Francúzske prezidentské voľby ako manuál manipulácie! Poučme sa konečne!

Prečo sú ľudia stále takí naivní? Prečo stále naivne podliehajú manipuláciám moci? Prečo si Francúzi zvolili Macrona za prezidenta aj napriek tomu, že je to len elitná bábka v rukách oligarchie? Prečo až na vlastnej koži budú musieť pocítiť, že tejto bábke je ľahostajné dobro francúzskeho národa? Že bude hľadieť predovšetkým na dobro a prospech tých, ktorým slúži? Čiže hlavne na prospech oligarchov a globalistických elít?

Vari naozaj musí francúzsky ľud až na vlastnej koži pocítiť, ako bude v súlade so zámermi elity ďalej narastať neriadené prisťahovalectvo? Ako budú rozpredávané francúzske strategické podniky Nemecku a USA? Ako budú vznikať zákony v prospech najbohatších a v neprospech obyčajných ľudí, čo samozrejme povedie iba k ďalšiemu ožobračovaniu tých, čo nemajú mnoho a k ďalšiemu bohatnutiu tých, čo majú veľa?

Ako je ale možné, že sa Francúzi dali takto oklamať?

Žiaľ, stali sa obeťami veľkej mediálnej manipulácie! Maximálne zarážajúce však je, že predsa už dlhé desaťročia žijú v systéme, v ktorom sú bohatí a mocní vlastníkmi všetkých mienkotvorných médií a majú silný vplyv i na tie zdanlivo verejnoprávne. Francúzi by preto mali vedieť, že médiá už dávno nešíria objektívne spravodajstvo. Mali by vedieť, že už dávno šíria iba účelovú propagandu na objednávku mocných.

Médiá sú služobníkom elity a nástrojom manipulovania a ovládania verejnej mienky. Tieto skutočnosti musia byť zjavné každému, kto nie je celkom slepý a dlhodobo žije v takzvanej demokracii západného typu. Začínajú si to uvedomovať už aj mnohí ľudia u nás, hoci na rozdiel od Francúzov majú česť žiť v takzvanej demokracii len necelé tri desaťročia.

Francúzskym médiám, spolu s mnohými inými žralokmi, ktorí prezieravo vytušili, čím je možné zapáčiť sa mocným a finančne si tým pomôcť sa teda opäť podaril mimoriadny husársky kúsok. Manipulatívnym vyzdvihovaním Macrona, ako rytiera bez poškvrny a systematickým očierňovaním Marine Le Pen, spájajúc ju so všetkou možnou negativitou dokázali nakoniec dosiahnuť víťazstva svojho kandidáta.

Ako je ale možné, že pri priam očividnej jednostrannosti médií, ospevujúcich Macrona si voliči neuvedomili o čo tu ide? Ako je možné, že neprehliadli ich judášske počínanie, slúžiace elite a zamerané proti skutočnému dobru národa? Ako je možné, že neprehliadli mnohé ďalšie nekalé a manipulatívne kroky, akými boli trebárs zhromaždenia so zaplateným publikom, oslavujúcim Macrona?

Pre túto nerozumnosť francúzskeho obyvateľstva, neschopného si už raz konečne uvedomiť, kto je vlastníkom médií a komu teda slúžia, pre túto ich trestuhodnú naivitu sa k vláde za ich vlastnej pomoci dostali sily, systematicky idúce proti záujmom francúzskeho národa, i proti záujmom všetkých ostatných národov európskej únie. Zdá sa byť naozaj až nepochopiteľnou plytkosť myslenia obyčajných ľudí, ktorí sa dali opäť takto oklamať. Ľudí, ktorí sa nikdy hlbšie nezamýšľali nad tým, že všetko by predsa len mohlo byť úplne inak, ako sa im elitami ovládanými médiami predkladá.

Žiaľ, smutná skutočnosť je taká, že z týchto obyčajných ľudí, sediacich dennodenne pred obrazovkami, plnými nenáročnej, bezduchej zábavy sa stali ľudia nemysliaci. Ľudia povrchne prijímajúci a bezmyšlienkovite sledujúci všetko možné i nemožné. Stali sa z nich plytké bytosti, ktoré v podstate ani nemajú čas na tvorbu svojich vlastných názorov, svojich vlastných postojov a svojho vlastného presvedčenia, pretože pod vplyvom cieleného, širokospektrálneho mediálneho pôsobenia sa neustále nachádzajú pod vplyvom cudzích myšlienok a cudzích názorov. A tak sa stali len akousi trstinou vo vetre, ktorá sa kláti v tú stranu, kam vanie manipulatívny, mediálne informačný vietor.

Týmto spôsobom však odovzdali rozhodovanie za seba i o sebe samých iným! A síce tým, ktorí z nich vedome sformovali nemysliacu, ľahko manipulovateľnú masu. Nateraz totiž oligarchia ešte potrebuje súhlas tejto masy na legálne zvolenie svojich vlastných, politických kandidátov, aby sa učinilo zadosť ilúzii demokracie. Avšak masami samotnými manipulatívne zvolení vládni predstavitelia, ktorí sú služobníkmi elity budú postupne zákonmi okliešťovať práva nemysliacich národov, a to až k takej hranici, že časom už nebude vôbec potrebný nijaký ich súhlas. Všetko rozhodovanie bude prebiehať už bez nich, čo sa bude rovnať absolútnemu prevziatiu moci elitami.

A k tomu to smeruje nie len vo Francúzsku, ale aj u nás, pretože všade sa postupuje presne podľa toho istého scenára. V každom národe totiž existujú judáši a zradcovia, ktorí presadzujú filozofiu, zámery a agendu elity. Títo ľudia sa nachádzajú v médiách, vo vysokej politike, v mimovládnych organizáciách, ako i všade tam, kde je možné ovplyvňovať povedomie národa, ktorý ženú mentálne i reálne do otroctva elít. Takáto je žiaľ situácia v Európe i na celom svete.

Čo však s tým? Ako sa tomu postaviť? Čím tomu zabrániť? Ako sa môžeme stať namiesto malých koliesok, poslušne sa krútiacich v súlade so zámermi oligarchie naopak zrnkami piesku, ktoré spôsobia škrípanie tohto rozbehnutého mechanizmu?

V prvom rade sa nesmieme nechať donekonečna mediálne manipulovať. Musíme si uvedomiť, že médiá fungujú na báze známej ľudovej múdrosti: koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj. To znamená, že je nesmierne naivným ten, kto sa domnieva, že médiá šíria pravdu.

Áno, šíria síce pravdu, ale iba pravdu ich vlastníkov! A práve títo vlastníci nás budú prostredníctvom svojich médií neustále poučovať o tom, čo je správne a čo nesprávne. O tom, ako treba žiť a aké hodnoty uznávať. Alebo o tom, kto je náš priateľ a kto nepriateľ.

Ak sa ale budeme rozhodovať a konať pod vplyvom takéhoto druhu informácií, neposlúži to v skutočnosti nám a nebude to dobré pre nás. Bude to dobré jedine pre elitu, snažiacu sa o to, aby naša životná filozofia, náš spôsob myslenia i naše vnímanie toho, čo je dobré a čo zlé dokonale vyhovovalo jej planom. A môžete si byť stopercentne istí, že tieto plány nie sú vôbec pozitívne, ani humanistické!

Pochopme už raz predsa konečne, že ten, kto sa dostane do mienkotvorných médií, komu dajú priestor, kto je nimi vyzdvihovaný a kto je nimi považovaný za osobnosť nemôže byť nikým iným, ako služobníkom bohatých a mocných, šíriacim ich názory a ich propagandu.

Pochopme už raz konečne, že ten, proti komu médiá broja, komu nemôžu prísť na meno, koho označujú za nepriateľa, nie je v skutočnosti nepriateľom našim, ale nepriateľom zámerov bohatých a mocných, ktorým hatí ich plány.

Koho teda médiá vyzdvihujú, ten je spravidla sluhom oligarchie, zrádzajúcim obyčajných ľudí i jednotlivé národy, z čoho samozrejme dobre finančne profituje.

Koho ale médiá zatracujú, práve ten je častokrát skutočným služobníkom ľudu, predstavujúcim nepríjemnú prekážku na ceste ich absolútneho ovládnutia elitou mocných.

Je však neuveriteľne zarážajúce, že ľudia sú stále ako hluchí a slepí! Že si dajú nahovoriť, že čierne je biele a biele je čierne! Že tisíckrát opakovanú manipulatívnu lož začnú považovať za pravdu! Že tisíckrát opakovanú absolútnu hlúposť začnú považovať za múdrosť! Že priateľa začnú považovať za nepriateľa a zradcu, ale skutočného škodcu naopak za dobrodinca. Že vraha považujú za vzor nevinnosti a nevinných za zločincov a vrahov.

Čo si zaslúžia ľudia za to, že sú tak povrchnými, že si toto všetko nechajú nahovoriť? Čo si zaslúžia ľudia, ktorí majú možnosť konfrontovať väčšinový a oficiálny mediálny názor s názorom alternatívnym, odhaľujúcim skutočné fakty, alebo minimálne nabádajúcim k vlastnému zamysleniu, ale oni túto možnosť vôbec nevyužijú?

Nezaslúžia si vari tieto nemysliace ovce práve to zotročenie, do ktorého sa ich snažia vmanipulovať médiá a politici, zapredaní elite? Nenesú práve títo povrchní a plytkí ľudkovia vo svojej samovražednej naivite vlastný diel zodpovednosti za to, že sú klamaní a že sa s nimi manipuluje?

Ak sa nespamätáme a neprehliadneme, že sa nás prostredníctvom mediálne zmanipulovanej reality snažia bohatí a mocní dotlačiť k absolútnej nadvláde nad našim osudom, naše precitnutie môže byť desivé! A oligarchia robí všetko možné preto, aby sme neprecitli, alebo precitli až potom, keď už bude neskoro. Keď už bude slučka na našom krku pevne zatiahnutá!

Preto sme celkovou atmosférou, nastolenou v spoločnosti neustále mravne a morálne zrážaní. Preto sú v nás podporované a živené všetky naše chyby a nedôstojné náklonnosti. Preto sú naše životy smerované iba do užívania si a do materialistickej honby za vecami. Preto sme zaplavovaní mediálnym balastom, vytvárajúcim z nás nesamostatné, nemysliace bytosti bez vlastného názoru a vlastného presvedčenia a preto závislé na myšlienkach a názor iných. Na názoroch iných, ktorí nám budú usilovne nahovárať, ako veľmi nám chcú dobre a pritom nás v skutočnosti nemajú za nič a snažia sa iba o naše absolútne zotročenie.

Pokiaľ však ľudia zostanú povrchní a naivní natoľko, že si toto všetko nechajú nahovoriť, môže sa napokon stať, a systematicky to k tomu smeruje, že sa jedného dňa skutočne prebudia ako otroci s evidenčným číslom na implantovaných čipoch, úplne vydaní na milosť a nemilosť elite najbohatších. Potom sa ich však už nikto nebude pýtať na ich názor, aby učinil zadosť pokryteckej hre na demokraciu, ale spraví s nimi, čo len bude chcieť. A rozhodne to nebude nič dobrého! Lebo čo dobrého môžete čakať od tých, čo majú nad vami absolútnu moc, ale nemajú vôbec žiadne svedomie?

Prebuďme sa preto! Myslime a uvažujme! Viac využívajme svoje cítenie i svoje svedomie, ktoré sú nám mnohokrát schopné sprostredkovať oveľa hlbší pohľad na realitu, ako náš rozum. Rozum je totiž možné ľahko oklamať tým, že sa niekto hrá na dobráka, zatiaľ čo v skutočnosti chce iba zlo. Jedine prostredníctvom nášho cítenia však môžeme rozpoznať všetkých dravých vlkov, ktorí ku nám prichádzajú v rúchu baránka.

Skúmajme teda a už v nijakom prípade naivne neverme všetkému tomu, čo nám ako pravdu a jediný správny názor predkladajú súčasné oficiálne médiá.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Holek

O AUTOROVI

Mám rád cestovanie, dobré jedlo a víno, divadlo, svoje dve deti a niekoľko dobrých priateľov. Držím sa motta: „Život je ako oceán. Všetko dobré aj zlé, čo do neho hodíš, sa ti vráti.“ Fascinuje ma príroda, milujem ľudí a komunikáciu s nimi. Nebojím sa ísť aj na tenký ľad, keď je to potrebné. A práve o vnútorných prežitiach zo všetkých týchto svojich mnohostranných záujmov by som chcel písať vo svojom blogu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 261

Celkové hodnotenie: 1.1

Priemerná čítanosť: 1741

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Špeciálna prokuratúra končí. Lipšic a spol. zvolali tlačovku

    0icon

    Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) riešil v posledných rokoch aj kauzy vedúce na najvyššie poschodia verejného života, biznisu a justície, čo bol zrejme hlavný dôvod na…

    MZVEZ odporúča Slovákom opustiť Afganistan a necestovať ani do Pakistanu a Iránu

    0icon

    Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR vzhľadom na bezpečnostnú situáciu odporúča občanom SR bezodkladne opustiť územie Afganistanu a vyhnúť sa cestovaniu do tejto…

    Prezidentské voľby sa blížia: Aktuálny prieskum

    0icon

    Prezidentské voľby by v marci vyhral predseda parlamentu Peter Pellegrini s podporou 54,9 percenta voličov. Exminister zahraničných vecí Ivan Korčok by skončil druhý so 45,1…

    Kim Čong-un dohliadal na testy raketometov namierených na Soul

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ ABC News/ Foto :AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP )   Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na ostré…

    Čo si myslia Slováci a Česi o pozastavení česko-slovenskej politickej spolupráce ?

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/SANEP/ Foto : TASR/AP-Petr David Josek)   Námestník českého ministra vnútra Michal Hašek (nominant strany PRO) v nedávnom príspevku na…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Odkaz Ivanovi Korčokovi: "Diplomati schvaľujú bombardovanie z tepla svojich sedačiek"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister školstva Juraj Draxler v nedávnom krátkom videu na sociálnej sieti Facebook posiela…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Slováci v troch súťažiach, Hagaru poteší postup z krátkeho programu

    0icon

    Na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v kanadskom Montreale bude mať Slovensko zastúpenie v troch súťažiach. Najväčším želiezkom v ohni by mal byť 17-ročný Adam Hagara,…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    FOTO DŇA