Koho záujmy obhajujú terajší držitelia moci v štáte? Tie naše, Slovenské alebo záujmy cudzej moci?

Nespochybniteľnou pravdou je tvrdenie, podľa ktorého každý politický systém, ten terajší nevynímajúc, má svojich víťazov a porazených alebo, inak povedané, má svojich podvodníkov a podvedených, oklamaných. A čo je zaujímavé, tých podvedených a oklamaných je vždy viac ako tých víťazov a podvodníkov profitujúcich na existujúcom zriadení. Ak hovorím o víťazoch a podvodníkoch, teda tých, ktorí využívajú a zneužívajú tento systém na svoje obohacovanie, mám na mysli tzv. štandardných politikov, korupčníkov, privatizérov na slovenský spôsob, špekulantov a nemalú skupinu asociálov z radov cigánskeho, ale dnes už nielen z cigánskeho prostredia.

Pod porazenými a podvedenými mám na mysli slušných občanov, t.j. zamestnancov, dôchodcov, drobných podnikateľov, živnostníkov, zdravotne hendikepovaných  apod. ,ktorí sa stali rukojemníkmi štátnej moci, bohatých a vplyvných zamestnávateľov z radov domácich a zahraničných podnikov a konzorcií. Teda sú to tí občania, na pleciach ktorých stojí tento štát a táto spoločnosť. Našimi vládnymi elitami tak hlasno propagované a vychvaľované makroekonomické úspechy, hospodársky rast a z pohľadu iných krajín závideniahodná finančná stabilita sa čím ďalej a v stále menšej miere  prejavujú  v peňaženkách, na výške dôchodkov a výplatných páskach väčšiny našich občanov. V dôsledku ich zhoršujúcej sa ekonomickej a finančnej situácie sa veľký počet z nich ocitá v pásme chudoby a materiálnej núdze. Nie náhodou, početné sociologické prieskumy zaraďujú Slovensko k chudobnejším krajinám EÚ, kde mzdy, dôchodky a iné príjmy obyvateľstva dosahujú na európsky štandard podpriemerné ukazovatele.

Dnešná realita na Slovensku hovorí o tom, že naša krajina sa v dôsledku činnosti všetkých doterajších vlád dostala do pozície koloniálnej a rozvojovej krajiny, v ktorej veľká väčšina ekonomicky činného obyvateľstva sa ocitá v pozícii „novodobých otrokov“, svojou prácou napĺňajúcich vrecká „novodobých domácich a zahraničných otrokárov“, parazitujúcich na slabom a skorumpovanom štáte a nefunkčnom právnom systéme. Jedným, nie však jediným charakteristickým znakom koloniálnej (banánovej) krajiny je masívny „odliv mozgov“ alebo, inak povedané vysoká miera vysťahovalectva. Veď podľa štatistických údajov z roku 2012 až 38% absolventov našich univerzít opúšťa Slovensko ihneď po ukončení štúdia. Ďalších 12% tak urobí do jedného roka od získania vysokoškolského diplomu. Novší údaj, ktorý v marci tohto roka  zverejnil Štatistický úrad SR  hovorí, že za ostatných 15 rokov odišlo zo Slovenska okolo 300 000 ľudí za prácou a štúdiom. Veľký počet z nich sú vysokoškolskí vzdelaní jednotlivci, ktorí už teraz chýbajú v mnohých odvetviach nášho hospodárstva. Miesto nich poskytujeme zamestnanie zahraničným pracovníkom, ktorých je už dnes viac ako 30 000, pričom sa do budúcnosti počíta s nárastom ich počtu. Uvedené množstvo zahraničných zamestnancov zahŕňa len tých, ktorí v našej krajine pracujú oficiálne, t.j. s povolením kompetentných štátnych orgánov. Oveľa väčší počet ich však pracuje ilegálne. Prítomnosť cudzích štátnych príslušníkov na našom pracovnom trhu, ochotných pracovať za nižšie mzdy než naši občania, vedie k vytláčaniu našich zamestnancov z pracovných pozícii, čo nevyhnutne vedie k zvyšovaniu nezamestnanosti, resp. k masovému odchodu našich ľudí do cudziny. Aj keď sa malé percento z našich vysťahovalcov po čase vráti späť na Slovensko, väčšina z nich už navždy ostane žiť a pracovať mimo územia nášho štátu. Aj to je reálny výsledok činnosti skorumpovaných a protinárodne orientovaných politikov všetkých doterajších vládnych zoskupení.

Kriticky mysliaci a uvažujúci človek si nevyhnutne musí klásť otázky typu: Čo je to za štát, ktorý obrazne povedané vyháňa svojich občanov zo svojho územia? Koho záujmy presadzujú naši tzv. „štandardní  politici“, keď je im problém odchodu státisícov vzdelaných a ekonomickí aktívnych ľudí ľahostajní? Prečo doterajšie vlády tolerovali a naďalej tolerujú daný stav a neprijmú účinné opatrenia na udržanie svojich občanov na území Slovenska? Odpoveď na tieto otázky je zrejmá a väčšine našich občanov aj známa. Všetkým doterajším vládam, vrátane tej dnešnej sú ich politické, mocenské a ekonomické záujmy ako aj záujmy bruselských kolonizátorov a domácich a zahraničných ekonomických a finančných skupín prednejšie než národnoštátne priority Slovenska a záujmy jeho obyvateľstva. Smutné, ale pravdivé konštatovanie.

Všetky doterajšie vlády sa v novodobých dejinách Slovenska zapíšu ako tí najväčší korupčníci, privatizéri, zlodeji a poskokovia bruselských elít. Títo politici, aj napriek ich uisteniam a sľubom o nekompromisnom boji proti korupcii, o zavedení novej politickej kultúry a o dôslednej ochrane našich národnoštátnych záujmov sa nikdy nezmenia. Všetko to boli a sú len plané, populistické vyhlásenia a sľuby, s realizáciou ktorých ani nepočítali. Korupcia a politický klientelizmus sú aj naďalej súčasťou ich aktivít, nová politická kultúra sa nakoniec vždy ukázala ako tá predošlá a o presadzovaní národnoštátnych záujmov a ochrane našej zvrchovanosti a nezávislosti v podmienkach, kedy dobrovoľne a v nejednom prípade aj iniciatívne odovzdávame kompetencie našich štátnych orgánov a inštitúcii do rúk bruselskej administratívy nemôže byť ani reči. Výsledkom je, že títo tzv. štandardní politici sú skrz naskrz prehnití korupciou a mafiánskymi praktikami, takže nie je prekvapením, že žijeme v skorumpovanom a prehnitom oligarchistickom politickom systéme a v slabom, nefunkčnom a odnárodňujúcom sa štáte slúžiacom kade komu, len nie slušným a zodpovedne sa správajúcom občanom Slovenska.

Komu slúžia a čie záujmy presadzujú je jasné aj z vyjadrenia predsedu vlády SR R. Fica, ktorý na margo ním presadzovaného vstupu Slovenska do tzv. „európskeho jadra“, t.j.  nášho totálneho podriadenia sa záujmom a rozhodnutiam bruselských politických elít vyhlásil, že také niečo je v národnoštátnom záujme Slovenska. Jeho minister zahraničných vecí a európskych záležitosti SR M. Lajčák to vyjadril ešte otvorenejšie, keď prehlásil, že „časy, keď sme sa bili do hrude, hovorili o zvrchovanosti sú už chvalabohu preč“. Ako niečo také môžu vysloviť a obhajovať politici, ktorých nevolili bruselskí byrokrati, resp. neexistujúci európsky národ či príslušníci neexistujúceho európskeho občianstva. Volili ich predsa  občania Slovenska, ktorí im svojimi hlasmi poskytli mandát na to, aby obhajovali v prvom rade záujmy Slovenska a prijímali riešenia smerujúce k napĺňaniu potrieb občanov tohto štátu. Týmito svojimi vyhláseniami nám terajší držitelia vládnej moci na Slovensku dali na vedomie, že pre nich hodnoty, akými sú národnoštátne záujmy Slovenska, jeho zvrchovanosť a nezávislosť, ochrana a obrana kompetencií štátnych orgánov neznamenajú vôbec nič. Predstavujú pre nich nulovú hodnotu. Takýto politici nie sú a ani nemôžu byť zárukou efektívneho spravovania štátu a spoločnosti v prospech jeho občanov. Dosiahnuť tento cieľ je možné len ich výmenou v slobodných voľbách, v ktorých dajú občania hlas tej strane, ktorá je presným opakom tých tzv. štandardných subjektov. Takouto stranou je ĽS Naše Slovensko, ako jediná skutočná a dôsledne nekompromisná opozícia, ktorá nie je v područí bruselskej administratívy a nie je ovládaná domácimi a zahraničnými konzorciami a bohatými skupinami oligarchov. Jej predstavitelia nie sú bábkami v rukách iných. A to je podmienka a zároveň aj záruka toho, že môžu presadzovať a vykonávať autonómnu a nezávislú a len národnoštátnymi záujmami Slovenska diktovanú politickú činnosť.

 

PhDr. Štefan Surmánek, CSc.

ĽS Naše Slovensko, Košice

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Štefan Surmánek

O AUTOROVI

Bývalý vysokoškolský pedagóg, ktorý sa zaoberá otázkami politického vývoja a diania na Slovensku a vo svete.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 78

Celkové hodnotenie: 18.62

Priemerná čítanosť: 1653

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Poslanci vo štvrtok začali rokovaním o skrátených legislatívnych konaniach

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 7. rokovací deň 12. schôdze rokovaním o skrátenom legislatívnom konaní niekoľkých vládnych návrhov zákona. Následne by sa o nich…

    Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo odročené na máj

    0icon

    Trnava 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR)   Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo vo štvrtok na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch odročené na 2. mája …

    Činohra SND vzdá hold Pavlovi Hasprovi

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Činohra SND)   Činohra Slovenského národného divadla (SND) uvádza vo štvrtok Hommage á Pavol Haspra. Podujatím vzdáva hold režisérovi, ktorý v…

    Nitra spečatila titul v predĺžení, Kašík:"Sme kúsok od pádu štadióna"

    0icon

    Nitra 25. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Henrich Mišovič) Aktualizované 25. apríla 2024 o 8:28 Hokejisti Nitry zvládli ukončiť finálovú sériu play off Tipos extraligy v…

    V Lomnickom sedle nasnežilo, opäť sa tam bude lyžovať

    0icon

    Vysoké Tatry 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Veronika Mihaliková)   Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z…

    Ďurica vyškolil moderátora TA3 Dírera

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Screenshot Facebook Video)   Ondrej Ďurica (Republika) vo svojom nedávnom videu na Facebooku "opravil" príhovor moderátora politickej relácii vysielanej…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Tlaková níž sa v našej oblasti vyplňuje. Dnes bude polooblačno až oblačno. Teploty 9 až 14 stupňov Celzia.

    Benčičová porodila dcérku Bellu

    0icon

    Bern 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/DPA-Wolfgang Kumm/dpa-Bildfunk)   Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová v utorok porodila svoje prvé dieťa, dcérku Bellu. Dvadsaťsedemročná úradujúca olympijská víťazka a jej…

    Poľský generál: Ukrajina má mesiac na prípravu. Potom sa začne peklo

    0icon

    Varšava 25. apríla 2024 (HSP/Onet/Foto:Telegram)   V sobotu 20. apríla Snemovňa reprezentantov USA schválila návrh zákona o vojenskej a finančnej podpore pre Ukrajinu. Spoza oceánu prišla…

    Uhrík "Počúvate sa vôbec? Ako vám tá arogancia a ten pocit nadradenosti udreli do hlavy!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:screenshot Facebook)   "Imigrácia, zdražovanie, vojna, Green Deal... Vidíme, kam to s Európou za 25 rokov dotiahli,"  Milan Uhrík(Republika)…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA