V danom prípade som plne na strane USA

Opakované provokatívne a pre Izrael Izrael ponižujúce rezolúcie UNESCO vo veci Chrámovej hory v Jeruzaleme, islamského Skalného domu a Veľkej mešity Al Aksá sú škandalózne. Chrámová hora sa v texte rezolúcie spomína len ako Vznešená svätyňa.
Ide pritom pre Izrael, Jeruzalem, ale aj kresťanov o obzvlášť citlivú záležitosť, keďže táto časť Jeruzalema je posvätná rovnako pre židov, ako aj moslimov a samozrejme kresťanov, a dlhodobo je zdrojom napätia vo vzťahoch medzi Izraelom a Palestínčanmi, zmieňuje správa tu:
https://www.teraz.sk/zahranicie/dalsi-vybor-unesco-schvalil-spornu/224885-clanok.htmltext
Do Výboru svetového dedičstva UNESCO návrh rezolúcie predložili Kuvajt, Libanon a Tunisko.
Tieto krajiny konali v mene Jordánska a Palestíny, ktoré nie sú členmi Výboru svetového dedičstva.
Návrh rezolúcie podporilo desať krajín, dve hlasovali proti a osem sa zdržalo. Jeden člen Výboru – Jamajka – sa na zasadnutí nezúčastnil.
Chrámová hora ako skalný masív a základ dvoch zničených centrálnych židovských chrámov sa stala tretím najposvätnejším miestom uctievania islamu až začiatkom 7. stor. po dobu vlády islamu nad Jeruzalemom.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jeruzal%C3%A9m
„Nejsvětější místa tří monoteistických náboženství se rozkládají ve Starém Městě na celkové rozloze necelého čtverečního kilometru a zahrnují Chrámovou horu, Západní zeď, baziliku Svatého hrobu, Skalní dóm a mešitu al-Aksá. Staré Město, které je společně s jeruzalémskými hradbami zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, se tradičně dělí do čtyř čtvrtí (arménské, křesťanské, židovské a muslimské), jejichž názvy však byly zavedeny až v 19. století. V průběhu dějin byl Jeruzalém dvakrát zničen, 23krát obléhán, 52krát napaden a 44krát dobyt.“
A to je aj na trpezlivého vola priveľa a rezolúcie UNESCO sú už naozaj navyše.
Obe rezolúcie boli iniciované a podporené arabskou proti židovskou koalíciou.
Times of Israel napísal, že prijatím rezolúcie vzniká “absurdná situácia”, keď archeologické vykopávky na Chrámovej hore a jej okolí, ktoré priniesli mnohé dôkazy o naviazanosti židov a židovstva na túto lokalitu, by mohli byť označované ako “deštrukcia moslimskej lokality”. Škandál!
Reakcia Izraela: “Rezolúcia UNESCO o Jeruzaleme bude mať za následok zníženie príspevku Izraela.” Izrael stanovisko USA uvítal a pripravuje aj svoj odchod z UNESCO.
OSN a UNESCO si vyrábajú problémy tým, že sa odkláňajú od svojho poslania a štatútu mierovej organizácie, a vnášajú, najmä UNESCO do svojej činnosti politiku a politikárčenie, čím vzbudzujú rast nedôvery členov, pozorovateľov, ale aj už kritickú nedôveru svetovej verejnosti.
Netanjahu kritizoval rezolúciu UNESCO ako absurdnú a vyhlásil, že “systematické obťažovanie” Izraela zo strany UNESCO “niečo stojí”, čím avizoval zníženie príspevku pre OSN. Uviedol tiež, že Izrael sa nebude nečinne prizerať tomu, ako sa OSN snaží negovať izraelskú suverenitu nad Jeruzalemom:
https://www.teraz.sk/zahranicie/rezolucia-unesco-o-jeruzaleme-izrael-z/257808-clanok.html
Rezolúcie UNESCO o Chrámovej hore fakticky potvrdili arabsko-islamskú anexiu (okupáciu) Chrámovej hory.
Izrael vyhlásil Jeruzalem za svoje “nedeliteľné a večné” hlavné mesto v roku 1980 po anektovaní jeho východnej časti, čo však medzinárodné spoločenstvo neuznalo.
Poznámka: Odchádzajúca Bulharka Irina Bokovová, šéfka UNESCO, bola za seba proti rezolúciám. Voči odchodu USA z UNESCO, ktoré už pre svoj príspevkový deficit od roku 2011 má pozastavené hlasovanie, Bokovová vyjadrila ľútosť.
V r. 610 kde sa vzal, tu sa vzal, vznikol “mierumilovný” islam, a po dobytí Jeruzalema postavil a v r. 710 na Chrámovej hore otvoril svoju mešitu. Skalný dóm je miesto uctievania Abraháma, biblického praotca všetkých semitov, teda aj moslimov a židov. Odtiaľ mal podľa legendy, nik to ale nevidel (noc) vystúpiť Mohamed k svojmu Allahovi.
Ťažko skúšaný Jeruzalem stor. bol po jeho po obliehaní od od 7. júna do 15. júla roku 1099 ako “sväté” mesto znovu dobytý križiakmi.
Izraelskí židia zvažujú výstavbu tretieho židovského chrámu na pôvodnom mieste prvých dvoch Dávidovho/Šalamúnovho a Herodesovho chrámu, ktorý bol definitívne zničený Rimanmi v r. 70 n.l. (po Kristovi) a po porážke židovského proti rímskeho povstania sa datuje začiatok odchodu židov do diaspory a ich postupného návratu do vlasti po roku 1948 (vznik štátu Izrael).
Na účel výstavby tretieho chrámu majú pripravené financie a všetky potrebné obradné predmety.
Čaká sa na len rozhodnutie. Proces rozhodovania môže spustiť aj urýchliť aj ďalšia reakcia OSN a Arabov (moslimov, ak sa vo veci nevpracú do kože), čo nemá priamy súvis s územnými spormi Izrael verzus Palestína. Osud Al Aksá si neviem a ani nechcem predstaviť. O židovsko-kresťanský Jeruzalem sa ale neobávam. Tobôž, že kresťania majú svoj Jeruzalem, ktorý nie je totožný so židovským a ani svetským štátom Izrael a jeruzalemské, izraelské a ostatné  historické a biblické miesta na Blízkom východe sú len ich symbolickým posvätným miestom uctievania osobných návštev a pútí tak, ako moslimov do Mekky, Mediny a tiež Jeruzalema.
Reakcia USA je tento raz oprávnená.
https://www.teraz.sk/zahranicie/pojene-staty-vystupia-k-31-decembru/285894-clanok.html
OSN so sídlom v New Yorku  a UNESCO v Paríži potrebujú rozsiahlu vnútornú reformu tak, ako si vyžaduje správanie Európskej únie a jej centra.
K rozhodnutiu USA sa pripájam.
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan
P.S. O rezolúciách som postupne písal 15.10.2016:
„Rezolúcia vyvolala vlnu masívneho pobúrenia a odporu v Izraeli a rezolúciu odsúdila aj sama šéfka UNESCO Irina Bokovová. Izrael pozastavil spoluprácu s UNESCO, a Benjamín Netanjahu vyhlásil, že táto organizácia sama seba rezolúciou pripravila už aj o posledné zvyšky svojej beztak krehkej legitimity.“
O rezolúcii som písal 15.10. 2016:
https://blog.hlavnespravy.sk/546/rezolucia-unesco-o-chramovej-hore-poburenie-izraela-a-konzekvencie-2/
Následne 26.10. 2016:
Spravodajstvo ČT24 (podľa Jerusalem Post a Jakub Sántó) uvádza: „UNESCO před dvěma týdny odhlasovalo, že celý Jeruzalém je svatý pro všechny tři víry, ale jeho srdce patří výhradně muslimům. „UNESCO vyzývá Izrael, okupační sílu, ke znovunastolení historického statu quo z doby před zářím 2000, podle které je jordánská náboženská nadace Awqaf výhradní autoritou v mešitě Al Aksá/komplexu Haram al Šaríf,“ uvedla organizace ve schválené rezoluci, kterou předložilo sedm arabských zemí.
V třetí rezoluci přece jen ale došlo ke změkčení minulého návrhu týkajícího se Jeruzaléma – Izrael nově není napadán jako okupující velmoc. Znovu se navíc v rezoluci hovoří o Západní zdi, která byla v předchozím návrhu označována pouze muslimským názvem Al-Burak. Chrámová hora je ale nadále označována muslimským termínem, jako místo svaté pro islám, nikoli pro židy a křesťany, což je bod, který vyvolává u Izraelců největší odpor.“
https://blog.hlavnespravy.sk/566/tretia-provokacna-proti-izraelska-mierova-rezolucia-osn/
A do tretice, o možnej výstavbe tretieho Šalamúnovho chrámu 1.11. 2016:  https://blog.hlavnespravy.sk/581/postavi-izrael-v-jeruzaleme-treti-salamunov-chram/

Poznámka mimo článok:
Podľa oficiálnych údajov z UNESCO v hlasovaní na post nového generála získal katarský exminister kultúry Hamad bin Abdalazíz Kawarí 22 hlasov a jeho protikandidátky, bývalá francúzska ministerka kultúry Audrey Azoulayová a egyptská ministerka rodiny Múšíra Chattábová, po 18 hlasov.
Moc v OSN (aj UNESCO) postupne preberajú Arabi a s nimi a moslimami spriaznené persóny.
Vysokým komisárom OSN pre ľudské práva je Jordánsky princ a moslim Zajd Raad Zajd al-Husajn.
Funkciu generálneho riaditeľa UNESCO si nárokujú v prvom rade arabské krajiny, ktoré pripomínajú, že ich predstaviteľ ešte nikdy tento post nezastával.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Blanár: Vstup do Aliancie bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – František Iván)   Vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Tragédia pri Klátove: o život prišiel 76-ročný cyklista

    0icon

    Skalica 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR-Trnavský kraj)   Pri dopravnej nehode prišiel o život 76-ročný cyklista. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko pred 19.00 h…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    Prvé kolo: Víťazstvá, prehry a vrece zemiakov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Ponúkam ešte jeden pohľad na 1. kolo volieb prezidenta SR. Prvé emócie už vychladli, možno pokojnejšie hľadať odpoveď…

    "Plán Elona Muska kolonizovať Mars je nebezpečná predstava," tvrdí kráľovský astronóm

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/ The Telegraph/ Foto: TASR/AP-Bill Ingalls)   Profesor Lord Martin Rees, kráľovský astronóm, podľa The Telegraph tvrdí, že je jednoduchšie vyriešiť…

    Iain Martin: "Nastal čas hovoriť o páde Kyjeva"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/The Times/ Foto: TASR/AP-Evgeniy Maloletka)   Ani zďaleka nejde o zmrazený konflikt. Škótsky politológ Iain Martin pre The Times tvrdí, že…

    Pápeža čakajú náročné dni pred Veľkou nocou

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Reuters/ Foto: Screenshot Youtube)   Vo štvrtok sa začali štyri intenzívne dni plné podujatí pred Veľkou nocou. Agentúra Reuters informuje, že…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA