeme, tak čo ešte chceme?! Veď všetko je korektné, všetko je predsa v absolútnom poriadku! Pod vedením Európskej komisie, nerozbornej jednoty ideológie multikulturalizmu a ekonomického globalizmu pod ochranou svetového policajta zabezpečujúceho celosvetový mier a poriadok spejeme neodvratne ku krásnym neomarxistickým a svetoobčianskym zajtrajškom… Ach aká úľava. Už som sa nekorektne bál, že je to inak.

autor je predseda INŠTITÚTU NÁRODNEJ POLITIKY

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Rafael Rafaj

O AUTOROVI

Publicista a bývalý politik, ktorému nedá nesledovať vývoj nielen na Slovensku, ale aj vo svete z pohľadu spravodlivosti, pravdy a alternatívy voči systému, ktorý je čoraz viac chorý, infikuje čoraz viac ľudí a deformuje čoraz viac politikov aj celý spoločnosť. Autor je aktuálne predsedom Inštitútu národnej politiky.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 38

Celkové hodnotenie: 21.4

Priemerná čítanosť: 2449

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA