Kresťan a politika?

Už sa to blíži, už je to blízko! Môžeme to cítiť, vidíme to v diaľke čoraz viac zreteľnejšie, obraz toho čo znamenajú tie ,,Európske hodnoty v praxi“ čo to znamená. . . .,, byť v jadre“. Vytrvalo a zákerne sa plaziace šialenstvo, ktoré zaplavuje celú Európu a bohužiaľ aj ostatný svet. Vidíme to každý deň okolo seba ako hodnota ľudského života klesá na úroveň tovaru z regálov Tesca.

 

Normálne (rozumej prirodzené, biologické) sa považuje za nenormálne a nemorálne, lebo je to zastarané ,nemoderné ,doba pokročila, treba sa dívať v pred a… iné revolučné slogany počuť z úst mimovládnych mienkotvorných agentúr od rána do večera.

 

A tak sa dnes veľmi zamýšľam nad tým ako ide do kopy kresťanstvo a politika. Je vôbec možné spojiť dve tak odlišné veci ? Aby sme si boli na čistom hovorím o normálnom biblickom kresťanstve založenom na skutočnej viere v to že Ježiš Kristus je Boží syn ,živý ,sediaci po pravici Otca a že Božie slovo je norma, ktorá riadi tvoj život ak si uveril a deklaruješ pred ľuďmi že si kresťan.

 

A tu sa dostávame k tomu čo je norma pre politikov ,nielen tých našich domácich ale aj európskych. Obávam sa že ich norma sú oni sami, respektíve tí ktorým slúžia pre mrzký zisk a na škodu vlastného národa na záhubu vlastného ľudu. Už náš velikán a národný buditeľ Ľudovít Štúr o takýchto hovorieval ako o,, koži, o prázdnej koži bez ducha…..“ veru akú veľkú a nadčasovú pravdu pri tom vyslovil. Kresťan čo deklaruje že je kresťanom a jeho skutky sú telesné a bez ducha je ako prázdna koža. Pán Ježiš to veľmi jasne povedal v Jánovom evanjeliu:

 

Ján 3:5-8

 

 Ježiš mu odpovedal: Ameň, ameň ti hovorím, že ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do kráľovstva Božieho. 6  Čo sa narodilo z tela, je telo, a čo sa narodilo z Ducha, je Duch. 7  Nediv sa, že som ti povedal: Musíte sa narodiť znova. 8  Vietor, kam chce, tam veje, a čuješ jeho zvuk, ale nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide; tak je to s každým, kto sa narodil z Ducha.

 

Ježiš pôvodca našej viery tu hovorí celkom jasne, bez okolkov a láskyplne že nie je možne prísť do kráľovstva Božieho bez toho, aby si nebol pokrstený Duchom Svätým. Jednoducho povedané musíš sa narodiť nielen z tela (to sa stalo keď si sa narodil) ale aj z Ducha a tomu mi hovoríme krst Duchom Svätým. Ide tu o udalosť z Letníc ,keď boli všetci Ježišovi učeníci spolu v modlitbách jednomyseľný a Duch svätý na nich zostúpil v sile a moci aby im umožnil všetko to, čo mál pre nich pripravené Pán aby mu mohli slúžiť slovom a skutkom . Takže boli ako vietor lebo netušili kam ich Duch Svätý zaveje..! Nemali auta, nemali lietadla, a ani eurofondy a predsa prevrátili celý svet naruby. A po nich túto skúsenosť prežili milióny veriacich po celom svete v rôznych dobách.

 

Aj medzi politikmi je dnes veľa takých ,ktorý deklarujú že sú kresťania. A po čase tu máme kresťanov ktorý sa správajú ako politici.

 

Angela Merkelová zo svojou CDU (Kresťansko demokratickej únia obdoba nášho neslávne známeho KDH a jej odnože SDKU) ktorá uvrhla Nemecký národ a väčšiu časť Európy do takého útlaku ,ktorí si pamätajú len staré ročníky. Ľudia sa opäť boja chodiť po ulici, vysloviť svoj názor nahlas atď……. veď to poznáte politická korektnosť. Byť znásilnená a neviete komu sa za to poďakovať…lebo úrady zakázali informovať. To sú absurdity ,ktoré neprináša život ,ale HRIECH. Tak to je. Človek ktorý odpadne od Boha nevie vyprodukovať nič v čom je skutočný život, lebo v ňom už nie je Duch Boží, ale je v ňom hriech a ten produkuje smrť, terorizmus ,násilie, vraždy, ohavnosť ktorú ľudia bez Boha páchajú medzi sebou v neprirodzených reláciách, zvrátenosti…. Ani nemusíme isť tak ďaleko od nás len hen do Brusela kde sú zaručený evanjelisti, ktorý odchádzajú v ústrety svetlu ktoré nie je Kristovo ale pochádza zo žiary slávnych Európskych hodnôt ,ako sú práva LGBT, sexualizácia tých ktorý sa nevedia brániť a to deti už malom veku a mnoho iných a exotickejších práv ako je právo homosexuálov na deti…, zotročenie národov predovšetkým z východnej Európy, a ja si kladiem otázku čo na takom mieste robí jeden zanietený kresťan? Politika je v týchto dňoch už jasne vyprofilovaná, smer je určený a biblia to jasne popisuje ako posledné dni. Viete Boh biblie je veľmi radikálny čo do svojho slova a skutku, On je svätý, čistý a preto je meritom všetkých vecí, veď koniec koncov všetko okolo nás stvoril. Preto aj nasledovníci Krista sa majú radikálne odpeliť od vecí tohto sveta ktoré nie su podľa morálneho zákona Božieho.

 

2 Moj 20:5-6

 

5  Nebudeš sa im klaňať ani im nebudeš slúžiť, lebo ja Hospodin, tvoj Bôh, som silný Bôh žiarlivý, ktorý navštevujem neprávosť otcov na synoch do tretieho i štvrtého pokolenia tých, ktorí ma nenávidia, 6  a činím milosť tisícim tým, ktorí ma milujú a ostríhajú moje prikázania.

 

Božie slovo sa pýta na inom mieste ešte veľmi zreteľnejšie:

2 Korintským 6:15  

A jaký súhlas Krista s Beliálom? Alebo jaký má podiel verný s neverným?16  A jaká je shoda medzi chrámom Božím a medzi modlami? Lebo veď vy ste chrámom živého Boha, jako povedal Bôh: Budem bývať v nich a prechádzať sa, a budem ich Bohom, a oni mi budú ľudom.

 

Ako môže kresťan slúžiť Európskym hodnotám ,ktoré sú v protiklade z morálnym zákonom Biblie? Ako môže pani Merkel ktorá o sebe tvrdí že je kresťan uvrhnúť svojich bratov a sestry do smrteľného nebezpečenstva islamizácie krajiny? Ako môže premiér tejto krajiny ,ktorý deklaruje o sebe že je kresťan…..ťahať túto krajinu do jadra, o ktorom nik nechce hovoriť, lebo keby vyšla pravda najavo asi by to nebolo na Slovensku pekné. Prenasleduje v judášskom rúchu vlastných za lásku k rodnej zemi prirovnávajúc ich nehanebne k fašistom a extrémistom a na druhej strane…… hneď z valaškou pri boku preskakuje vatru,, bývalej zvrchovanosti“ Slovenska? Ako sa môže duchovný vodca jedinej správnej cirkvi pápež František správať skôr ako politik a volať po jednotnej svetovláde? Ako môže hlava kresťanskej cirkvi povedať ako pred pár dňami že citujem: ,,Je nebezpečné mať osobný vzťah s Ježišom“ …..tu niečo naozaj smrdí. A mohol by som menovať celú plejádu slovenských politikov ktorý sa skrývajú za pláštikom kresťanstva a žijú svoje hriešne životy.

 

Ak to myslíte zo svojou vierou vážne, je načase opustiť tieto ,,svetské politické radovánky“ lebo inak budete mať údel s pánom tohto sveta a jeho posluhovačmi ,lebo náš Pán sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa vráti. Je čas navrátiť sa ku kresťanským hodnotám a evanjelizovať svet, aby čo najviac ľudí a duší bolo zachránených z tohto zvráteného pokolenia. Toto je jediný a pravý zmysel existencie kresťana: ,,Aby bolo vo všetkom oslávene meno Božie a aby jeho sláva bola zjavená po všetkých našich mestách dedinách a každému kto je ešte schopný a ochotný počúvať . Toto je práca do ktorej nás povolal Ježiš a to čiňme. Politika je už dnes žiaľ strata vzácneho času…

 

Zjavenie 22:7

 

,,A hľa, prijdem skoro!”

 

                                                                                                                                         Peter Slaný

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Slaný

O AUTOROVI

,,Som hľadač pravdy, pozvaný o pravde hovoriť,pravdu ctiť,milovať pravdu, bojovať za pravdu a zvestovať všetkým ,ktorý chcú počuť Pravdu.....Jn 14,6 "

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 1

Celkové hodnotenie: 20.08

Priemerná čítanosť: 2241

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Európske krajiny vyzývajú EIB o zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Scholz v Izraeli rokoval o prímerí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Euronews/ Times of Israel/ Foto : TASR/AP-Leo Correa)   Rokovania o prímerí v Gaze sa obnovujú. Nemecký kancelár Olaf Scholz…

    FOTO DŇA