Radikálna spravodlivosť kandiduje do VÚC: ,, Rozhovor s Mariánom Mišúnom, kandidátom č. 20.”

Kandiduje za Kotlebovú ĽSNS, chce zaviesť uniformy v školách, sympatizuje s Ruskom a chce trestať asociálov. Aj toto je vizitka kandidáta na poslanca VÚC č. 20 za Púchov – Mariána Mišúna. Bývalý policajt, ktorý sa nebojí nahlas a otvorene povedať, čo si myslí. V práci bol perzekuovaný za svoje politické názory a keď sa hlásil znova do služby, z čudných dôvodov nebol prijatý. Položil som mu pár otázok a aj podľa nich môžte usúdiť, či jeho myšlienky dokážu zmeniť kraj k lepšiemu.

1. Marián, prečo si sa rozhodol kandidovať do VÚC? 

Kandidovať som sa rozhodol, pretože doterajšie správanie štandardných politikov priviedlo Slovensko na pokraj katastrofy. Pokiaľ si človek myslí, že sa veci dajú robiť lepšie, respektíve pokiaľ chce zmeniť, prípadne ovplyvniť spoločenský vývoj, nemal by čakať, že to za neho urobia druhí. Mojim zámerom je aj z pozície poslanca VÚC cielene podkopávať súčasný zločinecký režim, aby sme ho postupne zničili, ale tiež ukázať Slovákom, že my, praví nacionalisti, nerobíme politiku pre peniaze, ale pre národ.

2. Prečo si nešiel kandidovať ako nezávislý, ale za stranu ĽSNS? 

S Mariánom Kotlebom spolupracujem už takmer 10 rokov. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol kandidovať za stranu Kotleba- ĽSNS, ktorú považujem za jedinú skutočnú politickú opozíciu. Za najlepší dôkaz toho, že práve Kotleba je dnes tá najlepšia voľba, považujem snahy systému o zrušenie strany, ako aj totálny mediálny blok. Verím, že strana Kotleba- ĽSNS môže v budúcnosti prevziať v štáte moc, aby sme konečne mohli budovať národne a sociálne spravodlivé Slovensku, bez toho, aby na verejných financiách parazitovali najrôznejší špekulanti.

3. Čo očakávaš od VÚC volieb?

V mojej pozícii kandidáta na poslanca Trenčianskeho samosprávneho kraja za okres Púchov verím, že keď šťastie dá, tak môžem byť aj úspešný. Zároveň si plne uvedomujem, že v okrese Púchov mám obrovskú konkurenciu, keďže proti mne stoja viacerí verejne činní ľudia, napr. starostovia, primátor, ale aj ďalší, ktorí zo svojich verejných funkcii majú obrovskú výhodu, keďže zo svojej pozície majú veľké množstvo príležitosti k svojej propagácii na verejnosti. Sám som zvedavý, ako dopadnem.

4. Vo svojom programe uvádzaš, že chceš zaviesť uniformy do škôl. Budú sa uniformy týkať ZŠ, SŠ alebo VŠ? A prečo ich chceš zaviesť? 

VÚC má pod svojou záštitou len stredné školy, takže o zavedenie uniforiem by som sa z pozície krajského mohol pokúšať len tam. Musím sa ale priznať, že osobne by mi vôbec nevadilo, pokiaľ by sme na niektorých základných školách zaviedli ich nosenie. Rád by som upozornil, že nemám záujem, aby došlo k celoplošnému zavádzaniu uniforiem na školách. Chcem len väčšiu pluralitu vzdelávacie systému, aby si rodičia a žiaci mohli sami vybrať, či budú chcieť, aby ich deti v škole riešili oblečenie alebo, aby sa sústredili najmä na vzdelávanie.

5. Vo svojom programe píšeš, že by si chcel zefektívniť vyučovanie tým, že chceš u žiakov zlepšiť vzťahy k Rusku. Nie je to trošku sebecké, byť orientovaný len na východ, keď kritizujete prozápadnú ideológiu?

Práve naopak. Súčasný vzdelávací systém je orientovaný najmä prozápadne. Práve z tohto dôvodu chcem presadzovať väčšiu pluralitu vzdelávacieho systému. Rodiča a žiaci nech si vyberú sami, akým smerom chcú orientovať svoje vzdelávanie.

6. Je známe, že ako kandidát protisystémovej strany, chceš ušetriť peňažné prostriedky občanov a hospodáriť s nimi s rozumom. No, v programe píšeš, že chceš zriadiť komisiu s cieľom preveriť nakladanie s majetkom a finančnými prostriedkami, čo bude stáť občanov ďalšie peniaze. Ako si toto majú ľudia vysvetliť?

