V utorok sa začne „rušenie“ amnestií…

Štát má zjavne problém so zjavne pochybnými Kováčovými milosťami (neskôr amnestie), amnestiou (dve?) a samoamnestiou (oprava prvej?), z “tvorivej” dielne Mečiarovej vlády. Šlo o kombináciu pozitívneho a prirodzeného práva, právnické paškvily, nehodné ich existencie v dejinách štátu a práva Slovenskej republiky. Bolo to viacnásobné účelové zneužitie právomocí prezidenta Kováča a zastupujúceho prezidenta (Mečiar) a jeho vlády, na osobnom pozadí politického boja Mečiara s Kováčom. Právo, ústavné právo a spravodlivosť, boli politicky zneužité, a ich aktéri ho stiahli až na dno práva, etiky práva a ľudskej etiky. Týmito právnymi aktmi boli flagrantne porušené základné ľudské práva.
Vtedajší politický aspekt treba od právneho a ústavnoprávneho oddeliť. Kováčove a Mečiarove právne a ústavno-právne „skvosty“ a “produkty” riešiť ako dve vzájomne nezlučiteľné právne entity. Skrátené konanie je možné, pretože tento legislatívny akt nevyžaduje štandardné medzi rezortné pripomienkovanie, a jeho návrh je spojený so spoločným zájmom koalície aj opozície, a je aj v súlade s väčšinovou spoločenskou objednávkou.
Ibaže, ak komukoľvek ide o zachovanie právneho štátu a stabilitu ústavného systému a rovnováhy moci, právny štát a stabilita ústavného a právneho systému post mečiarizmu nie je založená len na pozitívnom práve a zákaze právnej retroaktivity!
V zvláštnych prípadoch, hodných osobitného zreteľa a spoločenského záujmu, ktorým táto kontraproduktívna séria právnických paškvilov, volajúca po ich anulovaní, je, že zrušenie týchto, inak aj čiastočne jeho platných právnych aktov (Dzurindov zásah), môže retroaktívny právny akt, práve naopak, taký právny štát, ktorý aj tak, ani v ich dôsledku, nevykazuje znaky právneho štátu, ale práve v dôsledku úplného (!) zrušenia účinku milostí (amnestií), v súbehu so sebareflexiou, a ďalšími prijatými konzekvenciami, umožní status právneho štátu obnoviť.
To, o čom “točia” právnici a pseudo právnici okolo zrušenia amnestií, je znova len zneužitím politiky a populisticiká falošná hra, na už dávno neexistujúci právny štát. Po prípadnom zrušení týchto právnych aktov treba následne došetriť a odstíhať, čo sa došetriť a odstíhať dá… (viac sa v tejto veci urobiť nedá).
Základné ľudské práva sú neodňateľné, nezrušiteľné a nezameniteľné. Patrí k nim právo na život a ostatné základné práva (Listina, ústava, Charta…). Nie je možné ich zrušiť ani obmedziť zákonom.
Tento aspekt bude povinný vziať do úvahy aj Ústavný súd SR a Európsky súd pre ľudské práva. Ak nie, ľudské bezprávie bude potvrdené aj týmito súdmi. Ich prípadný nález o nezrušiteľnosti týchto amnestií (milostí) potvrdí ľudsko-právne bezprávie. A to bude priamy útok na Bruselom deklarované európske hodnoty, čo spochybní ľudsko-právnu etiku projektu Európskej únie v časti ľudské práva. Zamietavé stanovisko ústavného súdu sa prenesie na hlavu ESĽP, ako inštitútu zriadeného Bruselom. Slovensko malo byť prijaté do EÚ aj po splnení podmienky vysporiadania sa s amnestiami (milosťami). To sú závažné skutočnosti, ktoré zakladajú odôvodnenie zrušenia amnestií…
Poznámka: Brusel postupne chtiac-nechtiac zisťuje, že Turecko porušovaním základných ľudských práv a práv a smerovaním k totalite a jeho cesty k islamskému kalifátu, nepatrí do EÚ… (súdna moc v rukách Erdogana).
Ustarostení farizeji sa dožadujú dodržiavania pozitívneho práva, a len na tomto základe vykrikujú, že amnestie (milosti) sú nezrušiteľné…
Aplikovaním pozitívneho práva do prirodzeného práva, boli porušené základné ľudské práva dotknutých a na ľudských právach poškodených osôb. Ale aj práva iných osôb a subjektov práva (reťazenie porušení základných práv a práv).
Dnes, v štádiu bezprostrednej prípravy na akt zrušenia amnestií (milostí) parlamentom, so začiatkom parlamentnej diskusie k koaličnému a Budajovmu návrhu, v utorok 28.3.2016, v diskusii také alebo onaké médiá, nie sú vo veci partnermi v diskusii, a nemajú v nej čo hľadať. Sú nežiaduce a ich prítomnosť je pre akt „rušenia“ amnestií (milostí) rušivá a nežiaduca. Žiaduci sú už len poslanci okolo Budajovho a koaličného návrhu na zrušenie týchto škandalóznych sračiek, ktoré sú hnisajúcim a mokvajúcim vredom a dedičným hriechom na účte (kto chce karme) Slovenska…
Ak chce Slovensko nastúpiť cestu právneho štátu, musí ju začať zrušením amnestií (milostí) prezidenta Kováča a zastupujúceho prezidenta (vláda) Mečiara. Pekne ho pozdravujem do jeho Elektry a Dolnej Poruby a nech LENON odo mňa pozdravuje Lexu.
Ešte raz: Médiá v tomto prostredí bezprostredne a všeobecne už nemajú čo hľadať, až do konečného rozhodnutia vo veci. Parlament nebude rozhodovať o návrhoch a názoroch médií, ale o koaličnom a Budajovom návrhu.
A ak si poslanci chcú v parlamente premietnuť film Únos, tak za seba píšem: Ten film nepotrebujem vidieť ani ako radový občan. Svoj názor mám ustálený.
Médiá len škaredo mútia už beztak kalné vody politického a parlamentného pozadia vo veci…
Po konečnom rozhodnutí (hlasovanie) v 9-tom kole, bude potrebné súbežne z ústavy vyňať (zrušiť) inštitút amnestií, ako spoločnosti a právnemu štátu, škodiaci a „chorý“ (ide práve o mečiarovský termín!) prvok, prinášajúci viac zla ako dobra!
Prvú post novembrovú amnestiu vyhlásil prezident ČSSR Gustáv Husák. Týkala sa zastavenia stíhania najmä pri trestných činoch proti socialistickej republike. Medzi prepustenými bol aj Ján Čarnogurský. Každá ďalšia, z časti Havlove a sčasti Klausove amnestie, boli tiež sporné. Havlova amnestovala aj politických väzňov, a bola vopred „požehnaná“ vládou národného porozumenia. Klausova bola podrobená krížovej kontrole a opatrená kontrasignáciou predsedu českej vlády. Aj slovenské amnestie vykazovali znaky chybovosti a kontroverzií (Schuster, Gašparovič).
V slovenskej ústave napokon treba ponechať, ale popri tom ich pozorne precizovať, inštitúty individuálnej milosti, odpustenia zvyšku trestu a podmienečného upustenia od výkonu zvyšku trestu, ako spoločensky potrebné a žiaduce. Podľa zásady: Padni komu padni. A zaistiť krížovú kontrolu pri udeľovaní individuálnych milostí, individuálnych odpusteniach zvyšku trestu a podmienečných upusteniach od výkonu zvyšku trestu.
P.S. Odtajnenie a zverejnenie obsahov spisového materiálu, môže a malo by priniesť odpovede na otázky, kto a ako bol-nebol poškodený na právach a kto je a kto bol kto…
Autor článku: Juraj Režo
Tagy: Amnestia, milosť, podmienečné upustenie od výkonu zvyšku trestu, odpustenie zvyšku trestu

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Nemecko - Slovensko 2:2 po 1. tretine

    0icon

    Slovenskí hokejisti nastúpili na štvrtkový prípravný zápas v Kaufbeurene proti Nemecku v bránke s Dávidom Hrenákom. V prvej obrane hrali Michal Ivan a Mário Grman…

    Poslanci vo štvrtok večer diskutovali o zmenách vo Fonde na podporu umenia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere štvrtkového rokovania venovali novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU), ktorá je v druhom čítaní. Šéf…

    Slovenská 20-ka prehrala v druhom súboji v Poprade s Fínskom 1:6

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na domácom Turnaji piatich krajín v Poprade. Vo štvrtkovom zápase podľahli Fínsku 1:6.…

    Slovenky v E-skupine s Nórskom, Rakúskom a Slovinskom

    0icon

    Slovenské hádzanárky sa na decembrových ME stretnú v základnej E-skupine v Innsbrucku s Nórskom, domácim Rakúskom a Slovinskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Viedni,…

    Slovenská sedemnástka zdolala na turnaji v Tranase Švajčiarov 3:1

    0icon

    Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín vo švédskom Tranase. Vo štvrtok zvíťazili nad rovesníkmi zo Švajčiarska 3:1.

    Slovenská osemnástka podľahla Čechom 3:4 po predĺžení

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po…

    Kotlár robí prvé kroky

    0icon

    Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 a poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS) požiadal Finančnú správu…

    Palestína predloží na májovom kongrese FIFA návrh proti Izraelu

    0icon

    Palestínska futbalová asociácia (PFA) predloží na májovom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) návrh, v ktorom bude požadovať "rozhodné kroky" proti izraelskej asociácii (IFA). Návrh vychádza…

    ÚMS: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy

    0icon

    Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s postupom, akým vláda schválila investičný zámer prioritných životných situácií. Dôvodom je, že z neho vynechala mnohé mestá, čím ohrozila…

    Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

    0icon

    Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením. Dôvodom požiaru má byť technická porucha. Na mieste zasahujú aj…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA