Toto je už tiež „na moju hlavu“ priveľa…

Už dlhší čas pochybujem o svojom duševnom zdraví a normálnom úsudku vo veciach myslenia a politík bruselských a európskych „elít“. Podobné pocity mám aj ako občan Slovenska vo vzťahu k „svojim politickým zástupcom“ a zvažujem návštevu odborníka na duševné zdravie. Už ako nevolič.
Na jednej strane Slovensko bojuje proti nástupu údajného nacizmu a fašizmu doma, na druhej, oboje a to isté podporuje v Turecku bez výslovných výhrad. Hmm…
Na tretej strane sa dožaduje dodržiavania ľudských práv v Číne a v Tibete…
Priestor medzi demokraciou a totalitou je ako dúha – má mnohé farby (Rusko, Bielorusko, Ukrajina) a mení ich aj Európa (prostredie západu a severozápadu a prostredie vo vnútri krajín V-4). Iná je v Spojenom kráľovstve, iná v USA…
EÚ sa mení na centristickú diktatúru. Navzdory tomu, že Turecko sa od r. 2005 postupne vzďaľuje od inak ešte všeobecne demokratickej a sekulárnej Európy:
Slovensko sa rozhodlo pre svoju podporu vstupu Turecka do Európskej únie.
V piatok to „v mene Slovenska“, ako hovorca slovenskej vládnej zahraničnej politiky a teda, aj mojom a vašom (!), vyhlásil minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.
Zdroj: RTVS (večerné správy v piatok) a denník Pravda:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/430726-podporujeme-clenstvo-turecka-v-eu-tvrdi-lajcak/
Strácam postupne schopnosť normálneho (zdravého) a logického úsudku?
Poslanec Európskeho parlamentu a bývalý predseda Výboru pre európske záležitosti Ivan Štefanec (KDH, EĽS) protestuje proti vyhláseniam ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, ktorý po stretnutí so svojím tureckým partnerom podporil v mene Slovenska vstup Turecka do EÚ.
Podľa Štefanca na to nemal právo:
„Turecký politický systém začal po neúspešnom pokuse o puč a ústavnom referende vykazovať všetky znaky autoritatívneho režimu a taký do Európskej únie nepatrí. Minulý rok v novembri sme v Európskom parlamente prijali uznesenie, že ak Ankara neprestane s represáliami, tak žiadame zastavenie prístupových rokovaní. Žiaľ, odvtedy sa útoky na novinárov, sudcov, učiteľov a demokraciu ako takú len zhoršili. Miroslav Lajčák sa mal pred týmto vyjadrením poradiť s Národnou radou Slovenskej republiky, alebo aspoň s Výborom pre európske záležitosti. Vzťahy medzi Európou a Tureckom treba budovať. Ale na celkom inom základe, mimo plného členstva.“
https://europskenoviny.sk/2017/05/26/ivan-stefanec-lajcak-nema-pravo-podporovat-vstup-turecka-europskej-unie/
https://www.hlavnespravy.sk/stefanec-minister-lajcak-nema-pravo-podporovat-vstup-turecka-eu/1017242
https://aktualne.atlas.sk/slovensko/politika/vztahy-medzi-tureckom-slovenskom-su-bezproblemove-lajcak-podporuje-jeho-vstup-do-eu.html
Lajčákovu samostatnú osobnú iniciatívu komentoval aj poslanec za SNS a podpredseda parlamentného zahraničného výboru Jaroslav Paška:
“Nerozumiem tomuto vyhláseniu ministra zahraničných vecí, pretože celá Európa konštatuje, že zmeny, ktoré teraz prebiehajú v Turecku, sú v rozpore s demokratickými princípmi. Aj významní politici EÚ poukazujú, že v súčasnosti Turecko nespĺňa podmienky na to, aby mohlo byť akceptované a prijaté do Únie.”
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Turecko-ako-clen-EU-Paska-sa-tvrdo-pustil-do-Lajcaka-za-jeho-vyroky-288551
Miroslav Lajčák a jeho „firma“ bol garantom aj vyvesenia dúhovej vlajky z okna slovenského veľvyslanectva v Budapešti na podporu dúhového pochodu v roku 2016.
Rok predtým to urobila verejná ochrankyňa práv, čím porušila štatút svojich zákonných poverení (jej súkromná iniciatíva nemala byť prezentovaná z okna kancelárie ombudsmanky). V koho mene a za koho? Za Slovensko? Slovensko (my všetci) podporujeme nadpráva „dúhy? O uznaní Lajčáka, že sa to stať nemalo, písali médiá. Minister zahraničných vecí vo svojej “auto iniciatíve“ (svojvôli) pokračuje…
Kto sú tí ľudia, ktorí vedome a iniciatívne spôsobujú zlo? Odkiaľ na svoje skutky berú mandát? Dostali ho vo voľbách? Prijatie Turecka do EÚ majú v politickom programe?
Pripravuje sa aj Slovensko (Lajčák) v súlade s EÚ na aproximáciu európskych hodnôt s hodnotami Turecka a politického islamu (nepozná pojem sekulárny štát)?
Aké korekcie budú vykonané v negociačných a aproximačných podmienkach prijatia Turecka do EÚ? Budeme v EÚ musieť akceptovať turecký totalitný režim aj s prípadným trestom smrti? Má pre tisícky väzňov Erdogan pripravené mega väznice (koncentráky)? Dodržiava Minimálne štandardné pravidlá pre zaobchádzanie s väzňami? A čo represia novinárov?
Aké postoje má k Turecku a porušovaniu ľudských práv v tejto európsko-ázijskej krajine OSN a vysoký komisár OSN pre ľudské práva Zajd Raad Husajn (moslim)? A členstvo Turecka v NATO?
Na Slovensko „solidárnym“ zapojením sa do boja s islamským štátom, v mene európskej solidarity a európskych hodnôt, pozývame islamistických teroristov. Dá sa očakávať začiatok teroristických útokov aj na Slovensku… (prax ukazuje, že spravodajské služby a ozbrojené zbory nestíhajú. Riešia len dôsledky, čistia miesto činu a likvidujú zdrojové zázemie…
K ochrane hraníc EÚ – nemáme NATO? Článok 5 bol aktivovaný voči Usámovi bin Ládinovi proti Afganistanu v r. 2001. Prečo nemôže byť použitý aj vo veci napadnutia EÚ islamským štátom zvnútra?! Lebo sa nejedná o USA? Pre koho plní účel NATO? Chráni len USA?
Turecko sa z vôle Erdogana (sunnitský moslim) sa na pozadí erdoganizácie a prezidentského systému pripravuje aj na nastolenie islamského kalifátu podľa vzoru Iránu a Saudskej Arábie.
Parlamentnú demokraciu mení prostredníctvom demokratického tureckého referenda vraj „len“ na prezidentský systém jedného muža a jednej strany AKP prezidenta a jej predsedu Erdogana.
Táto krajina má byť prijatá do demokratického sekulárneho súštátia Európskej únie? A my sme nemali byť prijatí do EÚ, lebo Mečiar a mečiarizmus? Zmenili sa kritériá..?
Ak Brusel otvorí Turkom bezvízový vstup do EÚ, už beztak narušenému pokoju v Európe to nepridá (…) nehovoriac o tom, že v Európe sú už aj Kurdi (…) koľko ďalších dôvodov pribudne pre terorizmus?
Erdogan nás vydiera utečencami. Erdogan školí EÚ z demokracie. A ľudským právam. Na svoj obraz.
Koľko tvárí má Slovensko? Pre koho a kde? Aké reálne úmysly má s nami naša vládna moc v procese ďalšej „demokratizácie, jej prehlbovania, zjednocovania a integrácie“ Európy a EÚ?
Redakční komentátori mienkotvorných médií mlčia. Aj preto, že “nemajú čas”, lebo sa intenzívne venujú najmä antifašizmu a nálezu GP SR. Všade (médiá) samý Kotleba.
V diskusii pod správou SME prečítal tento jednoduchý komentár: „Kto si želá Turkov v únii, mal by urýchlene navštíviť psychiatra.
https://domov.sme.sk/c/20543175/lajcak-podporujeme-clenstvo-turecka-v-eu-aj-ked-proces-je-zablokovany.html#axzz4iDKtoX5Q
K druhému odseku môjho článku aj toto: S nálezom generálnej prokuratúry a podnetom na zrušenie a zákaz ĽSNS môže, ale nemusí súhlasiť najvyšší súd. Ak podnetu GP vyhovie, o rozsudku rozhodne ústavný súd. Všetci ústavní činovníci, aj MVSR, ktoré zruší registráciu ĽSNS vedia, že SR je člen Rady Európy a podlieha dikcii a judikatúre Európskeho súdu pre ľudské práva.
Prokuratúra držala občanov, ĽSNS a jej voličov aj nevoličov (odmietačov) v šachu takmer rok v očakávaní a napätí, a spôsobila tým nebezpečný vnútro občiansky konflikt (priaznivci a odporcovia ĽSNS) sa medzi sebou žerú ako besné psy a médiá majú výživnú bulvárnu pastvu. Spoločnosť je rozdelená na hranici udržania zmieru.
Rozsudok najvyššieho súdu sa dotkne 200 tisíc voličov ĽSNS. Prokuratúra hrá vabank. Ak najvyšší súd stranu ĽSNS nezruší, legitimizuje ju. Tá sa zrejme, ak jej to urýchlene nebude zakázané zákonom, zmení na inú politickú stranu, a v parlamentných voľbách dostane 15 percent (Ján Baránek). Takzvané “ľudsko-právne” mimovládky a fašistická ANTIFA jasajú. V priamom prenose preberajú moc v štáte.
Zrušiť a zakázať politickú stranu je relatívne možné. Občanov a voličov nie. Slovenská vláda by boj proti extrémizmu (plán A) mala nahradiť plánom B (liečba zdravotníctva, školstva, zamestnanosti, platov, sociálnych vecí a rodiny, účinné proti korupčné opatrenia, zahraničná politika…) a extrémizmus a antisystémové protestné hnutia aj s agendou Matoviča a spol. by zanikli aj samé…
Niečo k „fyzike“ slovenskej parlamentnej demokracie: Slovensko je časticová a kvantová digitálna demokracia. Volič v nej má pred voľbami hodnotu NULA, pri volebnej urne JEDNA a po voľbách NULA (štvorročné volebné cykly).
Aktívni a pasívni nevoliči sú neutróny (prirovnanie): Neutrón je elektricky a magneticky neutrálna subatomárna častica jadra atómu bez elektrického náboja o niečo ťažšia ako protón a približne 1 839-krát ťažšia ako elektrón. Jedna zo základných stavebných častíc jadra atómu (nukleón) a takmer všetkej známej hmoty. Tmavá hmota neexistuje. A nedá sa voliť. Voliči aj nevoliči sú legitímnou súčasťou „politického jadra atómu a molekulárneho hmotného politického systému“ štátu a Slovenska.
Politickí analytici a odborníci na voľby a extrémizmus skúmajú príčiny nárastu „politických neutrónov“ (nevoličov) a tiež voči systému negatívne nastavených „elektrónov“ (voliči ĽSNS) so záporným nábojom, ktoré vytvárajú nerovnováhu a diskomfort v jadre politického „atómu“ a politického systému.
Rozum a svedomie mi nedovoľujú legitimizovať menšie zlo ako dobro už od prvého kola prezidentských volieb. Ako občan nerobím kompromisy. Nech ich  medzi sebou robia politici v rámci „umenia možného“. Nie som „umelec“.
Mám dosť. Som z toho „na hlavu“. Uvažujem nad návštevou psychiatra. Pre istotu. Mám na to právo. A sa uvidí…
Všetci máme ústavné právo na zdravotnú starostlivosť a ochranu telesného a duševného zdravia.
Autor článku: Juraj Režo

P.S. Z dôvodov nárastu objemu textu tému tohto článku rozvíjam v jeho pokračovaní, ako „Doplnky a vysvetlivky k „som na hlavu“:
https://blog.hlavnespravy.sk/1599/doplnky-a-vysvetlivky-k-som-na-hlavu/

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Útok na slovenského umelca kvôli politike - Majk Spirit reaguje

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook / Foto:Facebook Matúš Šutaj Eštok)   Michal Dušička je jeden z najznámejších slovenských raperov, poznáte ho však skôr pod…

    Gašpar: Zhoda v koalícii na nominácii Harabina do súdnej rady bude problematická

    0icon

    Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar…

    Lipšicovci dostali jasnú odozvu od krajských prokurátorov

    0icon

    Krajskí prokurátori s nevôľou vnímajú spôsob verejnej kritiky procesov po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zo strany bývalých prokurátorov tohto úradu. V spoločnom vyhlásení ôsmich…

    Prezidentka: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

    0icon

    Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné. Povedala to dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s jej úradovaním z Košíc. Tento týždeň úraduje z…

    Attila Végh prišiel o ďalšieho sponzora

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Corgoň)   Potom, čo si slovenský športovec Attila Végh "dovolil" pred druhým kolom prezidentských volieb podporiť Petra Pellegriniho, viaceré spoločnosti sa…

    Doživotný Office 2021 Pro je len 35,25 €! Doprajte svojmu počítaču zaslúžený upgrade!

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (PR článok/Foto:GoDeal24)   Stále si myslíte, že bude ťažké zakúpiť skutočné a celoživotné balíky na zvýšenie produktivity s veľmi malými nákladmi?…

    Šatan bude hovoriť aj s Kelemenom: "Nie je to úplne uzavreté"

    0icon

    Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter…

    Náhoda? ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Webové stránky Českej tlačovej kancelárie (ČTK) v utorok napadli hackeri. Vydali niekoľko falošných správ, pričom jedna…

    Výbor chce od Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Náhlik (Hlas-SD) by mal Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022,…

    "Ak zavelia 'na Kyjev' - pôjdem." Tak vidí situáciu ukrajinský vojak

    0icon

    Kyjev 23. apríla 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Ukrainian Presidential Press Office via AP)   Spojené štáty sa chystajú vyčleniť nové miliardy pre AFU, zatiaľ čo Kyjev prudko sprísňuje…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA