Separatizmus v EÚ a jej „jadro“

Rast separátnych nálad v EÚ je zrejmý a má viacero diferencovaných príčin. Separatizmus typu brexit je reakciou na necitlivé alebo pre UK neprijateľné integračné politiky EÚ. UK tiež túži po samostatnosti. Je osobitným prípadom revolty silnej mocnosti mimo európsky kontinent. Ibaže pred vstupom do EÚ a mimo ňu mohlo byť samé a silné, po brexite oslabí. A oslabí ešte viac, ak sa samé rozpadne.
Regionálny separatizmus reaguje na necitlivé politiky centrálnych vlád voči následne separatistickému regiónu, ale aj vlastnými výhradami voči Európskej únii.
Súdruh Juncker, ani nik z európskych „elít“ nemôže chcieť alebo nehcieť, aby sa Katalánsko odtrhlo či neodrhlo od Španielska. Za daného veľmi zlého a viac rozmerného stavu medzinárodného práva sa aj ústava akéhokoľvek štátu môže stať len zdrapom papiera. Zotrvanie vo zväzku so Španielskom môže byť len Junckerovým zbožným prianím, ak nechce voči separatistickému Katalánsku použiť policajnú alebo vojenskú silu. A to si zjavne voči Veľkej Británii nedovol nik ani hlesnúť, detto voči Rusku, vo veci už definitívne ruského Krymu. Sankcie Proti Rusku komplikujú život všetkým. A viac  ich pociťujú ekonomicky slabšie krajiny, čo je ďalší z dôvodov nevôle voči Bruselu…
Ani ak by malo dôjsť k brexitu bez dohody. Sankcie vôbec neprispievajú k posilneniu svetového mieru, naopak, ohrozujú ho pekelným kolotočom opatrení a proti opatrení…
Toto pri plnom vedomí tvrdím s dôrazným poukazom na tak silno forsírované základné ľudské, občianske a politické práva každého občana EÚ a nielen EÚ…
Protiruskými sankciami sú dotkuté aj ekonomicky slabšie štátne regióny s nižšou nezamestnanosťou. Nebyť protiruských sankcií, Rusi mohli investovať na slovenskom strede, juhu a východe.
Spájanie národov a štátov do nadnárodných celkov je nefungujúca mantra Globálneho Prediktora na pozadí jeho filozofie globálneho voľného, akože  liberálneho ale nie slobodného (!) trhu (zmluvy CETA, NAFTA a pod.).
Globálny Prediktor „zjednocuje a spája“ nespojiteľné a nezjednotiteľné. Má na to nástroje falošných ideológií, zákulisných skorumpovaných politík a manipulácie „cukrom a bičom“.
https://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1017222-separatiste-v-evrope-kde-hrozi-odtrzeni
Aj v rámci rámci nemeckých parlamentných volieb boli dávno po zjednotení identifikované ešte stále dve Nemecká (prevaha voličov AFD).
V rámci EÚ je odstredivý separatizmus prirodzenou učebnicovou reakciou na integračné plány na federalizačnú centralizáciu národných štátov do „jadra“ EÚ, ktorým bude zrejme najmä Nemecko, v tandeme s Francúzskom, ak si Francúzsko posilní svoju padajúcu ekonomiku (nový zákonník práce pre zamestnávateľov a proti zamestnancom).
Nemecko ale bolo najsilnejšou ekonomikou aj v dobe nástupu hitlerizmu. Teda, k vláde nad Európou sa Nemecko môže dostať nie vojensky ale cez ekonomiku.
Rastie ale nespokojnosť jednotlivých slabších regiónov so stavom ich ekonomík, systémom prerozdeľovania zdrojov centrom, prípadne na národnostnom a etnickom princípe (ekonomika, zamestnanosť, financie, jazykový zákon a príslušenstvo).
Nezriedka vedia, tušia, o čom je „jadro“ EÚ, pričom slovenský predseda vlády jeho podstaty, princípy a obsahy dodnes riadne nevysvetlil.. Vie, ale nepovie? Smerom dnu hovorí inak, vonku a  “tam” inak. Na vstup Slovenska do “jadra” nemá mandát, lebo ním sa menia pomery aj v zmluve s EÚ.
Voči zjednoteniu, inklúzii, integrácii a centralizácii EÚ majú viaceré členské štáty nedôveru a otvorený alebo nevyslovený odťažitý vzťah. Proces integrácie už dne prináša sprievodný úbytok suverenity každým ďalším krokom odovzdávania národno-štátnych právomocí do Bruselu.
Časť od Španielska odpadlíckeho Katalánska vie, že napriek dnešnej rozsiahlej autonómii, úplným odtrhnutím sa od zväzku so 17-timi španielskymi regiónmi a centrálneho Madridu by prišlo o členstvo v EÚ. Katalánske referendum bolo zmarené. Iné pomery hlasov vykazovalo pred ním, v čase jeho konania i po ňom. Ani legálne zvolená vláda nesmie konať svojvoľne, bez priameho mandátu voličov.  Predpokladám, že katalánski separatisti sa predbežne stiahnu a situácia sa dočasne upokojí. Deklaratórne vyhlásenia Bruselu na margo platnej španielskej ústavy proti Katalánsku a Frau Merkel mama nie sú relevantné. Ak budú mať za sebou katalánski separatisti prevažnú väčšinu Kataláncov, odtrhnú sa. S odobratím autonómie Katalánsku to také jednoduché nebude. K spoločnému stolu by si v Madride mali sadnúť volení predstavitelia všetkých 17-tich regionálnych súčastí zatiaľ demokratického Španielska a rokovať až do nemoty.
Česi sa zasa neponáhľajú do eurozóny, česká koruna ale nemá negatívny vplyv na ich ekonomiku a financie, drží sa alebo posilňuje, nijako neprekáža veciam zahraničného obchodu a prináša úspory. Česká vláda ale tak, ako slovenská, poškuľuje po „jadre“. Opatrnosť po skúsenostiach so správaním Bruselu a Nemecka má dobré dôvody.
https://www.hlavnespravy.sk/v-cesku-prebieha-diskusia-o-prijati-eura-slovensko-je-uvadzane-ako-negativny-priklad-slovaci-prijatim-eura-schudobneli/1169720
O čom je aj „jadro“ EÚ a o čom naša vláda mlčí, píše iný kolega bloger toto:
„Budúcnosť EU, a aj Slovenska, je teda v multikultúrnej, viacjazyčnej federálnej Európe! To je to tzv. budúce „jadro“ EU, aj keď vízia Macrona bola o niečo odlišná, základ, tzv. jadro celého tohto projektu je rovnaké – likvidácia národných štátov, tradičnej kresťanskej Európy a s ňou súvisiacich morálnych, etických a rodinných hodnôt a vznik multikultúrnych Spojených štátov európskych s jednou centrálnou vládou (s príslušenstvom a právomocami, inštitútmi a inštitúciami – doplnok autora tohto článku) ovládanou nikým nevolenými byrokratmi, poskokmi globalistov!“
Mieru pravdivosti citovaného odseku posúďte sami:
https://blog.hlavnespravy.sk/2221/verhofstadt-predstavil-jediny-mozny-plan-vyvoja-eu-multikulturnu-federalnu-europu/
Poznámka k globalistom a vláde: Ak USA vládnu Deep State (nad kongresom) to isté sa deje aj v EÚ (tie isté skryté procesy a intervencie).
Či vznikne alebo nie, federálna vláda EÚ z riadnych demokratických volieb, a koľko hlasov v nich bude mať Slovensko, ktoré, ako to vidím dnes, malo ostať vo zväzku s Českom, aj pre početné oslabenie po rozvode. Dnes si oba nástupnícke štáty priznávajú svoju malosť veľkostne aj počtami obyvateľov.
Československo mohlo byť všestranným európskym a svetovým lídrom a v inom postavení, než dnes samostzatné Česko a Slovensko. Za samostatnosť sa platí. Aj v postavení zoči-voči globalizácii.
V spoločnom zväzku Čechov a Slovákov by sme boli silnejší a mali aj vyšší vedecký, ekonomický, obchodný, kultúrny a ostatný potenciál, vo vzájomnej výmene a v spoločných vnútorných a zahraničných politikách…
Na zavlečenie Slovenska do „jadra“ EÚ nemá slovenská vláda zahranično-politický mandát občanov a voličov, a je mimo rámec vládneho programu.  Spoločnú federáciu Čechov a Slovákov “sme nechceli”. Ale nie všetci. Referendum nebolo. Chceme európsku federáciu? Referendum bude? 
Dnes sa koná spoločný sumit krajín V-4 v Bratislave. Jeho posolstvo sa nedotkne len spotrebiteľskej kvality potravín v EÚ a nekalých praktík nadnárodných korporácií:
Nie EÚ raz pod velením Merkelovej, raz Macrona bude bude smerom k 27-mičke o tom akou chce byť, ale 27 štátov bude smerom k EÚ, akú ju chcú mať. Všetky štáty EÚ musia ostať slobodné a suverénne. Občania EÚ si neprajú globalizáciu a jarmo Globálneho Prediktora ale slušné a korektné, pre všetkých prijateľné a etické správanie v zmysle pravých európskych hodnôt, nie cudzích, z USA ani islamských krajín importované hodnoty a správanie. 
Toto všetko a ďalšie výhrady voči stave EÚ sa netreba báť a hovoriť, ale aj kričať nahlas, ak Brusel zotrvá vo svojej hluchote. V opačnom prípade EÚ dopadne tak, ako dopadne.
Nemennou hodnotou nech ostane Schengen a voľný pohyb osôb, tovarov, služieb a kapitálu ale pri naplnení bezpečnostných záruk občanov EÚ.
Slováci chcú ostať Slovákmi, Česi Čechmi , Maďari Maďarmi a tak ďalej. Doma i vonku.
Brusel a Štrasburg, EP a EK musia členom EÚ slúžiť, nie totalitne vládnuť.
Ostatok článku je už len ilustračný:
V časti postavenie kresťanstva v Európe : Ak sa Lidl odvoláva na to, že ďalší chýbajúci kríž, tentoraz z Talianska, si „iba“ nevšimol…
Lidl robí nadprácu s nadčasovým významom pre status kresťanstva v budúcej Federálnej európskej únii. K islamu sa správa nanajvýš „korektne“.
https://www.teraz.sk/zahranicie/taliansko-lidl-kritizovali-za-vyretuso/285760-clanok.html
https://www.infovojna.sk/article/lidl-poburil-tentoraz-talianov
Zmrdi, smradi. To je politická korektnosť a nadpráca pre systém, ktorý sa postupne snaží vytláčať kresťanstvo z verejného priestoru. Žiadna náboženská neutralita ale uvoľňovanie priestoru pre islam.
Nemožno si nevšimnúť ale aj toto:
https://www.teraz.sk/zahranicie/madarska-vlada-z-piatich-nabozensk/285541-clanok.html
Kosovo ako laboratórna experimentálna banka schopností spolužitia moslimov s LGBTI osobami a skupinami a vymožiteľnosti antidiskriminačného zákona, ktorý Kosovo prijalo už v  r. 2004 (?):
https://www.teraz.sk/zahranicie/v-kosove-sa-konal-prvy-gay-pride-v-hist/285364-clanok.html
Len autochtónny národ má štátotvorný potenciál schopný vytvoriť národnú jednotu. Nie rasová a etnická, kultúrna a náboženská zmeska.
Idológia neomarxistického multikulturalizmu Globálneho Prediktora EÚ nám do hláv vtláča scestné bludy.
Národovectvo, vlastenectvo a patriotizmus vydávajú za nacionalizmus.
Stačí sledovať, ako sa správa americký pseudo národ (zmeska kadekoho a kade čoho) a situáciu v západnej EÚ ale aj mimo nej na severe Európy.
Ak Trump a poskokovia Globálneho Prediktora pred ním nazývajú multikultúrny konglomerát USA národom, to je post romantický oxymoron a neomarxistické politikum. Ale Trump o tom nevie, a ani netuší. V konfrontácii s jeho politikami koná v rozpore s tým, čo deklaruje (obmedzenie počtov imigrantov) ale má na to dobrý racionálny dôvod. USA nikdy neboli a ani nebudú autochtónny národ.
Definícia národa je nemenná. Neomarxisti a ich nová ľavica sa ju pokúšajú redefinovať.
Tak, ako vyhlásiť dúhovú zmesku za sexuálnu menšinu.
Ibaže Macron si ide do Afriky vyberať osoby s potenciálom pre udelenie azylu.
Chce z EÚ urobiť Spojené štáty Európske. Zástavu EÚ s hviezdičkami (ako USA) už máme.

Macron chce ľudí z Afriky, vhodných na udelenie azylu, nechať vyhľadávať a ponúkať im túto možnosť, mimo ekonomických migrantov priamo v Afrike…
Macron je poskok a užitočný idiot Globálneho Prediktora so špecifickým videním ľudských práv…
Drží si od neho slušný odstup ešte aj Frau Merkel Muter.
Mladý “talent” Macron prináša inovatívne prvky do európskych azylových a ekonomických politík…
Pomaly tvorí (kreuje) obraz “jadra” EÚ…
Jeho líder.
https://www.hlavnespravy.sk/relokacia-africanov-francuzska/1169928
Útok mladej moslimky v burke a za burku vo Viedni bol predčasný.
Ešte ich nie je dosť a počty moslimov nedosiahli kritickú hranicu.
Ak ju dosiahnu, začnú sa politicky radikalizovať a dožadovať sa svojich ľudských, občianskych, politických a náboženských práv…
A potom príde to obávané bum-bum, o ktorom normálne premýšľajúci ľudia mimo aktívnu politiku vedia, ale „nevedia to“ pseudo európske elity.
Zrejme nechcú vedieť.
Ak budete voliť liberálne pseudo demokratické strany na Slovensku, môžete sa na ne spoľahnúť, že o tú reakciu a občiansku medzi náboženskú vojnu sa svojím dielom a bojom za ľudské práva zaslúžia…
A buďte si istí, isté, že sa k radikálom pridá aj zatiaľ neznáma časť „len“ 5-tisícovej moslimskej časti Slovenska (nik nevie, ktorí sú šiiti a ktorí sunniti).
Liberálno “demokratické“ strany, s predpokladom volených strán: SKOK, SaS, Progresívne Slovensko a možno aj Zelení…
https://slobodnyvyber.sk/bitka-kvoli-zakazu-buriek-moslimka-napadla-ucitelku-a-musela-zasahovat-policia-pise-kronen-zeitung/
https://www.hlavnespravy.sk/lank-islam-je-ako-uran-235-v-malom-mnozstve-je-neskodny-ale-pri-prekroceni-urcitej-velkosti-exploduje/1169140
https://slobodnyvyber.sk/gatestone-institute-novy-integracny-zakon-pre-imigrantov-v-rakusku-je-myslienkou-ministra-zahranicia-sebastiana-kurza/
Sústavne pozorne sledujem počínanie českého prezidenta, mám s kým porovnávať…
S jeho návrhom na odškodnenie Ukrajiny Ruskom za Krym, tiež nesúhlasím.
Taktiež nie je celkom pravdou, že po Česku sa neprechádzajú migranti a nelegálni cudzinci.
O pár dní sú české parlamentné voľby, blížia sa aj prezidentské voľby.
Prezident Zeman nahral na smeč svojim odporcom, no to je len neškodný humbug.
Silnejšia káva je aféra s našim prezidentom.
Zle sa mi počúva z jeho úst kázanie o etike, mravnosti a morálke.
Alebo o “zelených tričkách”, ktoré aj on splodil, vynosil a porodil.
Byť na jeho mieste, odstúpim. Našťastie som na inom, svojom, mieste.
Všetci politici (česť zanedbateľne málo výnimkám) sa správajú štandardne.
Nie sú schopní prekročiť svoje temné tiene.
Zeman  (včera) v televízii Barrandov zdôraznil, že pri daných výrokoch na pôde Rady Európy dal jasne najavo, že ide o jeho osobný názor.
A vyhlásil, že za svoje osobné názory sa nikdy neospravedlňuje.
Politici sa podľa Zemana nemajú báť dávať najavo svoje osobné názory a vyjsť z rámca politickej korektnosti.
A novinári sa mu nemajú nemajú pliesť pod nohy a brániť pohybu jeho majestátu prezidenta Českej republiky (aj môjho prezidenta). Ten “náš” ním nie je.

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Nemecko - Slovensko 2:2 po 1. tretine

    0icon

    Slovenskí hokejisti nastúpili na štvrtkový prípravný zápas v Kaufbeurene proti Nemecku v bránke s Dávidom Hrenákom. V prvej obrane hrali Michal Ivan a Mário Grman…

    Poslanci vo štvrtok večer diskutovali o zmenách vo Fonde na podporu umenia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere štvrtkového rokovania venovali novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU), ktorá je v druhom čítaní. Šéf…

    Slovenská 20-ka prehrala v druhom súboji v Poprade s Fínskom 1:6

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na domácom Turnaji piatich krajín v Poprade. Vo štvrtkovom zápase podľahli Fínsku 1:6.…

    Slovenky v E-skupine s Nórskom, Rakúskom a Slovinskom

    0icon

    Slovenské hádzanárky sa na decembrových ME stretnú v základnej E-skupine v Innsbrucku s Nórskom, domácim Rakúskom a Slovinskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Viedni,…

    Slovenská sedemnástka zdolala na turnaji v Tranase Švajčiarov 3:1

    0icon

    Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín vo švédskom Tranase. Vo štvrtok zvíťazili nad rovesníkmi zo Švajčiarska 3:1.

    Slovenská osemnástka podľahla Čechom 3:4 po predĺžení

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po…

    Kotlár robí prvé kroky

    0icon

    Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 a poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS) požiadal Finančnú správu…

    Palestína predloží na májovom kongrese FIFA návrh proti Izraelu

    0icon

    Palestínska futbalová asociácia (PFA) predloží na májovom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) návrh, v ktorom bude požadovať "rozhodné kroky" proti izraelskej asociácii (IFA). Návrh vychádza…

    ÚMS: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy

    0icon

    Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s postupom, akým vláda schválila investičný zámer prioritných životných situácií. Dôvodom je, že z neho vynechala mnohé mestá, čím ohrozila…

    Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

    0icon

    Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením. Dôvodom požiaru má byť technická porucha. Na mieste zasahujú aj…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA