Česká a slovenská demokracia, Sobotka verzus Babiš a my

Ak Sobotka vedel odvolať iných ministrov, mal aj Babiša. Mal na to čas už od kauzy Čapí hnízdo. Babiš je ale jeden z najlepších financ ministrov. Dobrý predseda vlády nepripustí prevzatie vlády nad šachovnicou prezidentovi. Prezident sa na Sobotkovi pekne a zadarmo „povozí“. Predvolebnú prezidentskú kampaň robiť nemusí. Voliči sa povozia aj na sociálnych demokratoch. A mohla to byť skutočne úspešná vláda.
Záznamom hovoru reportér Mafra Přibil a Babiš (majiteľ Mafra) bolo preukázané, že žiadne médium vo vlastníctve nie je slobodné a nezávislé.
Ak sa za také vydávajú denníky N a SME a ešte k tomu aj za nepodkupné, klamú. Ak sa za takú vydáva aj “verejnoprávna” RTVS tiež. Ak sa Sorosom a jeho Open Society financované mimovládky vydávajú za slobodné a nezávislé, klamú rovnako.
A vláda, ktorá v novembri 2016 zamietla návrh zákona z dielne ĽSNS na sprísnenie kontroly “podnikania” mimovládok na Slovensku, lebo je “extrémistickou politickou stranou” a všetko, čo ĽSNS navrhne je “extrémistické”, by sa (podľa slovného zvratu Róberta Fica) mala na ne predsalen pozornejšie pozrieť…
Bohuslav Sobotka je muž bez vlastností. Osobnú zodpovednosť podľa zásady trojitého ústavného delenia moci odovzdal do rúk prezidenta. Vychutná si ju po návrate z Číny.
Vraj, ani prezident Zeman nie je osobnosť, hlási mi fejzbúk. Ak nie je osobnosť Zeman, potom kto? Gašparovič? Je ňou Kiska? Je osobnosť kapitán Tomtom? Definícií pojmu osobnosť je veľa, v rukách ju má najmä psychológia osobnosti.
Osobnosť si občas zamieňame aj so silou ega, ktorú vydávame za charizmu. A charizmou osoby a „osobnosti“. Zápornou a kladnou. Zlou a dobrou. Egá niektorých politikov z nich trčia ako slama z ponožiek. Predstieranú pokoru akom masku vedia zo seba zhodiť na druhý deň po voľbách…
Poznáme aj označenie pseudo osobnosť, pseudo občan, pseudo politik, pseudo volič, odmietač, ignorant, ovca… (spoločenské osobnosti, celebrity), čosi o nich aj osobnosť Richard Richard Müller (a Thurgau):
https://www.youtube.com/watch?v=qlUNYBh0KlU
Orwelistiká („ňúspík“) akože  „smerujeme, chceme ísť do Európy“ lebo „európske hodnoty“ (vágny a obsahovo vyprázdnený pojem) alebo manipulatívne skloňovanie „civilizovaný svet“ (lebo “Rusko doň nepatrí…”) a „nechceme vymeniť EÚ za Rusko“ sú nástrojmi ideologickej a politickej manipulácie v rukách „pro európskych integrátorov“ a amerického hegemóna, ktorému prekáža obzvlášť Rusko, ako tiež veľmi silná „geopolitická osobnosť“ s vlastnou vôľou…
Slovensko je pevne zakotvené v Európe. Ostaňme doma. Bráňme svoju dedičnú postať. Každý z nás je a sme jedinečnou a neopakovateľnou osobnosťou s vlastnou intelektovou výbavou, svedomím a vôľou…
Volia si Francúzi silné, vyrovnané, osobnostne vnútorne primerane dobre intelektovo, vzdelanostne a eticky (étos), mravne a morálne vybavené osobnosti, s citlivým, empatickým a vnímavým svedomím, a plným vedomím osobnej zodpovednosti za vládnutie, alebo len pseudo osobnosti s pseudo charizmou a silným “žiarivým” moci bažným a chtivým sebeckým egom?   
Slovenskí politici sú výrazné politické pseudo osobnosti, lebo občianska objednávka “zdola” je málo náročná. Chcel som mať prezidenta, ktorého si budem nielen ctiť ale aj vážiť. Nemám. Mám ale úctu aspoň k sebe ako všeobecný nevolič a “I am not politická osobnosť” (rozhodnutie) od momentu prvého kola prezidentských volieb.
Česi majú úžasnú, vyspelú demokraciu, o akej môže Slovensko len snívať. No, ani snívať. Má ju takú, akí sú občania. Systém moci a vládnutia je obrazom ľudu. Žiaľ nie zrkadlom. Ľudu, občanom, chýba sebaraflexia. Alebo okena a švédska utierka.
Parlament Českej republiky tvorí dvojkomorový zákonodarný zbor Českej republiky, kde kontrolu a filter jeho produktov zaisťuje poslanecká snemovňa (dolná komora) a senát (horná komora).
Slovensko v rámci posilňovania demokracie potrebuje zmenu systému vo vzťahu k politickým stranám a voľbám. Vládu skutočnej elitnej aristokracie. Čaká sa na dobre vzdelaných, ľudsky, občiansky a politicky rozhľadených, pre nový systém pripravených a sústavne, aj v medzivolebnom období na moci a vládnutí zrelých a participujúcich občanov a voličov. Ľudská občianska a politická mentalita a pripravenosť občanov na zmenu systému sa nachádza v stave, v akom sa nachádza. Výsledok je spravidla zrejmý deň po voľbách. Hľadá sa vinník. Ním sú voliči. Sledujú a komentujú výkon mandátu „svojich“ politikov ako hokej. Zápasy rozoberajú a hodnotia  médiá a fejzbúk. A pred bránkou sa toho narozpráva, až hanba!
Slovensko má takú demokraciu, akú si zaslúži a na akú mentálne má, teda, jej najprimitívnejšou, základnou, parlamentnou formou, ktorá vyhovuje slovenským politickým osobnostiam na ich mentálnej úrovni. A voličmi, raz za štyri roky chodiacimi k voľbám svojich skupiniek, politických krúžkov, ktoré potom miešajú karty v slovenskej politike.
V rámci nezmeneného systému sa do budúcich parlamentných volieb hlási skupinka Beblavého s Mihálom a spol. Chce nahradiť vládu Smeru. Tento politický krúžok je ďalší mačkopes. Chcú byť podobní CDU. Politické strany a hnutia typu CDU, CSU, KDH, to je úplne jedno (takzvaní európski pseudo ľudovci). Podobne ako „konzervatívni liberáli“ okolo Sulíka a SaS.
Systém politických strán sa vyčerpal, politické strany už nemajú čo voličom ponúknuť, tak to skúšajú rôznymi systémovými novotvarmi. Beblavého partaj je populistickým politickým zneužitím kresťanstva. Ako Hlinkova garda vo vzťahu k Hlinkovi (k tej pouličnej kriminálnej, neskôr arizujúcej luze sa nehlásil). Beblavý si chce si získať aj voličský elektorát a mandát z radov katolíkov. Ale to sú lži. Dá sa aj bez . Ale inak. Bez zásterky a klamlivých farbičiek…
Ak nedôjde k zmene systému politických strán a volebného systému, o čo by mali usilovať najmä samotní ľudsky, občianski a politicky zrelí občania, k zmene systému a posilneniu demokracie na Slovensku nedôjde.
Otázka: Koľko “osobností” stačí na získanie štatútu politická strana a jej registráciu?
K budúcim parlamentným voľbám – platí vždy vzájomne závislá premenná: Aký občan – taký volič – takí politici – také výsledky.
Značná časť skeptikov voči systému sú pribúdajúci nevoliči.
Všetko, aj systém, je vždy v rukách a na vôli občanov.
Tu niet o čom.
Autor článku: Juraj Režo

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Bývalý prezident ITF Tobin zomrel vo veku 93 rokov

    0icon

    Austrálčan Brian Tobin, niekdajší prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), zomrel vo veku 93 rokov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na ITF i…

    Hlasovacie preukazy k eurovoľbám vydáva mesto od stredy

    0icon

    Hlasovacie preukazy k blížiacim sa voľbám do Európskeho parlamentu si Žilinčania môžu vyzdvihnúť od stredy na mestskom úrade. O ich vydanie môžu požiadať obyvatelia, ktorí…

    Mimovládky sa pre návrh k RTVS obracajú na europarlament aj Európsku komisiu

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Dano Veselský )   Mimovládne organizácie sa pre návrh zákona k Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) obracajú na európske…

    Samosprávam preplatia za výdavky počas prílevu cudzincov 96.342 eur

    0icon

    Za výdavky počas štyroch mimoriadnych situácií v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov z tretích krajín by mali preplatiť samosprávam spolu 96.342 eur. Návrh Ministerstva vnútra…

    Vodička v Prievidzi narazila pod vplyvom alkoholu do oporného múru

    0icon

    Polícia obvinila 41-ročnú ženu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodička narazila so svojím autom značky Opel do oporného múru mosta na Košovskej ceste,…

    O korporátní kultuře

    0icon

    Praha 24. apríla 2024 (HSP/petrhampl/Foto:TASR/AP-David Zalubowski)   Vyhození zaměstnanci Tesly se o výpovědi dozvěděli tak, že ráno přišli do práce a nefungovala jim vstupní karta.…

    O nájemním bydlení

    0icon

    Praha 24. apríla 2024 (HSP/petrhampl/Foto:Pixabay)   Tak Piráti přišli s vlastní hospodářskou koncepcí. Vlastně je v něčem podobná koncepci Institutu Václava Klause, byť z opačné…

    Gedra reaguje na prezidentku: "Nemoralizujte, keď robíme v štáte poriadok"

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot Facebook Video)   Pani prezidentka Zuzana Čaputová si ani na konci svojho pôsobenia vo funkcii nedáva pokoj a využíva…

    Kultúra smrti zbierkou na nákup munície prerazila ďalšie dno

    0icon

    Kyjev 24. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Ôsmym dňom pokračuje na Slovensku zbierka s názvom „Munícia pre Ukrajinu“ Detailnejšie sme sa samotnou zbierkou zaoberali (tu). Dnes…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA