Doplnky a vysvetlivky k „som na hlavu“

Základné ľudské práva sú neodňateľné, nezrušiteľné, nepremlčateľné, nezameniteľné a nescudziteľné. Okrem základného práva na dôstojný život od počatia po prirodzenú smrť, sú to občianske a politické práva a ostatné (akcesorické, obligatórne) práva, ak také práva pozná ústava a zákon.
Súčasťou politických práv je právo voliť a byť volený. Právo voliť je aktívne, právo byť volený je pasívne volebné právo. Volebné právo upravuje Listina základných práv a slobôd a Ústava Slovenskej republiky.
Ako ideologický, politický a náboženský „abstinent“ odmietam akúkoľvek ideológiu a nie som aktívne politicky činný, teda, nie som člen, prívrženec ani priaznivec žiadnej politickej strany a hnutia.
Som veriaci a kresťansky založený človák, občan a solitér, nemajúci istotu ani vo veci pravého kresťanstva a kresťanskej denominácie vo vzťahu k kresťanskému Písmu, ktoré jediné je pre mňa imperatív pravej ľudskosti, občianstva a kresťanstva.
Ústava SR prezentuje Slovensko ako sekulárny štát, ktorý sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Prax ale ukazuje, že prinajmenšom vo veci ideológie to tak nie je. V praktických politikách je zjavná politická súťaž, čo je eufemizmus  pre  „politicky nekorektné“ označenie ako boj „na život a na smrť“ pravicovej a ľavicovej ideológie.
Božie: „Milujte sa a množte sa“ sa v ľudskej praxi realizuje ako kanibalské „Vraždite sa a žerte sa.“ Satan: „Jedzte a budete ako Boh“. Kto sa komu smeje a kto nad kým plače?
Základné ľudské právo na dôstojný život (odkaz na prvú vetu tohto článku) je v antagonizme s právom mať a vlastniť (ľudský faktor známy ako sebecké ego).
O globálnej a globalistickej dvojhlavej hydre Globálneho Prediktora (ľavica a pravica) ako strojcovi Nového svetového poriadku píšem v predošlých článkoch…
Aktívneho volebného práva ako politického práva (súčasť inak neodňateľných základných ľudských práv) som sa vzdal už v prvom kole prezidentských volieb. Ide o individuálne osobné rozhodnutie. Pasívne volebné právo neuplatňujem, lebo nie som aktívne činný vo verejných politikách (takže odo mňa nič nikomu nehrozí). 🙂
Ponechal som si právo mať a verejne artikulovať svoj názor na veci ľudské, občianske a politické, ako verejne činná persóna vo verejnom  mediálnom priestore a v súlade so základným ľudským, občianskym a politickým právom na slobodu slova, názoru a presvedčenia.
Tým, ktorí mi zazlievajú status nevoliča oznamujem, že ako jedna osoba a občan tvorím zanedbateľné promile nevoličov (homeopatikum).
Nevoličstvo má rôzne osobné motivácie. Ako inak aktívny človák a občan nepatrím do väčšinovej časti nezodpovedných a ľahostajných ignorantov. Konám transparentne a verejne otvorene a priamo artikulujem dôvod svojho osobného rozhodnutia byť nevolič. Vystúpil som spoza ochrannej bariéry anonymity. Nemal by som problém voliť priamo, verejne, manifestačne a deklaratórne. Anonymita sa nemá rada s otvorenou a priamou demokraciou. Som si vedomý osobnej zodpovednosti za všetko, čo kde poviem a napíšem. Voči ľuďom, spoluobčanom, politickému establishmentu, zákonu aj tvárou v tvár psychiatrovi…
Psychiatrické konzílium má možnosť znalecky a odborne posúdiť, či je občan spôsobilý na práva a právne úkony. O spôsobilosti na práva občana je oprávnený rozhodnúť len súd, na podnet zdravotníckeho zariadenia. Ak súd uzná, že občan nie je spôsobilý na práva, môže ich občanovi obmedziť. Ak súd skonštatuje, že občan koná pri plnom vedomí, netrpí žiadnou mentálnou ani psychickou poruchou, je za svoje skutky plne zodpovedný pred zákonom. Môže byť aj trestne odstíhaný ako spôsobilý pre výkon sankcie, včítane trestu odňatia slobody, aj lebo prevýchovný účel trestu. Vedľajšia poznámka k účelu trestu: Trest nemá prevýchovný účinok. Zlý a protiprávny skutok je trest sám o sebe a pôsobí už v momente pred spáchaním skutku ako “prianie je otcom myšlienky” v mysli potencálneho páchateľa zlého skutku. Podmienka, ktorá môže zabrániť spáchaniu zlého skutku je funkčné svedomie a zvnútornená (vzdelanie, výchova) schopnosť a spôsobilosť rozlíšehnia dobrého a zlého (súlad svetského a kresťanského učenia, vzdelávania a výchovy). Túto koncepciu ale “materialisticko-ateistická”  svetská špeciálna penitenciárna pedagogika nepozná.
Zdrojom zla aj nápravy zlých vecí a skutkov je spoločenský a politický systém. Ten je dobrý alebo zlý, zdravý alebo chorý.
Diagnostikujte systém, ktorého ste súčasťou. Systém, ktorý ako voliči udržiave pri živote.
Odmietam systém vládnucej moci s príslušenstvom (postavenie politických strán a volebný zákon) ako zatiaľ plne zodpovedný za svoje myslenie, konanie a prejav osobnej slobodnej vôle. Som ľudská osoba. Nie digitálna jednička alebo nula.
Odmietam byť súčasťou sytému (matrix) Globálneho Prediktora. Systém sa vyčerpal, už nemá čo ponúknuť, všetko tu už bolo, a rúca sa sám do seba ako do čiernej diery.
Odmietam extrémizmus a nemienim zakladať antisystémový politický subjekt. Ako bude naložené s ĽSNS, a ako sa zachová ĽSNS, mi je úplne, alebo takmer úplne jedno. Je mi ale veľmi a úprimne ľúto, že systém vyprodukoval a zadal príčinu vzniku takéhoto a jemu podobných politických subjektov.
Občania voliči nie sú extrémisti. Iba podvedome tušia a cítia, že vinný je systém a to viedlo ich ruku k volebným urnám a voľbe ĽSNS. Svoje poznanie prejavujú pri volebných urnách – každé štyri roky. Ako na kolotoči.
Volebné výsledky a stúpanie preferencií Kotlebovcov by systém nemal riešiť kontraproduktívnou (!) represiou, ale aktívnou a zmysluplnou sebareflexiou, pokáním a nápravnými skutkami.
Systému sú poplatné mienkotvorné médiá, ktoré sa vydávajú za slobodné a nezávislé, čo je lož ako BRUSEL (!). Platí to aj pre časť tretieho sektora. Mimovládky prebrali moc v štáte. Nikým nevolená politická moc bez (aj môjho) mandátu.
Odmietam štvavú rétoriku radikálnej pravice aj radikálnej ľavice. Obe sú fašistické. Jedna zľava, druhá sprava. Obe sa potvrdzujú ako súčasť proto systému a metasystému matrixu Globálneho Prediktora a podieľajú sa na budovaní New World Order, každá svojím dielom.
Globálnemu Prediktorovi to vyhovuje, toto má sofistikovane zapísané vo svojej réžijnej knihe a pod svojou kontrolou.
GP Je nástroj zla. Vražedný nástroj ľudstva. GP treba zastaviť a zničiť.
Ľudstvo túži po moci a vládnutí ako službe, hodnej štatútu ľudských bytostí vo všetkých rozmeroch, kde ľudská bytosť je definovaná ako osoba, nie živá  vec (zombie).
Ľudská bytosť je definovaná ako živá a vedomá, sebauvedomujúca sa aktívna jednota tela, duše a ducha.
Ľudstvu a jej euro a transatlantickej časti za daných okolností hrozí transatlantická totalita, a s ňou ekonomická, sociálna a totálna smrť.
Rozhodol som sa „čakať“ na smrť alebo znovuzrodenie spoločnosti. Spoločnosť mi nedáva inú možnosť. Musí precitnúť a mentálne dozrieť. Vtedy sa dočkám a príde aj môj čas návratu  k plnému ľudskému, občianskemu a snáď aj politickému aktivizmu. Mienim tým, že spoločnosť musí sama zistiť, že „digitálna demokracia“ (1-0, áno-nie vo voľbách) je pseudo demokracia. Vraj nik nič lepšie nevmyslel? Vymyslel. Existuje pravá demokracia, ktorá sa rovná skutočná vláda vôle ľudu. Pripomína pôvodne myslenú, ale vzápätí zdeformovanú demokraciu, známu ako agora a vláda ľudovej aristokracie. Skutočnej aristokracie. Nie „elít“, falošnej pseudo aristokracie a luzy.
Moje rozhodnutie nerovná sa pasívny odpor á la Gándhí, nerovná sa žiadny odpor. Ale ani súhlas.
Tu a teraz nič nechcem.
Autor článku: Juraj Režo
P.S. Pilotný  (predošlý) článok:
https://blog.hlavnespravy.sk/1595/toto-je-uz-tiez-na-moju-hlavu-privela/

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Minsk 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:X/News Aryna Sabalenka)   Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Informovali o tom Bieloruská hokejová federácia…

    Čo si myslia Slováci a Česi o pozastavení česko-slovenskej politickej spolupráce ?

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/SANEP/ Foto : TASR/AP-Petr David Josek)   Námestník českého ministra vnútra Michal Hašek (nominant strany PRO) v nedávnom príspevku na…

    Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého diaľničného mosta pri obci Iliašovce…

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    V kauze Gorila rozhodli o obvinení Jaroslava Haščáka a ďalších osôb

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian) Aktualizované 19. marca 2024 o 10:12 h. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rozhodol o obvinení finančníka Jaroslava Haščáka a…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    FOTO DŇA