Kto zasieva a organizuje “plazivú fašizáciu” krajiny a vo svete ? Záverečná časť.

 

7.

Svetovláda potrebuje spoločnosť morálne upadnutú, slabomyseľnú, bez citu k sebe navzájom. Rodina ako základný celok ľudských hodnôt je najviac perzekvovaná. Svetovláda nám chce vziať naše deti, chce nám vziať celé generácie. Žiadne deti sa nesmú vychovávať inde ako v štátnych ústavoch, oddelené od rodičov a rodiny. Rodina, láska, medziľudské vzťahy sú pre svetovládu neprípustné. Preto svetovláda potrebuje likvidovať všetko, čo je späté s rodinou. Cieľom svetovlády je vytvoriť spoločnosť bez morálnych zábran, násilnícku, kriminálnu, pritom zmyslov zbavenú a neuvažujúcu. Svetovláda potrebuje zvrátenú spoločnosť, ktorá nie je schopná premýšľať a ani vzdorovať.

8.

Snahou každej vlády je dostať čo najmenšie deti do čo najdlhšieho odlúčenia od rodiny. Zároveň sa vlády snažia zlikvidovať súkromné školy, aby deti chodili iba do štátnych škôl. Existuje teda totálny štátny diktát výchovy deti. Americká vláda vytvorila celý projekt na zoštátnenie amerických škôl. Tento projekt má názov GOALS 2000. Hitler vraj jedného času povedal: „Vaše deti nám už patria. Je to nová ríša. Ich mladosť nedáme nikomu, ríša sama si ju vezme a dá im svoje vlastné vzdelanie a výchovu. Takže rozdiel medzi Hitlerom a svetovládnou ríšou vlastne neexistuje.

9.

Z nariadenia vlád ide v štátnych školách o demoralizáciu  deti, o politicko- propagandistickú výchovu deti. Začiatkom deväťdesiatich rokov minulého storočia mal prebiehať na školách program PAT. Podľa tohto programu rodičia musia odsúhlasiť predložené učebné osnovy svojich deti. Ak to neurobia, budú mať problémy. Škola má právo testovať, ktoré dieťa je politický nevhodné a môže ho začať preprogramovávať. Ak sa to nepodarí, potom nastupuje školenie rodičov. Ak ani školenie rodičov nepomôže, potom dieťa  štát zoberie do štátom riadeného ústavu k výchove. Týmto spôsobom je degradované postavenie rodičov dieťaťa, ale i samotné dieťa. Tento projekt bol zahájený pod názvom  Amerika 2000 a v roku 1994 bol zmenený prezidentom Clintonom na zákon. Podľa tohto zákona sú deti, ktoré nesúhlasia s vládou, označované za duševne nemocné a sú brané na prevýchovu. Cieľom projektu je okrem politickej propagandistickej výchovy a výchovy od rodičovstva a životných hodnôt i výchova smerom od vlastenectva k svetovému mysleniu. Toto vidíme i na propagácií zjednotenej Európy – EÚ a konečného cieľa zjednotenie všetkých krajín pod záštitou OSN do jednej jedinej svetovlády.

10.

Čo je potrebné na záver zdôrazniť k stručnej prezentácií knihy Martina Hrzána ? Uvediem ešte niekoľko jeho myšlienok. Najlepšou zbraňou proti totalitnému režimu je podľa autora fungujúca rodina, láska, morálne  a svedomité obyvateľstvo, starostlivosť o slobodu tlače a názoru, vzájomná medziľudská pomoc, túžba po vzdelaniu  a inteligencií a hlavné veľká schopnosť byť nedôverčivý. Podľa autora žijeme v dobe totalitného morálneho kolapsu a totalitných chápadiel svetovlády. Prosím, aby ste informácie z jeho knihy brali ako pokus nasmerovať vás na základe skutočných udalosti a súvislosti na stranu ľudí, ktorí túžia po dobru a pravde a nestrpia, aby vlády s nimi neustále zametali. Máme bojovať a hlásiť sa o svoje ľudské práva, pretože potom ich nadobro stratíme.

11.

Ak je pravda, že sa náš svet rúti k totálnej svetovej diktatúre jednej svetovej vlády, potom je potrebné nemlčať, ale diskutovať o tom a protestovať. Pokiaľ sa budeme iba prizerať na to, ako nám vlády  uberajú z našich ľudských práv, budeme stratení. Podľa autora, jedno je isté – ľudstvo ide poslušne ako stádo a slepo sa rúti do doby, keď sa budeme musieť zriecť sveta v podobe, v akej ho poznáme dnes a budeme sa musieť skoro klaňať fanatickým ideálom jednej globálnej svetovlády. Toľko ku knihe Totalitná svetovláda. A teraz na záver ešte niekoľko mojich poznámok k problematike „plazivej fašizácie“ krajiny a vo svete.

Fašistické Nemecko bolo porazené. Fašizácia a fašizmus vo svete však neboli zlikvidované. Už som zdôrazňoval, že demokratický Západ má vo využívaní fašizmu a na fašizácií vo svete veľkú zásluhu, pretože má svoje koristnícke ciele a vlády vo svete si robia svoju politiku, ktorá s demokraciou má málo čo spoločného. Napriek jasným zločinom, ktorého sa demokratický Západ po 2. svetovej vojne dopúšťal vo svete vrátane posledných desaťročí, na Slovensku stále prevláda propaganda, že  s fašizmom nemáme nič spoločného a ten sa  v našom prípade týka iba ĽS – NS. Ide o úmyselné zavádzanie občanov našej krajiny: bojovať proti fašizmu tam, kde v skutočnosti neexistuje a kde je potrebné tento falošný fašizmus spájať  s bojom proti extrémizmu občanov.

Nedávno vyšla výzva „Zastavme fašizmus“. Táto výzva je vraj namierená proti ľuďom v NR SR, ktorí sa otvorene hlásia k odkazu vojnového Slovenského štátu.  Konkrétne to znamená, že je namierená proti Kotlebovcom.  Ak by boli signatári výzvy poctiví v pravde a hodnotení v politike, museli by svoju výzvu rozšíriť aj na politiku vládnej moci, ktorá z odkazu tohto klerofašistického štátu prevzala zásadný cieľ fašistov: likvidáciu Ruska. Bojom proti Kotlebovcom nezabránime „fašizácií“ našej krajiny, pretože táto „fašizácia“ sa robí v rámci oficiálnej vládnej politiky. A v tomto prípade je potrebné zásadným spôsobom pristúpiť k vyriešeniu  niekoľkých problémov.

Prvým problémom obmedzenia či likvidácie „fašizácie“ našej krajiny je vyriešiť otázku členstva Slovenska v NATO. Poznáme názory predsedu vlády SR Róberta Fica. Nikdy ( On ) nepôjde proti takej organizácií ako je NATO. Iba pripomeniem, že občania Slovenska nerozhodli o tom, že musíme byť členmi NATO, ktorá sa dopustila mnohých zločinov vo svete. Tento prvý problém je na riešenie niekoľko rokov, ale dá sa vyriešiť.  Je preto dobre si pripomenúť, že proti NATO je „fašistická“ ĽS – NS, ale koaličné strany  a opozičné strany sú s týmto členstvom stotožnené. Existujú informácia, že Američania sa už začali pripravovať na zriadenie vojenskej základne NATO na našom území. Takže sa pýtam: akú politiku podporuje naša vládna moc, keď bez súhlasu občanov pracuje na tom, aby základňa NATO na Slovensku bola ?

Druhým problémom obmedzenia či likvidácie „fašizácie“ našej krajiny je to, že vládna moc vyhlásila občanom boj proti ich extrémizmu. To je dôvera k občanom našej krajiny ?! Keď ide o volebný hlas voliča, tak nie je potrebné nič skúmať. Podľa Róberta Fica Slovensko podcenilo novú vlnu fašizmu a extrémizmu  a preto sú potrebné represie a to proti vlastným občanom. Podľa neho je to teda vnútorný problém našej krajiny. Lenže týmto postojom pán predseda vlády zakrýva niečo iné. Čo to je ? Že „fašizácia a fašizmus“ vrastá do politiky vládnej moci zvonku, z nadnárodných štruktúr, ktoré sú veľmi silné a majú svoje nenaplnené záujmy a potreby, ktoré národné štruktúry politickej moci musia rešpektovať.

Toto vrastanie „fašizácie a fašizmu“ do politiky vládnej moci  nie je možné organizovať  cez našich občanov,  ktorí si žijú svoj jednoduchý život a nemajú žiadnu moc. Kto chce bojovať proti „plazivej fašizácie“ našej krajiny, musí  sa angažovať aj proti takej politike vládnej moci, ktorá organizuje boj proti extrémizmu. Tento boj je potrebné zastaviť, je falošným bojom. Kto však bude požadovať represie proti vládnej moci ? Nikto, pretože to nie je účelné.  Pravidlo je jednoduché pre aktivitu vládnej moci: ak „fašizácia a fašizmus“ vrastá do vnútra nášho štátu a štátnej moci z vonku, z nadnárodných štruktúr, tak bojovať proti tomuto vrastaniu má povinnosť vládna moc na čele s predsedom vlády SR a to za aktívnej spolupráce s občanmi našej krajiny. Signatári výzvy „Zastavme fašizmus“ chcú bojovať iba proti Kotlebovcom. Nech sa im páči, môžu to robiť a aj to robia. Ale „fašizácia a fašizmus“, ktoré prenikajú zvonku, od nadnárodných štruktúr, budú pokračovať. A o to v politike vládnej moci ide ! Takže si je potrebné uvedomiť, čo povedal pán Róbert Fico na adresu napríklad NATO: Nikdy proti NATO nepôjde ! A čo povedal Róbert Fico na adresu občanov Slovenska, z radov ktorých sa podľa neho grupujú fašisti a extrémisti ? Treba represie ! Nechce sa mi veriť, že signatári výzvy podporujú v tomto smere vládnu moc a myslia si, že  naši občania chcú svojmu štátu a svojej krajine škodiť.

Tretím problémom obmedzenia či likvidácie „fašizácie“ krajiny je nájsť účinnú alternatívu k politike vládnej moci, ktorá realizuje boj proti extrémizmu a spoločne so svojimi prisluhovačmi sa pustila  do zápasu proti nástupu „fašizmu“ Kotlebovcov. Signatári výzvy majú obavy, že hnednutím Slovenska je ohrozená samotná možnosť plurality názorov.  Toto ohrozenie sa už stalo realitou, lenže nie zásluhou Kotlebovcov, ale zásluhou vládnej moci, ktorá začala bojovať s extrémizmom. A ako sa môžeme presvedčiť, hnedá farba pritom vôbec nemusí nás strašiť, pretože „bojovníci“ proti extrémizmu  zvyčajne nosia biele košele a kravaty. Ak chceme zabrániť „fašizácií“ krajiny, tak  dosiahnutie želaného výsledku nie je spojené s bojom proti politike ĽS – NS. Na rozdiel od vládnej moci je potrebné do politickej praxe zaviesť  skutočne účinnú alternatívu. Ako môžeme pomenovať takúto alternatívu ?

Alternatívou má byť reforma politického systému s jednoduchým názvom „Viac demokracie!“ Pod uvedeným heslom je potrebné pripraviť návrhy na skvalitnenie politického systému v našej krajine kombináciou priamej účasti občanov a volených zástupcov. Bližšie o tom som písal v svojom článku „Vládna moc vyhlásila občanom boj proti ich extrémizmu. Prečo ?“ Alternatíva „Viac demokracie!“ má oproti orientácií politických aktivít na boj proti Kotlebovcom jasné prednosti, pretože sa bude týkať určitej reformy politického systému, ktorý za štvrťstoročie umožnil postupný úpadok politiky či „starnutie moci“.

Naša spoločnosť potrebuje, aby vládna moc a vplyv občanov na politiku vládnej moci boli navzájom vyvážené a viacej v prospech nášho národa, občanov, ako v prospech nadnárodných štruktúr a ich snáh o totalitnú diktatúru.  Vládna moc sa začala proti narastajúcemu tlaku  občanov na jej politiku  brániť nie spoluprácou s nimi na robení  zásadovej, múdrej a zdravej politiky v prospech Slovenska, ale brániť sa na spôsob boja proti „extrémizmu“ občanov.  Alternatíva „Viac demokracie !“ má poslúžiť k náprave politických deformácií  v politickom systéme, má výrazne posilniť moc ľudu a to je tá zmena, ktorú je potrebné zrealizovať.

Iba moc ľudu môže ochrániť vládnu moc pred zhubnými vplyvmi nadnárodných štruktúr. Múdry a statočný politik sa vo svojej moci opiera tiež o moc ľudu, ktorú pomáha organizovať a udržiavať. Rozpoltený politik pobeháva medzi svojim ľudom  a politickými nadnárodnými elitami a v rozhodujúcich okamihoch je pripravený „zradiť“ svojich občanov ako zdroj svojej moci. Potom na svoju ochranu potrebuje ako ochranný štít represie. Rozpoltený politik nemôže zniesť, že občania si môžu dovoľovať niečo spochybňovať, napríklad naše členstvo v EÚ či zahranično-politickú orientáciu Slovenska. Ak sa rozpoltený politik bráni pred svojim národom ministerstvom vnútra a jeho zložkami či ministerstvom spravodlivosti a jeho zložkami, tak je to jeho hlboký úpadok ako človeka a politika. Takže moja alternatíva je jasná: Nie represiám! Dajme šancu alternatíve „Viac demokracie !“ Iba tým vytvoríme vhodné a múdre podmienky k tomu, aby sme spoločnými silami vládnej moci a občianstva spravovali svoju krajinu, chránili svojich obyvateľov pred rôznymi totalitnými praktikami a svetovládnymi ambíciami.

Koniec

Dušan Hirjak

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 232

Celkové hodnotenie: 15.38

Priemerná čítanosť: 921

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Gallo: Návrh závažných zmien v RTVS by mal najskôr prejsť odbornou diskusiou

    0icon

    Je nepochybné, že sú potrebné legislatívne zmeny, ktoré umožnia lepšie a efektívnejšie fungovanie RTVS, nemali by sa však predkladať bez predchádzajúcej odbornej diskusie. Na pondelkovom…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    V SR doteraz nezaznamenali predačný útok medveďa, zhodli sa Baláž a Hletko

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Na Slovensku sa doteraz nezaznamenal predačný útok medveďa na človeka. Zhodli sa na tom bývalý šéf Zásahového tímu…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny - Obranná línia ukrajinských ozbrojených síl pri Avdejevke sa posúva na západ

    0icon

    Kyjev 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP, Telegram) Aktualizované 18. marca 18:07 V tomto článku vás budeme v priebehu…

    FOTO DŇA