V zdravotníctve a nemocniciach sa disponuje s obrovskými sumami peňazí. Nie je žiadnym tajomstvom, že určité nemocnice sú schopné hospodáriť vyvážene, iné sú v obrovských problémoch. Pokiaľ existuje podozrenie z netransparentného a neefektívneho nakladania s verejnými zdrojmi, myslím si, že zriadenie nejakej komisie nebude predstavovať problém. Najmä, pokiaľ dokážeme zastaviť zadlžovanie a neefektívne vynakladanie s prostriedkami problémových nemocníc. Správnou kontrolnou činnosťou sa nám s veľkou pravdepodobnosťou vynaložené prostriedky vrátia späť.

7. Veľmi ma zaujal bod o zriaďovaní domobrany. Nemá na starosti” vytváranie takýchto zložiek štát?

Domobrana zatiaľ nie je definovaná v žiadnom slovenskom zákone. V programe je preto uvedené, že sa bude jednať o predbežnú mobilizáciu a príprava budúcich členov domobrany. Takže, zatiaľ by sa oficiálne nejednalo o domobranu, ale len monitorovacie zbory dobrovoľníkov, pripravené kedykoľvek zasiahnuť v súlade s § 85 ods. 2 Trestného poriadku. Jednotliví členovia uvedených zborov budú môcť aj za súčasných legislatívnych podmienok pomáhať pri ochrane verejného poriadku alebo aktívne spolupracovať s Policajným zborom,  ako dobrovoľní strážcovia poriadku.

8. Vytvorenie nezávislého spravodajstva študentov má naberať informácie aj z proruských webov. To nejde dokopy, keď to má byť objektívne, nie?

Myslím, že  súčasné štandardné masmédia takmer vôbec neposkytujú vyvážený a objektívny priestor ohľadne Ruska. Práve preto chcem, aby boli vytvorené podmienky pre reálnu pluralitu mediálneho priestoru a objektívnu mediálnu výchovu.

9. Chceš vybudovať obecné polície proti agresívnym asociálom. Ako viem, vytváranie takýchto hliadok a polície je v kompetencií obcí a miest. Ako chceš dosiahnuť to, aby si to obce vytvorili? Budú obce dotované na takýto ,,projekt”?

Celá vec by mala fungovať najmä na základe požiadaviek a finančných možností samotných obcí. Podľa zákona o obecnej polícii je možné, aby aj obce, ktoré nezriadili obecnú políciu, mohli uzavrieť zmluvu s inou obcou, ktorá zriadila obecnú políciu. Následne takáto obecná polícia môže vykonávať svoje úlohy ustanovené zákonom aj na území tejto obce, ktorá nezriadila obecnú políciu. Predstavoval by som si to tak, aby aj kraj v rámci svojich možností, mohol čiastočne na činnosť takejto obecnej polície prispievať. Pôsobiť by mala najmä v problémových oblastiach, kde už ľudia stratili dôveru v štátnu políciu. Takýmto spôsobom môže VÚC aspoň dočasne suplovať prácu štátnej polície.

Odpovede kandidáta Mariána Mišúna neboli nijak upravované a sú uvedené tak, ako odpovedal on sám. Otázky boli kladené s cieľom objektívnej diskusie na tému programu Mariána Mišúna do volieb VÚC. 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jozef Repka

O AUTOROVI

Venujem sa komunálnej a národnej politike, aktivizmu. Chcem, aby si ľudia už konečne otvorili oči a videli tú krutú realitu, ktorá tu je. Preto som sa dal na aktivizmus.
www.jozef-repka.webnode.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 42

Celkové hodnotenie: 11.86

Priemerná čítanosť: 4701

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Vyšetrovanie v rámci akcie Meskáč naďalej pokračuje

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč, v rámci ktorej obvinili bratislavských mestských policajtov, naďalej pokračuje. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa…

    Jazykové okienko: Je to mimo niečoho alebo mimo niečo?

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Predložka mimo vyjadruje, že je niečo vyňaté z nejakého miesta, času, deja, stavu. Správne je vždy viazaná s genitívom…

    Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma 283 odsúdených väzňov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)   Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma so svojimi blízkymi 283 odsúdených väzňov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR…

    Djokovič si kouča ešte nevybral: "Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude"

    0icon

    Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na…

    Islamský štát hrozí ďalšími útokmi. Opozícia kritizujúca Šutaja Eštoka sa znovu znemožnila

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Opoziční politici sa v posledných dňoch predháňali v tom, kto viac nakydá na súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja…

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Urgenty v Univerzitnej nemocnici Bratislava aj Národnom ústave detských chorôb budú počas veľkonočných sviatkov fungovať štandardne

    0icon

    Urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) bude počas veľkonočných sviatkov fungovať v štandardnom režime. Rovnako je pripravený postarať sa o pacientov na Veľkú noc…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA