Ktorý fašizmus Slovensku a Európe škodí ?

<!–
@page { margin: 0.79in }
P { margin-bottom: 0.08in }
–>

Na Slovensku s absolútnym pokojom sledujeme boj vládnej moci proti extrémizmu a teda aj proti fašizmu a fašistom. Pod vedením Róberta Fica v tomto boji začína polícia a teda Slovensko dosahovať „dobré“ výsledky. Bola odhalená vraj neonacistická bunka – Ľudová strana – Naše Slovensko a traja poslanci Národnej rady SR za túto bunku sú stíhaní políciou, ktorá odhalila veľmi závažné prejavy fašizmu ohrozujúce obyvateľstvo Slovenska, Európy a sveta vôbec. V prvom prípade išlo o nenávistné facebookové statusy namierené proti oceneným štátnou cenou prezidenta SR Andreja Kisku, v druhom prípade o hanobenie príslušníkov inej rasy. Tretí prípad sa dotýka, podľa Nového času, vraj samotného vodcu slovenských fašistov za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a súvisí so šekom v hodnote 1488 eur. K tomuto „úspešnému postupu“ polície a vládnej moci vôbec je potrebné doplniť žiadosť generálneho prokurátora na Najvyšší súd, aby zakázal politickú stranu ĽS – NS.

Hovorí sa, že kto mlčí, tak ten svedčí. Ak nám na Slovensku tento spôsob boja proti fašizmu ako jedného z prejavov extrémizmu vyhovuje, potom to znamená, že sa nad svojim vlastným osudom a nad politickými procesmi a javmi veľmi nezamýšľame a máme dôležitejšie veci na riešenie. Je to ale v poriadku, pretože to, čo sme doteraz na Slovensku z „fašistických praktík“ objavili, nám nedáva dôvod znepokojovať sa. Neonacistická symbolika či vraj nenávistné prejavy členov ĽS – NS nemôžu ohroziť mierovú existenciu v Európe, pretože nie sú previazané s politickou mocou v krajine a nadnárodnými politickými štruktúrami. Rovnako nám neprispeli v Európe k vzniku konfrontačnej politiky demokratického Západu s Ruskom.

Naša vládna moc, média a tretí sektor pokladajú za skutočných fašistov kotlebovcov. Znamená to, že ich prejavy fašizmu pokladajú pre Slovensko a svet za veľmi nebezpečné. Takouto propagandou a politickou praxou sa vládna moc pokúša verejnosť zorientovať v problematike fašizmu, aby občania – voliči uverili deklarovanej hrozbe či ich výmyslom. Lenže hrozba fašizmom zo strany ĽS – NS v skutočnosti predstavuje zástupný problém oveľa väčšieho problému, ktorý sa dotýka skutočného fašizmu. Všetky kroky, ktoré sa podnikajú v súčasnosti proti členom ĽS – NS, slúžia prinajmenej dvom účelom:

a) ako uviedol časopis Nový čas, má to byť jeden z podporných argumentov pre zákaz politickej strany a

b) „výcvik a vzdelávanie“ verejnosti z „fašizmu“ kotlebovcov je hustou dymovou clonou, ktorá v týchto rokoch a v tomto období zastiera nárast konfrontačnej politiky demokratického Západu s Ruskom spojenej s militarizáciou priestoru východnej Európy z úrovne NATO.

Ak vládna moc, média a tretí sektor si dovolili presviedčať obyvateľov Slovenska, že v krajine sa rozrastá skutočný fašizmus, tak potom je potrebné zdôrazniť, že okrem vymysleného „fašizmu“ ĽS – NS musí zákonite existovať ešte ďalší fašizmus, akási ďalšia kategória fašizmu, alebo najjednoduchšie – musia existovať skutočné prejavy fašizmu, sympatie k nemu, jeho podpora a určité prejavy. Tento fašizmus je na hony vzdialený od „fašizmu“ kotlebovcov. Kto je nositeľom podpory skutočného fašizmu ? Nositeľom podpory skutočného fašizmu je demokratický Západ. Tento typ fašizmu je už, na rozdiel od kotlebovcov, spojený s politikou demokratického Západu a politickou mocou národných a nadnárodných štruktúr.

Povedzme si teda otvorene. Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie proti „vodcovi slovenských fašistov“ Mariánovi Kotlebovi za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Toto obvinenie súvisí so šekom 1488 eur. Demokratický Západ cez celú plejádu svojich politických elít zorganizoval založenie konfrontačnej politiky s Ruskom, v rámci ktorej podpora a sympatie k fašizmu na Ukrajine sa stali bežnou agendou politickej praxe, ktorej výsledkom je potláčanie základných práv a slobôd na Ukrajine, občianska vojna a NATO má svoj politický a vojenský dozor nad celým priestorom Ukrajiny, resp. východnej Európy. Bol obnovený fašistický cieľ z obdobia 2. svetovej vojny – likvidácia Ruska ( vtedy ZSSR ). K tomuto cieľu a vôbec k celej konfrontačnej politike demokratického Západu s Ruskom sa bez mihnutia oka prihlásilo aj Slovensko. Polícia ide po krku vraj „fašistom“ za neonacistickú symboliku, ako to napísal Nový čas, ale zatiaľ v tichosti sú organizované vojenské transporty na východ Európy, uskutočňujú sa cvičenia za cvičením a prípravy na vojenský stret s Ruskom neutíchajú. V Európe sa spustila k aktivitám iba konfrontačná politika s Ruskom a žiadne úsilie o mierové spolunažívanie v Európe sa nevyvíja. Žiadna vláda členskej krajiny EÚ či NATO sa svojich občanom – voličov nepýta a nežiada súhlas, čo si môže v oblasti zahraničnej politiky dovoliť a čo nie. Podobne postupuje aj naša vládna moc a ešte okrem toho si dovolila za aktívnej pomoci médií a tretieho sektora organizovať propagandu, ktorou straší obyvateľov krajiny pred „fašizmom“ kotlebovcov.

Je vidieť, že pred „fašizmom“ kotlebovcov nás ochráni samotná vládna moc za pomoci polície a lovcov fašistov. Ale nemáme zodpovedanú otázku, kto nás ochráni pred vládnou mocou, médiami a tretím sektorom, keďže skutočná podpora fašizmu ako nástroja na dosiahnutie určitých politických cieľov je organizovaná vládnou mocou. Ak „vodca slovenských fašistov“ navýši počet darov pre chudobné rodiny z jedného na sto šekov v hodnote 1488 eur, pochybujem, že sa tým zhorší bezpečnostná situácia občanov Slovenska a Európy. Ak demokratický Západ bude cez svoje štruktúry ďalej militarizovať najmä východ Európy a hľadať spôsoby, ako zničiť Rusko, bude sa bezpečnostná situácia všade zhoršovať. Nikto z politických elít nerozpráva o mieri, všetci však svorne rozprávajú o obrane pred agresívnym Ruskom.

Z propagandistických ťahov vládnej moci, médií a tretieho sektora verejnosti na Slovensku sa dáva do povedomia len jeden vymyslený fašizmus – „fašizmus“ kotlebovcov. Ten vraj treba v záujme občanov zničiť, pretože ide o ich bezpečnosť. Kto nepreháňa s aktivitami rozumu a má srdce na právom mieste či trošku občianskeho svedomia, ten takýmto lacným ťahom o hrozbe nepodľahne.

Z reálnych politických procesov, ktoré sa odohrávajú v Európe a vo svete sa rozumu človeka a jeho svedomiu vyjavuje niečo celkom iné: fašizmus má veľkú podporu u demokratického Západu a v tomto našom čase bol použitý pre praktické politické ciele a účely. Ním sa dala vytvoriť konfrontačná politika s Ruskom, využiť Ukrajinu v prospech politických a vojenských cieľov demokratického Západu, či ospravedlniť militarizácia NATO a celého východu Európy. Ide o využitie reálneho fašizmu v politickej praxi, pretože bol obnovený fašistický cieľ z 2. svetovej vojny. A došlo nie iba k obnoveniu tohto cieľa. S definitívnou platnosťou bol nastolený kurz vytvoriť veľkú Európu zničením národných štátov a nástrojom takejto totálnej politiky sa stala EÚ na čele s Bruselom. A opäť sa Slovensko aktivitami vládnej moci na čele s Róbertom Ficom hrnie do náručia totalitarizmu. Občania v každej členskej krajine EÚ ako zdroj štátnej moci stratili napriek ústavným zárukám svoju schopnosť ovplyvňovať politiku v svoj prospech.

Takže otázka na záver je jasná: Ktorý z týchto dvoch fašizmov ( vymysleného a reálneho ) Slovensku a Európe škodí ?

Keďže ĽS – NS nevedie náš národ do vojny proti Rusku a má vážne výhrady k tomu, čo robia EÚ a NATO a čo je ich skutočným poslaním, je ťažko predpokladať, že obyvateľov Slovenska a Európy ohrozuje práve tento jej „fašizmus“.

Podľa našej vládnej moci Slovensku a Európe najviac škodí „fašizmus“ kotlebovcov. Podpora fašizmu z úrovne vládnej moci je organizovaná tak, aby nebola zo strany občanov kritizovaná a napádaná. Platí v tomto prípade známe príslovie, že zlodej kričí: Chyťte zlodeja ! Od každého jednotlivca na Slovensku závisí, aby sa nedal zlákať týmto pokrikom, pretože je falošnou hrou vládnej moci s občanmi – voličmi. Vychádza to tak, že Slovensku a Európe ( svetu ) najviac škodí podpora fašizmu zo strany demokratického Západu, pretože v ňom sa dlhodobo „uložené“ skryté záujmy a ciele nadnárodných ekonomických a politických štruktúr.

Dušan Hirjak

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 232

Celkové hodnotenie: 15.37

Priemerná čítanosť: 922

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Kresťania v piatok spomínajú na deň utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý)   Veľký piatok, ktorého názov sa podľa Rímskeho misála zmenil na Piatok utrpenia Pána, je pre kresťanov spomienkou na…

    Blanár: Vstup do Aliancie bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – František Iván)   Vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Tragédia pri Klátove: o život prišiel 76-ročný cyklista

    0icon

    Skalica 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR-Trnavský kraj)   Pri dopravnej nehode prišiel o život 76-ročný cyklista. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko pred 19.00 h…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    Prvé kolo: Víťazstvá, prehry a vrece zemiakov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Ponúkam ešte jeden pohľad na 1. kolo volieb prezidenta SR. Prvé emócie už vychladli, možno pokojnejšie hľadať odpoveď…

    Iain Martin: "Nastal čas hovoriť o páde Kyjeva"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/The Times/ Foto: TASR/AP-Evgeniy Maloletka)   Ani zďaleka nejde o zmrazený konflikt. Škótsky politológ Iain Martin pre The Times tvrdí, že…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    "Plán Elona Muska kolonizovať Mars je nebezpečná predstava," tvrdí kráľovský astronóm

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/ The Telegraph/ Foto: TASR/AP-Bill Ingalls)   Profesor Lord Martin Rees, kráľovský astronóm, podľa The Telegraph tvrdí, že je jednoduchšie vyriešiť…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA